Προσαρμογή σε νέο χώρο (Γ.Π. 6 μηνών και φύλαξη)

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Η βάση της οποίας εκπαίδευσης δεν είναι το play drive;
Η βάση της εκπαίδευσης για φύλακα δεν είναι το prey drive; αν δεν δαγκώνει για να τραβήξει ο σκύλος τι εκπαίδευση φύλαξης να του ξεκινήσεις;
Φυσικά και είναι απαραίτητος ο έλεγχος για defensive drive κτλ, εγώ έγραψα για τα πιο βασικά που μπορούσε και έπρεπε να δείξει ο εκτροφεας στην συγκεκριμένη περίπτωση που ίσως έχουμε να κάνουμε με ένα σκύλο 6 μηνών φοβικο,χωρίς καθόλου αυτοπεποίθηση. Αν τον προκαλούσε να παίξουν με το dummy,αλλά ο σκύλος έφευγε με την ουρά στα σκέλια, ο θεματοθετης θα τον έπαιρνε με αυτό που θα έβλεπε;
play drive ουσιαστικα δεν υπαρχει σαν ορος.
prey ναι υπαρχει.

οχι, το prey drive δεν αποτελει τη βαση για ολους τους τυπους εκπαιδευσης. και σιγουρα οχι για σοβαρη εκπαιδευση φυλαξης σωματοφυλακης.

απλως χρησιμοποιειται στο bite work γιατι ειτε το σκυλι δεν ειναι σε καταλληλη ηλικια για να πιεστει και να βγαλει defense ειτε πολυ απλα γιατι δεν χρειαζεται.

το "καλυτερο" ειναι το σκυλι να εχει και fight drive το οποιο ομως εμφανιζεται(ή πρεπει να εμφανιστει) οταν ωριμασει αρκετα το σκυλι.

• Like
Reactions: east49

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
play drive ουσιαστικα δεν υπαρχει σαν ορος.
prey ναι υπαρχει.

οχι, το prey drive δεν αποτελει τη βαση για ολους τους τυπους εκπαιδευσης. και σιγουρα οχι για σοβαρη εκπαιδευση φυλαξης σωματοφυλακης.

απλως χρησιμοποιειται στο bite work γιατι ειτε το σκυλι δεν ειναι σε καταλληλη ηλικια για να πιεστει και να βγαλει defense ειτε πολυ απλα γιατι δεν χρειαζεται.

το "καλυτερο" ειναι το σκυλι να εχει και fight drive το οποιο ομως εμφανιζεται(ή πρεπει να εμφανιστει) οταν ωριμασει αρκετα το σκυλι.
Προφανέστατα και υπάρχει play drive, εξαρτάται από την κατηγοριοποίηση που κάνει κάποιος στα drives. Το σύνηθες είναι να ορίζουν τα 4 βασικά drives και μέσα σε αυτά να εντάσσουν και τα υπόλοιπα, ως μέρη των 4 βασικών κατηγοριών. Άλλοι θα στα παραθέσουν ξεχωριστά, οπότε θα διαβάσεις για 10+ μεμονωμένα drives.
Επίσης δεν διάβασες καλά τι είχα γράψει. Εγώ έγραψα ότι το play drive είναι η βάση της όποιας εκπαίδευσης (φυσικά και υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι, εγώ αναφέρομαι μόνο στης θετικής ανατροφοδότησης), εσύ μου απαντάς "οχι, το prey drive δεν αποτελει τη βαση για ολους τους τυπους εκπαιδευσης". Λίγο πιο προσεκτική ανάγνωση σε αυτά που απαντάμε.
Στο post μου το επισημαίνω ότι μιλάμε για σκύλο 6 μηνών που έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν σωστό για να προκληθεί σε defence drive, για αυτό και μίλησα για τα απολύτως απαραίτητα που θα έπρεπε να δείξει ο εκτροφέας στον άνθρωπο που του ζήτησε έναν σκύλο φύλακα. Δεν είπα να του κάνει demonstration για το πόσο καλός φύλακας είναι ο σκύλος!
Ο φίλος μας προφανώς δεν κατέχει εις βάθος το θέμα και εγώ αναφέρθηκα στα απολύτως απαραίτητα που θα έπρεπε να έχουν γίνει για να καταλάβει τι θέλω να πω και να είχε αποφύγει τα θέματα που του έχουν προκύψει μετά την αγορά του σκύλου. Το topic δεν είναι η ανάλυση της εκπαίδευσης φύλαξης, αλλά η συμβουλή μας στον άνθρωπο που ρωτάει στην παρούσα φάση κάτι συγκεκριμένο. Μη γενικεύετε και δείτε πιο συγκεκριμένα τι απαντάει κάποιος, σε ποιον απευθύνεται και κυρίως ποιο είναι το θέμα του νήματος. Αμφιβάλλω αν καταλαβαίνει ο θεματοθέτης τι κουβέντα έχουμε ανοίξει για τα drives εδώ πέρα. Αν ήξερε , μάλλον δεν θα έφτανε στο σημείο να ζητάει συμβουλή μέσα στο forum...
Η διαπλάτυνση του θέματος της εκπαίδευσης φύλαξης προφανώς είναι off topic εδώ, υπάρχουν άλλα σχετικά θέματα που μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο αυτό ,αν και πιστεύω ότι θα ίδια θα πούμε.
Ας περιμένουμε τι θα του πει ο εκπαιδευτής λοιπόν.

