Προβληματα συμπεριφορας, συμβιωσης...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ξερω για ποιον ακριβώς λογο ανοιγω αυτό το θεμα. Όχι για να βρω λυσεις παντως.
Ισως περισσοτερο για να αισθανθω καλυτερα. Κατι σαν «δεν ειμαι μονο εγω βρε παιδι μου».

Θα ηθελα να μαθω ποια είναι τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι φιλες και φιλοι με τα σκυλια τους.

Προβληματα συμπεριφορας, συμβιωσης, καθημερινότητας, καθαριότητας, προβληματα σοβαρα, προβληματα απλά, εστω και αστεια για καποιους. Δεν εχει σημασια. Οτιδηποτε μας απασχολει.

Προβλημα είναι ο σκυλος που δαγκωνει, προβλημα υπαρχει και οταν είναι τεραστιος και δεν χωραει άνετα στο μικρο μας αυτοκινητο ή γεμιζει τον τοπο τριχες.

Πρόβλημα όταν γαυγιζει ολη νυχτα, προβλημα και αν μενουμε στον 5ο χωρις ασανσερ.

Τα δικα μου, αρκετες και αρκετοι πιστευω λιγο πολύ τα ξερετε. Συχνα τα αναφερω με την ελπιδα να βρω λυσεις. Ευχαριστως όμως θα τα απαριθμησω και παλι καποια στιγμη μεσα στο θεμα.

Αρκετα από τα προβληματα των νεων μελων και μερικα των παλιων τα γνωριζω ηδη μια και παρακολουθω σχεδον καθημερινα το forum.
Τα παλια μελη βεβαια πιθανον πολλα τα εχουν ηδη λυσει, γι αυτό και δεν υπαρχουν πολλες νεες αναφορες.
‘Οπως κάθε τοσο λυνω κι εγω και από ένα δικο μου. Ελπιζω δηλαδη ότι το λυνω και όχι ότι απλά ετσι νομιζω.

Να στε καλα
Αρης

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εχω προβλημα με τους αλλους ανθρωπους που εχουν προβλημα με μενα και τα σκυλια μου :D:D:D
αληθεια εχω προβλημα που γκομενος μου λεει οτι εχει καποιον Α κυκλο και δεν ειναι σαν τους φυλους μου τους σκυλαδες
εχω προβλημα οταν μου αρεσει καποιος που πρεπει να τον ενημερωσω για τα σκυλια μου
εχω προβλημα που με ρωτανε αν αγαπαω πιο πολυ τα σκυλια μου
εχω προβλημα που μου λενε οτι τα σκυλια δεν πρεπει να εχουν πρωταρχικο λογο στη ζωη μου
εχω προβλημα που βρηκα φιλοζωο παραλιγο να τον παντρευτω αλλα δεν ηθελε τη μεγαλη μου σκυλα στο γαμο
εχω προβλημα με αυτους που θα διαβασουν αυτα και θα γελανε και δεν θα με καταλαβουν
και για οποιον δεν καταλαβε δεν εχω προβλημα με τα σκυλια μου αλλα εχω προβλημα με ολους τους αλλους :D:D:D

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Krina τι τραβας κι εσυ!:eek:

Παντως συμφωνω οτι τα περισσοτερα προβληματα τα εχουμε με τους ανθρωπους και οχι με τα σκυλια μας:D

Σχετικα με τον σκυλο ομως:
-το παιζει φυλακας τα βραδια και με ξυπναει με τον παραμικρο θορυβο (ενταξει τωρα εχει στρωσει αρκετα, αλλα σε καινουρια μερη απλως το παιρνω αποφαση οτι θα κοιμηθω το πρωι)
-κυνηγαει ο,τι κινειται
-σε καινουρια μερη εντυπωσιαζεται τοσο που με ξεχναει εντελως για λιγο, μαζι με ο,τι εχουμε μαθει
-πηγαινουμε τεραστιες βολτες, εγω γυριζω πτωμα και αυτος μου φερνει τα παιχνιδια του:p
-και τελος (μεχρι να σκεφτω αλλα) μη γελασετε, αλλα απο τοτε που σηκωνει το ποδι του τις μισες φορες κατουραει το αλλο και πρεπει να τον καθαριζω συνεχεια:p:p

Αυτα προς το παρον. Μου κανει χαρουλες τωρα και δεν μπορω να σκεφτω αλλα:D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Αααχχχ Κρίνα, συμφωνώ πολύ με όλα, σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!
(τελικά δεν είμαι μόνο εγώ που έχω πει ότι στο γάμο μου θέλω να παραβρεθούν τα σκυλιά μου και οι φίλοι με τα σκυλιά τους???)

