Πορεία του dogforum

Status
Κλειδωμένο θέμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν στοχεύω στην φιλοσοφία. Απλώς πιστεύω ότι από την θεωρία εδραιώνεται η πράξη.
Αυτό με τις δικλείδες ασφαλείας το είχα σκεφτεί κι εγώ την εποχή που είχαμε trolloεισβολή.
Μετά κατάλαβα ότι αν ξεκινήσει μια μέθοδος ελέγχου, θα αρχίσουμε να ζητάμε κι άλλες. Κι αυτό δεν νομίζω ότι είναι θεμιτό.
Και ακόμη πιο ακράδαντα πιστεύω, ότι είναι στο χέρι μας, να μην παρασυρόμαστε και τραβάμε ένα κωλοθέμα, που δείχνει σχεδόν από την αρχή, περί τίνος πρόκειται. Αφού δεν το σταματάμε από μόνοι μας από νωρίς και το φτάνουμε εμείς οι ίδιοι στα άκρα, τι περιμένουμε από τον κάθε admin;
Ας σταματήσουμε λοιπόν, εμείς πρώτα, να γεμίζουμε αυτά τα θέματα με off topic και αν αυτό δεν αποδειχθεί αρκετό, έχει ο Θεός.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
το φορουμ εχει καταντησει ενα χαζοχαρουμενο ξεκατινιασμα

τα περισσοτερα μελη αναλωνωνται να συζητουν για σκυλοφιλιες ,σκυλομπαμπαδες , σκυλομαμαδες και σκυλια - παιδακια , σκυλοσειρες και συνταγες για ... σκυλοτουρτες ενω βλεπω ολο και περισσοτερα αβαταρ με σκυλοπουλοβερακια , σε λιγο θα βλεπουμε και αβαταρ με σκυλοροζ-νυχακια και σκυλια βαμμενα μπλε

υπαρχουν 5-10 μελη που εχουν κατι να πουν και αλλα 100 που περιμενουν ποτε ο καινουριος που ειτε δεν ξερει ειτε δεν θελει , θα πει κατι "λαθος" για να πεσουν να τον φανε .Κραυγαλαιο παραδειγμα το θεμα με την ουρα του ροττβαιλερ που επι 6 περιπου σελιδες η συζητηση ειχε να κανει με το αν επιτρεπεται να την κοψει , αν ο σκυλος πονεσε και ποσο κακος σκυλομπαμπας ειναι μεχρι που μετα απο τοσες σελιδες βρεθηκε ΕΝΑ μελος να του πει οτι τριων μηνων ηταν μεγαλος ο σκυλος για να του την κοψουν ( την ουρα )

εχουμε και την αλλη κατηγορια μελων που πρεπει σωνει και καλα να "νικησουν" στην συζητηση γιατι δεν τους κανει η θεση του αλλου μελους που μπορει να εχει και παραπανω εμπειρια γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν πως το ενα θα φερει το αλλο και γιατι δεν νομιζουν οτι , οτι νομιζουν τελος παντων ... μεχρι τωρα δεν εχω καταλαβει τι νομιζουν

μετα υπαρχουν οι αλλοι που θα ανοιξουν ενα θεμα να πουν οτι σημερα ειδαν ενα αδεσποτο πεινασμενο και στεναχωρηθηκαν λες και οι αλλοι δεν βλεπουμε ή ειναι το πρωτο που ειδαν στην ζωη τους ή το τελευταιο

ενα θεμα για εκπαιδευση δεν ανοιγει μονο πως δεν θα δαγκωνει ο σκυλος για να τον αμολανε στα παρκα ανετα καιγονται να μαθουν οι περισσοτεροι

πολυ πασαλειμα , πολυ επιφανειακη αγαπη για τους σκυλους , ακομα λιγοτερη για τα αδεσποτα απο τους περισσοτερους και πολλη χαζοχαρουμενη διαθεση αλλα παντα σε θεση μαχης

συγνωμη αλλα ετσι δεν ασχολεισαι με σκυλους . Ενα αουρντογκς ειναι πολυ μην φτιαξουμε και δευτερο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδιά, μην ξεχνάτε πως το φόρουμ είναι τα μέλη του! Κανείς δεν απαγορεύει σε κανέναν να ανοίγει θέματα και να συζητάει ό,τι θέλει! Και "σοβαρά" και "ασόβαρα". Οσοι μιλάτε πως το φόρουμ δεν είναι της αρεσκείας σας, γιατί δεν κάνετε κάτι; Γιατί δεν ανοίγετε θέματα τα οποία σας ενδιαφέρουν και δεν τα συζητάτε; Γιατί πρέπει πάντα να γκρινιάζουμε πως οι άλλοι δεν κάνουν τίποτα αλλά δεν σπεύδουμε να κάνουμε κάτι οι ίδιοι; Υπήρξαν ενδιαφέρον θέματα στο φόρουμ με μηδαμινή ανταπόκριση από τα μέλη! Γιατί;

Στέλιο, εγώ θα συμφωνούσα αλλά πολύ φοβάμαι πως έτσι θα μεγάλωνε ο αριθμός "άσχετων" απαντήσεων (κι ας μειωνόταν ο αριθμός "άσχετων" θεμάτων)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Νίκο τι θες ναα πεις με αυτό το ποστ;; Ποιο το νόημα;
Ένα φόρουμ είναι ότι είναι και τα μέλη του. Δεν μπορεί κανείς να μπει δερβέναγας στο τι θέλει να γράψει ο άλλος, και αν αυτό θα είναι ζουζουνιές ή όχι.Πολλές διαφορετικές προσωπικότητες απαρτίζουν αυτό το φόρουμ το οποίο δεν μπορεί να έχει ύφος όταν γράφονται τόσες διαφορετικές απόψεις. Ούτε μπορεί κανείς να επιβάλει σε τι ύφος και σε ποιο θέμα θα γράφει το κάθε μέλος.
Θέματα που αφορούν τον σκύλο δεν συζητάμε;; Όλα αυτά τα θέμετα που λες, τον σκύλο αφορούν, γιατί τα κριτικάρεις έτσι;;

Είναι παράλογο να ζητάς από τους άλλους να έχουν το ύφος και την λογική την οποία εσύ κρίνεις σωστή και θεμιτή.
Είναι παράλογο να απαιτούμε να έχουν όλοι το ίδιο ενδιαφέρον με εμάς.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Δεν είμαι υπέρ της ζουζουνιάς αλλά ούτε και υπέρ του περιορισμού στη συγγραφή (όπου π.χ. μετά από τόσα post μπορείς να δεις ή να ανοίξεις θέμα ή μετά από σύσταση μέλους κλπ.). Ο περιορισμός ίσως να είχε νόημα αν υπήρχε πολλαπλάσιος αριθμός μελών, οπότε θα εξυπηρετούσε ενδεχομένως και την καλύτερη διαχείριση. Εδώ ακόμη πρέπει να παλεύουμε για να μαζέψουμε περισσότερα μέλη μπας και ενημερωθούν για τα βασικά. Θα αρχίσουμε τους περιορισμούς? Αν μείνουν τρεις κι ο κούκος, δεν νομίζω ότι έχει νόημα - θα μπορούμε να μαζευόμαστε σε κανα σπίτι και να τα λέμε εκεί ή μέσω chat.

Από την άλλη μεριά, δεν έχουν όλοι τα ίδια ενδιαφέροντα. Άλλος έχει ενδιαφέρον στην εργασία, άλλος έχει κόλλημα με τη διατροφή, άλλος με το κούρεμα κλπ.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι ακόμη κυριαρχεί η νοοτροπία ότι ο σκύλος είναι ένα πράγμα που το πετάς στο μπαλκόνι, στην ταράτσα, στο δρόμο κοκ. Θεωρώ σαφώς προτιμότερο τον ιδιοκτήτη που ντύνει με φραμπαλά το σκύλο του από αυτόν που τον έχει κάπου για πέταμα - για την ακρίβεια δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Σχετικά τώρα με τα επαναλαμβανόμενα θέματα, έτσι κι αλλιώς οι "φιλότιμοι" του forum αλλάζουν άτυπα βάρδιες. Φυσικά και κουράζονται κάποιοι που βάζουν συνέχεια τα ίδια και τα ίδια links - αλλά αναλαμβάνουν πιο καινούργιοι και "ξεκούραστοι" που έχουν όρεξη για την "αγγαρεία".

Τέλος, ο Έλληνας χρήστης δεν είναι και από τους πιο "φιλότιμους" εν γένει. Σε σχέση με άλλα fora του εξωτερικού, θα "κοιτάξει πρώτα την πάρτη του" δηλαδή να λύσει το δικό του θέμα. Δεν είναι ο χρήστης που θα κάτσει εύκολα να γράψει απλόχερα για να μοιράσει την εμπειρία του για ένα π.χ. θέμα υγείας, εκπαίδευσης κλπ. Οι "ξένες φυλές" είναι πιο πρόθυμες στο να παράγουν περιεχόμενο ίσως γιατί είναι και περισσότερο καιρό εξοικειωμένοι με το θέμα Internet. Οπότε μην έχουμε τρελλές απαιτήσεις για το κατά πόσο διαβάζουν τα πρώτα θέματα ή τους όρους χρήσης κλπ.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ζουζουνιεςςςςςςςςς
εμενα με πειραζει το πολυ οφ τοπικ
+3 στον νικο

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Forum= δημόσια συζήτηση
Οποιος θέλει γράφει ότι θέλει και οι υπόλοιποι αν θέλουν τα διαβάζουν!!!
Διαφορετικά υπάρχουν και δικτυακά club εξειδικευμένα.
Και πρέπει να υπάρχουν από κουδουνίστρες και ζιπουνάκια μέχρι mondioring!!!!

Oπως (λίγο άτοπο) για παράδειγμα στα μεγαλύτερα forum αυτοκινήτων υπάρχουν θέματα από αναπτήρες μέχρι βελτιώσεις.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
οταν σε ενα φορουμ η συζητησεις ειναι γυρω απο το πως ο σκυλος εχει γινει ανθρωπος , αυτο το φορουμ εχει αποτυχει απλα και μονο γιατι ο σκυλος δεν ειναι ανθρωπος

οταν μιλαω για ζουζουνιες ξερω γιατι το λεω

δεν ειπα σε κανεναν να μην γραφει οτι θελει , εκρινα τα γραφομενα και μονο , αυτα μεχρι να μου ξαναπειτε να παω σε αλλα φορα

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μπουλη για να καταλαβω εσενα η θεση σου ποια ειναι?να γραφουμε οτι ναναι?ετσι μου φαινεται

εσυ μπορει να εχεις 2 ωρες να μπεις στο φορουμ και να διαβασεις
εγω εχω 30 λεπτα την ημερα και δεν μπορω να καθομαι σε ενα θεμα που θα ανοιξω
να διαβαζω τα οφ τοπικ
και επειδη διαβαζω πολλα θεματα κουραζομαι απο ολες τις πλευρες

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Για το off topic συμφωνώ απόλυτα - κι εγώ υποκύπτω καμια φορά (όχι πολλές ελπίζω)

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
μπουλη για να καταλαβω εσενα η θεση σου ποια ειναι?να γραφουμε οτι ναναι?ετσι μου φαινεται
Λάθος σου φαίνεται.
Από την στιγμή που το forum έχει σαν αντικείμενο τον σκύλο πιστεύω πως ότι είναι σχετικό με αυτόν καλώς γράφεται.
Τα off είναι άλλο καπέλο.
Εγώ λέω πως δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα θέματα σε σοβαρά ή όχι.
Δηλαδή προσωπικά δεν θα διαβάσω ένα θέμα για το "τράβηγμα", δεν με ενδιαφέρει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους άλλους.
Και στο κάτω κάτω ποιος θα κρίνει τι είναι σοβαρό και ποιο όχι?
Πιστεύω να έγινα αντιληπτός.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
το φορουμ εχει καταντησει ενα χαζοχαρουμενο ξεκατινιασμα

τα περισσοτερα μελη αναλωνωνται να συζητουν για σκυλοφιλιες ,σκυλομπαμπαδες , σκυλομαμαδες και σκυλια - παιδακια , σκυλοσειρες και συνταγες για ... σκυλοτουρτες ενω βλεπω ολο και περισσοτερα αβαταρ με σκυλοπουλοβερακια , σε λιγο θα βλεπουμε και αβαταρ με σκυλοροζ-νυχακια και σκυλια βαμμενα μπλε

υπαρχουν 5-10 μελη που εχουν κατι να πουν και αλλα 100 που περιμενουν ποτε ο καινουριος που ειτε δεν ξερει ειτε δεν θελει , θα πει κατι "λαθος" για να πεσουν να τον φανε .Κραυγαλαιο παραδειγμα το θεμα με την ουρα του ροττβαιλερ που επι 6 περιπου σελιδες η συζητηση ειχε να κανει με το αν επιτρεπεται να την κοψει , αν ο σκυλος πονεσε και ποσο κακος σκυλομπαμπας ειναι μεχρι που μετα απο τοσες σελιδες βρεθηκε ΕΝΑ μελος να του πει οτι τριων μηνων ηταν μεγαλος ο σκυλος για να του την κοψουν ( την ουρα )

εχουμε και την αλλη κατηγορια μελων που πρεπει σωνει και καλα να "νικησουν" στην συζητηση γιατι δεν τους κανει η θεση του αλλου μελους που μπορει να εχει και παραπανω εμπειρια γιατι δεν μπορουν να καταλαβουν πως το ενα θα φερει το αλλο και γιατι δεν νομιζουν οτι , οτι νομιζουν τελος παντων ... μεχρι τωρα δεν εχω καταλαβει τι νομιζουν

μετα υπαρχουν οι αλλοι που θα ανοιξουν ενα θεμα να πουν οτι σημερα ειδαν ενα αδεσποτο πεινασμενο και στεναχωρηθηκαν λες και οι αλλοι δεν βλεπουμε ή ειναι το πρωτο που ειδαν στην ζωη τους ή το τελευταιο

ενα θεμα για εκπαιδευση δεν ανοιγει μονο πως δεν θα δαγκωνει ο σκυλος για να τον αμολανε στα παρκα ανετα καιγονται να μαθουν οι περισσοτεροι

πολυ πασαλειμα , πολυ επιφανειακη αγαπη για τους σκυλους , ακομα λιγοτερη για τα αδεσποτα απο τους περισσοτερους και πολλη χαζοχαρουμενη διαθεση αλλα παντα σε θεση μαχης

συγνωμη αλλα ετσι δεν ασχολεισαι με σκυλους . Ενα αουρντογκς ειναι πολυ μην φτιαξουμε και δευτερο
+ χιλιάδες , εκατομμύρια!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
καταλαβα τον τροπο σκεψης σου ηθελα να γραψω αλλα ειναι αντιθετος βεβαια
τα εχουμε ξαναγραψει αυτα αλλα....

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
υπαρχουν 5-10 μελη που εχουν κατι να πουν και αλλα 100 που περιμενουν ποτε ο καινουριος που ειτε δεν ξερει ειτε δεν θελει , θα πει κατι "λαθος" για να πεσουν να τον φανε .
τα πες ολα

υ.γ. .........κι ας μου φερνει αναγουλα το αβαταρ σου

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Πάντως, για όσους αναπολούν στο dogforum τις παλιές του δόξες, τo φαινόμενο "πέφτω να σε φάω γιατί είπες κάτι λάθος" ήταν πολύ πιο έντονο και πιο άγαρμπο.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Υπαρχουν θεματα που αφορουν τους μεν και θεματα που αφορουν τους δε.Το ξεκατινιασμα ομως αφορα ολους μας.
Ξεκιναει μια συζητηση ενδιαφερουσα και κλειδωνεται γιατι γυρναει στο προσωπικο και δεν παει παραπερα.
Αν οποιος εχει αντιθετη αποψη θεωρω οτι με θιγει τοτε δεν υπαρχει διαλογος,δεν υπαρχει συνεχεια.
Οποιος θελει ζουζουνιες ας ασχοληθει μονο με αυτο εμενα δεν με ενοχλει.Αυτο που με ενοχλει ειναι η εμπαθεια,οι απολυτες θεσεις,το δεν ακουω δεν βλεπω.
Λιγος σεβασμος δεν βλαπτει,υπαρχουν πολλοι τροποι να περασουμε το μηνυμα που θελουμε.Αν νιωσω πως δεν μπορω να συγκρατηθω το προσπερναω ποιος ο λογος να χανω την αξιοπρεπεια μου?

Status
Κλειδωμένο θέμα