Last edited:
  • Like
Reactions: elverg

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Προφανέστατα και υπάρχει play drive, εξαρτάται από την κατηγοριοποίηση που κάνει κάποιος στα drives. Το σύνηθες είναι να ορίζουν τα 4 βασικά drives και μέσα σε αυτά να εντάσσουν και τα υπόλοιπα, ως μέρη των 4 βασικών κατηγοριών. Άλλοι θα στα παραθέσουν ξεχωριστά, οπότε θα διαβάσεις για 10+ μεμονωμένα drives.
Επίσης δεν διάβασες καλά τι είχα γράψει. Εγώ έγραψα ότι το play drive είναι η βάση της όποιας εκπαίδευσης (φυσικά και υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι, εγώ αναφέρομαι μόνο στης θετικής ανατροφοδότησης), εσύ μου απαντάς "οχι, το prey drive δεν αποτελει τη βαση για ολους τους τυπους εκπαιδευσης". Λίγο πιο προσεκτική ανάγνωση σε αυτά που απαντάμε.
Στο post μου το επισημαίνω ότι μιλάμε για σκύλο 6 μηνών που έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν σωστό για να προκληθεί σε defence drive, για αυτό και μίλησα για τα απολύτως απαραίτητα που θα έπρεπε να δείξει ο εκτροφέας στον άνθρωπο που του ζήτησε έναν σκύλο φύλακα. Δεν είπα να του κάνει demonstration για το πόσο καλός φύλακας είναι ο σκύλος!
Ο φίλος μας προφανώς δεν κατέχει εις βάθος το θέμα και εγώ αναφέρθηκα στα απολύτως απαραίτητα που θα έπρεπε να έχουν γίνει για να καταλάβει τι θέλω να πω και να είχε αποφύγει τα θέματα που του έχουν προκύψει μετά την αγορά του σκύλου. Το topic δεν είναι η ανάλυση της εκπαίδευσης φύλαξης, αλλά η συμβουλή μας στον άνθρωπο που ρωτάει στην παρούσα φάση κάτι συγκεκριμένο. Μη γενικεύετε και δείτε πιο συγκεκριμένα τι απαντάει κάποιος, σε ποιον απευθύνεται και κυρίως ποιο είναι το θέμα του νήματος. Αμφιβάλλω αν καταλαβαίνει ο θεματοθέτης τι κουβέντα έχουμε ανοίξει για τα drives εδώ πέρα. Αν ήξερε , μάλλον δεν θα έφτανε στο σημείο να ζητάει συμβουλή μέσα στο forum...
Η διαπλάτυνση του θέματος της εκπαίδευσης φύλαξης προφανώς είναι off topic εδώ, υπάρχουν άλλα σχετικά θέματα που μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο αυτό ,αν και πιστεύω ότι θα ίδια θα πούμε.
Με συνχωρεις βρε χαρις ντραζεν βαζεις πολλους ορους και πολλες κατηγοροποιησεις για πραματα τα οποια η φυση τα εχει προβλεψει να ειναι απλα . Τι ειναι αυτα τα πλαυ νραηβ και ολες αυτες η κατηγοριες ?? το πλαυ ντραηβ απο οσο καταλαβα ειναι βασικο στοιχειο για την θετικη ανατροφοδοτηση γιατι σωνει και καλα πρεπει να το εχει ο σκυλος εφοσον σε αλλες εκπαιδευτικες μεθοδους δεν χρειαζεται ?? εγω αυτο που ξερω οτι σκυλι με ταση για φαγητο και ταση για κυνηγι θα δουλεψει , απλα τα πραματα ολα τα υπολοιπα ειναι φυκια και μεταξωτες κορδελες για να πουλανε οι διαφοροι γουαναμπι εκπαιδευτες

• Like
Reactions: johnk and george_gs

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Συνεζιχω να διαφωνω οτι play drive δεν υπαρχει.
το "κυνηγι της μπαλας" ή το "παιχνιδι με το πανακι", εμεις το βλεπουμε σαν παιχνιδι αλλα ειναι καθαρο prey, δλδ το ενστικτο που εχουν τα ζωα να κυνηγουν το θηραμα τους.

Μια χαρα διαβασα φιλε μου, κ θα επιμεινω οτι η βαση δεν ειναι το prey. Ενα κουταβι που ειναι 2 και 3 μηνων δεν το ξεκινας με το μπαλακι ή με το Tug αλλα με την τροφουλα.Αρα εχουμε food drive.

Ακομα και οι balance trainers με τροφουλα ξεκινανε κ επειτα προχωρανε σε μπαλακι και tug.Πολυ αργοτερα εντασσουν στο προγραμμα τους κ την διορθωση.

Οσον αφορα την συμβουλη μας στον ανθρωπο που ρωταει... οτι και να πουμε εμεις θα ειναι λογια του αερα και του πληκτρολογιου. Γιατι πολυ απλα θα μιλανε για ενα σκυλι για το οποιο δεν γνωριζουμε το παραμικρο.

Τελος, ολα τα σκυλια δεν μπορουν να γινουν "φυλακες" οπως επισης και ολοι οι ιδιοκτητες δεν ειναι καταλληλοι για να διαχειριστουν τετοια σκυλια.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Με συνχωρεις βρε χαρις ντραζεν βαζεις πολλους ορους και πολλες κατηγοροποιησεις για πραματα τα οποια η φυση τα εχει προβλεψει να ειναι απλα . Τι ειναι αυτα τα πλαυ νραηβ και ολες αυτες η κατηγοριες ?? το πλαυ ντραηβ απο οσο καταλαβα ειναι βασικο στοιχειο για την θετικη ανατροφοδοτηση γιατι σωνει και καλα πρεπει να το εχει ο σκυλος εφοσον σε αλλες εκπαιδευτικες μεθοδους δεν χρειαζεται ?? εγω αυτο που ξερω οτι σκυλι με ταση για φαγητο και ταση για κυνηγι θα δουλεψει , απλα τα πραματα ολα τα υπολοιπα ειναι φυκια και μεταξωτες κορδελες για να πουλανε οι διαφοροι γουαναμπι εκπαιδευτες
Το σκυλί με τάση για φαγητό θα εκπαιδευτεί με κίνητρο το treat, το σκυλί με play drive μπορεί να εκπαιδευτεί με κίνητρο το παιχνίδι του. Στην πρώτη περίπτωση το play drive ναι, δεν χρειάζεται.
Για το αν χρειάζονται αυτά τα φύκια που λες είναι η άποψη σου και είναι σεβαστή. Μπορεί όμως όλα αυτά να είναι και μία τύπου επιστημονικής περιγραφής και καταγραφή με όρους, αυτών που λες ότι ξέρεις εσύ και βλέπεις στην πράξη.
Θα ξαναπώ όμως ότι είμαστε off topic.

Συνεζιχω να διαφωνω οτι play drive δεν υπαρχει.
το "κυνηγι της μπαλας" ή το "παιχνιδι με το πανακι", εμεις το βλεπουμε σαν παιχνιδι αλλα ειναι καθαρο prey, δλδ το ενστικτο που εχουν τα ζωα να κυνηγουν το θηραμα τους.