Έχω πρόβλημα με:
τον Goody που είναι μη κοινωνικοποιημένος
τη Μπράντυ που είναι φοβική
τον Κόφι που δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα κοινωνικοποίησης που θέλω ώστε να ανέχεται άλλα μη κοινωνικοποιημένα ζώα.

με εμένα που δεν έχω το χρόνο (ίσως και την ψυχολογική ηρεμία) να ασχοληθώ με όλα εξίσου.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
krina ( πλάκα έτσι ) έχεις σκευτει να κάνεις προταση στον Κοστετσό !!!! και εκεινος κάτι τετοια προβλήμματα έχει με το ΓΜπ του χαχχχιχιχιχι χουμορ !!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα δικά μου προβλήματα με τον Κούκη:

- όταν τον βγάζω βόλτα με άλλους ανθρώπους ή μη τυχών σκυλιά, μου βγάζει το χέρι
- είναι τόσο φιλικός που πάει και κουνάει την ουρά ακόμα και σε ανθρώπους που αρχίζουν τις στριγγλιές όταν δούνε τη δαιμόνια μουράκλα του (γι'αυτό το λόγο δυστυχώς τον έχω στο λουρί)
- μη δει σκυλί. Οχι πως θα τα γαβγίσει ή θα μαλώσει. Θα τρέξει ως την άλλη άκρη του πάρκου να τα μυρίσει
- πάντα πεινάει! :D

Στο σπίτι είναι αγγελάκι =D>

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εάν το κριτηριο του μεγιστου προβληματος είναι ο εκνευρισμος που αυτό προκαλει, τοτε αυτο θα ελεγα ότι είναι τα «ψιτ» και τα φιλακια που δινουν κατι χωριατλαμάδες εδώ όταν περναει η Ηρα. Μιλαμε δαιμονίζομαι.

Τις προαλλες σταματησα να χαιρετησω έναν φιλο και ενας βλακας από τον πρωτο οροφο της οικοδομης κατω από την οποια ετυχε να βρισκομαστε, φωναζε «ε, ψιτ, κατσε, κατσε ρε, ΚΑΤΣΕ!».

Τα πραγματικα προβληματα τωρα.

Ηρα
Η γνωστη εγρηγορση, εκρηκτικότητα, ένταση, από οπου πηγαζουν τα βασικα μου προβληματα (αν το αναλυσω παλι, θα ξημερωθουμε).
Επιθετικοτητα σε ζωα πλεον μονο. Σε ανθρώπους μονο όταν και καλα εκτελει φυλαξη χωρου.
Απροβλεπτη και δεν την εμπιστευομαι. Προφανως προβλεψιμη για καποιον εμπειρο
Ανοητη και ενοχλητική φυλαξη όταν ειμαστε σε ταβερνα ή καφέ και περναει σκυλι, κυριως δεσποζομενο.
Το αυτοκινητο το εχει κανει αχούρι.
Χρειαζεται εκτονωση, υπο μορφη βολτας, τρεξιματος, παιχνιδιου, για ωρες κάθε μερα.
Την ξεσηκωνει η γυναικα μου και μου παει πισω την εκπαιδευση.
Αν πω να χαλαρωσω και να της δωσω θαρρος, το εκμεταλλευεται αμεσως.
Παιζει αγρια, κατι που το προκαλω κι εγω. Ολο αλλαζω ρουχα.
Με πνιγει ορισμενες φορες με την τεραστια προσκολληση πανω μου.
Πολλη τριχα αλλά δεν τρελαινομαστε ιδιαιτερα.

Ζηνα
Ανοητη και ενοχλητική φυλαξη όταν ειμαστε σε ταβερνα ή καφέ και μας πλησιαζει οτιδηποτε ζωντανο.
Είναι ικανη να λερωσει οπουδηποτε αν δεν της γινει το κεφι.
Την βλεπουν ολοι σαν παιχνιδι.
Τρεμω μην παθει κατι ετσι μικρουλα και ευαισθητη που είναι.

Last edited:

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
απογοητευση και στεναχωρεια οταν ο αρραβων. μουρμουραει για την μικρη μου οτι ειμαι υπερβολικη και οτι την αγαπωω υπερβολικα
απογοητευση και εκνευρισμος οταν μου λεει οτι δεν την εχω σωστα εκπαιδευση και οτι και καμοια στο ποπο της
απογοητευσει οταν μας βλεπουν και κανουν σαν τρελοι ααα ΄΄θα μας φαει ΄΄ ναι ναι το εχουμε ακουση
εκνευρισμο οτι τα σκυλια ειναι για να τρωνε τα αποφαγεια ( παιθερικα μου )
εκνευρισμο οταν βλεπουμε κι αλλους σκυλογονεις με τα σκυλια τους και θελουμε να τα γνωρισουμε να μοιριστουν τα μωρα μας και τα τραβανε 8αρεις εχουμε χωλερα ( μεχρι και εχουν χτυπεισει το σκυλο τους , εκει μαλωσαμε και πειρα απαντηση οτι ετσι πρεπει να γινετε για να γινει σωστο σκυλι .εγω τρελαθεικα αφρισα και μαλωσαμε αγρεια )
απογοητευσει λογο το οτι δεν υπαρχει παιδεια
εκνευρισμο οταν πανε να φιλησουν την μικρη μου η πανε να της συκωσουν ντε και καλα στην αγκαλεια τους και εκει αγριευει καμοια φορα σε ξενους.

και απογοητευσει που προσπαθω να κανω κατι εδω στην επαρχει με τα μωρα μας και δεν περνω ανταποδοσει..

για το καλο της μικρης μου και τα αλλα σκυλια να παιζουν και να κοινωνικοποιουντε μεταξυ τους...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
να κανω -ας μου επιτραπει- μια μικρη εισαγωγη...Ο Τορο σε σχεση με τα προηγουμενα σκυλια μου,ειναι μακραν το σκυλι με τα λιγοτερα εμφανη "προβληματακια" και ο πιο καλοβολος σκυλος που ειχα.

αν και κοντοτριχος,εχει πλουσιο και πυκνο τριχωμα (διαφορετικο απο Μποξερ η Ντομπερμαν).Δεν μπορω να πω οτι μαδαει ή χανει πολλες τριχες,αλλα αυτες που χανει εισχωρουν μεσα στα ρουχα κλπ και θελει ωρα μετα καθαρισμα για να μην τις μεταφερεις (οσο το δυνατον) μεσα στο σπιτι κλπ.Εχω ενα κολλημα...μεγαλο...τις ΤΡΙΧΕΣ!Δεν μπορω να με "ακολουθουν" παντου και σιγουρα με ΤΙΠΟΤΑ μεσα στο σπιτι!Ενας σημαντικοτατος λογος που ποτε δεν θα επαιρνα φυλη που μαδα περαν του μετριου (και μετριο για μενα ειναι το λιγο για αλλους)...Θα μου πουν πολλοι -που ισως καποια στιγμη δουν τον Τορο- "μα καλα αυτος μαδαει?"...Σας προλαβαινω λοιπον..Ελαχιστα!Ομως εγω εχω μεγαλο θεμα οπως προειπα με την "τριχα".Οταν χαιδευω-παιζω με μακρυτριχα που χανουν ακρετη τριχα,μετα μπαινω σε "κλιβανο":D:D

Αλλο μικρο προβληματακι μου ειναι η "ξεροκεφαλια" του...ομως την πολεμω και την εχω περιορισει αρκετα...αν την αφησω,με απλα λογια "Την εκατσα την βαρκα"...

Αλλο παλι μικρο προβληματακι ειναι οτι εχει την ταση καποιες φορες -οταν καθεται καποιος- να πηδαει πανω του...επισης το εχω περιορισει,αλλα θελουμε ακομα δουλεια...

Προς το παρον δεν μου'ρχετε καποιο αλλο,αν θυμιθω θα επανελθω στα του θεματος...

Γενικα ο Τορο ειναι μετρημενος,ηρεμος και οσο το δυνατον σοβαρος -για κουταβι- χαρακτηρας...Ασχολουμαι και εγω πολυ(παντα υπαρχει το περισσοτερο) και εχουμε πετυχει-διορθωσει αρκετα..."Το παιδι σου και το σκυλι σου,οπως το μαθεις" που λενε...Ομως προς Θεου ακομα δεν εχω τρελες απαιτησεις,σκεπτομενος οτι μιλαμε για ενα κουταβι 6 μηνων και η φυλη του αλλα και το φυλο του ωριμαζει μετα τους 24 μηνες και βαλε(τοσο σωματικα,οσο και πνευματικα).

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
με το γκριφονακι,εχω το προβλημα οτι δεν ακουει με τιποτα, ετσι και τον αφησω ελευθερο σε εξωτερικο χωρο (τον αφηνα πριν χρονια). οταν λεω με τιποτα, με τιποτα..κουφαινεται τελειως ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ, δεν υπαρχει τιποτα. επισης ψαχνει με μανια απο που θα βρει διεξοδο να την κοπανησει ! (γυρνουσε παντα,μπορει και μετα απο 3 μερες). δεν ασχοληθηκα ποτε με αυτο το θεμα,ισως επειδη στο σπιτι ειναι αψογος και ακουει παντα σε ολα.
απλα εκανα τελεια περιφραξη, δεν ξαναβγηκε πουθενα χωρις λουρι και εχω παντα το νου μου οταν ανοιξω την εξωπορτα να μην φυγει.
επισης ειναι υπερσεξουαλικος.

με τον γερμανικο, η απαιτηση του να παιζουμε α-στα-μα-τη-τα και το παρα πανω απ οσο χρειαζεται γαυγισμα του.

με την καυκασινα, δεν μπορω να βρω κανενα προβλημα.(μονο οτι δεν γουσταρει πλεον το βουρτσισμα και μου βγαζει την πιστη)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ δεν έχω προβλήματα με τα σκυλιά μου. Έσπασα το κεφάλι μου να βρω κάτι που να με ενοχλεί, αλλά μάλλον, λόγω σταδιακής απευαισθητοποίησης, δεν με ενοχλεί τίποτα πλέον. :D

Μερικές φορές, ίσως, που ο Iggy κλέβει επίτηδες τις κάλτσες μου. Δεν τις τρωει, το κάνει για να τραβήξει την προσοχή μου και να ασχοληθώ μαζί του (μου έρχεται επί τούτου με την κάλτσα στο στόμα για να ακούσει τα «γαλλικά» του).
Η Myra είναι το τέλειο κουτάβι. Με εκνευρίζει μερικές φορές που δεν μπαίνει εύκολα στο αυτοκίνητο και που με γλύφει ακατάπαυστα (όπου με πετύχει, με μουλιάζει :D).

Αυτά τα ολίγα. :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το κυριότερο πρόβλημα είναι όταν δεν μπορείς να χαρείς όλα μαζί τα σκυλιά σου σε καμία δραστηριότητα. Εχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, προβλήματα μεταξύ ιδίου φύλου κυρίως, και φροντίζω να μην πολυπιέζω τις καταστάσεις, αν δεν είναι απαραίτητο.

Και η τρίχα με ενοχλεί (λίγο) και το σημάδεμα των αρσενικών (πολύ)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αχαχχαχαχαχα!!!:p:p:p
μπορει να ειναι και πολυφυλετικο το θεμα..το εχεις ψαξει?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ πάντως δε θέλω το σκύλο μου στο γάμο μου! Θα έχω συνεχώς εκεί το νου μου και θα αγχωθώ! Άσε που και ο σκύλος παίζει να τα παίξει (πώς τα λέω!) με τον κόσμο και τη φασαρία!
Λοιπόν, ναι, φυσικά και έχω προβλήματα με το σκύλο μου.

- Δε συμπαθεί τα άλλα σκυλιά.
- Είναι μεγάλος και έχει καρδιακό πρόβλημα. Θα προτιμούσα να είναι νέος και υγιέστατος (ωραίος είναι έτσι κι αλλιώς :D).
- Εϊναι υπερευαίσθητος.
- Δεν παίζει με το μπαλάκι όπως όλα τα φυσιολογικά σκυλιά.
- Κουφάθηκε και αντί να γαυγίζει με αφορμή ύποπτους θορύβους έξω από το σπίτι,όπως παλιά, γαυγίζει με αφορμή ύποπτους θορύβους που κάνουμε εμείς!
- Αν και λατρεύει τους ανθρώπους συχνά είναι σνομπ με τους αγνώστους που συναντάμε στο δρόμο. Κάνει σαν να μην υπάρχουν όση χαρούλα κι αν του κάνουν. Τα παιδάκια απογοητεύονται.
- Ανεβαίνει πάνω στην κοιλιά μου και κοιμάται. Μετά εγώ δεν κουνιέμαι για να μην τον ενοχλήσω... :p

Εντάξει... ύπερβολές! Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί πρόβλημα επί της ουσίας. Απλά ναι... θα ήθελα να γινόταν ένα θαυματάκι και να ήταν πάλι 5 χρονών.