Προβλημα συμπεριφορας σκυλων κ ιδιοκτητων...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν είναι θέμα να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει κάποιος.

Απλά υπάρχουν κάποιοι μοναχικοί που δεν θέλουν πολλά πολλά με άλλους... :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Για μένα, την διαφορά την κάνει η ηλικία του σκύλου μου.

Αν μιλάμε για κουτάβι, δεν ρισκάρω το να βρεθεί αντιμέτωπο με την βλακεία του καθενός που κυκλοφορεί.
Για τους άλλους δύο, δεν έχω κανένα πρόβλημα, σε κανένα περιβάλλον. Αν και πια, αποφεύγω κι εγώ τις πολλές σκυλοπαρέες. Αυτές που δεν ξέρω, δηλαδή. Βαρέθηκα να εξηγώ, στον ηλίθιο ιδιοκτήτη γιατί μπορεί να είναι πχ κάργα ενοχλητικό το λυτό πινσεράκι του, που έχει περάσει ένα ολόκληρο 20λεπτο κρεμασμένο από την ουρά του Σώτου. Προτιμώ να περπατάμε και να κάνουμε τις βόλτες μας, στους δικούς μας ρυθμούς και με τον δικό μας τρόπο.

Τον μικρό όμως, δεν αφήνω να τον πλησιάσει κανένας σκύλος που δεν ξέρω. Είτε δεμένος, είτε λυτός. Ακόμη και όσους ξέρω, τους αφήνω με μεγάλη επιφύλαξη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Nαι, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Στη μικρή ηλικία είναι που μαθαίνει να "μιλάει" με τους άλλους..... αργότερα ναι μεν είναι δυσκολότερο να τραυματιστεί (σωματικά και ψυχολογικά) αλλά έχει ήδη διαμορφώσει τρόπους συμπεριφοράς με τους ομοιους του, και δε "σηκώνει μύγα στο σπαθί του". Κι αντε μετά να το διορθώσεις....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βαρέθηκα να εξηγώ, στον ηλίθιο ιδιοκτήτη γιατί μπορεί να είναι πχ κάργα ενοχλητικό το λυτό πινσεράκι του, που έχει περάσει ένα ολόκληρο 20λεπτο κρεμασμένο από την ουρά του Σώτου.
Γιατί είναι δική σου δουλειά να διορθώσεις το πιντσεράκι και τον ιδιοκτήτη του? Παιδί είναι ο Σώτος? Ας κάνει ότι καταλαβαίνει μόνος του! Η ζωή είναι γεμάτη από κάφρους... ο καθένας τους αντιμετωπίζει μόνος του. Ειδικά ενας σκύλος τόσο ισορροπημένος όσο ο Σώτος.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ναι μεν μαθαίνει να μιλάει με τους άλλους,σε απόλυτα γνώριμο χώρο κ με εμπιστεύσιμα σκυλιά όμως.
Παίρνω τηλ πχ το φίλο μου το Μήτσο που έχει ένα σωστά κοινωνικοποιημένο σκυλί κλπ.
Όχι τζοκερ με τυχαίες αγέλες σε σκυλοπάρκα.Η χρυσή τομή βρίσκεται κάπου στη μέση (όταν δεν έχουμε να κάνουμε με καπρίτσια του ιδιοκτήτη όπως να κάνει βόλτες μόνος κλπ που εκεί είναι καθαρά θέμα επιλογών).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Για τον Σώτο μιλάμε. Πόσες φορές τον έχεις δει να κάνει διόρθωση;
Πρώτη φορά στα κοντά 11 χρόνια του, τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο σπίτι μας...
Κατά τα λοιπά...σε κοιτάει στα μάτια, να τον σώσεις. Αμαρτία δεν είναι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αυτό που λέει ο nfeel. Διαλέγεις τους κοινωνικοποιητές του. Οχι στην τύχη.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Συμφωνώ για την ηλικία του σκύλου που είναι κρίσιμος παράγοντας.

Πλέον, με την εμπειρία ενός έτους, έχω μάθει (νομίζω δηλαδή) να κρίνω εγώ με ποιά σκυλιά θα παίξει η Bonny.

Πχ, την αφήνω να παίξει με ένα αγαθό Boerboel παρά με κάτι ακοινώνητα μικρόσωμα. Και πάντα στις επιλογές μου υπάρχει το "στρίβειν δια του αρραβώνος"

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Προσπαθώ να πω, ότι για μένα τουλάχιστον η βόλτα με τα σκυλιά είναι κοινωνικό γεγονός (και για μένα και για τα σκυλιά). Δε μ'αρέσει η ιδέα να βγαίνουμε μόνοι μας και να μη συναντάμε κανέναν. Χαίρομαι πολύ περισσότερο όταν είμαστε με σκυλοπαρέα. Για μένα η ζυγαριά γέρνει σαφώς προς τα θετικά της σκυλοπαρέας, και όχι προς τις εκάστοτε μανούρες, ή τους ακόμα πιο σπάνιους σοβαρούς τραυματισμούς (που δε λεω ότι δε συμβαίνουν, αλλά για μένα τουλάχιστον αξίζει το ρίσκο).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για τον Σώτο μιλάμε. Πόσες φορές τον έχεις δει να κάνει διόρθωση;
Πρώτη φορά στα κοντά 11 χρόνια του, τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο σπίτι μας...
Κατά τα λοιπά...σε κοιτάει στα μάτια, να τον σώσεις. Αμαρτία δεν είναι;
Ποτε δεν τον έχω δει να κάνει διόρθωση. Αλλά αυτό είναι δικό του θέμα. Δεν είναι παιδαρέλι να περιμένει απο τη μαμά του να τον σώσει. Αν θέλει ας το κάνει μόνος του. (ειδικά σε περιπτωσεις όπως του Σώτου, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να δαγκώσει ή να δαγκωθεί, εγώ προσωπικά θα τον άφηνα με τα χίλια να κάνει κουμάντο μόνος του).

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Ένα μήνα αργότερα, και αφού έκτοτε φρόντιζα να είμαστε πάντα οι πρώτοι, και όχι οι τελευταίοι που φτάνουμε στη σκυλοσυγκέντρωση, ωστε να μας βρίσκουν εκεί τα σκυλιά που έρχονται και μάλιστα να μας έρχονται ένα ένα (αντί να ερχόμαστε κοτσωνάτοι εμείς στη ήδη δεμένη αγέλη), γίναμε η χαρά της παρέας. Πλήρως ενταγμένοι στην ομάδα, με τρελά παιχνίδια με τους υπόλοιπους.
το προβλημα στη συγκεκριμενη εποχη ειναι οτι μιλαμε για χασκι κ απο τη στιγμη που εχουμε ζεστη ακομα δεν μπορω να ειμαι εκει νωριτερα απο τους αλλους ιδιοκτητες για την ασφαλεια του δικου μου σκυλου..

Ξέρω ότι οι περισσότεροι εδώ θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά ειλικρινά δε θεωρώ ότι το να υπερπροστατεύεις το σκύλο βοηθάει στο να μη δαγκώσει αργότερα ή να μη δαγκωθεί.
κ επισης πραγματικα καθε αλλο παρα υπερπροστατευτικος ειμαι με τον μικρο.. στην Κορινθο που εμενα το καλοκαιρι μεσα στο σπιτι ειχα αλλα δυο σκυλια (ημιαιμα) ενα αρσενικο κ ενα θυληκο κ μαλιστα στα μεσα Ιουλιου ηταν κ σε οιστρο.. οπως καταλαβαινεις επαιξαν κανα δυο μανουρες χαλαρες φυσικα οχι δαγκωματα κτλ κ δεν ανακατευτηκα.. η οποτε εχει παει να παρει πραγματα απο τα αλλα σκυλια αφηνα τα αλλα δυο να τον διορθωσουν.. κ τα πηγαν τελεια εν τελη.. ηξερε ο καθενας τα ορια του κ τον χωρο του..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το να διαλέγεις είναι μεν ασφαλέστερο, αλλά δε λύνει το πρόβλημα, γιατί το κουτάβι δε μαθαίνει να αντιμέτωπίζει και κάφρους, τους οποίους αναμφισβήτητα θα χρειαστει να αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα, καθώς βρίσκονται παντού! Το να φέρεις πχ το Σώτο για κοινωνικοποίηση, δε βοηθάει ιδιαίτερα..... ναι, είναι ασφαλής, αλλά τι μαθαίνει το κουτάβι? οτι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες! Το ζητούμενο είναι να μάθει πως να μιλάει με τραμπούκους! Εκει κινδυνεύει! Η εμπειρία με το Σώτο, είναι κατά τη γνώμη μου σχεδόν άχρηστη. Γιατι η οποιαδήποτε μελλοντική συνάντηση με το Σώτο (ή τον κάθε τύπου Σώτο) είναι βέβαιο ότι δε θα οδηγήσει σε "επεισόδιο" και δε θέλει και καμιά συγκλονιστική κοινωνικοποίηση από τη μεριά του άλλου σκύλου!

(ελπίζω ότι καταλαβαίνουν οσοι δεν ξέρουν το Σώτο, γιατί τον αναφέρω ως παράδειγμα!) :)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πόση ώρα θα τον άφηνες ρε Πηγή;
Τον αφήνεις 5, 10, 15 λεπτά. Ε...στα 20 αναλαμβάνεις δράση.
Αφού το άτομο, δεν το 'χει το καντήλι, από γεννησημιού του. Και σε κοιτάει με τα ματάκια του γεμάτα απόγνωση. Τώρα θα τον αλλάξω; Στα γεράματα; Που δεν θα αλλάξει δηλαδή. Γιατί λοιπόν να τον αφήσω να βασανίζεται; Για ποιανού την βλακεία;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ollandos13, εμείς παραθέτουμε απόψεις και προβληματισμούς εδώ..... κανείς δεν κρίνει τι κάνεις με το κουτάβι σου.... εσύ ακούς, διαλέγεις απόψεις και αναλόγως πράττεις! :)

Άσχετο: τι παθαίνει το χάσκι με τη ζέστη?!?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πόση ώρα θα τον άφηνες ρε Πηγή;
Τον αφήνεις 5, 10, 15 λεπτά. Ε...στα 20 αναλαμβάνεις δράση.
Αφού το άτομο, δεν το 'χει το καντήλι, από γεννησημιού του. Και σε κοιτάει με τα ματάκια του γεμάτα απόγνωση. Τώρα θα τον αλλάξω; Στα γεράματα; Που δεν θα αλλάξει δηλαδή. Γιατί λοιπόν να τον αφήσω να βασανίζεται; Για ποιανού την βλακεία;
Εσύ κατα βάθος είσαι soft, κι ας γαυγίζεις... ;) Εγώ που είμαι στριμμένη, θα τον άφηνα όσο πάρει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τελευταίο off topic:

Δεν μίλησα κουκλάκι μου, για κοινωνικοποίηση του μπουμπούνα, με Σώτο και Δάφνη. Αλλίμονο...
Αν και από την Δάφνη έχει πάρει καλά μαθήματα *demonio* Και από τον Σώτο επίσης. Στο έγραψα. Δεν το πρόσεξες :rolleyes: Δεν μιλάω όμως, για συναναστροφές εντός της δικής μας αγέλης :)

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
ollandos13, εμείς παραθέτουμε απόψεις και προβληματισμούς εδώ..... κανείς δεν κρίνει τι κάνεις με το κουτάβι σου.... εσύ ακούς, διαλέγεις απόψεις και αναλόγως πράττεις! :)

Άσχετο: τι παθαίνει το χάσκι με τη ζέστη?!?
προς Θεου φιλε! συζητηση κανουμε.. προσπαθω απλα να σου εξηγησω καταρχην τι παιζει απο τη δικη μου μερια ωστε να ακουσω αποψεις, τι θεωρει καθενας οτι μπορει να κανω λαθος η σωστο κ να δω κ εγω τι ειναι καλυτερο να κανω! απλα δεν περπαταει οταν εχει ζεστη!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Το να διαλέγεις είναι μεν ασφαλέστερο, αλλά δε λύνει το πρόβλημα, γιατί το κουτάβι δε μαθαίνει να αντιμέτωπίζει και κάφρους, τους οποίους αναμφισβήτητα θα χρειαστει να αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα, καθώς βρίσκονται παντού! Το φέρεις το Σώτο για κοινωνικοποίηση, δε βοηθάει ιδιαίτερα..... ναι, είναι ασφαλής, αλλά τι μαθαίνει το κουτάβι? οτι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες! Το ζητούμενο είναι να μάθει πως να μιλάει με τραμπούκους! Εκει κινδυνεύει! Η εμπειρία με το Σώτο, είναι κατά τη γνώμη μου σχεδόν άχρηστη. Γιατι η οποιαδήποτε μελλοντική συνάντηση με το Σώτο (ή τον κάθε τύπου Σώτο) είναι βέβαιο ότι δε θα οδηγήσει σε "επεισόδιο" και δε θέλει και καμιά συγκλονιστική κοινωνικοποίηση από τη μεριά του άλλου σκύλου!

(ελπίζω ότι καταλαβαίνουν οσοι δεν ξέρουν το Σώτο, γιατί τον αναφέρω ως παράδειγμα!) :)
Δεν διαφωνώ, αλλά πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το σκυλί που έχει ο καθένας. Ένα lab, με χαρακτήρα που είναι πολύ κοντά στο πρότυπο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κάφρους και άσχετους ιδιοκτήτες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τελευταίο off topic:

Δεν μίλησα κουκλάκι μου, για κοινωνικοποίηση του μπουμπούνα, με Σώτο και Δάφνη. Αλλίμονο...
Αν και από την Δάφνη έχει πάρει καλά μαθήματα *demonio* Και από τον Σώτο επίσης. Στο έγραψα. Δεν το πρόσεξες :rolleyes: Δεν μιλάω όμως, για συναναστροφές εντός της δικής μας αγέλης :)
Δε με κατάλαβες.... τον έφερα ως παράδειγμα "διαλεγμένου" σκύλου που λέτε παραπάνω.... ο Χ που θέλει να κοινωνικοποιήσει το σκύλο του, δεν αρκεί να διαλέξει το ασφαλές τύπου Σώτου (που να βρει κιολας ο άνθρωπος).... Θέλει τουλάχιστον κάτι σε ποιο... Δάφνη!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν διαφωνώ, αλλά πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το σκυλί που έχει ο καθένας. Ένα lab, με χαρακτήρα που είναι πολύ κοντά στο πρότυπο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους κάφρους και άσχετους ιδιοκτήτες.
Δε καταλαβαίνω τι έννοείς.... τα lab εντός προτύπου είναι συνήθως από τα πιο εύκολα κοινωνικοποιήσιμα σκυλιά που κυκλοφορούν, σε σχέση με άλλα σκυλιά. Παρεμπιπτόντως, όταν λέω κάφρους παραπάνω, εννοώ σκύλους.... (συνεπάγεται συνήθως και προβληματικό ή άσχετο ιδιοκτήτη, αλλά το θέμα μας είναι οι σχέσεις μεταξύ σκύλων).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97