Προβλημα ευρεσης σπιτιου ως φοιτητρια λογω σκυλου?!

Giota_arg

Active Member
6 Ιουνίου 2015
42
35
27
Lefkada
Γεια σας παιδια! Καιρο ειχα να γραψω! Σημερα βγηκαν οι βασεις των πανελλαδικων και εμαθα οτι περασα ιταλικη φιλολογια στο Καποδιστριακο Πανεπιστημιο! Ο πατερας μου επικοικωνησε με ενα μεσιτη, γνωστο μας για να μπορεσει να μας βοηθησει στην ευρεση σπιτιου. Μας ειπε ομως οτι το να βρω σπιτι που να δεχονται και σκυλο ειναι πολυ δυσκολο! Να σας πω την αληθεια παραξενευτηκα αρκετα, τοσα ατομα ξερω στην αθηνα που μενουν με σκυλια σε πολυκατοικιες, εγω γιατι να εχω θεμα να βρω σπιτι? Ισχυει αυτο που μου ειπε? Οπως και να εχει δεν θελω να τον αφησω τον Jake για κανενα λογο!

• Like
Reactions: aem50 and kosmaki

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Συγχαρητήρια και καλή φοιτητική ζωή να έχεις. Κάνε και μια έρευνα μόνη σου από τα sites για ενοικιάσεις ακινήτων.
Εντάξει τώρα συνδυασμός φοιτητή και σκύλου...ε...

Giota_arg

Active Member
6 Ιουνίου 2015
42
35
27
Lefkada
Συγχαρητήρια και καλή φοιτητική ζωή να έχεις. Κάνε και μια έρευνα μόνη σου από τα sites για ενοικιάσεις ακινήτων.
Εντάξει τώρα συνδυασμός φοιτητή και σκύλου...ε...
Σε ευχαριστω πολυ!!! Οτι δεν θα ειναι ευκολο το ηξερα απο την αρχη, ειδικα τον πρωτο καιρο! Αλλα με λιγη καλη θεληση ολα γινονται!!! :D

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα, να απολαύσεις τις σπουδές σου!

Η ύπαρξη σκύλου μπορεί να σε δυσκολέψει κάπως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο. Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα σου πουν μόνο ότι είναι ευπρόσδεκτος ο φίλος σου, αρκεί να μην ενοχλεί τους γείτονες και να μην κάνει ζημιές στο σπίτι.

Ανεξαρτήτως σκύλου, θα συμφωνήσω με τη stamatia, θα χρειαστεί πολύ ψάξιμο εκ μέρους σου. Αρκετοί ιδιοκτήτες δε συνεργάζοναι με μεσιτικά γραφεία, συνεπώς ο μεσίτης προσφέρει μια ευκολία, αλλά ταυτόχρονα αποκλείεις έτσι αρκετές επιλογές.
Διάλεξε τις περιοχές που σε ενδιαφέρουν, φρόντισε να τις δεις σε διάφορες ώρες της ημέρας (και της νύχτας) για να έχεις μια καλύτερη άποψη, και ψάξε αγγελίες σε ιντερνετ και εφημερίδες. Καλή επιτυχία, και καλά να περάσετε με τον σκυλάκο στην Αθήνα!

• Like
Reactions: mareco

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλή φοιτητική ζωή εύχομαι και καλά κουράγια στα φοιτητικά ξενύχτια!!!

Σαφώς υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν θέλουν το σπιτι τους να νοικιαστεί σε άτομο με σκυλο, αν και συνήθως όσοι νοικιάζουν σε φοιτητες είναι πιο "προσγειωμένοι". Λίγο πολύ ξέρουν ότι οι φοιτητές είναι λιγότερο επιμελείς από κάθε άλλο μισθωτή οπότε αν το σκυλί ειναι εκπαιδευμένο και δεν λυσσάει στο γαύγισμα, δεν φαντάζομαι να φέρουν πολλά εμπόδια. Μια συμβουλή όμως, λόγω "πείρας".... το μισθωτήριο όταν βρείτε με το καλό σπίτι, να γίνει στο όνομα του πατέρα σου, όχι στο δικό σου. Θα νιώσει μεγαλύτερη "ασφάλεια" ο εκμισθωτης θεωρώντας ότι αν γίνει ζημιά, θα καλυφθεί από τους γονείς σου και δεν θα χρειάζεται να κυνηγάει εσένα!