Μια χαρα διαβασα φιλε μου, κ θα επιμεινω οτι η βαση δεν ειναι το prey. Ενα κουταβι που ειναι 2 και 3 μηνων δεν το ξεκινας με το μπαλακι ή με το Tug αλλα με την τροφουλα.Αρα εχουμε food drive.

Ακομα και οι balance trainers με τροφουλα ξεκινανε κ επειτα προχωρανε σε μπαλακι και tug.Πολυ αργοτερα εντασσουν στο προγραμμα τους κ την διορθωση.

Οσον αφορα την συμβουλη μας στον ανθρωπο που ρωταει... οτι και να πουμε εμεις θα ειναι λογια του αερα και του πληκτρολογιου. Γιατι πολυ απλα θα μιλανε για ενα σκυλι για το οποιο δεν γνωριζουμε το παραμικρο.

Τελος, ολα τα σκυλια δεν μπορουν να γινουν "φυλακες" οπως επισης και ολοι οι ιδιοκτητες δεν ειναι καταλληλοι για να διαχειριστουν τετοια σκυλια.
Καταρχήν,αφού δεν υπάρχει play drive όπως λες, γιατί πολλά σκυλιά δεν χρειάζονται καν να τα ξεκινήσεις με τροφούλα στην εκπαίδευση και κατευθείαν εκπαιδεύονται με μπαλάκι, ή απλή επιβράβευση και παιχνίδι από τον χειριστή; αφού συνεχίζεις να διαφωνείς μπορείς να διαβάσεις και αυτό:
Play Drive - This is the desire to have physical contact with the handler, family, or even other dogs. This behavior is mostly seen is younger dogs but can follow a dog through life. If a dog is properly socialized as a pup it will retain this quality well into adulthood. You can usually tell when two dogs are about to play by a specific signal that they use. It’s called Beckhov’s bow. Once a dog bows and the other accepts, the rank order is put aside and this allows for aggressive play that is understood by both parties to be just play. This drive can be used for motivating many forms of training.

Διάβασες μια χαρά, αλλά μου ξαναλές το ίδιο πράγμα (θα επιμεινω οτι η βαση δεν ειναι το prey) που σου διόρθωσα ότι δεν είπα ποτέ (έγραψα ότι το play drive είναι η βάση της όποιας εκπαίδευσης : "φυσικά και υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι, εγώ αναφέρομαι μόνο στης θετικής ανατροφοδότησης").
Πως να κάνουμε διάλογο λοιπόν, ο οποίος μάλιστα είναι off topic;

Προφανώς και η συμβουλή μας είναι λόγια του πληκτρολογίου και απλές γνώμες. Σε forum είμαστε, ανταλλάζουμε τις απόψεις μας και τις εμπειρίες μας. Σε όλα μου το post , αυτό που καταλήγω και λέω στον θεματοθέτη, είναι να απευθυνθεί στον εκτροφέα και σε επαγγελματία εκπαιδευτή. Κανείς δεν κάνει διάγνωση από το internet, κανείς δεν επιβάλλει την άποψη του.
Αλλιώς ποιος ο λόγος ύπαρξης του forum; Να ρωτάει κάποιος κάτι και να του λεμε "α φίλε, δεν γνωρίζουμε το σκύλο σου, δεν έχουμε να απαντήσουμε τίποτα";

Στο τελευταίο που λες, συμφωνούμε απόλυτα, για αυτό και είπα ότι αν πάμε σε σχετικό topic περί εκπαίδευσης, το πιθανότερο είναι ότι τελικά θα πούμε τα ίδια πράγματα.

Δεν θα επανέλθω στο θέμα, μέχρι να μας ενημερώσει ο @Nikos_Oo

• Like

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Play Drive - This is the desire to have physical contact with the handler, family, or even other dogs. This behavior is mostly seen is younger dogs but can follow a dog through life. If a dog is properly socialized as a pup it will retain this quality well into adulthood. You can usually tell when two dogs are about to play by a specific signal that they use. It’s called Beckhov’s bow. Once a dog bows and the other accepts, the rank order is put aside and this allows for aggressive play that is understood by both parties to be just play. This drive can be used for motivating many forms of training.

@Nikos_Oo
μαλλον αυτος που εγραψε αυτο τον ορισμο δεν εχει ιδεα τι σημαινει σκυλος φυλακας , ειναι αυτα που ονομαζω φυκια και μεταξωτες κορδελες με το συμπαθειο . Ενας κυριαρχικος σκυλος προορισμενος για φυλαξη και αλλες παρομοιες εργασιες αμα κατσει να παιξει ευκολα με αλλο σκυλι να ερθεις να μου τρυπησεις την μυτη . ειδικα του ιδιου φυλλου .
δευτερον σκυλι που θελεις να γινει φυλακας συνηθως επιλεγεις απο τα λεγομενα δυνατα , κυριαρχικα κουταβια , αυτα που θα τα αμολησεις σε ξενο περιβαλλον δεν θα χαμπαριασουν τιποτα , ουτε θα γυρισουν να βρουν που ειναι ο "μπαμπας " τους . δηλαδη ανεξαρτητα κουταβια και αυτα εχουν χαμηλο οπως το λες εσυ play drive , σκυλια που δε γουσταρουν και πολλα με τον οποιοδηποτε ειτε διποδο ειτε τετραποδο και πολλες φορες δεν θελουν και πολλα πολλα ακομα και με το αφεντικο τους . Αλλα αυτη την εννοια φυλακα δεν την εχουν πολλοι στο μυαλο τους ουτε καν και οι λεγομενοι εκπαιδευτες συνηθως φυλακα βαφτιζουν κανα μαντροσκυλο που μεσα απο το φρακτη κανει σα παλαβο και μολις μπεις μεσα και το ζορισεις λιγο τρεχει να κρυφτει .

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
μαλλον αυτος που εγραψε αυτο τον ορισμο δεν εχει ιδεα τι σημαινει σκυλος φυλακας , ειναι αυτα που ονομαζω φυκια και μεταξωτες κορδελες με το συμπαθειο . Ενας κυριαρχικος σκυλος προορισμενος για φυλαξη και αλλες παρομοιες εργασιες αμα κατσει να παιξει ευκολα με αλλο σκυλι να ερθεις να μου τρυπησεις την μυτη . ειδικα του ιδιου φυλλου .
δευτερον σκυλι που θελεις να γινει φυλακας συνηθως επιλεγεις απο τα λεγομενα δυνατα , κυριαρχικα κουταβια , αυτα που θα τα αμολησεις σε ξενο περιβαλλον δεν θα χαμπαριασουν τιποτα , ουτε θα γυρισουν να βρουν που ειναι ο "μπαμπας " τους . δηλαδη ανεξαρτητα κουταβια και αυτα εχουν χαμηλο οπως το λες εσυ play drive , σκυλια που δε γουσταρουν και πολλα με τον οποιοδηποτε ειτε διποδο ειτε τετραποδο και πολλες φορες δεν θελουν και πολλα πολλα ακομα και με το αφεντικο τους . Αλλα αυτη την εννοια φυλακα δεν την εχουν πολλοι στο μυαλο τους ουτε καν και οι λεγομενοι εκπαιδευτες συνηθως φυλακα βαφτιζουν κανα μαντροσκυλο που μεσα απο το φρακτη κανει σα παλαβο και μολις μπεις μεσα και το ζορισεις λιγο τρεχει να κρυφτει .
Οι απόψεις μας απέχουν έτη φωτός. Τον ορισμό μπορείς να τον βρεις σε πάμπολλα site του εξωτερικού, ακόμα και από εκτροφείς με σκυλία Κ9. Αν εσύ έχεις περισσότερες γνώσεις από όλους αυτούς, ενδεχομένως είσαι επαγγελματίας εκπαιδευτής φύλαξης. Αν πιστεύεις ότι ένας σκύλος φύλακας δε μπορεί να παίξει με άλλα σκυλιά ή δεν θέλει πολλά πολλά με το αφεντικό του, επειδή έτσι εκδηλώνει την κυριαρχία του,απλά είμαστε σε άλλο μήκος κύματος. Εγώ μιλάω για ισορροπημένο και ελεγχόμενο σκύλο που μπορεί να είναι κανονικά μέλος της οικογένειας (αυτό που ψάχνει ο θεματοθέτης μας) και που μάλλον εσύ δεν έχεις δει ποτέ. Εσύ δεν ξέρω για τι μιλάς και τι εικόνες έχεις στο μυαλό σου με αυτά που λες...

• Like

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Αλλο θεωρια αλλο πραξη....ποσο μαλλον αν η θεωρια εχει και λαθη μεσα!!!!

Υ.Γ να βαλω στο κολπο και το social aggression να γινει χαμος!χααχαχα

Υ.Γ2 Τι ειναι οι εκτροφεις με σκυλια κ9?και τι ειναι τα σκυλια κ9?και τι σε κανει να πιστευεις οτι εχουν καλυτερα σκυλια απο τους ιδιωτες αγοραστες?Το αντιθετο συμβαινει να ξερεις παντως.,.

Last edited:

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Οι απόψεις μας απέχουν έτη φωτός. Τον ορισμό μπορείς να τον βρεις σε πάμπολλα site του εξωτερικού, ακόμα και από εκτροφείς με σκυλία Κ9. Αν εσύ έχεις περισσότερες γνώσεις από όλους αυτούς, ενδεχομένως είσαι επαγγελματίας εκπαιδευτής φύλαξης. Αν πιστεύεις ότι ένας σκύλος φύλακας δε μπορεί να παίξει με άλλα σκυλιά ή δεν θέλει πολλά πολλά με το αφεντικό του, επειδή έτσι εκδηλώνει την κυριαρχία του,απλά είμαστε σε άλλο μήκος κύματος. Εγώ μιλάω για ισορροπημένο και ελεγχόμενο σκύλο που μπορεί να είναι κανονικά μέλος της οικογένειας (αυτό που ψάχνει ο θεματοθέτης μας) και που μάλλον εσύ δεν έχεις δει ποτέ. Εσύ δεν ξέρω για τι μιλάς και τι εικόνες έχεις στο μυαλό σου με αυτά που λες...
Ενας σοβαρος επαγγελματιας και εκπαιδευτης φυλαξης και καθηκοντων προστασιας το πρωτο που κανει ειναι να σου διαγραψει αυτον τον ορισμο σκυλου φυλακα που εχεις στο μυαλο σου και ισως αυτο που εχει και ο θεματοθετης . Λιγο το ενα λιγο το αλλο , ναι μεν να ειναι αγριος αλλα να μπορει να παιξει με τα σκυλακια και με τα παιδακια και με τον κοσμο, αλλα οταν πρεπει, να γινει κακουλης και να τον φοβηθουν ολοι , με συνχωρεις που στο λεω αλλα δεν παιζει αυτο το σεναριο.
Ο σκυλος λειτουργει με εικονες δεν λειτουργει με το μυαλο , μυαλο εχεις εσυ και εγω και εμεις ειμαστε αυτοι που αποφασιζουν τι θελουμε με το σκυλο μας και τι εικονες θελουμε να του δωσουμε. Λιγο το ενα λιγο το αλλο ναι μεν ετσι αλλα και κοκορετσι , δε γινεται γιατι ειναι αδικο με τον σκυλο .
ο αληθινος σκυλος φυλακας ειναι εργαλειο που στην πραγματικοτητα λιγοι μπορουν να τον εκπαιδευσουν και ακομα πιο λιγοι ανθρωποι μπορουν και ειναι αξιοι να εχουν . Τωρα για τους υπολοιπους υπαρχει παντα η περιπτωση του λεγομενου μαντροσκυλου , το οποιο ειναι ενα σκυλι που απλα οτι βρει μπροστα του το γαυγιζει , πεταει δοντια και δημιουργει σαματα συνηθως απο ανασφαλεια γιατι λεει ΩΧ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΝΙΝΤΖΑ , το οποιο ειναι αριστο σκυλι συναγερμος , αλλα δεν ειναι το σκυλι που εννοω εγω ,που γαυγιζει και εννοει ΜΑΓΚΑ ΕΛΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ .
Ο καθενας επιλεγει τι θελει απλα πρεπει να ξερει τι εχει επιλεξει γιατι οι περισσοτεροι νομιζουν οτι το σκυλι τους ειναι εκπαιδευμενο δολοφονος και αμα γινει κατι και αποδειχθει ο δολοφονος , φλωρος και φλουφλης συνηθως το σκυλι καταληγει εγκατεληλεμενο η με μια σφαιρα στο κεφαλι και στην καλυτερη ο ιδιοκτητης απλα απογοητευεται .Ενα σκυλι (ακομα και αυτο που εννοω εγω )μονο του σε ενα κτημα , ειναι το πιο ευκολο πραμα για να αντιμετωπιστει ΟΠΛΟ - ΣΚΥΛΟΣ ημιχρονο 1 ασσο τελικο γραψε , οποιος θελει φυλακα σκυλο ας παρει καλυτερα συναγερμο , πιο λιγα θα του κοστισει και το κυριοτερο θα μπορει τον λειτουργησει και το 5χρονο παιδι του .
Οτι ενα σκυλι θα προστατεψει σε καποιο κινδυνο την οικογενεια του , για αυτο ειμαι σιγουρος οτι τα περισσοτερα σκυλια οτι θα το πραξουν ,αλλα αλλο αυτο και αλλο ο σκυλος φυλακας , λιγο πρεπει να αρχισουμε να κανουμε τον διαχωρισμο αυτο .
Εγω δυστυχως ,απο την αρχη καταλαβα τι εννοεις εσυ ,αλλα δεν ημουν εγω αυτος που αρχισε τις υποδειξεις για εκπαιδευση και για ολοκληρα κατεβατα απο πρευ και απο ξενοφερτους ορισμους και επειδη δεν ειμαι εκπαιδευτης, ημουν πιο προσεκτικος στις υποδειξεις . Το ποιος δεν εχει δει σκυλο φυλακα μαλλον εισαι εσυ φιλε μου ντραζεν , γιατι μεχρι να δεις σκυλο απασφαλισμενο να σου παει το σκατο στην καλτσα θα νομιζεις οτι τον σκυλο φυλακα ετσι οπως τον λες εσυ .
Επειδη ακριβως δεν ξερεις γενικα και ειδικοτερα δεν ξερεις τι εικονες εχω εγω και τα υπολοιπα μελη , καλυτερα ειναι να μην βιαζεσαι να καταληγεις σε συμπερασματα για τους συνομιλητες σου αν θελεις να εχουμε παραγωγικο διαλογο , γιατι απο το υφος της απαντησης σου διακρινω μια επιθετηκοτητα και μια υποτιμηση του συνομιλητη σου στο υφακι το κλασσικο το ελληνικο , ναι αφου ξερεις εσυ καλυτερα για πες μας και εμας ρε .

Last edited:

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Αλλο θεωρια αλλο πραξη....ποσο μαλλον αν η θεωρια εχει και λαθη μεσα!!!!

Υ.Γ να βαλω στο κολπο και το social aggression να γινει χαμος!χααχαχα

Υ.Γ2 Τι ειναι οι εκτροφεις με σκυλια κ9?και τι ειναι τα σκυλια κ9?και τι σε κανει να πιστευεις οτι εχουν καλυτερα σκυλια απο τους ιδιωτες αγοραστες?Το αντιθετο συμβαινει να ξερεις παντως.,.
εγω εχω μπλουζα Κ-9 παντως !!!

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Ενας σοβαρος επαγγελματιας και εκπαιδευτης φυλαξης και καθηκοντων προστασιας το πρωτο που κανει ειναι να σου διαγραψει αυτον τον ορισμο σκυλου φυλακα που εχεις στο μυαλο σου και ισως αυτο που εχει και ο θεματοθετης . Λιγο το ενα λιγο το αλλο , ναι μεν να ειναι αγριος αλλα να μπορει να παιξει με τα σκυλακια και με τα παιδακια και με τον κοσμο, αλλα οταν πρεπει, να γινει κακουλης και να τον φοβηθουν ολοι , με συνχωρεις που στο λεω αλλα δεν παιζει αυτο το σεναριο.
Ο σκυλος λειτουργει με εικονες δεν λειτουργει με το μυαλο , μυαλο εχεις εσυ και εγω και εμεις ειμαστε αυτοι που αποφασιζουν τι θελουμε με το σκυλο μας και τι εικονες θελουμε να του δωσουμε. Λιγο το ενα λιγο το αλλο ναι μεν ετσι αλλα και κοκορετσι , δε γινεται γιατι ειναι αδικο με τον σκυλο .
ο αληθινος σκυλος φυλακας ειναι εργαλειο που στην πραγματικοτητα λιγοι μπορουν να τον εκπαιδευσουν και ακομα πιο λιγοι ανθρωποι μπορουν και ειναι αξιοι να εχουν . Τωρα για τους υπολοιπους υπαρχει παντα η περιπτωση του λεγομενου μαντροσκυλου , το οποιο ειναι ενα σκυλι που απλα οτι βρει μπροστα του το γαυγιζει , πεταει δοντια και δημιουργει σαματα συνηθως απο ανασφαλεια γιατι λεει ΩΧ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΝΙΝΤΖΑ , το οποιο ειναι αριστο σκυλι συναγερμος , αλλα δεν ειναι το σκυλι που εννοω εγω ,που γαυγιζει και εννοει ΜΑΓΚΑ ΕΛΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ .
Ο καθενας επιλεγει τι θελει απλα πρεπει να ξερει τι εχει επιλεξει γιατι οι περισσοτεροι νομιζουν οτι το σκυλι τους ειναι εκπαιδευμενο δολοφονος και αμα γινει κατι και αποδειχθει ο δολοφονος , φλωρος και φλουφλης συνηθως το σκυλι καταληγει εγκατεληλεμενο η με μια σφαιρα στο κεφαλι και στην καλυτερη ο ιδιοκτητης απλα απογοητευεται .Ενα σκυλι (ακομα και αυτο που εννοω εγω )μονο του σε ενα κτημα , ειναι το πιο ευκολο πραμα για να αντιμετωπιστει ΟΠΛΟ - ΣΚΥΛΟΣ ημιχρονο 1 ασσο τελικο γραψε , οποιος θελει φυλακα σκυλο ας παρει καλυτερα συναγερμο , πιο λιγα θα του κοστισει και το κυριοτερο θα μπορει τον λειτουργησει και το 5χρονο παιδι του .
Οτι ενα σκυλι θα προστατεψει σε καποιο κινδυνο την οικογενεια του , για αυτο ειμαι σιγουρος οτι τα περισσοτερα σκυλια οτι θα το πραξουν ,αλλα αλλο αυτο και αλλο ο σκυλος φυλακας , λιγο πρεπει να αρχισουμε να κανουμε τον διαχωρισμο αυτο .
Εγω δυστυχως ,απο την αρχη καταλαβα τι εννοεις εσυ ,αλλα δεν ημουν εγω αυτος που αρχισε τις υποδειξεις για εκπαιδευση και για ολοκληρα κατεβατα απο πρευ και απο ξενοφερτους ορισμους και επειδη δεν ειμαι εκπαιδευτης, ημουν πιο προσεκτικος στις υποδειξεις . Το ποιος δεν εχει δει σκυλο φυλακα μαλλον εισαι εσυ φιλε μου ντραζεν , γιατι μεχρι να δεις σκυλο απασφαλισμενο να σου παει το σκατο στην καλτσα θα νομιζεις οτι τον σκυλο φυλακα ετσι οπως τον λες εσυ .
Επειδη ακριβως δεν ξερεις γενικα και ειδικοτερα δεν ξερεις τι εικονες εχω εγω και τα υπολοιπα μελη , καλυτερα ειναι να μην βιαζεσαι να καταληγεις σε συμπερασματα για τους συνομιλητες σου αν θελεις να εχουμε παραγωγικο διαλογο , γιατι απο το υφος της απαντησης σου διακρινω μια επιθετηκοτητα και μια υποτιμηση του συνομιλητη σου στο υφακι το κλασσικο το ελληνικο , ναι αφου ξερεις εσυ καλυτερα για πες μας και εμας ρε .
Φιλε μου ποσο δικιο εχεις...!!!!!
Οταν τα ελεγα εγω στο νημα για το καυκασου πεσανε με φανε...
Τωρα βλεπω πολλοι συμφωνουν με την κυριαρχικοτητα του σκυλου φυλακα..
Το πιθανοτερο ειναο βεβαια το γερμανικο αυτο να μην εχει δεθει με τον ιδιοκτητη κ να μην θελει επαφη...Οποτε πρωτα θα πρεπει να γινει το δεσιμο και μετα η αναγνωριση προσοντων.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
θα ξαναγράψω λοιπόν ότι οι απόψεις μας απέχουν έτη φωτός. Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη επί του θέματος. Εσύ θεωρείς ότι ο σκύλος φύλακας δεν παίζει με άλλα σκυλιά, δεν έχει πολλά πολλά με το αφεντικό του, για να είναι ο σκύλος ΜΑΓΚΑ ΕΛΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, εγώ ο αδαής θεωρώ ότι ένας σκύλος φύλακας μπορεί να είναι αλλιώς από ότι περιγράφεις. Ότι πιο εύκολο να φτιάξεις/εκπαιδεύσεις έναν ακοινωνικοποίητο σκύλο-εργαλείο όπως τον χαρακτηρίζεις, που δεν θα μπορείς να τον φέρεις σε επαφή με κανέναν άνθρωπο ή άλλο σκύλο και που δεν λειτουργεί με το μυαλό του , αλλά με εικόνες. Φέρε μου αύριο έναν οποιονδήποτε σκύλο με έντονη αυτοπεποίθηση και έλα σε έναν μήνα να στον επιστρέψω "εργαλείο".
Εγώ λοιπόν δέχομαι την απόψη σου,παρόλο που διακρίνεις σε μένα το κλασσικό ελληνικό υφάκι, απλά δεν συμφωνώ μαζί σου. Εσύ που έχεις 2.000+ posts δέχεσαι ότι παίζει να υπάρχει και διαφορετική άποψη από την δική σου, από έναν νέο στο forum;
Αν την δέχεσαι, σε παρακαλώ να μην προσθέτεις "λόγια στο στόμα μου" , για συναγερμούς, μαντρόσκυλα και παραδείγματα με ημίχρονα-τελικά, γιατί τα βάζεις μόνος σου στην συζήτηση και δημιουργείς εντυπώσεις χωρίς να συμμετέχεις παραγωγικά στον διάλογο.
Τέλος να σου επισημάνω ότι στο συγκεκριμένο thread δεν έχεις γράψει την παραμικρή συμβουλή στον θεματοθέτη (να του προτείνεις πχ έναν σοβαρό επαγγελματία εκπαιδευτή φύλαξης που εσύ γνωρίζεις και λειτουργεί με τον τρόπο που υποστηρίζεις ), αλλά εμφανίστηκες να την πεις σε μένα για τα κατεβατά μου και τους ορισμούς-φύκια. Αυτό το τελευταίο νομίζω ότι θα πρέπει να σε καλύψει.
Καλή συνέχεια και σταματώ εδώ την off topic κουβέντα.

• Like

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Χωρις να θελω να ριξω λαδι στην φωτια...

Λοιπον το να πετας εναν ορισμο χωρις να αναφερεις πηγη, καταλαβαινεις οτι ειναι λαθος και δεν μπορει να γινει πιστευτος.
Δεν θελω να μπω στην διαδικασια παραθεσης πηγων κτλ, ο ορος ομως play drive δεν υπαρχει.

k9 σκυλια δεν υπαρχουν με το τροπο που το εθεσες. k9 δεν σημαινει τιποτα περισσοτερο απο σκυλος (canine). το οτι ο ορος αυτος εχει συνδεθει με καποια συγκεκριμενα σκυλια ειναι αλλο θεμα. εκτροφη παντως δεν υπαρχει.

περι τα σκυλια που ειναι πραγματικοι φυλακες θα συμφωνησω με τους προηγουμενους.
ειναι αλλο πραγμα το τι εχουμε στο μυαλο μας, το τι θελουμε, τι μας πουλανε τελικα κ τι ειναι στην πραγματικοτητα.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
θα ξαναγράψω λοιπόν ότι οι απόψεις μας απέχουν έτη φωτός. Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη επί του θέματος. Εσύ θεωρείς ότι ο σκύλος φύλακας δεν παίζει με άλλα σκυλιά, δεν έχει πολλά πολλά με το αφεντικό του, για να είναι ο σκύλος ΜΑΓΚΑ ΕΛΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, εγώ ο αδαής θεωρώ ότι ένας σκύλος φύλακας μπορεί να είναι αλλιώς από ότι περιγράφεις. Ότι πιο εύκολο να φτιάξεις/εκπαιδεύσεις έναν ακοινωνικοποίητο σκύλο-εργαλείο όπως τον χαρακτηρίζεις, που δεν θα μπορείς να τον φέρεις σε επαφή με κανέναν άνθρωπο ή άλλο σκύλο και που δεν λειτουργεί με το μυαλό του , αλλά με εικόνες. Φέρε μου αύριο έναν οποιονδήποτε σκύλο με έντονη αυτοπεποίθηση και έλα σε έναν μήνα να στον επιστρέψω "εργαλείο".
Εγώ λοιπόν δέχομαι την απόψη σου,παρόλο που διακρίνεις σε μένα το κλασσικό ελληνικό υφάκι, απλά δεν συμφωνώ μαζί σου. Εσύ που έχεις 2.000+ posts δέχεσαι ότι παίζει να υπάρχει και διαφορετική άποψη από την δική σου, από έναν νέο στο forum;
Αν την δέχεσαι, σε παρακαλώ να μην προσθέτεις "λόγια στο στόμα μου" , για συναγερμούς, μαντρόσκυλα και παραδείγματα με ημίχρονα-τελικά, γιατί τα βάζεις μόνος σου στην συζήτηση και δημιουργείς εντυπώσεις χωρίς να συμμετέχεις παραγωγικά στον διάλογο.
Τέλος να σου επισημάνω ότι στο συγκεκριμένο thread δεν έχεις γράψει την παραμικρή συμβουλή στον θεματοθέτη (να του προτείνεις πχ έναν σοβαρό επαγγελματία εκπαιδευτή φύλαξης που εσύ γνωρίζεις και λειτουργεί με τον τρόπο που υποστηρίζεις ), αλλά εμφανίστηκες να την πεις σε μένα για τα κατεβατά μου και τους ορισμούς-φύκια. Αυτό το τελευταίο νομίζω ότι θα πρέπει να σε καλύψει.
Καλή συνέχεια και σταματώ εδώ την off topic κουβέντα.

Καταρχην δε σου εβαλα λογια στο στομα πουθενα δεν ειπα οτι μιλαγες για μαντροσκυλα κτλπ εκει αναφερθηκα γενικα , μαθε να διαβαζεις . Δευτερον πουθενα δεν μιλησα για ακοινωνικοιητο φυλακα οποτε μην βαζεισ σε εμενα λογια , μια χαρα κοινωνικοποιεις το σκυλι και το εκπαιδευεις αλλα καποια στιγμη γυριζεις τα διακοπτακια και το απασφαλιζεις. Οποτε μην προτρεχεις να λες πραγματα που δεν ειπα.
Λυση εδωσα του ειπα αμα θελει να βαλει συναγερμο πιο ευκολο και πιο οικονομικο . Οπως ειπα και πιο πριν τετοια σκυλια που εννοω εγω λιγοι τα εκπαιδευουν και ακομα πιο λιγοι μπορουν να τα εχουν , οποτε που να στον στειλω τον ανθρωπο ; Αφου φαινεται οτι ειναι πρωταρης τι θες να του πω παρε σκυλο να σε φαει;
Τοση ωρα εγω μιλαω σαν ιδιοκτητης και απο οσο βλεπω εσυ μιλας σαν εκπαιδευτης, Η διαφορα μας βρισκεται οτι εγω ξερω για τι πραμα μιλας και σου λεω οτι δεν συμφωνω ενω εσυ δεν καταλαβαινεις τι εννοω εγω και λες δεν συμφωνω , δηλαδη χωρις να ξερεις διαφωνεις . Το ποιος πεταει φωτοβολιδες για εντυπωσιασμο μαλλον Δεν ειμαι εγω μιας και οσα εγραψα τα τεκμηριωσα , δεν εγραψα πουθενα οτι ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και πουθενα δε τονεπαιξα σουπερ εκπαιδευτγς φερε εδω να στο κανω εργαλειο , αλλος τα εκανε αυτα .
Αμα θες να συνεχισεις τον διαλογο εγω δεν εχω προβλημα απλα μαθε να διαβαζεις και να προσπαθεις να καταλαβεις τον αλλο

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ισως, λεω εγω, να καναμε ενα διαλειμμα να μας πει ο θεματοθετης πως ακριβως εννοει οτι θελει "το σκυλο φυλακα" να ξερουμε αν θα τσακωθουμε on η off topic!?
:p

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
θα κανω μια χαζη ερωτηση... ο ιδιωτης εκτροφεας τι ειναι??
ειναι εκτροφεας ή ιδιωτης?

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
@east49 νομιζω εχει απαντησει...ο σκυλος μενει στην αυλή αν δεν κανω λαθος!Νομιζω αυτο αρκεί..οπως κ οτι είχε φανταστικό φύλακα χωρις εκπαίδευση...

@Kouros διαφωνούσαμε στα τις κοιλίτσες...είχα τετοιο σκύλο σου εχω πει τι ηταν πάνω κάτω κσι μια χαρά γύριζε κοιλιτσα!(για συναισθηματικούς λόγους δεν επεκτείνομαι περισσότερο...)

@Sirkos τα λες καλα με καλύπτεις :)

@Haris Drazen στο λεω φιλικά και καλοπροαίρετα εννοειτε!!υπαρχει διαφορά μεταξύ θεωρίας κ πράξης!!!οπως και οτι τε πραγματα ειναι πολυ πιο "απλα" απο ολα τα drives που εχουν αναφερθεί(απο όλους)!

Last edited:
  • Like
Reactions: ripper2.1

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Χωρις να θελω να ριξω λαδι στην φωτια...

Λοιπον το να πετας εναν ορισμο χωρις να αναφερεις πηγη, καταλαβαινεις οτι ειναι λαθος και δεν μπορει να γινει πιστευτος.
Δεν θελω να μπω στην διαδικασια παραθεσης πηγων κτλ, ο ορος ομως play drive δεν υπαρχει.
έχεις δίκιο στο ότι δεν ανέφερα την πηγή (αν και δε νομίζω να θεώρησες ότι έκατσα και έγραψα μόνος μου έναν ορισμό στα αγγλικά). Ορισμένα link λοιπόν,μόλις από την πρώτη σελίδα του google, που ο όρος play drive υπάρχει:

http://www.worldclassgsd.com/puppy_zone/drive.htm
το link από όπου έκανα paste τον ορισμό,για να μην μπλεξουμε με μεταφρασεις και ελευθερες αποδοσεις.

http://www.theapca.com/articleloader.php?page=Dogs and Drive
Εδώ ο αρθρογράφος της American Police Canine Assosiation γράφει "Play drive and prey drive are not exactly the same thing". Επίσης λέει "The only reason our dogs do anything at all for us, is because they are being rewarded by their actions, either for food, or praise and love by us.
It is the food or praise that is the key to communication to our animals, so when I say praise your animal after he has done a good job, in reality, your are using the only form of communication that you have to tell him/her that, yes, this is what I want from you, the same as correction or no, tells him, I don't want this reaction from you" ως απαντηση οτι μονο το φαγητο και το κυνήγι είναι το κίνητρο για την εκπαιδευση ενςο σκυλου.

http://www.puppyleaks.com/play-drive/

http://www.thedogtrainingsecret.com/blog/building-dogs-drive/
"Once you and your dog have learned to play together you can begin building your dog’s play/prey drive "

Βαριέμαι να γράψω περισσότερα links, ελπιζω να είναι κατανοητό πως οποιος θελει μπορει να πιστευει οτι δεν υπαρχει play drive και να βγαλει ανιδεο ,εκτός απο μένα, τον υπευθυνο εκπαιδευσης των Κ9 (ξερετε...αυτής της ¨ρατσας¨...) της Αμερικανικης Αστυνομιας. Μιλαω για τα Κ-9,που με περισσεια ειρωνιας (πχ. @tasos malinoua, απο τα posts σου που εχω διαβασει θεωρω οτι η ειρωνια σου δεν ειχε συγκεκριμενο αποδεκτη και οτι ηταν δικην πλακας) με ρωτησατε τι ειναι τα Κ-9 (λες και επρεπε να διευκρινισω σε εσας τους εμπειρους χρηστες του forum τι εννοω με την αναφορα μου σε Κ-9).
Παμε παρακατω.
@george_gs δεν ανεφερα πουθενα για εκτροφη φυλης Κ-9
επισης,επειδη πιστευω την προθεση σου να μην ριξεις λαδι στην φωτια (μπορει να διαφωνησαμε απο την αρχη, αλλα κρατησες το επιπεδο του διαλογου), ευχαριστως να ανοιξεις ενα σχετικο topic να το συζητησουμε το θεμα.
@Kouros ειχα διαβασει ολη την αναλυση σου στο θεμα περι Καυκασιων...η αποψη σου ειναι ξεκαθαρη. Ο σκυλος φυλακας δεν πεφτει ανασκελα να δειχνει την κοιλια του στο αφεντικο του. Και επεσαν ολοι να σε φανε (γιατί άραγε; ). Δε μου κανει εντυπωση που συμφωνεις απολυτα με τις αποψεις περι σκυλων-εργαλειων-φονικων οπλων.Οπως αντιλαμβανεσαι απλα διαφωνουμε. Όσο για το συγκεκριμενο νημα ειχα πει οτι το συγκεκριμενο σκυλι προφανως χρειαζεται περισσοτερο χρονο με το νεο ιδιοκτητη. Έδωσες βάση τι εχει γραφτει απο την αρχή στο θεμα, ή διαβασες την τελευταια απαντηση του Sirkos και βρηκες να πιαστεις στο αγαπημενο σου topic;
@Sirkos σε αρκετα πραγματα που εχεις γραψει, σου απαντησα ηδη. Εγω που ειμαι Ελληναρας, σου εχω γραψει ηδη οτι δεχομαι την αποψη σου, αλλα δεν συμφωνω και εχω γράψει τοσες φορες οτι δεν βρισκω νοημα να συνεχισω αυτη την κουβεντα σε αυτο το νήμα. Εσυ που συνεχιζεις για να με πεισεις οτι εγω ειμαι λαθος κι εσυ σωστος, εσυ που , απο την νοοτροπια ποιου λαου εχεις επηρεαστει; Τελος, σε ευχαριστω για την συμβουλη σου να μαθω να διαβαζω, αλλα πρωτα μαθε κι εσυ να γραφεις για να μην πονανε τα ματια μας . Με συνχωρεις, αλλά οσο φορας τη μπουζα σου με το Κ-9 μπορεις να μαθεις και την διαφορα αναμεσα στο φυλο και στο φυλλο.
@Dimi_21 ξερεις και με την pm επικοινωνια μας οτι σεβομαι την αποψη σου. Κι εδω θα σου πω οτι συμφωνουμε απολυτα,πως η θεωρια απο την πραξη απεχουν παρα πολυ. Δεν καταλαβα τι εννοεις με το "τι σε κανει να πιστευεις οτι εχουν καλυτερα σκυλια απο τους ιδιωτες αγοραστες". Σε καθε περιπτωση παντως, δεν ειπα οτι οι ταδε εκτροφεις εχουν καλυτερα σκυλια απο τους ιδιωτες εκτροφεις (αν εννοουσες αυτο).
Ισως, λεω εγω, να καναμε ενα διαλειμμα να μας πει ο θεματοθετης πως ακριβως εννοει οτι θελει "το σκυλο φυλακα" να ξερουμε αν θα τσακωθουμε on η off topic!?
:p
φιλε μου, το εχω γραψει αρκετα posts πιο πανω οτι πρεπει να μας εξηγησει τι εννοει ο θεματοθετης. Καποιοι αλλοι ανοιξαν διαλογο πανω στο θεμα της εκπαιδευσης φυλαξης, χωρις να απευθυνθουν ουτε σε τριτο προσωπο προς τον θεματοθετη ("Αφου φαινεται οτι ειναι πρωταρης τι θες να του πω παρε σκυλο να σε φαει;"). Μαλλον το ζητημα δεν ειναι να πουμε την γνωμη μας σε καποιον πρωταρη που ανοιγει ένα θέμα (τουλαχιστον οσοι θεωρουν οτι εχουν την εμπειρια και αξιζει να ασχοληθουν), αλλα να βρουμε το ερεθισμα,να διαφωνησουμε με καποιον που εχει αλλη γνωμη απο την δικη μας,ασχετως του θεματος που εχει ανοιξει. Αρα οτι και να συζηταμε σε αυτο το πλαισιο, ειναι off topic.
Προσωπικα σας αφηνω να τσακωθειτε μονοι σας.

Last edited:
  • Like