Γεια σας,
Συνεχιζω αυτο το θέμα απλά απο περιέργεια για την εξελιξη του max
Ο δικός μου ο παίδαρος (10 μηνών, 33 κιλά, εχει από ΕΠ), γενικά δε σηκωνει και πολλά
Ο τύπος είναι φύλακας αλλά εξαιρετικά κοιλιόδουλος. Το θέμα του σπιτιού το έχουμε λύσει αν πρόκειται για delivery κλπ, οδηγώντας τον στο κρεβατακι του και αν πρόκειται για φίλους, τον κραταμε κρεβατακι ενω γαβγίζει, λεμε στους ανθρωπους να μην τον κοιτανε καθολου να μην ασχολουνται μαζι του, και ειτε ενω εχουν γυρισμενη πλατη (ωστε να μη νιωθει απειλη) αφηνουμε τον μικρο να τους μυρισει και του δινουν και μια λιχουδια που κρατουν στο χερι τους, είτε αν φοβουνται (δεδομενου οτι γαβγιζει εντονα) αρχικα του την πετανε και σιγα σιγα τον πλησιαζουμε. Μετά, αφου τον μπουκώσουν λιχουδιές είναι όλα καλά.
κολλητοι
Το θέμα μου είναι πως σε μία εκδρομή που πηγαμε πριν 3 εβδομαδες περιπου εγινε ενα σκηνικο με εναν σερβιτορο και μετα γαβγιζε σε οποιον σερβιτορο τον κοιταζε ή του μιλούσε. Λόγω covid δυστυχως δεν έχει τύχει να πάμε σε άλλο μαγαζί από τότε ώστε να δουμε αν του "πέρασε" ή όχι.
Δεδομένου πως ήθελα να τον έχω παντού μαζι σε γενικές γραμμές, με αγχωσε αυτή η συμπεριφορά. Γενικά στη γειτονιά που πηγαινουμε τις μικρές βολτες, είναι πολυ επιφυλακτικος με τους αντρες επίσης και αντίστοιχα θα γαβγισει αν του δωσουν σημασια. Αν καποιος εχει σκυλο μαζι και τα βρουν με τον σκυλο, τοτε καθεται να τον χαιδεψει και ο ανθρωπος που εχει το σκυλο.
Στο παρκο που πηγαινουμε ειναι πολυ πιο χαλαρος, δε γαβγιζει σε κανεναν εκτός βεβαια αν για καποιο λογο παει ο αλλος κατα πάνω του και φοβηθει (σπανια)
Οσο γνωριζω δεν εχει κακοποιηθει ή ακομα και να έγινε, ήταν λιγότερο από 2 μηνών μιας και τοτε τον βρήκαν παρατημενο καποιοι εθελοντες.
Να συμπληρωσω εδω πως εχουμε εκπαιδευτη, και εχω δει μεγαλη διαφορα στη βολτα οσον αφορα το ποσο τραβαει και πως παει διπλα μου. Ακομα παλευουμε με το ποσο ακουει οταν εχουμε ερεθισματα (συναντηση με αλλους σκυλους). Πλέον που ξέρει τι σημαινουν οι εντολές, εχουμε την αλυσίδα και κανουμε διορθωσεις μεσω αυτης και σκοπευω να του βαλω και σαμαρακι ώστε να αλλαζω το λουρι οταν βρισκεται με τα φιλαρακια του και θελει να παιξει. Εάν δεν ανταποκρίνεται παρα τη διορθωση με την αλυσιδα (πνίχτη), μπορει να χρησιμοποιησω και τη λιχουδια ωστε πχ να κατσει.
Επαναλαμβανω, το σκυλί μου είναι τόσο κοιλιόδουλο που πραγματικα εξαγοραζεις τη φιλια του με λιχουδιες..