Ποση ασκηση χρειαζεται ενα λαμπραντορ;

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Δεν εχω πρωσοπικα προβλημα με τις τριχες. Χρειαζεται καποια ρατσα περισσοτερα απο 2-3 ωρες την ημερα ασκηση;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Οχι βρε, τι 2-3 ωρες λες;; Οχι οτι δεν θα του αρεσει αλλα ενταξει. Βεβαια αν εχεις την ορεξη, αλλο αυτο...

Η δικια μου σημερα που εβρεχε, 10' κατεβηκε, ισα-ισα για να τα κανει.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Να προσέχεις να μη το κουράζεις πολύ όσο είναι μικρό, για τις αρθρώσεις του!
Το κολύμπι είναι οτι καλύτερο!!
Να προσέξεις τον εκτροφέα γιατί τα λαμπραντόρ έχουν πρόβληματα δυσπλασίας.

Καλώς να έρθει :)

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Να προσέχεις να μη το κουράζεις πολύ όσο είναι μικρό, για τις αρθρώσεις του!
Το κολύμπι είναι οτι καλύτερο!!
Να προσέξεις τον εκτροφέα γιατί τα λαμπραντόρ έχουν πρόβληματα δυσπλασίας.

Καλώς να έρθει :)
Ναι το ξερω! μην ανησυχεις, θα το παρω μαλακα το κουταβι... χιχιχι. Εκτροφειο εχω βρει το ΜC Palmhill. Εχω ακουσει τα καλυτερα. Θα παω αυτες τις μερες απο κει να μιλησουμε και θα δω μετα και τους γονεις με τα pedigree τους κτλ.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
εξαρτάται τον σκύλο αν και θεωρώ ένα 2 ώρο την μέρα είναι μία χαρά,βέβαια εμένα μπορεί να τρέχει πολλές ώρες γτ όπως με το φαί δεν χορταίνει και απο παιχνίδι. :p

AlexVag που χάθηκες εσύ,έχω πολύ καιρό να δώ κάποιο πόστ σου !
δεν υπαρχει καθολου ελευθερος χρονος πλεον...ολη μερα στο νοσοκομειο...ασε...

εγω μιο φορα ειδα το σκυλο μου κουρασμενο...και αυτο ηταν οταν ετρεχε ολη μερα με ενα τζακ ρασελ...το οποιο φυσικα οταν η δικια μου κλαταρε συνεχισε να τρεχει σαν τρελο...
σιγουρα δεν ειναι ολα τα λαμπ ιδια...δεν εχουν ολα την ιδια ενεργεια...δεν μασουλανε ολα το ιδιο...ομως ΟΛΑ μαδανε σαν τρελα...;)
Αυτο που εχω καταλαβει απο τη δικια μου ειναι οτι οταν την εχω εγω στο διαμερισμα και ασχολουμαι καποιες ωρες μαζι της παιζοντας πχ με μανικι ειναι παναγια ολη την ημερα...οταν την εχουν οι δικοι μου μαζι με την αδερφη μου και το σκυλι γυρναει και τρεχει στον κηπο μεχρι να βαρεθει χωρις ομως να εχει καποιο εντονο παιχνιδι με καποιον απο την οικογενεια (μονο την χαιδευουν)οταν βρεθει μονη της θα κανει σιγουρα τη ζημια...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Το κανις που ειχες μαλλον ηταν απο γεννα ιδιωτη ή πετ σοπ και οχι καθαροαιμο. Τα καθαροαιμα πουντλς απο εκτροφεια ΔΕΝ μαδανε. Ειναι χαρακτηριστικο της φυλης να μακραινει το τριχωμα μεχρι να κουρευτει γι αυτο και μπορεις να θαυμασεις τα τεραστια κουρεματα τους αν πας σε εκθεση. Ειναι επισης σκυλοι επαναφορας οπως και τα αλλα δυο, τουλαχιστον γι αυτο φτιαχτηκαν οποτε αν θελεις ντε και καλα καθαροαιμο σκυλο που να ειναι στην κατηγορια λαμπ-γκολνετν και να μη μαδαει δες κι αυτα.

Τωρα τα γκολντεν επειδη εχουμε ενα, οσον αφορα το μαδημα ειναι απαλευτα! Τουλαχιστον για τα δικα μου ματια και δεδομενα. Το ιδιο κι οσα λαμπραντορ εχω συναντησει. Βεβαια κι ο Γ.Π. που εχουμε δεν παει πισω αλλα σαν τον γκολντεν δεν ειναι.

Ον τοπικ τωρα για την ασκηση, μην ξεχνας οτι ολα αυτα ειναι "κυνηγοσκυλα" με οτι αυτο συνεπαγεται. Μια βολτα δυο-τρια τετραγωνα και πισω θα εχει ως αποτελεσμα εναν πιεσμενο νευρικο σκυλο που θα σου διαλυσει το σπιτι στην πρωτη ευκαιρια ή θα σηκωνει τον κοσμο με τη φωνη. Οτι σκυλι και να παρεις πρεπει να το βγαζεις εξω αρκετα, να ασκειται και το σωμα και το μυαλο του εκτος σπιτιου και να τον γυρνας πισω σχετικα κουρασμενο.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Το κανις που ειχες μαλλον ηταν απο γεννα ιδιωτη ή πετ σοπ και οχι καθαροαιμο. Τα καθαροαιμα πουντλς απο εκτροφεια ΔΕΝ μαδανε. Ειναι χαρακτηριστικο της φυλης να μακραινει το τριχωμα μεχρι να κουρευτει γι αυτο και μπορεις να θαυμασεις τα τεραστια κουρεματα τους αν πας σε εκθεση. Ειναι επισης σκυλοι επαναφορας οπως και τα αλλα δυο, τουλαχιστον γι αυτο φτιαχτηκαν οποτε αν θελεις ντε και καλα καθαροαιμο σκυλο που να ειναι στην κατηγορια λαμπ-γκολνετν και να μη μαδαει δες κι αυτα.

Τωρα τα γκολντεν επειδη εχουμε ενα, οσον αφορα το μαδημα ειναι απαλευτα! Τουλαχιστον για τα δικα μου ματια και δεδομενα. Το ιδιο κι οσα λαμπραντορ εχω συναντησει. Βεβαια κι ο Γ.Π. που εχουμε δεν παει πισω αλλα σαν τον γκολντεν δεν ειναι.

Ον τοπικ τωρα για την ασκηση, μην ξεχνας οτι ολα αυτα ειναι "κυνηγοσκυλα" με οτι αυτο συνεπαγεται. Μια βολτα δυο-τρια τετραγωνα και πισω θα εχει ως αποτελεσμα εναν πιεσμενο νευρικο σκυλο που θα σου διαλυσει το σπιτι στην πρωτη ευκαιρια ή θα σηκωνει τον κοσμο με τη φωνη. Οτι σκυλι και να παρεις πρεπει να το βγαζεις εξω αρκετα, να ασκειται και το σωμα και το μυαλο του εκτος σπιτιου και να τον γυρνας πισω σχετικα κουρασμενο.
Bρε το δικο μου το ειχα βρει στο ποταμι. Αλλα τωρα που το ξενασκεφτομαι δεν μαδουσε και τραγικα. Μην σου πω πιο λιγο και απο την γατα η οποια δεν μαδαει σχεδον καθολου. Τελος παντων εννοειται πως θα ασκειται το σκυλι αλλα δεν αντεχω να τρεχω ολη μερα πανω κατω για να ειναι αυτο κουρασμενο μετα και να μην μου χαλασει το σπιτι. Αυτο θελω να προλαβω και σας ρωταω ειναι οτι δεν αντεχω να αποκτησο παλι εναν ακουραστω σκυλο. Θα μου φυγει ο τακος!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Να ξαναπώ ότι είχα γράψει αρχικά για το θέμα.
Είναι και πως θα μεγαλώσει ο σκύλος.
Το λαμπ είναι σκύλος επαναφοράς με αστείρευτη ενέργεια και αν του δίνεις 3-4 ώρες άσκηση που θα συμπεριλαμβάνει και κολύμπι,την ημέρα θα βρίσκεται στο στοιχείο του πιστεύω. Κακά τα ψέμματα ομως οι περισσότεροι με λαμπ που ζούμε σε διαμέρισμα δεν προσφέρουμε τόση δραστηριότητα στο λαμπ μας. Το ιδανικό όμως για έναν σκύλο τέτοιο είναι αυτό που περιέγραψε η Berna για τον δικό της.

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
ρε παιδια για να σας επαναφερω στο αρχικο ερωτημα...
ποση ωρα ασκηση επιτρεπεται να κανει ενα κουταβι 6 μηνων?
και γενικα πως να ξερω τα ορια? πχ 5 λεπτα για καθε μηνα της ζωης του ?
δεν κουραζεται ο ατιμος και τις περισσοτερες φορες περναει η ωρα παιζοντας μαζι του και μετα εχω τυψεις μηπως μου παθει καμια δισπλασια ...

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Ένα κουτάβι που κάνει το παιχνίδι του σε χώμα και γρασίδι δεν νομίζω να έχει θέμα.
Δηλαδή παλιά που δεν έβγαιναν δυσπλασικά τα σκυλιά κρατούσε χρόνο κανείς;
Σε ακατάλληλο έδαφος όμως όπως είναι πατώματα, σκληρό έδαφος κλπ καλό είναινα υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
btw kyveli ποσο ομορφος παιζει να ειναι ο σκυλος σου! φτου φτου!
Έχω τρείς κούκλους..Αλλά επειδή εδώ είναι το θέμα για λαμπ μάλλον θα εννοείς τον μαύρο μου κούκλο. Σε ευχαριστώ! :) :)

bobosklm

Member
5 Ιουλίου 2012
12
0
Πατρα
Ένα κουτάβι που κάνει το παιχνίδι του σε χώμα και γρασίδι δεν νομίζω να έχει θέμα.
Δηλαδή παλιά που δεν έβγαιναν δυσπλασικά τα σκυλιά κρατούσε χρόνο κανείς;
Σε ακατάλληλο έδαφος όμως όπως είναι πατώματα, σκληρό έδαφος κλπ καλό είναινα υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί.

ναι μόνο σε γρασίδι τρέχει! σκαλιά δεν ξέρει τι είναι και σε πάτωμα (όσο δεν καλύπτουν χαλιά) δεν τρέχει εκεί!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
ναι μόνο σε γρασίδι τρέχει! σκαλιά δεν ξέρει τι είναι και σε πάτωμα (όσο δεν καλύπτουν χαλιά) δεν τρέχει εκεί!
Αυτό είναι πολύ καλό, απλά δεδομένου ότι είναι κουτάβι και όσο και να παίξεις μαζί του, και κουρασμένο να είναι θα συνεχίζει, πρέπει να βάζεις εσύ τα όρια.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Να ξαναπώ ότι είχα γράψει αρχικά για το θέμα.
Είναι και πως θα μεγαλώσει ο σκύλος.
Το λαμπ είναι σκύλος επαναφοράς με αστείρευτη ενέργεια και αν του δίνεις 3-4 ώρες άσκηση που θα συμπεριλαμβάνει και κολύμπι,την ημέρα θα βρίσκεται στο στοιχείο του πιστεύω. Κακά τα ψέμματα ομως οι περισσότεροι με λαμπ που ζούμε σε διαμέρισμα δεν προσφέρουμε τόση δραστηριότητα στο λαμπ μας. Το ιδανικό όμως για έναν σκύλο τέτοιο είναι αυτό που περιέγραψε η Berna για τον δικό της.
Eτσι ειναι. Ακομα και η δικια μου που ειναι ψιλοτεμπελα και μετα απο 10' τρέξιμο αραζει κατω οταν την εχω ολη μερα στην ασκηση και την ασχολια νομιζω οτι της αρεσει πολυ. Αλλα τι να κανουμε, ολοι προσαρμοζόμαστε...

Billouris

Active Member
12 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
athens
Καλημερα!να ρωτησω κατι?εχω ενα λαμπραντορ 3 μηνων εκπαιδευμενο ηδη στις βασικες εντολες κ με πολλες ωρες την ημερα παιχνιδι.Ηθελα να ρωτησω,θα σταματησει ποτε να μασουλαει τα παντα κ να ειναι τοσο νευρικο?ακομα και μετα τη βολτα που γυρναμε,μετα απο πολυ παιχνιδι τρωει τα παντα ανεβαινει σε τραπεζια!μιλαμε για απιστευτο νευρο.Ακομα και στα παιχνιδια του πολλες φορες νομιζω πως εχει χαρακτηρα πιτ μπουλ! :p

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ακόμα είναι μικρός, μέχρι να πέσουν τα κουταβίσια δόντια και να βγάλει άλλα θα μασουλάει (όπως τα μωρά). Τα Λαμπ γενικότερα πάντως, πάντα θέλουν να κρατάνε κάτι στο στόμα :)

• Like
Reactions: Φλάφη

Billouris

Active Member
12 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
athens
Ακόμα είναι μικρός, μέχρι να πέσουν τα κουταβίσια δόντια και να βγάλει άλλα θα μασουλάει (όπως τα μωρά). Τα Λαμπ γενικότερα πάντως, πάντα θέλουν να κρατάνε κάτι στο στόμα :)
Να ναι καλα κι ας κραταει παντα κατι στο στομα του.Αρκει να μην ειναι τα χερια μου χαχα :D
Κ γουσταρω που ειναι ετσι τρελοσκυλο αλλα αναρωτιεμαι αν δω καποια διαφορα σε λιγους μηνες στο θεμα κανω οτι γουσταρω καταλαβες?
Ελπιζω.. :)