Ποση ασκηση χρειαζεται ενα λαμπραντορ;

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Λοιπον; Για να ειναι ευτυχισμενο και μην καταστρεψει ολο το σπιτι ποση ασκηση χρειαζεται ημερισιως;

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Αυτο εξαρταται αμεσα και απο το χαρακτηρα του σκυλου...απλα να ξες οτι τα λαμπραντορ (η τουλαχιστον η δικια μου) δεν ικανοποιουνται με απλη ασκηση πχ βολτες...πρεπει να κουραζεις και το μυαλο τους αλλα το κυριοτερο ειναι οτι θελουν να παιζετε μαζι... μπορει να τρεχουν ολη την ημερα στην αυλη αλλα αν δεν παιξετε καποιο εντονο παιχνιδι μαζι δεν θα εχουν εκτονωθει και οταν μπουν στο σπιτι και μεινουν μονα τους θα αρχισου ντις χαζομαρες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Εξαρτάται. Όσο πιο ανεξέλεγκτα μεγαλώνει τόσο πιο πολύ εκτόνωση θα χρειάζεται. Ένα λαμπ που μεγαλώνει σε 4 στρέμματα και ένα λαμπ που μεγαλώνει σε διαμέρισμα θα προσαρμοστεί στα δεδομένα που έχει.
Ο δικός μου που είναι ζωηρότατος, με 1 ώρα περπάτημα συν λίγη ώρα επιπλέον παιχνίδι την ημέρα (όλα αυτά σε μία έξοδο) και μια επιπλέον βόλτα μικρότερης διάρκειας είναι μια χαρά στο σπίτι. Όχι ήσυχος όλες τις ώρες γιατί παίζει και με τα άλλα σκυλιά που έχουμε, αλλά όχι και καταστροφικός ή απογοητευμένος.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
εξαρτάται τον σκύλο αν και θεωρώ ένα 2 ώρο την μέρα είναι μία χαρά,βέβαια εμένα μπορεί να τρέχει πολλές ώρες γτ όπως με το φαί δεν χορταίνει και απο παιχνίδι. :p

AlexVag που χάθηκες εσύ,έχω πολύ καιρό να δώ κάποιο πόστ σου !

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Το λαμπραντορ δεν κουράζεται καθόλου! Το δικό μου πχ σήμερα ήταν 2 ωρες και έτρεχε έξω και τωρα ειναι μέσα και δεν εχει κάτσει ακόμη! 1 ωρα την ημέρα πάντως χρειάζεται σίγουρα!

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Σας ευχαριστω παιδια. Αν λοιπον βγαινει βολτες και για μια ωρα τρεχει και παιζει μαζι μου και οταν γυρναμε σπιτι παιζουμε για πολλη ωρα θα υπαρχει λετε κανενα προβλημα; Γενικα μου αρεσει ο σκυλος να ειναι ενεργητικος να θελει παιχνιδια, να μην γυρναμε σπιτι και ξερενεται.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
ΑΑΑ επισης κατι αλλο. Ποιες ειναι οι διαφορες ενος λαμπραντορ απο ενα γκολτεν ριτριβερ οσον αφορα τον χαρακτηρα;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
να ξέρεις πώς μέχρι μία ηλικία δεν πρέπει να παίζεις υπερβολικά για το καλό τους,τώρα για τις διαφορές τους ξέρω πώς τα λαμπραντόρ είναι λίγο πιό μουρλα και ηρεμούν αργότερα εμένα απο μικρό ύσηχο είναι το άτιμο.τελικά βρήκες εκτροφέα,πότε θα το πάρεις το σκυλί?

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
να ξέρεις πώς μέχρι μία ηλικία δεν πρέπει να παίζεις υπερβολικά για το καλό τους,τώρα για τις διαφορές τους ξέρω πώς τα λαμπραντόρ είναι λίγο πιό μουρλα και ηρεμούν αργότερα εμένα απο μικρό ύσηχο είναι το άτιμο.τελικά βρήκες εκτροφέα,πότε θα το πάρεις το σκυλί?
Ναι βρηκα εκτροφεα. Τελει Ιανουαριου τα κουταβια θα ειναι διαθεσιμα. Μ' αρεσει να ειναι μουρλος ο σκυλος αλλα μην ειναι και Μαρλει...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Ένα λαμπ χωρίς πειθαρχία είναι Μάρλευ. Να το ξέρεις αυτό, σου μιλάω εκ πείρας με τον Δρ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ που έχω εγώ. Όταν είναι με τον αρχηγό του είναι άγγελος. Όταν είναι με εμένα είναι ένας Μάρλευ πολύ συχνά.
Ένα γκόλντεν ριτρίβερ όπως έμαθα πρόσφατα έχει πιο γλυκό και ήπιο χαρακτήρα από ένα λαμπ.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Τι μου προτεινεται για πρωτο σκυλο; Λαμπ ή γκολντεν;Επισης ακουσα οτι τα αρσενικα λαμπ ειναι πιο "μαμακιδες" απο τα θυλικα ισχυει κατι τετοιο;

