Πομεράνιαν τελικά !!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ θεωρώ κάπως υπερβολή να μην βγαίνει ένας σκύλος για μέρες..
Φαντάζομαι πως την τουαλέτα του την κάνει στον κήπο?
Αλλά για να είναι ισορροπημένος ο σκύλος χωρίς προβλήματα συμπροφοράς.., πρέπει να βγει, να μυρίσει, να περπατήσει.. κάθε μέρα!! Εκτός και αν είναι παππούς με αρθριτικά καρδιές κλπ..που εκεί χαλαρώνουμε έτσι και αλλιώς..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ρε παιδια να κανω 1 ερωτηση λιγο οφτοπικ: ειναι απαραιτητο να βγαινει 2 φορες την ημερα βολτα σονυ και καλα?δηλαδη εαν βγει 1 τι θα γινει? ειμαι μελος τοσο καιρο και διαβαζω συνεχεια ,εχω την εντυπωση οτι καποια ποστ ειναι πολυ απολυτα.ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ οτι θα ηταν καλυτερο να βγαινει 2 φορες και 3 και 10,εαν ομως μπορουν οι ανθρωποι να τα βγαζουν 1?ειναι λογος να μην παρουν σκυλο? αναφερομαι στο ποστ της Chloe ,δηλαδη εγω που τον βγαζω 1 φορα για κανα 2-3 ωρο,το ΣΚ παμε βουνο ,αλλα τυχαινει και μερες να μην βγει τι πρεπει να κανω?να τον πουλησω?
Λέμε δύο βόλτες γιατί δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να βγάζει κανείς το σκύλο επί 2 και 3 ώρες βόλτα. Τα βλέπω κι εδώ που τα γράφουν μερικοί (π.χ "βγαίνει κάθε μέρα 2 ώρες") και σκέφτομαι "μωρέ μπράβο". Τι να σου πω. Εξαρτάται απ' τις ενεργειακές ανάγκες κάθε σκύλου, και βέβαια υπάρχει και η απαραίτητη έξοδος (δεν τη λέω και βόλτα) για τις ανάγκες. Ο ένας μου σκύλος βγαίνει χαλαρά κάθε μέρα ούτε μισή ώρα στο σύνολο. Οι βόλτες του είναι του τετάρτου και τι κάνει... Μυρίζει και μαρκάρει. Σπάνια τον πιάνει να τρέξει. Λόγω ηλικίας όμως...Το καλοκαίρι που ερχόταν μαζί στις διάφορες εξορμήσεις, δυστυχώς κουράστηκε πολύ (τα παιξε) και για λίγες μέρες αναγκάστηκα να τον βγάζω μόνο για να μαρκάρει, ίσα πέντε λεπτά κάθε πρωί και βράδυ. Μετά έκανε μόνος του στροφή να γυρίσει πίσω. Όμως λίγα μικρόσωμα κάνουν τις πραγματικά τεράστιες βόλτες που έκανε αυτός, μικρός. Και νομίζω αυτή ήταν όλη η απόλαυση της ζωής του. Η παρέα μας και οι βόλτες! Τι άλλο θέλουν τα σκυλιά?

Τώρα Γρίφε, αν είσαι άρρωστος και δεν έχεις άλλον να σου βγάλει το σκύλο, ή αν έχει πάγους έξω και γλιστράει μόνο που πατάς, θα κάνουν κι αυτά λίγη υπομονή, τι να κάνουμε. ΔΕΝ θα βγουν. Αλλά αν απλά τεμπελιάσεις την πληρώνεις με το σκύλο να δυστυχεί και να ξεσπάει αλλού την ενεργητικότητά του, και με τύψεις.

Fotis_Gianna

Active Member
20 Δεκεμβρίου 2011
29
0
Πάτρα
Δηλαδή ρε παιδια,λυστε μου μια απορία..Τελικά ,ένα μικρόσωμο σκυλί,πόσες φορες πρέπει να βγαίνει από το σπίτι τη μέρα;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα..
Μην μπερδεύεσαι..δεν έχει να κάνει μεγαλόσωμο μικρόσωμο..με την φυλή πάνε τα επίπεδα εκτόνωσης..
Υπάρχουν μεγαλόσωμα (μπομπ τειλ) που δεν έχουν υψηλές ανάγκες εκτόνωσης..και μικρόσωμα (τζακ ρασελ) που έχουν τεράστιες..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Kαλώς ήρθες και καλή παραμονή στο forum...

Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι τα Yorkshire Τerrier είναι πάνω από όλα τερριέ που σημαίνει υψηλά επίπεδα ενέργειας, υψηλες ανάγκες σε πνευματική άσκηση, πολύ γαύγισμα ενίοτε και καμία μα καμία ανοχή σε συμπεριφορές που δε γουστάρει και τις οποίες δε θα διστάσει να διορθώσει με δάγκωμα. Επίσης η φυλή δε φημίζεται για το πόσο χαδιάρα είναι... εκτός από τις στιγμές που θέλει αυτή.
Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ούτε σκυλιά του καναπέ όπως πολύ λανθασμένα πιστεύει ο κόσμος λόγω μεγέθους, ούτε σκυλιά ιδανικά για συντροφιά παιδιών που δεν ξέρουν πως να τα χειριστούν και παρά τις καλές προθέσεις σας ένα παιδί 2,5 ετών δεν μπορεί να τα χειριστεί.
Είναι αρκετά ευαίσθητα όσο είναι κουτάβια.

Κατ' εμέ όσο πιο "μινι" (θου κύριε φυλακείν το στόματί μου :) ) τόσο πιο ακατάλληλο για παιδιά. Επίσης υπάρχουν μικρόσωμες φυλές που είναι πιο δεκτικές στα παιχνίδια και στα χάδια με λιγότερο ταμπεραμέντο.
Είναι σκυλιά που ή θα τους σπάσεις τον τσαμπουκά (προς Θεού και αν λυπάστε τα σκυλιά σας μη το κάνετε) και θα τα κάψεις για να τα έχεις στην τσαντούλα και να τα περιφέρεις σα ζόμπι (συνηθίζεται δυστυχώς) ή θα ξέρεις τί είναι, γιατί το πήρες και τι να περιμένεις, θα το εκπαιδεύσεις και θα του φερθείς δίκαια.

Γενικά τώρα... το γεγονός ότι ο μικρός σκύλος μένει μέσα και τα άλλα έξω περνάει λάθος μηνύματα στο μικρό... ιεραρχίας εννοώ.
Το έζησα με τσιουάουα που ζούσε προνομιακά και τσαμπουκαλευόταν το κόλευ της οικογένειας που ζούσε στην αυλή. Αρσενικά και τα δύο, παρά τις προειδοποιήσεις μου. Τα σημάδια άλλωστε ήταν εμφανή και από τις δύο πλευρές... μία φορά το πέτυχε και ήταν τυχερό που απλά το διόρθωσε και παρα λίγο να χάσει κάνένα μάτι....

Για τις βόλτες τώρα... όποιος αγαπάει το σκύλο του και θεωρεί ότι είναι ανθρωπιστικό και μέσα στα πλαίσια της αγάπης του για το σύντροφό του να τον αφήνει να κρατιέται 24 ώρες μέχρι το επόμενο κατούρημα ή να βλέπει τον έξω κόσμο από την μπαλκονόπορτα ή τα κάγγελα της αυλής (γιατί βόλτα δεν είναι μόνο κατούρημα)... ε, κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμάς τους απόλυτους... και πάντα μιλάμε για τον κανόνα όχι για την εξαίρεση (γιατί κι εγώ άνθρωπος είμαι και αρρωσταίνω και αναγκάστηκα να την κρατήσω μέσα κοντά μία βδομάδα, αλλά το έβλεπα ότι το σκυλί και δεν του άρεσε και δεν συμμαζευόταν στη βόλτα μετά).

Τώρα για τη βόλτα του Yorkie.
Εάν πάλι αποφασίσετε για Yorkie να ξέρετε ότι τα Yorkie είναι υπερκινητικά και εάν δεν το εκτονώσετε στη βόλτα θα βρει τρόπους να εκτονωθεί στο σπίτι μόνο του...είτε κυνηγώντας σας με ένα μπαλάκι στο στόμα και κάνοντας τα απίστευτα για να του δώσετε σημασία (να σας ακολουθεί παντού, να σας γαυγίζει, να σας ξύνει με το πόδι.... και είναι επίμονα πιστεψτε με), είτε τρέχοντας πάνω κάτω ανευ σκοπού, από δωμάτιο σε δωμάτιο, από έπιπλο σε έπιπλο.

Εάν όμως είσαστε διατεθημένοι να κατανοήσετε τι εστί Yorkie και να του φερθείτε αναλόγως και να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας για το πως θα του φέρονται τότε πραγματικά με τις ευλογίες μου από έναν καλό εκτροφέα (που σημαίνει εκτός από μορφολογία ένα υγιές και ισορροπημένο σκυλί) και για ό,τι χρειαστείτε είμαστε εδώ... :)

Fotis_Gianna

Active Member
20 Δεκεμβρίου 2011
29
0
Πάτρα
Με αυτά που διαβάζω...αρχίζω να αποθαρρύνομαι στη απόκτηση ενός yiorkie.Μπορείτε να μου προτείνετε μια ράτσα συντροφιάς που θα ζει μέσα στο σπίτι...να είναι φιλικό με τα παιδια και τους ξένους και όχι τόσο ξεροκέφαλο όσο το αυτον το μικρό μας φιλο..Ευχαριστω προκαταβολικά!!!

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
καθόλου;
ναι καθολου εξω απο το σπιτι.θα βγει στο οικοπεδο ομως.Chloe το 2 ωρο βγαινει ευκολα εαν φυσικα θελει κι ο σκυλος οπως ειπες,προσωπικα κανω καφε και φυγαμε..γυρναμε την μιση πολη.Fotis_Gianna για κανα σιχ τζου?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Με αυτά που διαβάζω...αρχίζω να αποθαρρύνομαι στη απόκτηση ενός yiorkie.Μπορείτε να μου προτείνετε μια ράτσα συντροφιάς που θα ζει μέσα στο σπίτι...να είναι φιλικό με τα παιδια και τους ξένους και όχι τόσο ξεροκέφαλο όσο το αυτον το μικρό μας φιλο..Ευχαριστω προκαταβολικά!!!
Poodle (Κανις), Κινγκ Τσαρλς Καβαλιερ Σπάνιελ ή κάποιο από την "οικογένεια" των Bishon....θεωρώ ότι είναι ιδανικά για παιδιά ανεκτικά, χαρά χαρούμενα :p, χαδιάρικα, με όρεξη για παιχνίδι και προσωπικότητα αλλά χωρίς την "τρέλα" των τερριέ... (προσωπικά θεωρώ ότι ιδανικά σκυλιά για παιδιά είναι τα μεσαίου μκεγέθους.... αλλά αφού θέλετε μικρό πάω πάσω)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν συμφωνώ να προτείνουμε φυλές λες και έχουν λυθεί όλα τα άλλα θέματα. Οι άνθρωποι έχουν ήδη ΔΥΟ σκυλιά. Τι τα έχουν, για κυνήγι μόνο? Τα σκυλιά αυτά μπορούν να γίνουν τρισευτυχισμένα αν συμπεριληφθούν περισσότερο στη ζωή της οικογένειας, το ίδιο και τα παιδιά. Σκύλος για παιδιά δεν σημαίνει μικρόσωμο. Σκύλος για μέσα στο σπίτι δεν σημαίνει μικρόσωμο!

Προτείνω αντί να πάρετε έναν ακόμα σκύλο για "μέσα στο σπίτι" να αναθεωρήσετε τη στάση σας απέναντι στα υπάρχοντα σκυλιά σας. Μια χαρά σκυλιά για παιδιά είναι και αυτά, είναι η αγέλη σας...
Γιάννα και Φώτη, τα κυνηγόσκυλα δεν κυνηγούν κάθε μέρα, ώστε να βρίσκονται στη φύση κάθε μέρα και να χρειάζονται ξεκούραση τις υπόλοιπες ώρες. Πραγματικά τι νόημα έχει να προσθέσετε έναν ακόμη σκύλο, που θα μένει μέσα? Αφήστε το τι θα μάθει ο σκύλος μ' αυτό. Τα παιδιά σας τι θα μάθουν απ' αυτό?
Και πραγματικά θα πρέπει να βγαίνει αυτό το σκυλί έξω δυο φορές την ημέρα. Κάτι που έχουν ανάγκη και τα κυνηγόσκυλά σας. Ξανασκεφτείτε το λίγο.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν συμφωνώ να προτείνουμε φυλές λες και έχουν λυθεί όλα τα άλλα θέματα. Οι άνθρωποι έχουν ήδη ΔΥΟ σκυλιά. Τι τα έχουν, για κυνήγι μόνο? Τα σκυλιά αυτά μπορούν να γίνουν τρισευτυχισμένα αν συμπεριληφθούν περισσότερο στη ζωή της οικογένειας, το ίδιο και τα παιδιά. Σκύλος για παιδιά δεν σημαίνει μικρόσωμο. Σκύλος για μέσα στο σπίτι δεν σημαίνει μικρόσωμο!

Προτείνω αντί να πάρετε έναν ακόμα σκύλο για "μέσα στο σπίτι" να αναθεωρήσετε τη στάση σας απέναντι στα υπάρχοντα σκυλιά σας. Μια χαρά σκυλιά για παιδιά είναι και αυτά, είναι η αγέλη σας...
Γιάννα και Φώτη, τα κυνηγόσκυλα δεν κυνηγούν κάθε μέρα, ώστε να βρίσκονται στη φύση κάθε μέρα και να χρειάζονται ξεκούραση τις υπόλοιπες ώρες. Πραγματικά τι νόημα έχει να προσθέσετε έναν ακόμη σκύλο, που θα μένει μέσα? Αφήστε το τι θα μάθει ο σκύλος μ' αυτό. Τα παιδιά σας τι θα μάθουν απ' αυτό?
Και πραγματικά θα πρέπει να βγαίνει αυτό το σκυλί έξω δυο φορές την ημέρα. Κάτι που έχουν ανάγκη και τα κυνηγόσκυλά σας. Ξανασκεφτείτε το λίγο.
Συμφωνώ .... και αναθεωρώ....
Α, ρε Λιζάκι η φωνή της λογικής είσαι πάντα... γι αυτό σ' αγαπάω!!! :)

Fotis_Gianna

Active Member
20 Δεκεμβρίου 2011
29
0
Πάτρα
Να διευκρινήσω κάτι...Υα κυνηγόσκυλα δεν είναι μόνο για κυνήγι και μετά φυλακή...Βγαίνουν συνέχεια...Όταν φέυγουμε στην εξοχή πέζουν μαζί με τα παιδια μας...και τέλοσπάντων δεν αποτελούν ξεχωριστώ τμήμα της οικογένειας...Και ο μικρός μας φίλος είναι ανάγκη των μικρών μας αγοριών...Να εχουν μια καθημερινή επαφή με το σκυλί τους...και όχι του μπαμπα όπως λένε...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Και ο μικρός μας φίλος είναι ανάγκη των μικρών μας αγοριών...Να εχουν μια καθημερινή επαφή με το σκυλί τους...και όχι του μπαμπα όπως λένε...

Για αυτό λέμε πως είναι ευκαιρία να αναθεωρήσουν..και να αποκτήσουν (σωστά αυτήν την φορά) για σκύλο, τους σκύλους τους..

Fotis_Gianna

Active Member
20 Δεκεμβρίου 2011
29
0
Πάτρα
Τα μεσαίου μεγέθους σκυλιά δεν είαι λίγο δύσκολα για μέσα στο σπίτι;Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ιδεα ενος σιχ-τσου ή ακόμα και ενός γαλλικου μπουλντογκ....ουφ...εχω μπερδευτει...Βοηθήστε βρε παιδια!!!

Fotis_Gianna

Active Member
20 Δεκεμβρίου 2011
29
0
Πάτρα
Καλά...Έχουμε κατέβει στο κέντρο για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια..Και περνάμε από ένα γνωστο Pet shop...Αυτό ήταν...love at first sight..Και η pomie ειναι πλέον μέλος της οικογενειάς μας..Έλπίζω να είναι καλή η εκλογή μας..

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Και περνάμε από ένα γνωστο Pet shop..
ωχ..συ.συ.σύννεφο....ε.ε.ε.ε.ερχετε!!!!
καλά βρε fotis_gianna δεν διαβασες απο που αγοραζουμε σκυλο και απο που οχι?
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/θέλω.κουτάβι.ράτσας.αλλά-1352/

διάβασε τωρα και αυτο:http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/pet-.shops.-.puppy.mills-38/

Last edited:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Φώτη και Γιάννα,
να σας ζήσει η μικρή! :)
Θα είναι άσκοπο να μιλήσω για την αγορά από πετ σοπ, όπως φαίνεται, οπότε θα ευχηθώ μόνο για το καλό της Πόμυ, όταν αρχίσει να μαδάει να μην την βγάλετε στο μπαλκόνι με τα άλλα.:rolleyes:
Να την προσέχετε και να της φέρεστε με σεβασμό. Βλέπω ότι έχετε παιδια μικρά, που θα της βγάλουν το λάδι, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή γιατί ειναι ευαισθητη στο κορμάκι της και ειδικά στα πόδια, τουλάχιστον όσο είναι κουτάβι.
Να σας δώσω και μερικες συμβουλές για το τρίχωμα. Επειδή το σκυλάκι δεν είναι μπάρμπι να το χτενίζουμε όλη την ώρα, να ξέρετε πως πρέπει να χτενίζεται μια φορά τη βδομάδα με χτένα σαν και αυτή (shedding comb), και να κάνει μπάνιο 3 φορές τον χρόνο με καλό σαμπουάν για σκύλους και μόνο. Δε μυρίζει σα σκυλάκι, αλλά αν θέλετε να την πλύνετε, μόνο με νερό και μηλόξιδο. Υπάρχουν σχετικά άρθρα στο φόρουμ.
Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι παιχνίδι. Είναι παρεξηγημένη φυλή και πολύ πιστεύουν ότι απλά πρόκειται για ένα όμορφο σκυλάκι. Μα δεν είναι μόνο αυτό...;)

Καλές γιορτές και εύχομαι ό,τι καλύτερο!:)

Fotis_Gianna

Active Member
20 Δεκεμβρίου 2011
29
0
Πάτρα
Καλημέρα και χρόνια πολλά!!Θα ήθελα να απαντήσω σε ολους όσους λένε ότι δεν αγοραζουμε ζωάκια από Pet shop
(Και μπορεί εν μέρη να έχουν δίκιο):Και εκείνα που βρίσκονται στα πετ σοπ έχουν ψυχή να τα πάρει μια οικογένεια και να τα αγαπάει,απ' το να μένει στα γυάλινα κλουβια....Και για σημειωθει ότι η Pomie είναι από γένα ελληνική γνωστής μας οικογένειας..Ευχαριστώ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul