Ποιος είναι ο Cesar Millan;

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤ λεγετε η σχολη με αρκετα παραρτηματα σε ολη την Ελλαδα !!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αναρωτιέμαι, απ όσα άτομα έχουν γράψει σ αυτό το θέμα, πόσα γνωρίζουν από επιθετική συμπεριφορά?

Όχι ότι απαγορέυεται να γράφεις αν δε ξέρεις, αλλά καλό θα ήταν να μην κρίνεις τη γνώμη των άλλων.

Καταδικασμένα σε ευθανασία? ΧΑ ΧΑ καλό
Ναι, όντως αρκετά από τα σκυλιά αυτά ήταν ένα βήμα πριν την ευθανασία, αυτό έχει αναφερθεί στην εκπομπή. Έχεις δει όλα τα επεισόδια και των επτά κύκλων? Τώρα δε νομίζω ότι χρειάζεται κανείς να είναι και σούπερ εξπέρ στους σκύλους για να καταλάβει ότι πάρα πολλά σκυλιά στην εκπομπή του Μιλλάν είναι επιθετικά διότι τα δείχνει όντως να ... κάνουν επίθεση. :)

Άστα. Tomsitas, είμαι εγώ απόφοιτη των εξωτερικών του ΚΑΤ, άσχετα με σκύλους φυσικά αφού δεν είχα ποτέ σκύλο στην Ελλάδα, και δυστυχώς δεν είναι καλή σχολή. :(

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
για να γνωριζεις απο επιθετικη συμπεριφορα τι σχολειο πρεπει να περασεις?
Υπαρχουν στην Αγγλία το RAF POLICE DOG AKADEMY,
στην Γερμανία το PATROL DOGS TRAINING OF GERMANY

Μαθαίνεις και να τα αγριεύεις και όταν συνταξιοδοτηθούν να τα ξανα κοινωνικοποιείς. Οσα μπορείς, δυστυχώς κάποια που χρησιμοποιούνται για φυλαξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων π.χ. αεροδρομια πολεμικής αεροπορίας, τα περισσότερα είναι εφικτό να τα κοινωνικοποιήσεις κάποια όμως όχι και αυτά θανατόνονται.

babster

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2010
118
0
@lawrence-gr +tomsitas

για να γνωριζεις απο επιθετικη συμπεριφορα τι σχολειο πρεπει να περασεις?
Το ίδιο μ αυτό που σου μαθαίνει πόση πρωτείνη και ω3 πρέπει να έχει η τροφή που δίνεις στο σκύλο σου. Στην πρώτη τάξη είναι η διατροφή και στην δευτερη η εκπαιδευση. Στο τέλος της δέυτερης υπάρχει κεφάλαιο "επιθετική συμπεριφορά-επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς" ,αλλά αυτό βεβαίως είναι εκτος ύλης.

Επειδή το ποστ μου
Αναρωτιέμαι, απ όσα άτομα έχουν γράψει σ αυτό το θέμα, πόσα γνωρίζουν από επιθετική συμπεριφορά?

Όχι ότι απαγορέυεται να γράφεις αν δε ξέρεις, αλλά καλό θα ήταν να μην κρίνεις τη γνώμη των άλλων.

Καταδικασμένα σε ευθανασία? ΧΑ ΧΑ καλό
ήταν μακροσκελές και δυσνόητο ,θα προσπαθήσω να κάνω μία περίληψη

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
@lawrence-gr +tomsitas

Το ίδιο μ αυτό που σου μαθαίνει πόση πρωτείνη και ω3 πρέπει να έχει η τροφή που δίνεις στο σκύλο σου. Στην πρώτη τάξη είναι η διατροφή και στην δευτερη η εκπαιδευση. Στο τέλος της δέυτερης υπάρχει κεφάλαιο "επιθετική συμπεριφορά-επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς" ,αλλά αυτό βεβαίως είναι εκτος ύλης.
προφανως δεν καταλαβες το χιουμορ ...... περι νοσηλειας στο ΚΑΤ
(οταν δαγκωνεται καποιος απο σκυλο το πιο λογικο ειναι να παει σε νοσοκομειο για ελεγχο ...)
Απο μενα δεν εχει γινει καμια κριτικη σε αποψεις αλλων ..... αρα να υποθεσω οτι δεν με αφορα αυτο το κομματι (?)
επειδη ομως , αναφερθηκε και το αλλο ...
δεν απαγορευεται να γραφεις αν δεν ξερεις , οπως σωστα εγραψες
και επειδη
δεν απαγορευεται να γραφεις ΟΤΑΝ ξερεις , οπως θα συμπληρωσω εγω
θα σου παραθεσω την αποψη μου για την επιθετικοτητα ..... (και εγω με περιληψη να μην σε κουραζω )
Γνωριζει απο επιθεικοτητα σκυλων , αυτος που δεν εχει επιθετικο σκυλο .... ._
προφανως ολοι οι υπολοιποι θα πρεπει να ανατρεξουν σε " κεφαλαια επι κεφαλαιων" περι συμπεριφορας σκυλων ....
Ευτυχω να μην με απασχολει το θεμα εδω και πολλα χρονια αλλα το θεμα γενικως ειναι υπαρκτο

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Επιθετικότητα σκύλων?Μεγάλη κουβέντα.
Πολλοί κάνουν το λάθος και μπερδέυουν την επιθετικότητα με την ανασφάλεια.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επιθετικότητα,αλλά μια τάση ή ένα ένστικτο που έχει ο σκύλος να τα ''βάζει'' με κάθε τι μη αποδεκτό.
Αυτό άλλοι το χρησιμοποιούν για να κάνει μια εργασία ο σκύλος!
Απο εκεί και πέρα χειραγωγείς τς τάσεις του και έχεις και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Το θεμα ειναι οτι το καλυτερο "οπλο" του σκυλου (η ικανοτητα να σκεφτεται και να ξεχωριζει καταστασεις ) ειναι παρα πολυ παραμελημενο ...σε σχεση με το δαγκωμα.
Σκυλος εξυπνος και οχι επιθετικος
- θα αποφυγει ,
- θα προειδοποιησει
- και τελος θα αμυνθει
οποιαδηποτε αλλαγη στην σειρα σημαινει , για μενα προσωπικα , ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ
PET η "εργασιακος" δεν εχει σημασια ......
( η περιπτωση " θα αποφυγει " ...οταν εχει αυτην την επιλογη )

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Σκυλος εξυπνος και οχι επιθετικος
- θα αποφυγει ,
- θα προειδοποιησει
- και τελος θα αμυνθει
οποιαδηποτε αλλαγη στην σειρα σημαινει , για μενα προσωπικα , ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ
PET η "εργασιακος" δεν εχει σημασια ......
( η περιπτωση " θα αποφυγει " ...οταν εχει αυτην την επιλογη )
Θωμά, ερώτηση:

Ας πούμε, (σχεδόν όλα) τα έξυπνα ορεινά ποιμενικά που έχουν την τελετουργία:
1. προειδοποίηση
2. αποφυγή (? αν ο "εχθρός" αποχωρήσει)
3. άμυνα

τι γίνεται εκεί?

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στην περιπτωση των ποιμενικων που αναφερεις
1 οταν φυλαει το κοπαδι στο βουνο και ερχεται ο λυκος ..... δεν υπαρχει η αποφυγη σαν επιλογη ,
εχουμε προειδοποιηση (γαυγισμα ) και κατοπιν εχουμε αμυνα (προστασια του κοπαδιου) αμα χρειαστει.
(Αν με την προειδοποιηση πετυχει τον σκοπο του δεν θα φτασει ποτε να κυνηγησει τον λυκο μεχρι την φωλια του )
2 στις συναναστροφες των ποιμενικων μεταξυ τους "εκτος ωραριου" , ισχυει η ιδια σειρα
Η σειρα που ανεφερα εχει να κανει με την γενικη συμπεριφορα του σε κατι αγνωστο και οχι σε κατι που εχει εκπαιδευτει να κανει ...

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
@superman
αποφυγη ..... δεν ειναι μονο θεμα αυτοπεποιθησης , αν αυτο θελεις να πεις
αλλα πολλες φορες και θεμα αυτογνωσιας ,κριτικης και σκεψης ....
ειπαμε δεν ειναι υποχρεωτικη .... για ολους ...(σε πειραζω)

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εδώ που τα λέμε, όσο πιο "αρχέγονες" (κυρίως Ομάδα 2, να πούμε?) είναι οι φυλές (και, επικεφαλής σ' αυτό, ο λύκος και τα λοιπά αρπακτικά), τόσο περισσότερο (σε πρώτη φάση) προέχει η αυτοσυντήρηση...

Στη "μητέρα φύση" το "έξυπνο" ζώο αποφεύγει τον τραυματισμό, αν έχει την επιλογή...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
@superman
ειπαμε δεν ειναι υποχρεωτικη .... για ολους ...(σε πειραζω)
συμφωνω αλλα για παραδειγμα εσυ μπλεκεις σε τσαμπουκα και ξερειις οτι θα πληγωθεις και δε μασας.
απο την αλλη εγω κανω τη παπια γιατι ξερω οτι θα πληγωθω σκεπτομενος λογικοτερα.
αυτο δεν σημαινει οτι εγω εχω πιο πολυ μυαλο
αλλα οτι εσυ εχεις πιο ισχυρο ταπεραμεντο απο μενα και δε σηκωνεις πολλα πολλα

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
@Superman
Οι άνθρωποι έχουν αναπτυγμένη την ικανότητα να προβλέπουν γεγονότα και καταστάσεις και πολλές φόρες δρουν με το συναίσθημα περισσότερο από την λογική.
Αυτό ισχύει και στο παράδειγμα σου
Η αποφυγή καταστάσεων ,στην οποία αναφέρομαι εγώ ,είναι κάτι πολύ πιο γενικό και δεν πρέπει να το ταυτίζουμε με αποχώρηση η υποχώρηση. (δηλ με την φοβία)
Η πολιτική της αποφυγής στα σκυλιά ,εκφράζεται με πολλούς τρόπους και ανάλογα με την περίσταση.
Ένα κλασσικό παράδειγμα αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων για να καταλάβεις…
- όταν δυο άγνωστα μεταξύ τους σκυλιά ,
πλησιάζουν το ένα το άλλο έχουμε αργές και σταθερές (επιφυλακτικές) κινήσεις
που έχουν σαν σκοπό την αποφυγή έντασης και την αναγνώριση .
Θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχει σημασία το μέγεθος των εμπλεκόμενων σκύλων και αυτό συμβαίνει
σε συνάντηση μεταξύ ,ακόμη και του πιο μικροκαμωμένου με τον πιο μεγαλόσωμο σκύλο ..
Είναι ένα «πρωτόκολλο» που δεν έχει να κάνει με τον φόβο αλλά με την ηθελημένη αποφυγή μιας δυσαρεστης καταστασης
Η έλλειψη εφαρμογής του πρωτοκόλλου αυτού από ένα σκύλο δείχνει ότι είναι (αδικαιολόγητα) επιθετικός.

Last edited:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
@Superman
Οι άνθρωποι έχουν αναπτυγμένη την ικανότητα να προβλέπουν γεγονότα και καταστάσεις και πολλές φόρες δρουν με το συναίσθημα περισσότερο από την λογική.
Αυτό ισχύει και στο παράδειγμα σου
Η αποφυγή καταστάσεων ,στην οποία αναφέρομαι εγώ ,είναι κάτι πολύ πιο γενικό και δεν πρέπει να το ταυτίζουμε με αποχώρηση η υποχώρηση. (δηλ με την φοβία)
Η πολιτική της αποφυγής στα σκυλιά ,εκφράζεται με πολλούς τρόπους και ανάλογα με την περίσταση.
Ένα κλασσικό παράδειγμα αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων για να καταλάβεις…
- όταν δυο άγνωστα μεταξύ τους σκυλιά ,
πλησιάζουν το ένα το άλλο έχουμε αργές και σταθερές (επιφυλακτικές) κινήσεις
που έχουν σαν σκοπό την αποφυγή έντασης και την αναγνώριση .
Θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχει σημασία το μέγεθος των εμπλεκόμενων σκύλων και αυτό συμβαίνει
σε συνάντηση μεταξύ ,ακόμη και του πιο μικροκαμωμένου με τον πιο μεγαλόσωμο σκύλο ..
Είναι ένα «πρωτόκολλο» που δεν έχει να κάνει με τον φόβο αλλά με την ηθελημένη αποφυγή μιας δυσαρεστης καταστασης
Η έλλειψη εφαρμογής του πρωτοκόλλου αυτού από ένα σκύλο δείχνει ότι είναι (αδικαιολόγητα) επιθετικός.
ναι πιστεψε με σε αυτο δε διαφωνω.