Προβλήματα με γείτονες

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Γύρω γύρω από το σπίτι μου, έχουμε αρκετά ζώα. Κυρίως ανθρώπους!!!Πολλούς ανθρώπους!!!!!! Αλλά και γάτες, έναν παπαγάλο και κάπου πήρε το μάτι μου προχτές ένα ιγκουάνα. Δεν ξέρω αν ανήκει σε κάποιο γείτονα, ή ο κύριος που το είχε στον ώμο του ήταν απλά περαστικός.

Το πρόβλημά μου έγκειται στους ανθρωπους. Δεν έχω τίποτα εναντίον των συμπαθών διπόδων, ίσα ίσα που κι εγώ κάποτε ήμουνα ένας από αυτούς.
Υπάρχουν 6 άνθρωποι στο διπλανό σπίτι, δύο στο άλλο διπλανό, 2 σε σπίτια που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του σπιτιού, και τουλάχιστον 3 ή 4 στα ακριβώς απέναντι σπίτια, από τα οποία μας χωρίζει απλά ένας μικρός δρόμος.
Επίσης τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν σ’αυτόν τον δρόμο και άλλοι άνθρωποι από άλλες γειτονιές...

Αυτοί οι άνθρωποι αρέσκονται να βολτάρουν στον δρόμο ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Όλοι ξέρουν φαντάζομαι ότι για έναν ανεξήγητο λόγο ο θόρυβος που κάνουν τα αυτοκίνητα τους, τα μηχανάκια τους, τα αεροπλάνα τους, κλπ, την νύχτα ακούγεται πάρα πολύ δυνατά. Τώρα που σας γράφω αυτό το κείμενο, κάποιο ελικόπτερο περνάει πάνω από το σπίτι μου, ίσως να έχει πιάσει κάποια φωτιά και τρέχουν οι άνθρωποι να την σβήσουν, αδιαφορώντας αν εγώ ησυχάζω και με ενοχλεί ο θόρυβος τους...

Εγώ να πετάγομαι από το κρεβάτι ακόμα και από κάποιους "μπιπ" που τους ενοχλεί το γαύγισμα των σκύλων, ενώ δεν τους ενοχλούν τα 70 με 80 ντεσιμπέλ που ακούνε μόνιμα στα αυτιά τους από τον θόρυβο της πόλης, κατά ένα περίεργο λόγο, ή δεν ενοχλούνται και δεν ξυπνάνε από τους θορύβους της πόλης, ή δεν τους ενδιαφέρει που τα αυτοκίνητα τους και τα μηχανάκια τους χαλάνε τον κόσμο.

Εμένα πραγματικά τα νεύρα μου έχουν γίνει πετσιά. Έρχεται το βράδυ, και σκέφτομαι ότι θα γίνει πάλι το ίδιο σκηνικό, και αγχώνομαι. Τι να κάνω, εγώ φταίω που δεν κοιμάμαι σαν βαρίδι; Ν’αρχίσω τα υπνοστεντόν;
Και τι μπορώ να κάνω, μου λέει κανείς, και σε ποιον να απευθυνθώ;

Μια φορά που έκανα μια κουβέντα με τον διπλανό, αυτός δεν παραδεχόταν ότι το μηχανάκι του ενοχλεί (παρεμπιπτόντως, δεν έχω ακούσει έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ή μηχανακίου να παραδέχεται ότι το μέσον μεταφοράς του μπορεί να ενοχλεί)… και στην τελική μου είπε, δεν τον νοιάζει.

Για να μην αναφερθώ στις ακαθαρσίες των αυτοκινήτων τους στους δρόμους και στον αέρα... Γιατί είμαι υποχρεωμένος εκτός από το να τους ακούω, να αναπνέω τα καυσαέρια τους? (τι είπα τώρα!!!)

Υπογραφή: Ένας αγανακτισμένος και μπαϊλντισμένος άυπνος δημότης.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ρόττυ, καλές η θεωρίες, αλλά εμένα με ενοχλούν τα σκουπίδια τους που βρωμάνε (διότι κανένας δεν βγάζει τα σκουπίδια το πρωί, αλλά από το προηγούμενο βράδυ, ας βρωμάει η πόλη και όχι το σπίτι τους) ο θόρυβος των αυτοκινήτων τους και των μηχανακίων τους, η αδυναμία μου να προχωρήσω στα πεζοδρόμια είτε γιατί είναι ρημαδιό είτε γιατί έχουν καταληφθεί από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους, η ένταση της τηλεόρασης τους, τα καυσαέρια τους, ο θόρυβος του αιρκοντίσιον τους, και τόσα πολλά άλλα, που το γαύγισμα του σκύλου είναι το λιγότερο.

Τα πεζοδρόμια έχουν και σκυλόσκατα, κακώς, κάκιστα, αλλά... τσιμεντώσαμε τα πάντα, δεν φταίνει οι σκύλοι γι αυτό, εμείς φταίμε!!!

Όπου υπάρχει χώμα και πράσινο, τα σκυλόσκατα είναι λίπασμα, εξαφανίζονται το πολύ σε 2 μέρες.

Όταν θα μαζέψουν τα ανθρωποσκουπίδια από τον Υμηττό, από την πάρνηθα, από την θαλασσα (που παρεπιπτόντως ο Σαρωνικός και ο Κορινθιακός είναι 2 θάλασσες γεμάτες σακούλες και άλλα πλαστικά που επιπλέουν και άγονται και φέρονται στην επιφάνεια τους ανάλογα από που φυσάει) και από τους δρόμους, και ορκίζομαι ότι θα μαζεύω εγώ με τα χέρια μου τα σκυλόσκατα που θα αφήνει πίσω ο μεγάλος δανός!!!

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
amangos συμφωνώ σε όλα εκτός από το ότι επειδή εκατομμύρια δίποδα ζώα κάνουν δισεκατομμύρια μ***ες δικαιούμε και εγώ να συνεισφέρω με μερικές.

Με λίγα λόγια,καλό είναι να μαζεύουμε τα σκατά των ζώων μας γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να τα πατά και να τα μυρίζει.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Dogo said:
amangos συμφωνώ σε όλα εκτός από το ότι επειδή εκατομμύρια δίποδα ζώα κάνουν δισεκατομμύρια μ***ες δικαιούμε και εγώ να συνεισφέρω με μερικές.

Με λίγα λόγια,καλό είναι να μαζεύουμε τα σκατά των ζώων μας γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να τα πατά και να τα μυρίζει.
=D> =D> =D>

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Βρε παιδιά, κι εγώ συμφωνώ στο να τα μαζεύουμε, κι εμένα με ενοχλεί το γαύγισμα του σκύλου, ιδίως στις ώρες κοινής ησυχίας, με τσαντίζει όμως πόσο επιλεκτικά ενοχλούνται ορισμένοι, διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο.

Είχα πολλά παπαγαλάκια, και κελαηδούσανε, και μου κάνανε παράπονα οι γείτονες για τον θόρυβο των πουλιών!!!
Τα πουλιά κελαηδάνε τους είπα, δεν κάνουν θόρυβο...
Ναι αλλά... μας ενοχλούν!!! επιμείνανε αυτοί

Κάντε μου μήνυση, τους απάντησα, και μην μου ξαναμιλήσετε, δεν θέλω να σας ξαναδώ μπροστά μου!!!

Έτσι διέκοψα κάθε σχέση με τους εξ αριστερών... :wink:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Τα σκατά των σκύλων πρέπει να τα μαζεύουμε για τους εξής λόγους:

1. Γιατί ο δικός μας σκύλος κατά τη διάρκεια της βόλτας έχει την τάση να μυρίζει τα σκατά των άλλων σκύλων. Κάτι που μπορεί να μην αποβεί υγειινό για το σκύλο μας, αν για παράδειγμα τα σκατά των άλλων σκύλων έχουν σκουλίκια, ή αυγά σκουληκιών (διορθώστε με αν κάνω λάθος από κτηνιατρικής πλευράς - αυτό που έχω ακούσει/διαβάσει είναι ότι από περιττώματα "προσβεβλημένα" μπορεί να "αρπάξει" κι ο δικός μας.

