Ποιος θα με βοηθήσει;(ΓΠ ή λαμπραντόρ);

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Γιατι?
Με είδες ποτέ γοητευμένο?:D
Και να ησουν δεν κανει "τζιζ"κακο δεν θα ηταν.Το ειπα γιατι δεν εχω πειρα με τα σκυλια,ηταν σαν να μου ειπες,"παρε Λαμπραντορ γιατι δεν ξερεις τι σου γινεται"

Last edited by a moderator:

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
τα Ροτβαιλερ δεν ειναι καθολου επιθετικα , αν δεν τα κανει ο ανθρωπος
Ασχετα τι ειναι εγω τα φοβαμαι γιατι το ειχε φιλικο μου προσωπο και ηταν τοσο αγριο το σκυλι που το φοβοντουσαν και οι ιδιοι.Τετοιο σκυλι με απειρο δεν κανει.

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
κι όμως Superman είναι τέτοια η περίπτωση που εγώ θα πρότεινα με σιγουριά ποιμενικό μεν, αλλά όχι γερμανικό, θα πρότεινα σαν τα δικά μας.

Από 'κει και πέρα Μαρία123, δεν εκπαιδεύεις το σκύλο γιατί έχει άγρια ένστικτα (δεν είναι δα κι ο Μινώταυρος, γερμανικός λύκος είναι) αλλά μιλάμε για ένα ακοινώνητο μωρό που σιγά και σταθερά πρέπει να βγει με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια απ' τους ''γονείς'' του να γνωρίσει τον κόσμο και να αφομοιωθεί σ' αυτόν. Χρειάζεται στιβαρή παρουσία από 'σας απ' την αρχή κι εν συνεχεία με τις σωστές κατευθύνσεις από έναν επαγγελματία του χώρου που θα εκπαιδεύσει και εσάς.
Εχω καταλαβει εκπαιδευτης οπως και να εχει.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όλοι έχουν εν δυνάμη τα προσόντα για όλες τις ράτσες, φτάνει να ταιριάζει η φυλή στον τρόπο ζωής του/των ιδιοκτήτη/των. Από εκεί και πέρα είν εξαρτάται και πόσο θέλεις να ασχοληθείς με τον σκύλο και το ψάξιμο. Γι'αυτό κάποιες ράτσες δεν ενδεικνυνται για αρχάριους, απλά και μόνο για να μην κάνουν τη ζωή του αρχάριου από δύσκολη έως αβάσταχτη.

Όπότε έχουμε "εύκολες" ράτσες και "δύσκολες" ράτσες (φυλές πιό σωστά). Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι εργασιακοί τύποι σε κάποιες φυλές κι εκεί ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει... Υπάρχουν αρχάριοι που τα έχουν καταφέρει μια χαρά με "δύσκολή" φυλή και σε εργασιακό τύπο, αλλά υποθέτω ότι αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας...

Θέλει λίγο ψάξιμο από την πλευρά σου για να δεις πόσο είστε διατεθημένοι σαν οικογένεια να ασχοληθείτε με τα του σκύλου αλλά και πόσο δραστήρια οικογένεια είστε (για να δεις τα επίπεδα εκτόνωσης που μπορείτε να του προσφέρετε).

Πιστεύω πως ο καθένας είναι ικανός να γίνει σωστός και υπευθυνός ιδιοκτήτης σκύλου, φτάνει να πάρει σκύλο συνειδητά και μετά από καλό και σωστό ψάξιμο. Υπάρχουν τόσες φυλές που καλύπτουν όλο το φάσμα των ζωόφιλών (και φυσικά υπάρχουν και τα καταφύγεια όπου μπορείς να βρείς τα απροσδιορίστου φυλής και τα καθαρόαιμα που είχαν λάθος αφεντικά και κατέληξαν αδέσποτα)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και να ησουν δεν κανει "τζιζ"κακο δεν θα ηταν.Το ειπα γιατι δεν εχω πειρα με τα σκυλια,ηταν σαν να μου ειπες,"παρε Λαμπραντορ γιατι δεν ξερεις τι σου γινεται"
Το λαμπραντόρ μια φυλή στην οποία τα λάθη του αρχάριου συνήθως βγαίνουν και πιό ήπια σαν ελλατωματική συμπεριφορά στο σκύλο...

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
αχαχαχαχαχαχαχα
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σου θυμίζει η φάτσα του λαμπραντόρ τον Μπιθικώτση!
Μήπως τα μπέρδεψες με τα μπόξερ?
Τα μπουλμαστίφ?
Τα μπασέ????????

για του λόγου το αληθές

τέλος πάντων το θεωρώ σούπερ οικογενειακό σκυλί αν μπορείτε να εκτονώνετε την ενέργειά του κι αν δεν σας ενοχλεί η τρίχα
Η φατσα του δεν μου θυμιζει Μπιθικωτση,αλλα εχουν μελανχολικη εκφραση ειδικα τα κουταβακια.Κι αν δεν θυμιζουν Σερ Μπιθι,στον Βασιλακη Καϊλα φερνουν. Μια πικρα την εχουν.Το δικο σου ειναι απιθανο ειναι η εξαιρεση.Ειδα και ενα χαρουμενο Λαμπραντορ!Το ξερω ειναι πολυ καλα σκυλια

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Kαλά ντε μη πάρεις λαμπραντορ :D

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Το λαμπραντόρ μια φυλή στην οποία τα λάθη του αρχάριου συνήθως βγαίνουν και πιό ήπια σαν ελλατωματική συμπεριφορά στο σκύλο...
Μου το λες αυτο λιγο πιο αναλυτικα?

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Γεια σου και σενα,θα κανω ο,τι μπορω και ο θεος βοηθος.σε ευχαριστω για την βοηθεια θα σας συμβουλευομαι παιδια οταν τα βρησκω ζορια

Maria123

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
105
0
Γεια σου και σενα.σε ευχαριστω για την βοηθεια εισαι αναλυτικοτατος!!!θα κανω ο,τι μπορω και θα σας γραφω,ποιους αλλους εχω να με βοηθησουν?μονο εσας!Μπορει να καθηστερω να απαντησω γιατι συγχρονως δουλευω κι ολας δεν σας ξεχνω ουτε αδιαφορω

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Αντε ρε superman που εισαι? Και ελεγα θα το δει αραγε? Ειναι αληθεια αυτο με τον κροκαδειλο? αχαχαχαχααααα

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
ξερω απο πρωτο χερι. Εχει φιλος μου. (κροκοδειλο)ααχαχαχαχααα.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ασε που ειναι και φοβικο...(κλεμενοαπο παλιο τοπικ).
τωρα θα τη βαψω και πρασινη να παω στη ζουγκλα γιατι παιζει μεταθεση και απο σουπερμαν ισως γινω ταρζαν!

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Aμα γινεις ταρζαν να πουλησεις το μαλι και να παρεις μαιμου.αχαχαχααα. Που ησουν μεχρι τωρα? Αργησες να μπεις.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μου το λες αυτο λιγο πιο αναλυτικα?
Δεν είμαι η πλέον κατάλληλη μιας κι εγώ είμαι πολύ άπειρη στο θέμα σκύλος, κι ακόμα παραπάνω από συγκεκριμένες φυλές, αφού το δικό μου είναι απ'όλες τις φυλές... Κάποιος πιό έμπειρος σίγουρα θα μπορούσε να σε βοηθήσει παραπάνω και ορθότερα..

Πάντως χοντρά-χοντρά, ο χαρακτήρας είναι ένας συνδιασμός της προδιάθεσης της φυλής και της συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη-αφεντικού-κηδεμόνα-σκυλογονιού(διάλεξε ποια λέξη σε εκφράζει περισσότερο ή ακόμα και κάποια άλλη). Κάποιες φυλές, χοντρικά πάλι, τα λάθη στις δικές μας συμπεριφορές οδηγούν σε πολύ έντονες λάθος συμπεριφορές του σκυλιού μας. Αντιθέτως κάποιες άλλες φυλές, με τα ίδια λάθη δεν "βγάζουν" τόσο προβληματικές συμπεριφορές.

Τα λάθη συνήθως δεν είναι συνειδητά και ηθελημένα(εξού και λάθη) και είναι πολλά ή λίγα ανάλογα με τη γνώση, την εμπειρία, τη συνείδηση του τι θέλεις, κ.τ.λ.(όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή)

Πάντως καλύτερα να το αναλύσει κάποιος που γνωρίζει, παρά εγώ(εγώ ακόμα είμαι βαθιά νυχτωμένη)...