mareco κ nfeel απο τη μια εχετε δικιο απο την αλλη ενταξει να παιξει καμια μανουρα - διορθωση δεν με επηρρεαζει ιδιαιτερα.. δηλαδη αν παει ο δικος μου σε αλλο σκυλι κ το αλλο μανουριασει το δεχομαι για να καταλαβαινει κ ο δικος μου οτι δεν ειναι ολοι φιλοι οπως νομιζει ακομα.. αυτο που δεν δεχομαι ειναι να κραταω εγω τον μικρο μακρια απο τον δικο σου κ εσυ ενω ξερεις οτι ο δικος σου για καποιο λογο τρωει μανουρα με τον δικο μου να τον αφησεις λυτο!Αυτό που λέει ο nfeel. Διαλέγεις τους κοινωνικοποιητές του. Οχι στην τύχη
kopriti συγνωμη αλλα υπαρχει εστω μια λογικη στο να ρισκαρεις σοβαρο τραυματισμο? για ποιο λογο? ενταξει αποψη σου, τη σεβομαι, αλλα σιγουρα διαφωνω!Για μένα η ζυγαριά γέρνει σαφώς προς τα θετικά της σκυλοπαρέας, και όχι προς τις εκάστοτε μανούρες, ή τους ακόμα πιο σπάνιους σοβαρούς τραυματισμούς (που δε λεω ότι δε συμβαίνουν, αλλά για μένα τουλάχιστον αξίζει το ρίσκο).
Σε κάθε συνέυρεση δύο ή περισσότερων σκύλων που έρχονται σε επαφή (ακόμα και με λουρί) υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Δεν μπορείς να τον εκμηδενίσεις, εκτός αν δε βγάζεις το σκύλο από το σπίτι. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται από διάφορους παράγοντες (πχ. από το αν ένας ή περισσότεροι σκύλοι είναι λυτοί, από τον αριθμό των σκύλων, από την εμπειρία που έχεις με τους συγκεκριμένους σκύλους, από την πληθώρα των αδέσποτων στην περιοχή, και το βαθμό αγελοποίησης τους ΚΑΙ από την κοινωνικοποίηση και το χαρακτήρα του σκύλου σου).kopriti συγνωμη αλλα υπαρχει εστω μια λογικη στο να ρισκαρεις σοβαρο τραυματισμο? για ποιο λογο? ενταξει αποψη σου, τη σεβομαι, αλλα σιγουρα διαφωνω!
όταν λέω κοντά στο πρότυπο, εννοώ ότι δεν έχουν συνάισθηση του κινδύνου και η γλώσσα του σώματός τους εγκυμονεί κινδύνους για τα ίδια όταν προσεγγίζουν σκυλιά.Δε καταλαβαίνω τι έννοείς.... τα lab εντός προτύπου είναι συνήθως από τα πιο εύκολα κοινωνικοποιήσιμα σκυλιά που κυκλοφορούν, σε σχέση με άλλα σκυλιά. Παρεμπιπτόντως, όταν λέω κάφρους παραπάνω, εννοώ σκύλους.... (συνεπάγεται συνήθως και προβληματικό ή άσχετο ιδιοκτήτη, αλλά το θέμα μας είναι οι σχέσεις μεταξύ σκύλων).
Όταν λες του ορμάνε, τι έννοείς? Πόσες φορές έχουν συναντηθεί?υπαρχουν 2 σκυλια τα οποια μολις τον βλεπουν του ορμανε! εδω να διευκρινισω πως ο μικρος δεν εχει τσακωθει ουτε με μυγα μεχρι σημερα! ακομα κ οταν του ορμανε δηλαδη τα αλλα σκυλια απλα αποφευγει.. ουτε φοβαται ουτε αντεπιτιθεται (κ χαιρομαι γι'αυτο)..
Εδώ Πηγή έχω μία απορία: όταν λες να μάθει να μιλάει με τραμπούκους πως ακριβώς το εννοείς;Το να διαλέγεις είναι μεν ασφαλέστερο, αλλά δε λύνει το πρόβλημα, γιατί το κουτάβι δε μαθαίνει να αντιμέτωπίζει και κάφρους, τους οποίους αναμφισβήτητα θα χρειαστει να αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα, καθώς βρίσκονται παντού! Το να φέρεις πχ το Σώτο για κοινωνικοποίηση, δε βοηθάει ιδιαίτερα..... ναι, είναι ασφαλής, αλλά τι μαθαίνει το κουτάβι? οτι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες! Το ζητούμενο είναι να μάθει πως να μιλάει με τραμπούκους! Εκει κινδυνεύει! Η εμπειρία με το Σώτο, είναι κατά τη γνώμη μου σχεδόν άχρηστη. Γιατι η οποιαδήποτε μελλοντική συνάντηση με το Σώτο (ή τον κάθε τύπου Σώτο) είναι βέβαιο ότι δε θα οδηγήσει σε "επεισόδιο" και δε θέλει και καμιά συγκλονιστική κοινωνικοποίηση από τη μεριά του άλλου σκύλου!
(ελπίζω ότι καταλαβαίνουν οσοι δεν ξέρουν το Σώτο, γιατί τον αναφέρω ως παράδειγμα!)![]()
Το βλέπω, σχεδόν καθημερινά από τον (αδέσποτο) σκύλο που ζει στην είσοδο του σπιτιού μου...Υ.Γ. Υπάρχει κι ένας τέταρτος, αλλά μάλλον αφορά τραγική μειονότητα σκύλων: ψύχραιμη αδιαφορία που προέρχεται από πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση κι ατσάλινα νεύρα.(επίσης θέμα χαρακτήρα).
Με το λαμπραντορ εχουμε συναντηθει 5 φορες αλλα τις 2 τελευταιες ανευ αιτιας κανει ντου για μαχη.. ο μικρος απλα προστατευει τον εαυτο του αποφευγοντας αλλα οχι υποχωρωντας.. το ντογκο ειναι κουταβι κ αυτο (7 μηνων) αλλα ειναι κ 35 κιλα ατσουμπαλος κ εχει χτυπησει με το σωμα του τον δικο μου απειρες φορες σε σημειο που να κλαιει ο μικρος κ αυτο να συνεχιζει.. μπορει αυτο να το κανει για παιχνιδι αλλα ακομα κ ετσι πρεπει να υπαρχουν ορια.. καποιος πρεπει να διορθωσει πιστευω.. δεν θα ρισκαρω τραυματισμο.. προχθες κ το ντογκο εφαγε μανουρα κ γρυλιζε.. πραγματικα δεν ξερω που εχω βρει υπομονη κ δεν εχω τσακωθει με κανεναν.. ειδικα με το λαμπραντορ (τονιζω παλι πως προκειται για ημιαιμο) ειχα παρει θεση μαχης! πηγε να ορμηξει κ σε εμενα!Όταν λες του ορμάνε, τι έννοείς? Πόσες φορές έχουν συναντηθεί?
To ιδανικό θα ήταν προφανως το #4. Δεν είναι τόσο σπάνιο. Δεν έχουμε ίσως ακριβώς το ίδιο πράγμα στο μυαλό μας.... εσύ εννοείς πχ κάτι τύπου Serhan. Για μένα σ'αυτή την κατηγορία ανήκουν και σκυλιά όπως πχ η Νέλλη της Ειρήνης.Εδώ Πηγή έχω μία απορία: όταν λες να μάθει να μιλάει με τραμπούκους πως ακριβώς το εννοείς;
Γιατί εγώ μπορώ να μετρήσω μόνο τρεις τρόπους: υποταγή, flight mode, κι εμπλοκή. Θεωρώ δε πως και οι τρεις είναι πρωτίστως θέμα χαρακτήρα.
Υ.Γ. Υπάρχει κι ένας τέταρτος, αλλά μάλλον αφορά τραγική μειονότητα σκύλων: ψύχραιμη αδιαφορία που προέρχεται από πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση κι ατσάλινα νεύρα.(επίσης θέμα χαρακτήρα).
Κάνεις λάθος... Εχει κάνει και άλλη διόρθωση (περίπου πριν 1 χρόνο)... εξαιρετική!!!Για τον Σώτο μιλάμε. Πόσες φορές τον έχεις δει να κάνει διόρθωση;
Πρώτη φορά στα κοντά 11 χρόνια του, τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο σπίτι μας...
Αντίθετα, πιστεύω ότι είναι αρκετά σπάνιο!To ιδανικό θα ήταν προφανως το #4. Δεν είναι τόσο σπάνιο. Δεν έχουμε ίσως ακριβώς το ίδιο πράγμα στο μυαλό μας.... εσύ εννοείς πχ κάτι τύπου Serhan. Για μένα σ'αυτή την κατηγορία ανήκουν και σκυλιά όπως πχ η Νέλλη της Ειρήνης...