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Λαμπραντορ!!!!! Ετσι φημολογείται για τα αρσενικά ! ΑΛΛΑ Το σκυλι ειναι όπως το μάθεις! Τι εννοώ με αυτο; Ξέρω οικογενεια με αρσενικό Λαμπ που δεν του εχει επιτραπει η είσοδος μέσα στο σπιτι και ειναι ελεύθερο στον κήπο και δεν ειναι καθόλου μαμακιας εν αντιθεσει με το δικο μου (θηλυκό) που έτσι και κλείσει η πόρτα χαλάει τον κόσμο όλο η αν πάω σε άλλο δωμάτιο και της κλείσω την πόρτα μυξοκλαιει μέχρι να γυρίσω! Αυτο μην το θεωρήσεις ότι συμβαίνει στη φυλή μας, απλά το δικο μου ζούσε παρατημενο σε ενα μπαλκόνι για 1,5 χρόνο και γι αυτο ειναι έτσι. Θα σου πρότεινα θηλυκο. Εσυ τι σκέφτεσαι;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Καλές και χρησιμες οι εκαστοτε περιπτώσεις "ιδιοκτητων" Lab αλλα πιστευω οτι η καθε περιπτωση ειναι προσωπικη και αφορά το καθε σκυλο μεμονωμενα.

Κι εγω ακουγα πριν παρω τη δικια μου οτι ειναι τρελα, οτι κανουν ζημιες κλπ. Ε, σε πληροφορω τοι η δικια μου ειναι ενα ρομποτ που οτι της λες, κανει. Παιξε, παιζει, Κατσε, θα κατσει, κοιμησου, θα κοιμηθει, πιες νερο, θα πιει. ΟΜΩΣ ολα αυτα στο σπιτι γιατι οταν βγαινει εξω σχεδον τιποτε απ' αυτα δεν ισχυει.

Για μενα οι παραγοντες που καθοριζουν την ενεργητικοτα (καθως και πολλα αλλα) του καθε σκυλου ειναι τα εξης (με σειρα προτεραιοτητας):
~ Κληρονομικοτητα (ησυχοι γονεις, ησυχος απογονος)
~ Εκπαιδευση
~ Συνθηκες διαβιωσης
Ολα τα παραπανω ακουγονται απλά αλλα ειναι πολυ συνθετα.

Τωρα προσωπικά, την βγαζω βόλτα περιπου μιαμιση ωρα τη μερα και που και που παιζουμε και στο σπιτι καποια παιχνιδακια. Thats all. :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το Λαμπ είναι πάντα πρόθημο για βόλτες και παιχνίδι, και μπορεί να τρέχει να πιάσει το μπαλάκι μέχρι τελικής πτώσεος. Βέβαια υπάρχουν και τα τεμπέλικα, όπως σε κάθε φυλή τα σκυλιά διαφέρουν μεταξύ τους.

Εμείς βολτάρουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες την ημέρα, και το Σαββατοκύριακο, καιρού επιτρέποντως, είμαστε έξω σχεδόν τη μισή μέρα. Ο δικός μου, αν και είναι πλέον 6.5 ετών, είναι υπερκινητικός :)

Τα γκόλντεν μού φαίνονται πιο ήρεμα, αλλά και αυτά θέλουν βόλτες και τρέξιμο.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Ευχαριστω παιδια! Για να πω την αληθεια αν και ειμαι αντρας προτιμω τα αρσενικα (το λεω αυτο γιατι συνηθως οι γυναικες θελουν αρσενικα και οι αντρες θηλυκα). Αρεσει το νερο εξισου και στις 2 ρατσες; Και εχουν και οι δυο ρατσες την ιδια αναγκη εκτονωσης;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν είσαι τύπος που του αρέσει να είναι έξω και αν ασχοληθείς με το σκύλο σου, δεν νομίζω να κάνεις λάθος με οποιαδήποτε απ' τις δύο φυλές να επιλέξεις.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Αν είσαι τύπος που του αρέσει να είναι έξω και αν ασχοληθείς με το σκύλο σου, δεν νομίζω να κάνεις λάθος με οποιαδήποτε απ' τις δύο φυλές να επιλέξεις.
Βρε εγω και ολη μερα να λειπω απο το σπιτι μια χαρα θα ειμαι

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
όποια επιλογή και να κάνεις θα είσαι ευχαρηστημένος γτ είναι καταπληκτικά,απο δική μ εμπειρία όσα γκόλντεν έχω γνωρίσει απο ηλικία 2 χρονών και πάνω ήταν αρκετά ήρεμα ενώ τα λάμπ συνεχώς σε μία εγρήγορση τα πετυχαίνω.βέβαια είναι και ανάλογα τον χαρακτήρα και σίγουρα η κατερίνα που έχει 3 γκόλντεν αρσενικά να σου δώσει μία καλή γνώμη.Τώρα έχει να κάνει και στην εμφάνιση αν ενδιαφέρεσαι,το καθένα έχει την δικιά του ομορφιά πιστεύω απο την μία η περισσότερη τρίχα και απο την άλλη τα χαρακτηριστικά του λάμπ.όσο για το φύλο εμένα μ αρέσουν τα θυληκά αν και πρώτος σκύλος μου αρέσει που έχουν πιό γλυκές φάτσες ενώ τα αρσενικά πιό συχνά χοντροκομένες και έχουν στο μυαλό τους την κυριαρχία που σε δοκιμάζουν μικρά για να δούν τα όρια σου..βέβαια αυτές οι ράτσες είναι γατάκια μην σε νοιάζει.:p

Last edited: