Ποιος θα με βοηθήσει;(ΓΠ ή λαμπραντόρ);

Alkes

Member
13 Νοεμβρίου 2009
10
0
Εγώ επειδή αποκλείεται να'μαι αντικειμενικός, θα σου πω: πάρει γερμανό!
Η γνώμη μου για την εκπαίδευση είναι οτι ,ναι,την χρειάζονται, γιατί αργότερα θα βρεθείς μ'ενα σκυλί 30-40 κιλά και θα πρέπει να ξέρει πχ:
1.Δεν ορμάμε τους παράξενους περαστικούς
2.Δεν ορμάμε αυτούς που δε γουστάρουν σκυλιά
3.Δεν ορμάμε τους Πακιστανούς επειδή είναι φορτωμένοι με ζώνες και μας φαίνονται παράξενοι
4.Δεν διώχνουμε τα ξένα σκυλιά στο πάρκο
5.Δεν ορμάμε τους χοντρούς(αυτό δεν το καταλαβαίνω)

Αν είναι εύκολα ή δύσκολα σκυλιά? Δεν είναι και τα πιο εύκολα, γιατί έχουν ποιμενικά ένστικτα αλλά το σκυλί δεν είναι αυτοκίνητο,που θα πάρεις ένα μικρό για να μάθεις οδήγηση πχ και μετά θα πας σε πιο ακριβό. Πρέπει πάνω απ'όλα να το γουστάρεις ως ράτσα και επιπλέον θα ζήσει μαζί σου για 12-15 χρόνια. Οπότε follow your heart!

Όσο για έξοδα, ναι, έχουν. Απ'οτι κατάλαβα,τα κόστη πάνε με το μέγεθος.

Να διαβάσεις πολύ για την ράτσα και να δουλέψεις το μυαλό σου, γιατί όλα όσα λένε, ακόμη κι οι εκτροφείς, δεν ισχύουν πάντα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Απογοητευθηκες ....καταλαβα.....γι αυτο μου λες Λαμπραντορ.....
Από πότε τα λάμπραντορ έχουν να κάνουν με απογοήτευση;;; :p

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από πότε τα λάμπραντορ έχουν να κάνουν με απογοήτευση;;; :p
Μάλλον εννοεί ότι απογοητεύτηκες από την Maria123 και όχι από κάποιο σκυλί... ;)
Μαρία και δεν ξέρω αν απογοήτευσες την Κυβέλη, αλλά εμένα σίγουρα! Μα να θέλεις σκύλο και μάλιστα γ.π. και χωρίς να έχεις γεννηθεί με την πολλαπλή ιδιότητα του ψυχολόγου-κτηνιάτρου-συμπεριφεριολόγου-εκτροφέα-εκπαιδευτή? Ντροπή!

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Σε ολες τις αποριες μου με βοηθησατε ευχαριστησα εναν εναν γι αυτο.Σε ορισμενους δεν απαντω την ιδια στιγμη που μου γραφουν διοτι αλλες φορες εργαζομαι, και αλλες τα παιδια ειναι στο κομπιουτερ....!Ποιο παιδι αφηνει το κομπιουτερ του? και ετσι δεν μου δινουν την ευκαιρια να σας γραψω την ιδια στιγμη που μου γραφετε εσεις.Οπως και να εχει,διαβαζω τις απαντησεις σας.Να ρωτησω κατι ακομα που ισως σας φανει αστειο.
Ορισμενες ρατσες βγαζουν πολλα σαλια και γεμιζει ο τοπος,ανηκουν σε αυτες τις ρατσες ο γερμανικος ποιμενικος και το Λαμπραντορ?ποιο απ τα δυο εχει σαλια?καποιο σφιλικο μου προσωπο μου ειπε οτι ο ποιμενικος σαλιωνει παντου οπως τα Μποξερ.Οντως ετσς ειναι?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
οσο ολα τα σκυλια
αλλα εγω προτεινω να ενημερωθεις πολυ γιατις φυλες γενικα και μετα να ρωτησεις
γιατι απο τα γραφομενα σου μου φαινεται πως δεν το χεις μελετησει πολυ και καλο ειναι να σε απολυτα σιγουρη για το τι ειναι τι καθενα

Alkes

Member
13 Νοεμβρίου 2009
10
0
Όταν φτάνουμε στο πάρκο και ξεχύνεται για παιχνίδι,βγάζει κάτι άσπρα σαλάκια κι αυτό είναι όλο. Μεσ'το σπίτι,πεντακάθαρη.

wgsd

Banned
Banned
31 Μαϊου 2010
89
0
Η γνώμη μου για την εκπαίδευση είναι οτι ,ναι,την χρειάζονται, γιατί αργότερα θα βρεθείς μ'ενα σκυλί 30-40 κιλά και θα πρέπει να ξέρει πχ:
3.Δεν ορμάμε τους Πακιστανούς επειδή είναι φορτωμένοι με ζώνες και μας φαίνονται παράξενοι

Αν είναι εύκολα ή δύσκολα σκυλιά? Δεν είναι και τα πιο εύκολα, γιατί έχουν ποιμενικά ένστικτα αλλά το σκυλί δεν είναι αυτοκίνητο,που θα πάρεις ένα μικρό για να μάθεις οδήγηση πχ και μετά θα πας σε πιο ακριβό. Πρέπει πάνω απ'όλα να το γουστάρεις ως ράτσα και επιπλέον θα ζήσει μαζί σου για 12-15 χρόνια. Οπότε follow your heart!

Να διαβάσεις πολύ για την ράτσα και να δουλέψεις το μυαλό σου, γιατί όλα όσα λένε, ακόμη κι οι εκτροφείς, δεν ισχύουν πάντα.
Διαφωνω με κατι! Ντου στους Πακιστανους.....βλεπουνε το σκυλο με πατατες στο φουρνο!!! χαχα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Ορισμενες ρατσες βγαζουν πολλα σαλια και γεμιζει ο τοπος,ανηκουν σε αυτες τις ρατσες ο γερμανικος ποιμενικος και το Λαμπραντορ?
O δικός μου δεν βγάζει ποτέ σάλια αλλά επειδή έχει μεγάλες χειλούφτες ότι πρέπει για φίλημα όταν πίνει νερό τα χειλια του στάζουν και κάνει λιμνούλες :p. Τώρα προσπαθω να τον μαθω να κάθεται λίγο πάνω από το πιατάκι του μέχρι να στραγγίξουν οι χειλούφτες του!:D

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Να πω και εγώ εάν θες τη γνώμη μου μια και έχω παιδί και Γερμανικό Ποιμενικό.
Με παιδιά σου προτείνω ανεπιφύλακτα θηλυκό. Είναι πολύ ποιο στοργικό και δεν σου βγάζει εύκολα και έντονα την κυριαρχία! έχω 2 σκυλιά και έχω πάει σε εκπαιδευτή μόνο το ΓΠ (το άλλο είναι μεσαίο προς μικρο). Του γιου μου που είναι 4 ετών του δίνω να κρατάει όταν πάμε βόλτα μόνο το ΓΠ γιατί λόγω εκπαίδευσης δεν τραβάει στη βόλτα και το ελέγχω ποιο εύκολα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τον πήγα και σε επαγγελματία. Να μπορώ να το ελέγχω γιατί μένει και μέσα στο σπίτι οπότε εάν δεν με άκουγε θα είχαμε πρόβλημα. Στη μικρόσωμη της έμαθα κάποια πράγματα μόνος μου αλλά όπως σου είπα μόνο τον εκπαιδευμένο εμπιστεύομαι να κρατάει ο γιος μου.
Σάλια δεν βγάζει αλλά αφήνει τρίχα παντού. Επίσης κάνει ένα σωρό ζημιές με την ουρά του (από χαρά και φυσικά χωρίς να το θέλει).
Το κυριότερο προτέρημα από το λαμπραντόρ είναι ότι δεν θέλει τόσο μεγάλη εκτόνωση. Φυσικά και θέλει παιχνίδι και χώρο για να τρέχει αλλά του αρέσει επίσης πολύ να αράζει στο χαλί και να μην κάνει τίποτα

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0

Έχεις χιούμορ,γέλασα με τον τρόπο που γράφεις,θέλω όμως να ρωτήσω,οτι σίγουρα η αγορά σκυλιού από εκτροφείο θα ξέρεις οτι έχει 1000 ευρώ και αν δεν το ξέρεις,εγώ που ρώτησα σε πολλά εκτροφεία η τιμή είναι ίδια.Επίσης,η εκπαιδευτές ζητάνε 900-1000 ευρώ για την βασική-απλή(σήκω,κάτσε)εκπαίδευση.Δυστιχώς δεν ζω στα βόρεια προάστια ανήκω στην πλειοψηφία των Ελλήνων,είμαστε μια μέση οικονομικά οικογένεια.Είναι ζόρικο λοιπόν μαζί με την αγορά σκύλου,με τα εμβόλια που θα έχει,με την τροφή που θα χρειάζεται να δώσω και 1000 ευρώ σε έναν εκπαιδευτή,που δεν θα ξέρω κι αν θα κάνει την σωστή δουλειά.Θέλω τόσο πολύ έναν σκύλο,αλλά τελικά διαβάζοντας βιβλία,ρωτώντας στο internet γι'αυτό το θέμα,κάπου μου έχουν χαλάσει το όνειρο.Διαβάζω συνέχεια:Πρόσεξε εκείνο,Πρόσεξε το άλλο,ν κάνεις εκείνο,ΜΗΝ κάνεις αυτό,ΑΝ ΔΕΝ κάνεις εκείνο ο σκύλος θα σου κάνει το άλλο,έχω πελαγώσει τόσο δύσκολη ιστορία είναι να έχει κανείς ένα σκυλί?Άραγε όλοι αυτοί που έχουν σκυλί προβληματίστηκαν όπως εγώ?Διαβάζω οτι τρώνε κουφώματα,βάζουν πιπέρι στα κουφώματα να μην πάει ο σκύλος,αλλά εκείνος πηγαίνει και συνεχίζει να δαγκώνει τα κουφώματα και μάλιστα πιπεράτα!!!!Επίσης,δαγκώνουν καναπέδες,τραπεζάκια σωλήνες από aircondition,γιασεμιά,μαργαρίτες,πετούνιες και ό,τι λουλουδικό υπάρχει!!Αυτό πια δεν θα είναι στομάχι σκύλου,αλλά επιτάφιος!Έτσι όπως τα λένε,είναι σαν να πάω να αγοράσω ανεμοστρόβιλο!Εγώ θέλω ένα γλυκό σκυλάκι,και ΟΧΙ την καταστροφή του Κυρίου!Αλήθεια μου έχει γεννηθεί η απορία:Όλοι αυτοί που έχουν σκύλο,τι σπίτι ακριβώς έχουν?Δηλαδή είναι όλοι βρωμίλοι?Και τέλος πάντων θπάρχει ένα θέμα:Μέσα το σκυλί ή έξω?ΑΝ είναι να ζω μέσ' το σκατό,τα σάλια και την τρίχα,προτιμώ να πάει στην ταράτσα.Να έρχεται και μέσα στο σπίτι,αλλά όχι να ζεί μέσα,θέλω το καθαρό μου το σπίτι και το χώρο μου να μην βρομάει.Μπορεί η δική μου περίπτωση να αποκτήσει σκύλο?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
παρε ενα μικροσωμο.ο γερμανικος μαδαει 365μερες το χρονο το λαμπ επι 2.
σκατο θες δε θες το πρωτο καιρο θα τα μαζεψεις
οπως και να χει οταν εχεις σκυλο το σπιτι δεν ειναι και υποδειγμΑ καθαριοτητας.
απο κει και περα το σκυλι και το παιδι ειναι οπως το μαθεις
την ταρατσα ξεχνα τη απλα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μαρία123 όλα είναι δυνατά, εφ'όσον υπάρχει υπομνή, επιμονή και θέληση. Ναί, όλοι εμείς λίγο ή πολύ βασανιστήκαμε... Κι αν δεν μπορώ να μιλήσω για τα οικονομικά των άλλων έχω να σου πώ ότι ένα σκυλί είναι λίγο ακριβό χόμπι. Παρ'όλ'αυτά δεν είναι απαγορευτικό. Εμείς είμαστε ένα μέσο, οικονομικά ζευγάρι, με παραπάνω από το μέσο ζευγάρι, έξοδα. Ναι, κάναμε όλα τα παραπάνω έξοδα που αναφέρεις, εκτός την αγορά του σκύλου. Διότι αν δεν έχεις δώσεις τα 700-1000 € μπορείς πάντα να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο, είτε από το δρόμο, είτε από καταφύγειο.

Ναί λοιπόν, υπάρχουν τσίσα και κακά μέσα στο σπίτι, αλλά αυτά είναι μόνο στην κουταβοπερίοδο και το πόσο καιρό θα στα κάνει μέσα εξαρτάται καθαρά και μόνο από το πόσο θα ασχοληθείς με την εκπαιδευση της τουαλέτας του...
Όσο για τις τρίχες, ο δικός μου που είναι και κοντότριχος, βγάζει μαλλί να πλέξεις πουλόβερ μέσα σε μια εβδομάδα. Κι αυτό όμως λύνεται. Με α)χτενισμά του σκύλου και
β) ηλεκτρική κάθε βράδυ που βγάζει το αμόρε το σκύλο βόλτα

Αλλά αν είναι να τον έχεις στην ταράτσα, μάλλον δεν θέλεις αρκετά ένα σκύλο ή δεν σου κάνει σαν κατοικίδιο...

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Να πω και εγώ εάν θες τη γνώμη μου μια και έχω παιδί και Γερμανικό Ποιμενικό.
Με παιδιά σου προτείνω ανεπιφύλακτα θηλυκό. Είναι πολύ ποιο στοργικό και δεν σου βγάζει εύκολα και έντονα την κυριαρχία! έχω 2 σκυλιά και έχω πάει σε εκπαιδευτή μόνο το ΓΠ (το άλλο είναι μεσαίο προς μικρο). Του γιου μου που είναι 4 ετών του δίνω να κρατάει όταν πάμε βόλτα μόνο το ΓΠ γιατί λόγω εκπαίδευσης δεν τραβάει στη βόλτα και το ελέγχω ποιο εύκολα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τον πήγα και σε επαγγελματία. Να μπορώ να το ελέγχω γιατί μένει και μέσα στο σπίτι οπότε εάν δεν με άκουγε θα είχαμε πρόβλημα. Στη μικρόσωμη της έμαθα κάποια πράγματα μόνος μου αλλά όπως σου είπα μόνο τον εκπαιδευμένο εμπιστεύομαι να κρατάει ο γιος μου.
Σάλια δεν βγάζει αλλά αφήνει τρίχα παντού. Επίσης κάνει ένα σωρό ζημιές με την ουρά του (από χαρά και φυσικά χωρίς να το θέλει).
Το κυριότερο προτέρημα από το λαμπραντόρ είναι ότι δεν θέλει τόσο μεγάλη εκτόνωση. Φυσικά και θέλει παιχνίδι και χώρο για να τρέχει αλλά του αρέσει επίσης πολύ να αράζει στο χαλί και να μην κάνει τίποτα
O επαιδευτης ποσα σου πηρε?και ποσο καιρο χρειαστηκε να εκπαιδευτη το σκυλι σου?εχεις δικιο για το θηληκο ομως εγς οταν θα παρω θα προτιμησω αρσενικο,γιατι τα θηληκα εχουν περιοδο και μου εχουν πει οτι μυριζουν.με τις ζημιες και με τισ τριχεσ πωσ το παλευεις?επιτρεπεται να μου πεις τον εκπαιδευτη σου?
για πια πραγματα εκπαιδεθσε το σκυλο σου?
ο ΓΠ λογο οτι ειναι φιλακας με το παραμικρο που θα ακουσει γαβγηζει συνεχως? Ειναι δηλαδη,απο τις φιλες ποθ κανουν θοριβο συνεχωσ?ειναι απο τα φασαργιοζικα σκυλια?Γιατι ζω σε πυκνοκατοικιμενη περιοχη κκαι πρεπει να το σκευτω κι αυτο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι αν πέσει στην αντίληψη του κάτι θα γαβγίσει,όχι όμως συνέχεια!Και αυτό που ρωτάς δεν είναι κάτι στάνταρ,είναι ανάλογα πως μεγαλώνει ο σκύλος,πως τον μεγαλώνεις εσυ,τι ερεθίσματα έχει,τι κοινωνικοποίηση έχει δεχθεί,τι χαρακτήρας είναι κτλ!

Αν ας πούμε δεν ασχολείστε όσο απαιτείται σε εκτόνωση,άσκηση κτλ για αυτην την φυλή μπορεί να σας ταράξει στο γαβγίσμα λόγω πλήξης καθημερινότητας!Όχι μόνο ο ΓΠ αλλά όλα τα σκυλιά!

Η τρίχα έχει να κάνει με το πόσο θα είστε επιμελείς στην καθαριότητα!Τα κακά και τα ουρά μέσα στο σπίτι θα τα έχετε τον πρώτο καιρό,μετά εφόσον τον μάθετε να τα κάνει στις βόλτες τότε δεν θα είναι πρόβλημα!

Όλοι σχεδόν ξοδέψαμε απορρυπαντικά δαπέδου και ξύδι για την καθαριότητα του σπιτιού!

Προσωπικα στην ηλικία των 20 μηνών που είναι τώρα ο δικός μου βάζω ηλεκτρική μέρα πάρα μέρα και σφουγγαρίσμα το ίδιο!Όταν ήταν κουτάβι κάθε μέρα και πολλές φορές την ημέρα μερικές φορές!Είναι λίγο τρέξιμο η κουταβοπερίοδος!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
α)Τσέκαρε και αυτό για τιμή:
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15883-Ό-τι-δίνεις-παίρνεις-(best-value-for-money)

β)καλύτερα που τα σκέφτεσαι τώρα, παρά να σου προκύψουν εκ των υστέρων και να κάνεις άλλο ένα αδέσποτο....

γ) γιατί δεν πάτε οικογενειακώς σε ένα καταφύγιο, να δείτε κανα κουτάβι που να σας κάνει κου-κου, και να το αγαπήσετε?
κάνε και λίγα μαθήματα βασικής και τα υπόλοιπα μόνοι σας...

Τώρα αν θες σουπερ-ντούπερ εκτροφικό, που να κάνει και σοβαρή φύλαξη και να χτυπάει αυγά για το Ραβανι....σταξ'τα....

Η καθαριότητα είναι κάτι που εσύ θα ρυθμίσεις. Θα μάθει να τα κάνει έξω μετά από λίγο, και θα κάνεις μια φορά την εβδομάδα παραπάνω ηλεκτρική για τις τρίχες....
Αν είναι να το έχεις στην ταράτσα, πάρε πλαστικό....θα είναι και πιο φτηνό:D

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Μαρία123 όλα είναι δυνατά, εφ'όσον υπάρχει υπομνή, επιμονή και θέληση. Ναί, όλοι εμείς λίγο ή πολύ βασανιστήκαμε... Κι αν δεν μπορώ να μιλήσω για τα οικονομικά των άλλων έχω να σου πώ ότι ένα σκυλί είναι λίγο ακριβό χόμπι. Παρ'όλ'αυτά δεν είναι απαγορευτικό. Εμείς είμαστε ένα μέσο, οικονομικά ζευγάρι, με παραπάνω από το μέσο ζευγάρι, έξοδα. Ναι, κάναμε όλα τα παραπάνω έξοδα που αναφέρεις, εκτός την αγορά του σκύλου. Διότι αν δεν έχεις δώσεις τα 700-1000 € μπορείς πάντα να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο, είτε από το δρόμο, είτε από καταφύγειο.

Ναί λοιπόν, υπάρχουν τσίσα και κακά μέσα στο σπίτι, αλλά αυτά είναι μόνο στην κουταβοπερίοδο και το πόσο καιρό θα στα κάνει μέσα εξαρτάται καθαρά και μόνο από το πόσο θα ασχοληθείς με την εκπαιδευση της τουαλέτας του...
Όσο για τις τρίχες, ο δικός μου που είναι και κοντότριχος, βγάζει μαλλί να πλέξεις πουλόβερ μέσα σε μια εβδομάδα. Κι αυτό όμως λύνεται. Με α)χτενισμά του σκύλου και
β) ηλεκτρική κάθε βράδυ που βγάζει το αμόρε το σκύλο βόλτα

Αλλά αν είναι να τον έχεις στην ταράτσα, μάλλον δεν θέλεις αρκετά ένα σκύλο ή δεν σου κάνει σαν κατοικίδιο...
Κι εμεις αυτο ακριβως ειμαστε.Φτωχοι με ελαττωματα πλουσιων.Δεν ξερω αν υπαρχει κανεις που να εχει λιγοτερα εξοδα απο οσα βγαζει.μπορεις να μου πεις ποσα δινεις την ημερα για το σκυλο?μου εχουν πει τα εμβολια το μηνα 25 ευρω.ποσα εξοδα εχει το μηνα ο σκυλος?για να καταλαβω ποσο ακριβο χομπι ειναι ο σκυλος.Εμεις θελουμε κουταβακι για να μας μαθει καλυτερα και να το μαθουμε κι εμεις.Στα αδεσποτα που ειπες βρησκεις ηδη μεγαλα σκυλια.εκει δεν υπαρχουν κουταβακια.εμεις θελουμε να το βλεπουμε να μεγαλωνει.θελω σκυλο ισως περισσοτερο κι απο εσενα που ηδη εχεις,και ειναι και πολυ ομορφος αν ειναι αυτος στη photo.Ομως μου φαινεται περιεργο τα σκυλια να ειναι μεσα στο σπιτι και ειδικα τα μεγαλοσωμα σαν τις γατες.εγω ηξερα οτι το σκυλι εχει το σπιτακι του,χωρις να το ξεχναμε στο κηπο ή στην ταρατσα ή οπου αλλου το εχουμε.Τωρα το ακουω οτι τα σκυλια ειναι μεσα στα διαμερισματα.Μ'αρεσει η lassi στις ταινιες,αλλα η ταινια δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα.Δεν μπορω να συμβιβαστω οτι θα ερθει καποιος στο σπιτι και θα μυριζει ή θα κατσει στο καναπε και θα δει τριχες.γιατι οσο και να σκουπισει κανεις καποια σκουπα θα σου ξεφυγει.Δεν θα τον ξαποστειλω στην ταρατσα.η ταρατσα 8α εχει την ενοια του κηπου.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Υπάρχουν αρκετά αδέσποτα κουτάβια.
Θα του μάθεις να μην ανεβαίνει στον καναπέ...
Αν σιχαίνεσαι γενικώς την ιδέα, άσ'το καλύτερα...
(Αν και νομίζω οτι μόλις πάρεις αγκαλιά το κουταβάκι, θα σου φύγει το σίχαμα)

Τσέκαρε και αυτόν τον κούκλο:
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15886-Xαρίζεται-ο-σούπερ-κούταβος-ΤΣΕ&p=386206#post386206

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καταρχήν απαγορεύεται από τον νόμο να μένουν τα κατοικίδια στις ταράτσες και στις βεράντες!Αν μείνει στην ταράτσα ένας τέτοιος σκύλος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας ταράξει στο γαβγίσμα γιατί ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο και θέλει να είναι με την αγελη του,δηλαδή την οικογένεια σας!Έπειτα μένοντας ο σκύλος στην ταράτσα θα υπάρχει φόβος με τους γείτονες και μπορεί να είναι υποψήφιος για φόλα από κάποιον ανεγκέφαλο γείτονα!Η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις σκύλο θα αναγκαστείς να κάνεις τα στραβά ματιά στην τρίχα που μπορεί να βρεις στον καναπέ πάνω,στην τρίχα που βλέπεις στα ρούχα σου ή στην τρίχα που θα δεις κάποια στο πιάτο σου...

Έτσι είναι τα πράγματα,δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!Θα κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις συμβιβασμούς!

Στο λέω από τώρα ότι μένοντας ο σκύλος στην ταράτσα ή έξω στο μπαλκόνι θα έχεις γαβγίσματα!