Συμφωνω απολυτα!
Οι χαρακτηρες των ανθρωπων διαφερουν. Και εδωμεσα υπαρχει μεγαλη ποικιλια!! Καποιος μπορει να βρισκεται εδω για να χαλαρωνει απο το αγχος της ημερας του, καποιος για να μαθει, καποιος για να χαβαλεδιασει κτλ.
Για μενα ειναι πιο απλα τα πραγματα. αν καποιο θεμα δεν μου "αρεσει" απλα το προσπερνω.
Προσωπικά, δεν ξέρω αν συμφωνώ απόλυτα, αλλά επειδή διάβασα πολύ, στο forum, πριν γράψω την πρώτη μου φράση, είχα διαπιστώσει πως τα μέλη του "παλιού forum" ήταν, όντως (για να το θέσω κομψά) Δωρικού ρυθμού. Είχαν, όμως και δύο πλεονεκτήματα: α) Το forum ήταν "παρθένο" και έτσι μπορούσαν να ανοίξουν πολλά σημαντικά θέματα και β) ήταν άνθρωποι (πένες, τουλάχιστον) με σοβαρό "ειδικό βάρος". Εχω μάθει πολλά από εκείνους, έστω και αν δεν "συνομίλησα" μαζί τους.
Ετσι κάνω κι εγώ, αν δεν μου αρέσει (ή αν δεν τραβήξει - σωστά ή λάθος - την προσοχή μου) κάποιο θέμα το προσπερνάω. Και το λέω αυτό γιατί, εκ των υστέρων, έχω διαπιστώσει πολύ "ζουμί" σε κάποια θέματα που αρχικά προσπέρασα, επειδή περιείχαν και "ζουζουνιές".
Σϊγουρα, υπάρχει εδώ μέσα μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων και λοιπών δημογραφικών στοιχείων. Και αυτό είναι που κάνει το forum ενδιαφέρον, εκτός από το κοινό μας πάθος (των περισσότερων, τουλάχιστον) για το "σκύλο". Αλλιώς, θα μπορούσα κάλλιστα να έχω γραφτεί σε ένα forum ...μηχανικών και όχι "σκυλάδων". Αλλά, τότε, δεν θα μπορούσα να αλλάξω παραστάσεις, δεν θα μπορούσα να χαλαρώσω λιγάκι...
Για τους λόγους αυτής της χαλάρωσης από το καθημερινό άγχος (που - σημειώστε σοβαρά - είναι μεγαλύτερο από της εποχής του "παλιού" forum!) είναι που, καμιά φορά, βγαίνω off-topic...
Αν έχω μάθει στο forum? Πάρα πολλά και νιώθω ότι έχω να μάθω πολύ περισσότερα, ακόμα και από απλές αφηγήσεις καταστάσεων. Εχω γνωρίσει ανθρώπους που (οι πιο πολλοί) αποδείχτηκαν πραγματικά σοβαροί, όχι μόνο από την πλευρά γνώσης της κυνοφιλίας.
Αν έχω χαβαλεδιάσει στο forum? Με το χέρι στην καρδιά, συνήθως όχι. Το έχω κάνει λίγες φορές, γιατί ...ψοφάω για καλαμπούρια και το έχω αποφύγει τις περισσότερες, για να μη χάσει την αξία του κάποιο σημαντικό θέμα.
Αν έχω προσβάλει κάποιον εδώ μέσα? Το έχω αποφύγει με όλες μου τις δυνάμεις (και εσείς κρίνετε για το αν πέτυχα σ' αυτό), μιάς και πιστεύω πως έχω δικαίωμα να αντικρούσω
κάτι (με τη γνώση μου, την ημιμάθεια ή την ασχετοσύνη μου) και, μάλιστα, να το αντικρούσω με προσοχή (γιατί ο γραπτός λόγος παρεξηγείται - και μένει!). Αλλά δεν έχω δικαίωμα να αντικρούσω
κάποιον, επειδή διαφωνούμε. Εντάξει, ας απορρίψω την συγκεκριμένη του άποψη (πάντα τεκμηριωμένα), αλλά όχι ολόκληρη την προσωπικότητά του... Πολλές φορές νιώθω πως κάποια μέλη προσβάλλουν προσωπικότητες, ικανότητες κλπ. Που είναι χειρότερο από την προσβολή της επαγγελματικής επάρκειας. Το γνωστό "ξεκατίνιασμα"... Αυτό είναι που με σκοτώνει, κυριολεκτικά, να βλέπεις ικανότατους ανθρώπους να "κατηφορίζουν". Και η κατεύθυνση του κατήφορου είναι, πάντα, ο πάτος...
Αν έχω γράψει στο forum? Νομίζω πως, πολλές φορές, έχω "κουράσει", αλλά προσπαθώ να μεταφέρω και εγώ ότι γνώση (σωστή ή λανθασμένη) αποκτώ, σε ανταπόδοση προς όλους τους υπόλοιπους που δαπανούν το χρόνο τους και τη φαιά ουσία τους για να μας ανοίξουν τα μάτια, σε πολλά θέματα...
Αν έχω προσφέρει ότι περισσότερο θα μπορούσα στο forum? Σαφώς όχι! Για παράδειγμα,
Νίκο, δεν ξεχνάω το θέμα που υποσχεθήκαμε αμοιβαία να ανοίξουμε (μετά τις ...διακοπές - μόνο που δεν προσδιορίσαμε ποιές!) για τα βαθιά - ρηχά - φοβικά - επιθετικά δαγκώματα των διαφόρων φυλών και καταστάσεων εκπαίδευσης κλπ. Και άλλα πολλά θέματα που σκέπτομαι κατά καιρούς, αλλά η πολύ πιεστική καθημερινότητα δεν μου έχει επιτρέψει να χαλαρώσω λίγο και να σκεφτώ...
Ακόμα μπορούμε, όμως να προσφέρουμε πιο πολλά στο forum, που είναι τι? Εμείς και οι (μέσα από το γράψιμο) φίλοι μας. Και προχωράμε...