• Like
Reactions: l.Kyveli and johnk

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@Giota_arg πολλοι φοιτητες επιλεγουν να μην αναφερουν τον σκυλο αρχης εξαρχης, αλλα στην ολη κουβεντα περι ενοικιασης, ρωτανε αν επιτρεπεται, καθοτι σκεφτονται "για να μην ειναι μονοι τους να παρουν σκυλο", ειναι κλασσικη ατακα η παραπανω. Και μολις με το καλο υπογραψουν, μετα απο 2-3 μηνες τσουπ φερνουν τον σκυλο τους και ολα μελι γαλα! Καλο ειναι κατα την γνωμη μου ομως να πεις αρχης εξαρχης οτι θα εχεις σκυλο μαζι σου,για να μην βρεθεις μετα με γκρινια και μουρμουρα απο τον ιδιοκτητη!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
@Giota_arg πολλοι φοιτητες επιλεγουν να μην αναφερουν τον σκυλο αρχης εξαρχης, αλλα στην ολη κουβεντα περι ενοικιασης, ρωτανε αν επιτρεπεται, καθοτι σκεφτονται "για να μην ειναι μονοι τους να παρουν σκυλο", ειναι κλασσικη ατακα η παραπανω. Και μολις με το καλο υπογραψουν, μετα απο 2-3 μηνες τσουπ φερνουν τον σκυλο τους και ολα μελι γαλα! Καλο ειναι κατα την γνωμη μου ομως να πεις αρχης εξαρχης οτι θα εχεις σκυλο μαζι σου,για να μην βρεθεις μετα με γκρινια και μουρμουρα απο τον ιδιοκτητη!
...και για να γλυτώσει την εκ των υστέρων γκρινια και για να έχει σύμμαχο τον ιδιοκτητη αν κάποιος από τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας, δημιουργεί πρόβλημα....

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Μία έξτρα βοήθεια θα ήταν να δεσμευθείς στο μισθωτήριο (για να νιώσει σίγουρος και ο ιδιοκτήτης) πως θα επαναφέρεις το σπίτι στη κατάσταση που το παρέλαβες (τοίχους - πατώματα κτλ). Μόλις μπεις στο σπίτι, βγάλτο ΟΛΟ φωτογραφίες κρατώντας στην κάθε φωτο μία εφημερίδα (για να φαίνεται η μέρα που το τράβηξες) και κράτα τες αρχείο, δώσε και στον ιδιοκτήτη. Έτσι θα του δείξεις πως το βλέπεις σοβαρά και πως ξέρεις ότι το σκυλί σου δεν κάνει ζημιές (αλλιώς δεν θα δεσμευόσουν τόσο ξεκάθαρα).
Τουλάχιστον έτσι σκεφτόμουν εγώ, που έψαχνα να μετακομίσω (δεν είμαι φοιτήτρια). Πολλές φίλες δεν είπαν πως έχουν σκύλο, αλλά σε αυτό διαφωνώ γιατί δεν θες έναν ιδιοκτήτη στη κόντρα όταν το μάθει..

• Like
Reactions: Orilis

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Καλη φοιτητικη ζωη να 'χεις, συγχαρητηρια!
Ψαξε λιγο μονη σου στο νετ για ενοικιασεις, ομως θελοντας και μη, ισως θα ηταν καλυτερα να τον αφησεις τον σκυλο...οσο να 'ναι, νομιζω δεν θα προλαβαινεις να τον φροντιζεις οσο πρεπει..! :)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Βρεθηκε μια φορα ιδιοκτητης που παρα την αλλαγη που του ερχεται, οχι μονο ειναι διατεθημενος να παρει τον σκυλο μαζι αλλα παρα τις δυσκολιες δεν σκεφτεται καν να τον αφησει πισω,
Και εχουμε και μελος που αντι να δωσει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την προθεση στο παραπανω, προτεινει ο ανθρωπος να αφησει το σκυλι πισω, ως καλυτερη λυση.

Καμια σωτηρια τελικα.......

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Βρεθηκε μια φορα ιδιοκτητης που παρα την αλλαγη που του ερχεται, οχι μονο ειναι διατεθημενος να παρει τον σκυλο μαζι αλλα παρα τις δυσκολιες δεν σκεφτεται καν να τον αφησει πισω,
Και εχουμε και μελος που αντι να δωσει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την προθεση στο παραπανω, προτεινει ο ανθρωπος να αφησει το σκυλι πισω, ως καλυτερη λυση.

Καμια σωτηρια τελικα.......
@east49
ΠΟΣΕΣ φορες θα επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια; Ελεος δλδ!
Απ'οτι εχω καταλαβει, μονο οι προθεσεις μετρανε για σενα...απο πραξεις μπα, ε;
Πρωτον, που θα το βρει το σπιτι να της το επιτρεπει;
Δευτερον, με ΤΟΣΟ διαβασμα θα εχει χρονο και για σκυλο; Εδω δεν προλαβαινουν ολοκληρες οικογενειες τετραμελεις πολλες φορες, θα μπορεσει μια μονη κοπελα με τοσο διαβασμα;
Αν ειναι τοσο ικανη & σουπεργουμαν, τοτε εναξει...
Φυσικα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την προθεση, αλλα μην μενουμε στις προθεσεις, ας ειμαστε ρεαλιστες!

Σωτηρια με αυτα που λες, οντως καμια............

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Υπήρξαμε πολλοί φοιτητές με σκύλο σε φοιτητικό διαμέρισμα και μια χαρά τα καταφέραμε!
Το θέλαμε και το καταφέραμε...και όποιος το θέλει δεν χαμπαριάζει από...μαθήματα.
Οι φοιτητές πλέον είναι πολύ πιο προσγειωμένοι, δουλεύουν έχουν τα μαθήματα τους, δεν έχουν τις κραιπάλες της προ 2008 εποχής...

Πάντα στηρίζω επιλογές παιδιών που είναι φοιτητές και σκέφτονται ορθά και προσπαθούν...
Δεν μπορώ να μην το κάνω τώρα...οπότε δεν μένει παρά να ευχηθώ να βρει ένα σπιτάκι, έναν σωστό ιδιοκτήτη να έρθει σε συνεννόηση.

:)

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
@st3li0s
@tasos malinoua

Με αυτη τη λογικη για τι δεν ειπαμε ''ναι, καντο'' και στον αλλο τον νεαρο που ηθελε σκυλο και ειναι φοιτητης & τον προσανατολισαμε σε γατα ή τιποτα..;;

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Υπήρξαμε πολλοί φοιτητές με σκύλο σε φοιτητικό διαμέρισμα και μια χαρά τα καταφέραμε!
Το θέλαμε και το καταφέραμε...και όποιος το θέλει δεν χαμπαριάζει από...μαθήματα.
Οι φοιτητές πλέον είναι πολύ πιο προσγειωμένοι, δουλεύουν έχουν τα μαθήματα τους, δεν έχουν τις κραιπάλες της προ 2008 εποχής...

Πάντα στηρίζω επιλογές παιδιών που είναι φοιτητές και σκέφτονται ορθά και προσπαθούν...
Δεν μπορώ να μην το κάνω τώρα...οπότε δεν μένει παρά να ευχηθώ να βρει ένα σπιτάκι, έναν σωστό ιδιοκτήτη να έρθει σε συνεννόηση.

:)
Τι να πω, αν μπορει να τα καταφερει ενταξει...και αν βρει και σπιτι :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
@east49
ΠΟΣΕΣ φορες θα επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια; Ελεος δλδ!
Απ'οτι εχω καταλαβει, μονο οι προθεσεις μετρανε για σενα...απο πραξεις μπα, ε;
Πρωτον, που θα το βρει το σπιτι να της το επιτρεπει;
Δευτερον, με ΤΟΣΟ διαβασμα θα εχει χρονο και για σκυλο; Εδω δεν προλαβαινουν ολοκληρες οικογενειες τετραμελεις πολλες φορες, θα μπορεσει μια μονη κοπελα με τοσο διαβασμα;
Αν ειναι τοσο ικανη & σουπεργουμαν, τοτε εναξει...
Φυσικα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την προθεση, αλλα μην μενουμε στις προθεσεις, ας ειμαστε ρεαλιστες!

Σωτηρια με αυτα που λες, οντως καμια............
Κάτσε βρε aem50.... ιταλική φιλολογία περασε, όχι αστροφυσική στο ΜΙΤ να μην προλαβαίνει. Αν θυμηθώ τον δικό μου ελεύθερο χρόνο στη σχολή -παρόλο που είχα μπόλικο διάβασμα και εργασίες- δεν θα ελεγα ότι δεν μπορούσα να αφιερώσω χρόνο στο σκυλι μου. Δεν έχει εργαστήρια να την περιοριζουν. Και πόσοι άλλοι τώρα που εργάζονται και έχουν ακόμα λιγότερο χρόνο, μπορούν μια χαρά και τα βγάζουν πέρα? Μην υπερβάλλουμε.
Σπίτι να της επιτρέπει, μπορεί να βρει. Δεν είναι κατι εξωπραγματικό αν σκεφτεί κανεις ότι πολλοί έχουν κατοικίδια και δεν μένουν σε ιδιοκτητα διαμερισματα αλλά στο νοίκι.

• Like
Reactions: ioanna a

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
@st3li0s
@tasos malinoua

Με αυτη τη λογικη για τι δεν ειπαμε ''ναι, καντο'' και στον αλλο τον νεαρο που ηθελε σκυλο και ειναι φοιτητης & τον προσανατολισαμε σε γατα ή τιποτα..;;
Γιατί εκεινος έλεγε εξ αρχής ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να διαθέσει χρόνο.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω αεμ δεν εχω παει φοιτητης για να ξερω πως ειναι αλλα ειχα φιλους φοιτητες και καποιοι ειχαν και σκυλο.
προσωπικα εχει φοιτητης σκυλο η οχι το ιδιο πιστευω ειναι,λες και εισαι η μανα του παιδιου κανεις λες και δεν θα προλαβει τα διαβασματα..σιγα..

για την ιστορια παντως αν μπορεσει να τον παρει μαζι,ναι να τον παρει..τι καλυτερο θα ειναι να εχει τον φιλο του καποιος για παρεα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@aem50
Το μεν νεαρο της ηλικιας σου κ η δε μη γνωση σου, φαινονται. Οταν συμβουλευεις καποιον λοιπον βασικο ειναι να ξερεις τι του λες, αφου εχεις καταλαβει τι σου λεει.

Στην παρουσα περιπτωση λοιπον λες "μπραβο για την προθεση σου, ναι με λιγο ψαξιμο παραπανω θα βρεις μια χαρα διαμερισμα για σενα κ το φιλαρακι σου. Καλη φοιτητικη ζωη."