Ποιες ράτσες θεωρούνται οι πιο ''επικίνδυνες'';

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τέο ..όσες οι πιθανότητες να τραυματιστείς με ένα οποιοδήποτε άλλο σκυλί αλλά που έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη..

lawrence-gr Καθόλου τυχαίο..θέμα χειριστή είναι και τα δυο..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Παντως η διαφορα με τον γκρεμο κανγκο μαλλον αν πεσεις σε γκρεμο η απο πεζοδρομιο θα επρεπε να πεις.γιατι Τεο?εδω παιζει η διαφορα φυλων αυτο δεν λεμε?δεν ειναι οφτοπικ,ολο το θεμα ειναι η διαφορες φυλων,τοσες και τοσες συγκριναμε στης δικες μας θα χαλασουμε το θεμα?

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
καλα δεν θελω να σε πεισω για το ποσο ακυρο ειναι το παραδειγμα του αυτοκινητου με το σκυλι....αν το βρισκεις ιδιο οκ.δεν θα αλλαξει κ κατι στην ουσια του θεματος.απλα ξανατονιζω ,οτι ενα αμαξι δεν εχει ψυχη,δεν εχει κριση..ο σκυλος εχει.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
το εγραψα γιατι το θεμα ειναι "ποιες ρατσες θεωρουνται επικινδυνες".

τελος παντων.

@Κατια,

δεν διαφωνω στο οτι ειναι θεμα ανθρωπου και οχι σκυλου...αλλα δεν προκαλουν ολες οι φυλες την ιδια "ζημια" αν θες.

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εννοειται πως δεν προκαλουν ολες την ιδια ζημια,αυτο δεν θελει κ σκεψη...κ καλες προθεσεις τελος παντων,να ειχε ενα φιλα ,οπως αναφερθεικε κ πιο πριν,παλι μπορει να κανει ζημια.πες οτι παιζει,τι πιο αγνο,ε παλι μπορει να κανει ζημια.κ οχι μονο σε παιδι,για να μην μπουμε στην διαδικασια να εξετασουμε τον ανευθυνο ιδιοκτητη που το αφησε να παιξει με παιδακι...ακομη κ σε εμας του ιδιους.μπορει να μας χτυπησει.εχω χτυπησει ενα σορο φορες με τον καπο πανω σε παιχνιδι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι αλλα κατηγοριοποιώντας τα μεγέθη είναι σαν να θέτουμε απόλυτα πως στην μια κατηγορια υπάρχει κίνδυνος και στην άλλη όχι..και είναι λάθος.
Αν είσαι καλός οδηγός δεν θα πέσεις στον γκρεμό.., αν πέσεις σκοτώνεσαι με ότι αυτοκίνητο και αν έχεις..
Αν δαγκωθείς από σκύλο ζημια θα γίνει..μπορεί να γίνει.., είναι κάπως κουτό να μεγαλώνουμε -να διογκώνουμε την κατάληξη ενός ατυχήματος βάση επικίνδυνης φυλής.., ζημια μπορεί να γίνει ανάλογα σε όλες τις φάσεις..και δεν υπάρχουν επικίνδυνα σκυλιά αλλά επικίνδυνοι ιδιοκτητες.., επικίνδυνοι οδηγοί..κλπ.
Είτε δύναμη είτε ιπποδύναμη ..εξαρτάται από τον χειριστή..και ένας κακός χειριστής έχοντας στην κατοχή του ένα" όπλο" συνεπάγεται με καταστροφή..μεγάλη ή μικρή εξαρτάται από τις συγκυρίες απλά..

Το να κατηγοριοποιούμε βάση επικινδυνότητας είναι σαν να συμβάλουμε σε ταμπού και σε "δεισιδαιμονίες"..
σαν να ωθούμε κομπλεξικούς να βγάλουν τα κόμπλεξ σε σκυλιά που είναι δαχτυλοδεικτούμενα ως ..φονιάδες..

Αυτό είναι κυνοφιλία ρε παιδιά?
Ας μιλήσουμε για ανευθυνότητα, για καταλληλότητα και ας αφήσουμε τον Γιάννη και τον Γιαννάκη..ίδιο όνομα είναι..

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αν εχει μυαλο ο υποτιθεμενος γιαννης κ γιαννακης,θα καταλαβει πιστευω τον διαχωρισμο που θα γινει.το οτι ο χειριστης σημαντικος,ειναι...δεν το συζηταμε καν.απολυτα σωστο!το τονιζουμε παντα αυτο.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Κατια παμε αλλη μια φορα...

δεν διαφωνει κανεις στο οτι ειναι θεμα ιδιοκτητη,δεν υπαρχουν σκυλια δολοφονοι αλλα ανθρωποι δολοφονοι κλπ κλπ...

ομως ΔΕΝ προκαλει την ιδια ζημια ενα Pug με ενα Τοsa Inu...πως να το κανουμε τωρα?!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Φανταζομαι τον κακο ιδιοκτητη ενος Πεκινουα να δινει εντολη στον σκυλο του για επιθεση.
Και τον καλο ιδιοκτητη ενος Φιλα να προσπαθει οταν αυτος ειναι 3 μηνων και 25 κιλα να τον κοινωνικοποιηση με συνομηλικα κουταβια η και μεγαλυτερα των 5-10-15 κιλων,και να θελει να πειση τους περαστικους που αλλαζουν δρομο,στους 6 μηνες με 40 κιλα πως ειναι κουταβι.
Ακομα και σε σχολη που πηγα δεν ηθελε κανενας να αφησει το Λαμπι του με 10 κιλα η το Γ.Π.με 15κιλα στο 3μηνο να βασανιζονται απο εναν αμπνταλη 25 κιλων,εκει αρχιζει το προβλημα,το εχει και ο σκυλος και παιρνει αυτοπεποιθηση.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δηλαδη τι σημαινει δυσκολος σκυλος?γιατι ολοι σας λετε οτι το Φιλα ειναι δυσκολο(Κανγκο?)σας πληροφορω οτι απο αποψη υπακοης και χαντλινγκ,η ακομα με την οικογενεια και τους φιλους του ειναι πολυ καλυτερο και ευκολοτερο απο παρα πολλες ευκολες ρατσες,και θα δωσω 1 παραδειγμα,Γ.ποιμενικο ολη μερα σβουρα,ζημιαρικο,ζωηρο,απαιτητικο,γαυγιζει πολυ,πολυ κινηση,πολυ ασκηση.(θεωρητικα ευκολο σκυλι)τι εννουμε οταν λεμε δυσκολο σκυλι?
Κανγκο το σκυλι σκεφτετε και πρατει και μονο του,δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ο ιδιοκτητης παρων οπως στο αυτοκινητο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ki ομως εμενα ο εκπαιδευτης εβγαλε κουταβια τοτυ να τα κοινωνικοποιησει με μεγαλα ατσουμπαλα σκυλια...
ο μολοσσος ηταν 8 μηνων 80 εκατοστα και καπου 50 κιλα....
τεσπα.... να ρωτησω κατι?
ενα σετερ γκορντον... μπορει να ειναι επικινδυνο?
ενα μπλε γλασκωβης?
συγνωμη για τις αναφορες φυλης... αλλα να ξεφυγουμε λιγο απο το παραδειγμα του πεκινουα....

προλαβαινω τις απαντησεις σας πιστευοντας οτι θα λεγατε αναλογα των συνθηκων μπορουν να γινουν επικινδυνα....
θα τα βαζαμε ομως σε μια λιστα επικινδυνων φυλων?
καταλαβετε οτι δεν ειναι θεμα φυλης το να επιτεθει και να κανει ζημια ενα σκυλί σε ανθρωπο..ή αλλο σκυλο...

προσωπικη εμπειρια...
η αδελφη μου ειχε ενα μαλτεζε οταν εμενε γερμανια ( το 2ο της οικογενειας).... επεστρεψε ελλαδα οταν το μαλτεζε ηταν 2 χρονων...
ενα απαισιο κακομαθημενο αρσενικο και αφεντικο... στην μεταξυ τους σχεση....)
σε ηλικια 4 ετων καθημενοι στον καναπε και συζηταμε εγω και η αδελφη μου... και στην μεση ο μικρος....
ξαφνικα εκει που συζηταμε γελαμε κλπ κανω μια κινηση προς το μερος της και το σκασμενο ορμαει και με δαγκωνει στο μαγουλο...αιματα κακο κλπ...
το θεωρω και ηταν επικινδυνο σκυλι...( δεν εχει να κανει με την φυλή ομως....)
σε αντιθεση με το πρωτο μαλτεζε΄τον λυκο, το κοκερ, το ημιαιμο ντοπ, τον μολοσσο, τα ντογκο,το κουρ,
τον λυκο( δεν επαναλαμβανομαι αλλος ειναι...) και τα λοιπα ημιαιμα που κατα καιρους περασαν απο τα χερια μου....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κατια παμε αλλη μια φορα...

δεν διαφωνει κανεις στο οτι ειναι θεμα ιδιοκτητη,δεν υπαρχουν σκυλια δολοφονοι αλλα ανθρωποι δολοφονοι κλπ κλπ...

ομως ΔΕΝ προκαλει την ιδια ζημια ενα Pug με ενα Τοsa Inu...πως να το κανουμε τωρα?!
Θα κάνω σωματοφυλακή στον Blanco και θα δεις..:p:p:paja1:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το παράδειγμα με τον γκρεμό και το πεζοδρόμιο είναι πολύ κατανοητό και σίγουρα όλοι τα καταλαβαίνουμε

άλλα δεν καταλαβαίνουμε όλοι....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
να δω τον Blanco στο "μανικι" κι ας πεθανω...:paja1:

ποτέ μην λές ποτέ
όταν μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς

και να ένα παράδειγμα που μου ήρθε τώρα

Σκεφτείται τι τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας θα είχε ένα τσιουάουα εκπαιδευμένο να δαγκώνει κατευθείαν εκεί που τα δυό μπατζάκια του παντελονιού συνδέονται :shock::shock::shock::shock:

και νευρο έχει και άλμα και δοντάκια επαρκούντος σουβλερά

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ελάτε αμέριμνοι να δείτε το westie μου έχοντας στο νου σας πως είναι για μια κλοτσιά..και αν σας βρει νύχτα σε τένοντες και σε ευαίσθητα σημεία και εγώ γελάω στην κουζίνα.., πείτε με λιγότερο ανεύθυνη από τον πιτμπουλά με τις αλυσίδες.., αν πάλι σκεφτείτε καλά που δεν πήρατε το ενός έτος παιδάκι σας να παίξει μαζί του σαν κούκλα, καλά θα πείτε.., βεβαια αν το πάρουμε σε χρόνο..στο westie μου θα του πάρει 5 λεπτά για να σκοτώσει με δάγκωμα ίσως το βρέφος, ενώ ένα μεγάλο σκυλί θα είναι ακαριαίο.. 0 λεπτά..

Εμένα βέβαια δικαιολογήστε με γιατί είμαι κάτοχος χνουδωτού και ίσως χαζοβίολα και όχι μπρατσαράς με αμάνικα που πηδώ και δέρνω με τον σκύλο μου.., πόσο μακριά άραγε είμαστε αυτοί οι δύο χαρακτήρες..και πόσο τα σκυλιά μας..

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