Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλα αυτά που λέτε, ακόμη και αν είναι τεχνικά εφικτά, δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Το φόρουμ είναι ένας δημόσιος χώρος στον οποίο θα πρέπει να μπορεί ο καθένας να μπει. Το λογικό είναι, όταν ανακαλύπτεις ένα ωραίο πρωί, ένα τέτοιο site που σου φαίνεται ενδιαφέρον, καταρχάς να το ξεκοκκαλίσεις. Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα, πολύ πριν αποφασίσω να ανοίξω το στόμα μου. Είχα διαβάσει όλα τα τρέχοντα θέματα και πολλά παλαιά. Το έπιασα το νόημα των puppy mills/bybs κλπ χαριτωμένων πολύ πριν εμπλακώ ενεργά. Μπορεί ο συγκεκριμένος τίτλος να ήταν κραυγαλέος, οι περισσότεροι όμως δεν υποδεικνύουν το τι επικρατεί στο μυαλό των δημιουργών τους. Υπεύθυνος γι' αυτό δεν είναι κανένας άλλος, παρά μόνο τα ίδια τα νέα μέλη, για τον οποιοδήποτε λόγο κι αν θέλησαν να συμμετάσχουν. Δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση, να κρίνουμε από έναν τίτλο ή από ένα-δύο posts, τις διαθέσεις του καθενός.
Εμένα με ενοχλεί ίσως και περισσότερο να ακούω πολύ συχνά από μέλη, να λένε ότι βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια και κουράστηκαν.
Δεν μας υποχρεώνει κανένας να ασχολούμαστε. Οσο "κακό" κάνουν οι ανεγκέφαλοι που μπαίνουν για χαβαλέ -που στην τελική μόνο στον χρόνο μας κάνουν κακό-, άλλο τόσο πιστεύω ότι κάνει και η συνεχής μουρμούρα. Είναι κρίμα, και για όσους νέους έχουν μπει με κέφι και διάθεση και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσουν αν θέλετε τις γραμμές του φόρουμ. Για μένα, αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία από τον οποιοδήποτε γκάου που δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στην ζωή του. Ο καθένας μας μπορεί μια χαρά αν επιλέξει αν, που και πόσο θα ασχοληθεί χωρίς όμως να αποκαρδιώνει τους υπόλοιπους που το παλεύουν ακόμη το πράγμα. Γιατί χωρίς αυτούς που έχουν την όρεξη να συμμετέχουν, δεν θα ήταν φόρουμ, αλλά ηλεκτρονική εφημερίδα.