Πομεράνιαν τελικά !!

Fotis_Gianna

Active Member
20 Δεκεμβρίου 2011
29
0
Πάτρα
Αν μας ηξερες δε θα το ελεγες αυτο...και δεν υποτιμω τη νοημοσυνη κανενος....Ιδιως αυτων που δε ξερω προσωπικα

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
ενταξει ολοι κανουμε λαθη σε διαφορα θεματα απλα εμεις εδω επειδη ασχολουμαστε το θεωρουμε μεγιστο κακο να παρεις σκυλο απο πετ σοπ
που εδω που τα λεμε ειναι αλλα δεν το καταλαβαινουν ολοι η μαλλον πρεπει να υπαρξει μια διαδικασια για να πεισουμε τον καθεναν
καθως δεν ειναι ολοι το ιδιο δεκτικοι και διαλλακτηκοι
φτανει που αγαπας τα σκυλια παντως

γιατι τελειοι δεν ειμαστε και αν ειμασταν θα επρεπε να ειμασταν βιγκαν για να το παιζουμε και φιλοζωοι
εσυ μαρεκο εισαι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
...γιατι τελειοι δεν ειμαστε και αν ειμασταν θα επρεπε να ειμασταν βιγκαν για να το παιζουμε και φιλοζωοι
εσυ μαρεκο εισαι;
Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν βλέπω που έχει σημασία αυτό, στο θέμα μας :confused:

Στο θέμα μας...ο Fotis_Gianna...μπήκε, ρώτησε, πήρε την σωστή απάντηση, έκανε τελικά του κεφαλιού του [κατά την δική του, προφανώς και δική σου εκτίμηση, καλά έκανε]. Και θα μπορούσε ίσως και να λήξει εδώ ο συναγερμός αν...δεν μας ζήταγε και τα ρέστα. Γιατί λέει, δεν του είπαμε γιατί να μην πάει σε pet shop!!!

Δεν ξέρω αν εσύ τουλάχιστον διακρίνεις που σταματάει η ξεροκεφαλιά και που αρχίζει η ειρωνεία :mad:

Δεν φτάνει φίλε μου να λέει, ότι αγαπάει τους σκύλους. Θα πρέπει και να το δείχνει. Η τουλάχιστον να παραδέχεται τα λάθη του -ανθρώπινο είναι, για να σε καλύψω κι εσένα- κι όχι να τα ρίχνει στους άλλους, με χαζές δικαιολογίες.

Ούτε στο δημοτικό να ήμασταν δηλαδή :mad:

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
απο τα ποστ μου καταλαβες οτι θεωρω πως εκανε καλα;
απλα θελω να πω πιο χαλαρα ηι κριτικη γιατι κανεις δεν ειναι τελειος
και αν εμεις εδω σε αυτο το θεμα ειμαστε σωστοι καπου σιγουρα ειμαστε λαθος
αυτο θελω να πω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ok
Καλά κάνεις και λες, αυτό που θέλεις να πεις.
Λίγο άσχετο με το θέμα μας και λίγο αυθαίρετο ως συμπέρασμα, θα μου επιτρέψεις να αντιπώ και να λήξουμε εδώ το off topic λοιπόν.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ευκολο να το λες...Αλλα ολες τις μέρες κρίνομαι λες και εκανα τεραστιο εγκλημα εν γνωση μου...Τα αγαπαμε τα σκυλια...για την ακριβεια τα λατρευουμε...αν τώρα αποκτήσαμε ένα με λάθος τροπο...ε απο δω και περα θα ξερουμε...αυτο που θελουμε είναι να μαθουμε απο τους πιο γνωστες και να βοηθησουμε και τα κατοικιδια μας και τον εαυτό μας...Ευαριστω πάντως Doris
Νομίζω ότι εγώ σε έκραξα πιο πολύ απο όλους ακριβώς γιατί έκανα την ίδια μαλακία και μέρες έκλαιγα κοιτάζοντας τη Βερόνικα στα μάτια και προσπαθώντας να σκέφτομαι θετικά για την υγεία της.
Σου ζητώ συγγνώμη αν παρεξηγήθηκες. Είμαι ωμή στις εκφράσεις μου, μα έχω πάντα καλή πρόθεση.

Fotis_Gianna

Active Member
20 Δεκεμβρίου 2011
29
0
Πάτρα
Νομίζω δε καταλάβατε καλά...Δεν είπα ότι έκανα καλά...Αλλα δε το έκανα από κακή πρόθεση ή για να βλάψω τα καημένα τα ζώα...Αλλα δε μπορεί να κράζεις συνεχως(έχοντας κανει καποιοι το ιδιο ή παραπλησιο λαθος με μενα)..Τελοσπαντων Veronica και οι υπόλοιποιο...την επομενη φορα που θα θελησω να παρω ενα κατοικιδιο...θα ξερω...Το θεμα ειναι οτι ολοι αγαπαμε τα ζωα ειτε ειναι δικα μας ειτε οχι...Ελπιζω να μπορεσω να μαθω απο ολους σας κατι..Ευχαριστω

Last edited by a moderator:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τι λέμε.
Η προειδοποιηση ήταν για να μην κανεις το λάθος μας και το κράξιμο γιατί εθελοτυφλούσες. Όταν σε ενημερώνει κάποιος, δεν μπορείς να του λες ''ναι, αλλα ειναι απο γέννα γνωστής μας οικογένειας''. Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλειψω λάδι...
Λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία, πήγαινε τη μικρή για εξετάσεις σε μάτια και γόνατα. Εδω γράφει καποια προβλήματα υγείας των γερμανικών σπιτς στα οποια οι εκτροφείς κάνουν εξετάσεις προγεννητικα.

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ακούστηκε η συμβουλή "μην αγοράσετε από πετ-σοπ , παρά μόνο από εκτροφέα" δεν εξήγησε κανένας στο Φώτη και τη Γιάννα ότι υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος και επιχειρηματολογία πίσω από τη συμβουλη αυτή... Και οι συμβουλες που δεν συνοδεύονται από επιχειρήματα πολύ εύκολα ξεχνιούνται όταν ερωτεύεσαι ένα σκυλάκι στο πετ-σοπ, ανθρώπινο είναι! Και είναι άσχημο να τους στενοχωρούμε τώρα που είναι οι άνθρωποι μέσα στη χαρά με το καινούριο τους κουτάβι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εγώ στενοχωριέμαι περισσότερο για την μάνα του κουταβιού τους.

Θα παρακαλούσα να το λήξουμε πλέον, το γαιτανάκι του...μου είπατε / σου είπαμε, γιατί δεν έχει τελειωμό.

Πάμε παρακάτω;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βιαστήκατε γιατί είναι Χριστούγεννα και θέλετε να το δώσετε στα παιδιά σας..

Έχω να πω πάρα πολλά..αλλά δεν θα πω..(ήλπιζα άλλη κατάληξη..).

Από εδώ και πέρα σας εύχομαι να είσαστε τυχεροί και να έχετε μία καλή ζωή με το σκυλάκι σας..

Όμως..τα παραδείγματα που δίνετε στην (δεδομένη πάντα περίπτωση) στα παιδιά σας δεν είναι και τα καλύτερα..
και αναφέρομαι στο ένα ήδη υπάρχον σκύλο και στην αγορά αυτές τις ημέρες ενός ζωντανού πλάσματος ως δώρο στα παιδιά σας.., ενώ θα έπρεπε η αναμονή να τα μάθει να είναι υπεύθυνα τόσο από τη πηγή που θα αποκτηθεί, όσο και για τις υπόλοιπες προϋποθέσεις για την απόκτηση. Μέσα από αυτήν την διαδικασία θα τα μάθαινε να είναι πιο υπεύθυνα και να σκέφτονται πριν πράξουν ειδικά σε αποφάσεις που αφορά τα υπόλοιπα δεκαέξι χρόνια της ζωής τους.

Επίσης το μικρό σας παιδί (αν θυμάμαι καλά δύο ετών) είναι πολύ μικρό και θέλει απαραίτητα επίβλεψή από εσάς, καθώς επίσης την ησυχία του και αυτό πρέπει να είναι δεδομένο.. Αν δεν μάθετε τα παιδιά σας να το σέβονται σαν έναν ανεξάρτητο οργανισμό με τις δίκες του ξεχωριστές ανάγκες, το ζώο για να προστατευθεί μπορεί να γίνει και επικίνδυνο (μην υποτιμάται το μέγεθος).

Last edited by a moderator:

Βάσω Φ!

Member
26 Δεκεμβρίου 2011
15
0
Ναι μεν απο πετ σοπ αποκτας ενα σκυλο αμεσα, ισως λιγο πιο οικονομικα, ισως απο ερωτα με την πρωτη ματια. ΑΛΛΑ ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω. Οσοι αποκτουν σκυλι απο τετοια μαγαζια, δεν ανησυχουν για τη μελλοντικη υγεια του; Δεν αγχωνονται για εγκεφαλοπαθειες, για τα κληρονομικα των γονιων του; Δεν σκεφτονται οτι μια θηλυκια ενω πρεπει να εχει μεχρι 3 γεννες το χρονο, την χρησιμοποιουν για λεφτα και την αφηνουν να γεννοβολα συνεχεια; Και ολα αυτα να μην ξερει καποιος, μονο να παρατηρησει τα σκυλακια στις "βιτρινες", τα περισσοτερα δειχνουν αρρωστα, αδυναμα και κουρασμενα.

Δεν ειναι τοσο δυσκολο, αναζητηστε εκτροφειο, θα σας δωσει πιστοποιηση, θα δειτε τους γονεις του, θα σας ενημερωσει..η ενημερωση ειναι πολυ σημαντικη, αν δεν υπηρχαν τα φορουμ, στα πετ σοπ δεν ενημερωνουν για τιποτα, ή ακομα χειροτερα ενημερωνουν λανθασμενα.Εκτος απο αυτο, ναι σιγουρα στο εκτροφειο θα πληρωσεις περισσοτερα..αλλα η αποφαση αποκτησης σκυλιου προυποθετει εξοδα. Καλυτερα να δωσεις ενα α ποσό για να αγορασεις ενα υγιες σκυλι, παρα να δωσεις λιγα λιγοτερα για ενα εν δυναμει αρρωστο σκυλι, με το οποιο φυσικα θα εχεις δεθει κιολας.

Το σκυλι, δεν ειναι παιχνιδι. Ειναι ανθρωπος. Δεν θα αγοραζατε ποτε εναν ανθρωπο απο βιτρινα. Γιατι να το κανετε αυτο για ενα σκυλο; Και δεν θελω καν να σκεφτω πιθανοτητες αρρωστιας, και μετα παρατημα στο δρομο επειδη τα εξοδα περιθαλψης ειναι μεγαλα. Δυστυχως ή ευτυχως, ολα εξαρτωνται απο την αρχη. Αν επενδυσεις σωστα στην αρχη, θα εχεις και καλη εξελιξη.

Παρολαυτα, ευχομαι το σκυλακι σας να ειναι και να παραμεινει υγιες, και να το παρακολουθει ενας καλος κτηνιατρος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul