Προβλημα ευρεσης σπιτιου ως φοιτητρια λογω σκυλου?!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Να πω οτι δεν το βλεπα να ρχεται....
Ψεμματα θα λεγα...

Λοιπόν να τελειωνουμε, βάση νομου επιτρεπονται τα κατοικιδια στις πολυκατοικιες!
Το θεμα ειναι να βρεθει ο συνεργασιμος κ προθυνος ιδιοκτητης!
Δυσκολο δεν είναι, ειδικα με την κριση, κρα κάνουν να νοικιασουν, απλα κ η κοπελα να δειξει οτι ειναι προσγειωμενη κ σοβαρη (κατα προτιμηση να σκασει μυτη με τους γονεις της αρχικα) κ ολα καλα θα πανε!
Αμέσως να φέρουμε την καταστροφή....

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Καλη φοιτητικη ζωη να 'χεις, συγχαρητηρια!
Ψαξε λιγο μονη σου στο νετ για ενοικιασεις, ομως θελοντας και μη, ισως θα ηταν καλυτερα να τον αφησεις τον σκυλο...οσο να 'ναι, νομιζω δεν θα προλαβαινεις να τον φροντιζεις οσο πρεπει..! :)
-------------------------------------------------------
Τι να πω, αν μπορει να τα καταφερει ενταξει...και αν βρει και σπιτι :)
Σε ευχαριστω πολυ!!! Οτι δεν θα ειναι ευκολο το ηξερα απο την αρχη, ειδικα τον πρωτο καιρο! Αλλα με λιγη καλη θεληση ολα γινονται!!! :D
-------------------------------------------------------
παιδια σας ευχαριστω πολυ! με καθησυχασατε καπως! εχω καιρο ακομα και θα συνεχισω να ψαχνω και πιστευω οτι θα βρω το καταλληλο σπιτι!!! :)
-ΤΕΛΟΣ-

Υ.Γ. Επειδή το μέλος έχει να μπεί εδώ και ένα μήνα περίπου στο forum είπα να "απαντήσω" εκ μέρος του.

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Γιατί εκεινος έλεγε εξ αρχής ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να διαθέσει χρόνο.[/QUOTE
Μα ειπε πως θελει μια μετριας ενεργητικοτητας ρατσα για καμποση ωρα βολτα μπορουσε να το διαθεσει αυτο..

• Like
Reactions: ioanna a

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Γιατί εκεινος έλεγε εξ αρχής ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να διαθέσει χρόνο.[/QUOTE
Μα ειπε πως θελει μια μετριας ενεργητικοτητας ρατσα για καμποση ωρα βολτα μπορουσε να το διαθεσει αυτο..
Κάτσε βρε aem50.... ιταλική φιλολογία περασε, όχι αστροφυσική στο ΜΙΤ να μην προλαβαίνει. Αν θυμηθώ τον δικό μου ελεύθερο χρόνο στη σχολή -παρόλο που είχα μπόλικο διάβασμα και εργασίες- δεν θα ελεγα ότι δεν μπορούσα να αφιερώσω χρόνο στο σκυλι μου. Δεν έχει εργαστήρια να την περιοριζουν. Και πόσοι άλλοι τώρα που εργάζονται και έχουν ακόμα λιγότερο χρόνο, μπορούν μια χαρά και τα βγάζουν πέρα? Μην υπερβάλλουμε.
Σπίτι να της επιτρέπει, μπορεί να βρει. Δεν είναι κατι εξωπραγματικό αν σκεφτεί κανεις ότι πολλοί έχουν κατοικίδια και δεν μένουν σε ιδιοκτητα διαμερισματα αλλά στο νοίκι.
Καλα συγγωνμη ισως υπερβαλλω..ειναι που παρασυρομαι απο τα δικα μου φοιτητικα χρονια..:rolleyes::p

• Like
Reactions: ioanna a

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
@aem50
Το μεν νεαρο της ηλικιας σου κ η δε μη γνωση σου, φαινονται. Οταν συμβουλευεις καποιον λοιπον βασικο ειναι να ξερεις τι του λες, αφου εχεις καταλαβει τι σου λεει.

Στην παρουσα περιπτωση λοιπον λες "μπραβο για την προθεση σου, ναι με λιγο ψαξιμο παραπανω θα βρεις μια χαρα διαμερισμα για σενα κ το φιλαρακι σου. Καλη φοιτητικη ζωη."
Α, δλδ της λες 'θα βρεις μια χαρα διαμερισμα' αν ομως δεν βρει του αγιου ποτε, της λες ''δεν πειραζει συνεχισε θα βρεις καποτε...''- μπορει να βρει, δεν το αποκλειω φυσικα..εγω καλη/ε μου @east49 πιστευω πως ειναι καλο να λες στον αλλο και το μακρυ & το κοντο. Δεν χρειαζεται να με παιρνεις εσυ και ολοι απ'τα μουτρα, δεν εκοψα τιποτα μαχαιρι...και συγχαρητηρια της ειπα και ολα, ισα-ισα μπραβο για τις προθεσεις της...εγραψα για το τι θα ηταν ΙΣΩΣ καλυτερα λογω διαβασματος, ουτε απεκλεισα την περιπτωση να μπορει ουτε της το εκοψα μαχαιρι...
Το ποστ μου:
Καλη φοιτητικη ζωη να 'χεις, συγχαρητηρια!
Ψαξε λιγο μονη σου στο νετ για ενοικιασεις, ομως θελοντας και μη, ισως θα ηταν καλυτερα να τον αφησεις τον σκυλο...οσο να 'ναι, νομιζω δεν θα προλαβαινεις να τον φροντιζεις οσο πρεπει..! :)
Νταξει, αληθεια ειναι πως παρασυρθηκα και εγω λιγο απο τα δικα μου φοιτητικα χρονια και τις εμπειριες μου....:rolleyes:
Νεαρη, ναι, ειμαι και δεν ειπα οτι τα ξερω ολα και το περι ''γνωσεων'' που αναφερεις, δεν πιστευω πως ταιριαζει στο θεμα. Δεν ζητησε οδηγιες για χειρισμο σκυλου, αποψεις ζητησε & δεν απεκλεισα τιποτα, ειπα να ψαξει και μπορει να βρει ισως και οχι...[ελπιζουμε το πρωτο:D].

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Οπως βρίσκουν σπίτι να νοικιάσουν όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες σκύλων, θα βρει και η κοπέλα. Δεν μένουν όλοι οι ιδιοκτήτες σε δικό τους αγορασμένο σπίτι.
Επίσης, η συγκεκριμένη κοπέλα έχει ΗΔΗ σκύλο, απλά σκέφτεται πως θα τον πάρει μαζί αντί να τον αφήσει στο πατρικό της. Αλλο να σκέφτεσαι να πάρεις σκύλο πρώτη φορά ως φοιτητής (που προσωπικά πιστεύω ότι αν έχεις το χρόνο, τα χρήματα και τη διάθεση μια χαρά γίνεται) και άλλο αυτό.
Και δεν είναι όλες οι σχολές ίδιες. Ούτε όλοι οι άνθρωποι και όλες οι περιπτώσεις

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Αυτό το "άμα είσαι φοιτητής δεν έχεις χρόνο" δεν το χω καταλάβει.
Δηλαδή ο κανονικός εργαζόμενος έχει περισσότερο χρόνο;
Πραγματικά δηλαδή.
Μάλλον και πολύ περισσότερο χρόνο έχει ο φοιτητής. Το θέμα είναι να έχει την ωριμότητα, την οικονομική άνεση και να συνειδητοποιεί την ευθύνη και τις θυσίες για τώρα και για το μέλλον.

• Like
Reactions: Orilis and ioanna a

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγώ παντως ως φοιτητρια μια χαρά κ@λοβάραγα... αρθρογραφούσα κιόλας και ειχα και deadlines, πέρα από τις εργασίες της σχολης... και άπλετο χρόνο! Τύφλα να χει το "ταξείδι" που έβγαλα ρίζες!

ο έτερος φοιτητης ήθελε να παρει σκυλι, χαμηλής ενέργειας γιατι δεν μπορούσε να διαθεσει χρόνο. Είχε δε περάσει σε σχολή με εργαστήρια αρα και υποχρεωτικές παρουσίες και δεν είχε συναίσθηση της ζωής με σκύλο και τι "θυσίες" κάνεις στο προγραμμα σου για ένα τετράποδο. Η θεματοθέτρια εδώ, εχει ήδη σκύλο, και απλά θέλει να τον παρει μαζί της. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!!!
Σπίτι θα βρει, δεν είναι βουνό. Το είπα και πριν.... δεν μένουν όλοι σε ιδιοκτητα διαμερίσματα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@aem50
Αυτονοητο ειναι, οτι αν δεν καταφερει να βρει διαμερισμα, δεν θα τον παρει μαζι.
Επισης αυτονοητο ειναι οτι αν τον παρει μαζι και δει οτι δεν προλαβαινει θα τον ξαναπαει στο πατρικο.
Τελος και παλι αυτονοητο ειναι οτι ξερει τι θελει ο σκυλος μιας κ ηδη τον εχει κ τον φροντιζει.

Ενας ανθρωπος οταν παει να κανει κατι καινουριο κ εχει παρει μια αποφαση η οποια (φιλοζωικα) κινειται σε σωστη κατευθυνση, ΔΕΝ τον αποθαρυνεις, η συμβαλεις στην λυση του "προβληματος" που αναφερει, η αφηνεις να το κανουνε αλλοι....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Καλως όρισες κοντοχωριανή και καλη αρχή !

Πάντα στηρίζω επιλογές παιδιών που είναι φοιτητές και σκέφτονται ορθά και προσπαθούν...
Κερνάς μπύρες? :cool:
Με αυτη τη λογικη για τι δεν ειπαμε ''ναι, καντο'' και στον αλλο τον νεαρο που ηθελε σκυλο και ειναι φοιτητης & τον προσανατολισαμε σε γατα ή τιποτα..;;
Εκείνος είχε κι ένα ζευγάρι αδένες ανάμεσα στα πόδια του, που μεταφράζονται στην λέξη "στρατός"
Κάτσε βρε aem50.... ιταλική φιλολογία περασε, όχι αστροφυσική στο ΜΙΤ να μην προλαβαίνει.
Ρατσιστικό το λιγότερο :LOL:

• Like
Reactions: epial

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Συμβουλή: αν κλείσεις σπίτι μέσω μεσιτικού, να ζητήσεις να μιλήσεις προσωπικά με τον ιδιοκτήτη και να ξεκαθαρίσεις απο την αρχή οτι εχεις μεγάλο σκυλο και θα τον εχεις μεσα στο σπίτι. Κατα τα αλλα φρόντισε όπως αναφέρθηκε και πριν να βαλεις στο συμβόλαιο που θα υπογράψεις πως οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί απο το σκυλί, ειναι δίκη σου ευθύνη να την επιδιορθώσεις.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Παιδιά, έτσι κι αλλιώς είναι υποχρέωση του ενοικιαστή να πληρώσει τις επισκευές που οφείλονται σε υπαιτιότητά του. Ο ιδιοκτήτης πληρώνει κάτι που σπάει χωρίς ευθύνη του ενοικιαστή (πχ σωλήνα που πάγωσε από το κρύο με νερό κι έσπασε) και φθορές που οφείλονται σε κανονική και συνήθη χρήση. Τα υπόλοιπα είναι έξοδα του ενοικιαστή. Όπως και τυχούσες βελτιώσεις στο μίσθιο, μένουν και με την αποχώρηση του ενοικιαστή.
(και όχι, δεν είμαι ιδιοκτήτρια)

• Like
Reactions: Aslan

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ρατσιστικό το λιγότερο :LOL:
Και για την ιατρική/αρχιτεκτονική/νομική/κλπ στην Ελλάδα την ίδια άποψη έχω. Αφήνουν ελεύθερο χρόνο για τον κάθε φοιτητή που επιλέγει πώς θα τον εκμεταλλευτεί. Οπότε μάλλον βαρύς ο χαρακτηρισμός σου.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ότι τώρα υπάρχουν σχολές στην Ελλάδα με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα...που δεν αφήνουν χρόνο σε φοιτητές να κάνουν ότι θέλουν...:rolleyes:.....

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Παιδιά, έτσι κι αλλιώς είναι υποχρέωση του ενοικιαστή να πληρώσει τις επισκευές που οφείλονται σε υπαιτιότητά του. Ο ιδιοκτήτης πληρώνει κάτι που σπάει χωρίς ευθύνη του ενοικιαστή (πχ σωλήνα που πάγωσε από το κρύο με νερό κι έσπασε) και φθορές που οφείλονται σε κανονική και συνήθη χρήση. Τα υπόλοιπα είναι έξοδα του ενοικιαστή. Όπως και τυχούσες βελτιώσεις στο μίσθιο, μένουν και με την αποχώρηση του ενοικιαστή.
(και όχι, δεν είμαι ιδιοκτήτρια)
Αυτό είναι σωστό ωστόσο αν το τονισεις και γραφτεί ρητά στο συμβόλαιο δείχνεις πιο καλό πρόσωπο (θέμα εντυπώσεων)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μα το γράφουν, έτσι κι αλλιώς ακόμα και τα απλά έντυπα μισθωτηρίου που βρίσκει κανείς στα περίπτερα! Τόσο λάθος θυμάμαι;

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αυτό είναι σωστό ωστόσο αν το τονισεις και γραφτεί ρητά στο συμβόλαιο δείχνεις πιο καλό πρόσωπο (θέμα εντυπώσεων)
Δείχνεις καλό πρόσωπο; Ή θα τον κάνεις να φανταστεί ότι το σκυλί σίγουρα θα «φάει» όλο το σπίτι;