2. Αν δεν τα μαζεύουμε τσαντίζουμε/προκαλούμε περισσότερο τους μη κυνόφιλους. Οι οποίοι μετά το ρίχνουν στις φόλες για να ξεσπάσουν/ξεχαστούν ή να το γλεντήσουν κοκ.

3. Αν μαζέυεις τα σκατά του σκύλου σου, ταυτόχρονα τους ρίχνεις και μια διαγνωστική ματιά (για τυχόν σκουλίκια/αυγά). Οπότε ελέγχεις και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο για το ότι όλα βαίνουν καλώς...

4. Τα μαζεύουμε με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή οι σκύλοι θα πάψουν να θεωρούνται "βρωμιά" μαζί με τους ιδιοκτήτες τους και θα έρθει η εποχή όπου οι σκύλοι θα γίνονται δεκτοί στα ξενοδοχεία, στα καταστήματα, στα εστιατόρια κλπ. όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

5. Τα μαζεύουμε, για να μην γίνονται σκατά τα πεζοδρόμια, τα πάρκα και τα οικόπεδα όπου πατάμε οι ίδιοι ή οι σκύλοι μας. Γιατί το πέταξα τα γ....ένο το αθλητικό παπούτσι όταν έπεσα μέσα στο ...βούρκο!

Τώρα αν ο καλός μας έχει χώσει τον κώλο μέσα στο θάμνο και τα κάνει εκεί, είναι προφανές ότι δεν θα κάνουμε μακροβούτι στο θάμνο για να μαζέψουμε τα ευρήματα!

Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Ναι μωρέ, έλεος πια με το κάθε στραβόξυλο.. όπου τα σκυλιά είναι πολλά έτσι γίνεται κι άμα τους αρέσει.. ό σκύλος γαυγίζει, ή γάτα νιαουρίζει, η αγελάδα μουγκανίζει κοκ..!
Το γαύγισμα του σκύλου, η καμπάνα, το κλάμα του μωρού και άλλα τέτοια είναι αναπόφευκτα και όποιος παραπονιέται είναι απλά απροσάρμοστος!
Κι εγώ έχω δουλειές και θέλω να κοιμηθώ, αλλά δεν βγαίνω να κάνω παρατηρήσεις στον κόσμο, κλείνω τα τζάμια μου και κοιμάμαι!
Δε λέω φυσικά να είμαστε αναίσθητοι, ίσα ίσα εγώ πρώτη πρώτη έβαζα το σκυλάκι μου στο σπίτι να κοιμάται ήσυχα και μετά κρύωνα όλη μέρα για να αερίζω, αλλά μου τη σπάει που μερικοί άνθρωποι ζούν με τις παρατηρήσεις, λες κι εμείς δεν ενοχλούμαστε από τον παππού του αλλονού που βήχει όλη μέρα ή από το μωρό της άλλης που τσιρίζει αδιάκοπα...αλλά φυσικά δεν μιλάμε γιατι ως νορμάλ άνθρωποι έχουμε προσαρμοστεί με τους ανθρώπους γύρω μας! Άσε που ακόμα και στα βουνά να ζούσαμε για να αποφύγουμε τους ανθρώπους θα ακούγαμε τα τσακάλια τη νύχτα!
Κι όπως το ένα "παιδάκι είναι και τι να το κάνουμε, να το σκοτώσουμε;; ή γέρος άνθρωπος ειναι και τα χουν αυτά οι γέροι) έτσι κι εμείς σκυλάκι έχουμε τι να το κάνουμε;; Και να μην είχαμε εμείς θα είχε κάποιος άλλος!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Φίλοι μου, ο πιο ασφαλής τρόπος για να βγάλουμε επισφαλή συμπεράσματα είναι να κρίνουμε εξ’ ιδίων τα αλλότρια.
Από την άλλη, ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρουμε να κρίνουμε αντικειμενικά ένα θέμα είναι να το δούμε αποστασιοποιημένα.

Υπεύθυνη κυνοφιλία σημαίνει πρώτα απ’ όλα, σεβασμός στους συνανθρώπους μας και μετά στους σκύλους μας.
Για να βρείτε τον κανόνα που διέπει την συμβίωση με τα ζώα στη χώρα μας, αναρωτηθείτε απλά πόσα σκυλιά ζουν σε ταράτσες, μπαλκόνια και πυλωτές παράνομα, πόσοι ιδιοκτήτες καθαρίζουν επιμελώς τους χώρους που ζουν τα κατοικίδια τους, έτσι ώστε να μην μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης και πόσοι μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους από τους δρόμους. Το να γίνουμε η εξαίρεση είναι στο χέρι μας.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
επειδή δεν μπόρεσα να προσθέσω εδώ φωτό :oops:
την έβαλα στο album.... :D
πιστεύω ότι είναι παράδειγμα σκύλου και ιδιοκτήτη για το θέμα μας.... :wink: :lol: :lol: :lol:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com

:lol: :lol: :lol: :lol:
τα κατάφερα!!!!! :p :p

Σημ.ROTTIE: GRDANE, μαρκάρεις το link και πατάς το εικονίδιο “img” το οποίο βρίσκεται στην εργαλειοθήκη πάνω από το παράθυρο του “post a reply”. :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολύ καλό GRDANE! Να δω τι άλλο θα βρεις για να αποφύγεις τη φασίνα! :lol: :lol: :lol:

Εδώ που τα λέμε όμως, πάλι δεν την γλιτώνεις την αγγαρεία! Θα πρέπει να βάλεις το περιεχόμενο του φαρασιού σε σακούλα και να την πετάξεις στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων! :mrgreen:

ORFEAS

New Member
9 Σεπτεμβρίου 2007
3
0
ακαθαρσιες σκυλου

εγω παντως συμφωνω με τον amangos!και εγω κοντα σε βουνο μενω και ο σκυλος μου εκει τα κανει.τωρα αν τυχει και περασει καποιος μια στις χιλιες και τα πατησει (αν δεν εχουν γινει λιπασμα) τι να πω!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
E, μια στις χίλιες, δεν είναι και πρόβλημα, μόνο να προσέχεις μικρό κορίτσι μόνη σου στο βουνό, τώρα που γέρασε και ο Orfeas ... αλήθεια, από πού τον έχεις πάρει? Αν δεν λέγεται, δέχομαι και pm ... τον είχες εκπαιδεύσει?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Re: ακαθαρσιες σκυλου

ORFEAS said:
εγω παντως συμφωνω με τον amangos!και εγω κοντα σε βουνο μενω και ο σκυλος μου εκει τα κανει.τωρα αν τυχει και περασει καποιος μια στις χιλιες και τα πατησει (αν δεν εχουν γινει λιπασμα) τι να πω!
κάποιοι κακόβουλοι με λένε ανώριμο (παρά την προχωρημένη μου ηλικία), κάποιοι πιο κακόβουλοι με λένε παλαβό, αλλά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ζηλεύουν, διότι έχω φρέσκες ιδέες όπως μια δεκαεπτάχρονη!!!

:lol: :lol: :lol:

ORFEAS

New Member
9 Σεπτεμβρίου 2007
3
0
προς denis:πριν χρονια τον ειχε παρει ο αδερφος μου απο εναν φιλο του(του τον χαρησε δηλαδη)!οχι δεν τον εχω εκπαιδευσει αλλα ειναι πολυ υπακουος!

reignman

Active Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
38
0
η δικια μου η γειτονια εχει πολλα σκυλια και δεν εχουμε προβληματα. το καλο ειναι οτι εχουμε ενα τεραστιο αλσος διπλα απο τα σπιτια μας και τα σκυλια μας εχουν μπολικο χωρο για ασκησεις τρεξιμο χαλαρωση και οτι θελουν : 8)

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Δεν βγαζεις ακρη με τιποτα. Χθες που μαζευα τα βουναλακια απο τον Μαρκο μου, περναει ενας κλασικα ξυνισμενος με ολα τυπος και μου λεει φωναζοντας" Που καταντισαμε. Να μαζευουμε τα σκ^&*α των σκυλων!".

Βγαζεις ακρη? Δεν βγαζεις.

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
οπως το πες...ΔΕ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ!

Εγω χτες είχα βγάλει κατά τις 10 το βράδυ τα σκυλιά μου και περνάμε από ένα σπίτι,όπου ήταν στο γκαράζ οι γονείς,ετοιμοι να φύγουν με το αμάξι και ακριβώς απ εξω τα παιδάκια φωνάζανε,παίζανε..κοινως λυσσάγανε.

Μαζεύω λίγο τα λουριά των δικών μου και παω στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Ακού τα παιδιά να φωνάζουν ''α ,α,ττα βλαμμένα τα κοπρόσκυλα'' και αρχίζουν να τρέχουν κατα πάνω μας!!!
Ημουν σίγουρη ότι ο Ρόκυ θα αγριέψει,και πιθανότατα και κάποιο απ τ αλλα.Φωνάζω λοιπόν για να σταματήσω τα παιδάκια ''Αν ερθετε πιο κοντά θα σας δαγκώσουν'',και πραγματικά φοβήθηκαν και σταμάτησαν..Και βγαίνει ο σουπερ-μπαμπάς έξω και με αρχίζει στα βρισίδια ''Κρατα τα κυρα μου για να μη δαγκωσουν,γιατι αμα δαγκωσουν τα παιδια μου θα φωναξω την αστυνομια...ακους εκει,δε μπορουμε να κυκλοφορησουμε στο δρομο!''.

Εμεινα αλαλη!!Λεω αντε μαζεψε τα παιδιά σου,μαθε τους να μη βρίζουν τα ζώα και να μην τα πλησιάζουν απειλητικά γιατί ποτε δε ξερεις.
Συνεχισε τα βρισίδια και σίγουρα αυτός με θεωρεί μια ηλίθια που δε θελει τα παιδάκια..

Εγω στα καλά καθούμενα,στη βολτίτσα μου είδα 5 πιτσιρίκια να φωνάζουν και για το καλό τους το πα...Αχ βαχ... :(

Και αλλο ένα που θυμήθηκα,την προηγούμενη εβδομαδα.
Είναι βράδυ,σκοτάδι και έρχονται από απέναντι 2 κυριούλες,όχι ηλικιωμενες αλλα όχι και νιάτα... :wink:
Εγώ έχω τα σκυλιά με αυτά τα λουριά που μεγαλώνουν 5 μετρα,τα flexi.Αυτες νομίζανε ότι είναι ελεύθερα γιατί δε φαινότανε ο ιμάντας στο σκοτάδι και αρχίζουν ένα θάψιμο από μακρια ''Κοίτα...κοίτα,λυμμένα τα κοπρόσκυλα,δε ντρέπεται λίγο''

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ??
ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ 'ΧΑ ΛΥΜΜΕΝΑ ΑΝ ΔΕ ΔΑΓΚΩΝΑΝΕ,ΚΑΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ?...ANYWAY..

Δε μιλάω λοιπόν,κάνω το χαρακτηριστικό ''κλικ'' για να αρχίσει να μαζεύεται το λουρί και έρχονται όλα τα σκυλια στο γόνατο μου..Και αρχίσανε τα χαμογελα αυτες...''α μωρέ να δεμένα ήταν''
Να τους έλεγα ένα ωραιότατο ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΛΥΤΕΣ???

Εχουν πρόβλημα μόνο που τα ΒΛΕΠΟΥΝ!Πόσο μαλλον να βλέπουν και τα κακά τους ή να τους ορμήσει κανένα!Ω ρεεεεεε

lovezizou said:
Δεν βγαζεις ακρη με τιποτα. Χθες που μαζευα τα βουναλακια απο τον Μαρκο μου, περναει ενας κλασικα ξυνισμενος με ολα τυπος και μου λεει φωναζοντας" Που καταντισαμε. Να μαζευουμε τα σκ^&*α των σκυλων!".

Βγαζεις ακρη? Δεν βγαζεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog