Ποια τροφη να παρω?

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι με όλα αυτά που διάβασα, η Orijen κάνει για κόκερ κουτάβι, που έχει τόση πρωτείνη?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
vaso, η ερώτηση σου έχει απαντηθεί στα θέματα περί orijen. Ρίξε μια ματιά εάν θέλεις σε παλιότερες συζητήσεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
vaso ναι.. κανει να δεινεις..την παπυ οριτζεν..
το αν ομως ειναι καλη η οχι..αυτη την στιγμη θεωρητε μαζι με την ακανα η καλυτερη..,στην Ελλαδα παντα και στο εξωτερικο απο τις καλυτερες..
Τωρα που ειναι κουταβι θελει την καλυτερη μαρκα οσο αναφορα τις ξηρες..
πρεπει να παρεχεις ολα τα συστατικα που μονη σου δεν ειναι ευκολο και για ενα κουταβι ειναι πολυ σημαντικο..

Τωρα το τι τροφη θα ακολουθησεις στο μελλον ειναι κατι που μονο εσυ θα αποφασησεις..,παντου υπαρχουν θετικα και αρνητικα..,αν ριξεις μια ματια γενικα σε ολα τα θεματα της διατρωφης θα αποκτησεις μια σφαιρικη αποψη..
και μονη σου θα αποφασισεις..
το κακο ειναι οτι εδω δεν μπορει να μας καλυψει απολυτα ο γιατρος γιατι παιζονται πολλα..και στην ουσια πρεπει να ειναι διατροφολογος..και ποιος ειναι..??μαθε τις σωστες αναλογιες..,τα συστατικα που χρειαζονται σε μια τρωφη,τι πρεπει να εχει και τι δεν πρεπει,ψαξε την ιστορια της καθε εταιριας..και οταν βγαλεις καποιο συμπερασμα,αποφασισε τι γραμμη θα ακολουθησεις..απλα παντου μπορει να υπαρχουν θετικα.. και αρνητικα..

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Πάρε μικρή συσκευασία αρχικά να δεις πως θα πάει ο σκύλος και εάν του αρέσει,
Έβαλα σε φίλου μου σκύλο να φάει orijen και μιλάμε δεν την ακούμπησε καθόλου ενώ την Acana την ξεσκίζει , όμως έχει αναστατώσει άπαντες στο σπίτι από τα αέρια .

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Βασικά από ότι διάβασα πρέπει να είναι όντως καλή..
Το ένα θέμα μου έιναι όμως ότι η μικρή έχει αλλάξει ήδη 3 μάρκες τροφής..
1η ήταν η 1Choice που έδεινε ο εκτροφέας, εγώ έδωσα Hills και λόγω μαλακών κοπράνων δίνω Eukanuba(ναι ντρέπομαι που το λεώ..).
Γιάυτό δε θέλω να της ξανα-αλλάξω...
Το 2ο θέμα είναι που θα βρώ στη Θεσσαλονίκη??
Αυτά..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
vaso, η συχνή αλλαγή στην τροφή ταλαιπωρεί τον οργανισμό της μικρή σου η οποία βρίσκεται στην ανάπτυξη. Οι τροφές που της έδινες μέχρι τώρα δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή…

θα σου στείλω με pm (το σωστό pm αυτή τη φορά :wink: ), το τηλέφωνο του αντιπροσώπου της Orijen για να σου πει ποιο pet shop την πουλάει κοντά στην περιοχή που μένεις. :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Acana

Ingredients:
New Zealand lamb meal, ground whole rice, steamed oatmeal, rice bran, sunflower oil (preserved with mixed tocopherols, citric acid and rosemary), beet pulp (sugar removed), ground whole flaxseed, natural lamb flavor, yeast extract (MOS), chicory root (FOS), steamed sweet potato, yucca shidigera, dl-glucosamine HCl (lobster shell), chondroitin sulfate (shark cartilage), marigold extract (source of lutein), Atlantic kelp, carrots, tomatoes (natural source of lycopene), apples, whole garlic, parsley, rosemary extract, cranberry, salt, yeast culture, ginko, ginseng, green tea extract, potassium chloride, choline chloride, lysine, vitamin A supplement, dl alpha-tocopherol acetate (vitamin E), methionine, carnitine, vitamin D3 supplement, *iron Bioplex™, *zinc Bioplex™, *manganese Bioplex™, biotin, *copper Bioplex™, niacin, riboflavin, thiamine mononitrate, vitamin K supplement, pyridoxine hydrochloride (source of vitamin B6), vitamin B12, *iodine Bioplex™, folic acid. *chelated mineral
1st choice

Ingredients:
Lamb meal, brewer’s rice, ground yellow corn, corn gluten meal, vegetable oil naturally preserved with mixed tocopherols, beet pulp, natural flavor, monosodium phosphate, lecithin, calcium propionate, choline chloride, potassium chloride, mannan-oligosaccharides, Yucca schidigera extracts, vitamins and minerals.
Τι διαφορά βλέπεις?

Επίσης δεν νομίζω να το εκανε για αυτό που είπες, αφού έδωσε Hills μετά ... :D

Οπότε μην επεμβαίνεις. :evil: :lol: :lol:
Ρωτάω για να δώ γιατί δεν ακολούθησε τις οδηγίες του εκτροφέα, αλλά του pet-shop. :wink:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
ο εκτροφέας μου είπε να δώσω Pro Plan ή Eukanuba ή Hills..
Μου είπε ότι την τροφή που δίνουν αυτοί δύσκολα θα την βρώ και η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλ. δεν την έχω πετύχει πουθενα...
Στεναχωριέμαι που ταλαιπώρησα τον οργανισμό της...
Τώρα να μη δώσω Orijen λέω μέχρι να ενηλικιωθεί...Τί λέτε?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
μην ξαναδωσεις Eukanuba..και ναι εγω πιστευω αξιζει να αλαξεις αλλα για μια και τελευταια φορα..

ps.μην ακους τι λενε στα πετ σοπ ο καθενας λεει οτι εχει..,διαβασε απο τι αποτελειτε η καθε τροφη..και μαθε να βγαζεις τα συμπερασματα μονη σου..
Μην ακους τι λενε οι γιατροι..ειδικα αν οι ιδιοι τα προωθουν..,το εμποριο στις τροφες ειναι σαν τις φαρμακοβιομηχανιες με τους δικους μας γιατρους..
Καποιοι ειναι καλοι και καποιοι οχι..,οπως δεν μπορουμε να γινουμε γιατροι εμεις..ουτε εκεινοι δεν μπορουνε να γινουν διατροφολογοι..
ειναι πολλα τα λεφτα...
:evil:
και πολλα τα συμφεροντα..και τελικα ο μονος που μπορει να νοιαστει για μας ειμαστε εμεις..

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Vaso, για πια τροφή σου είπε ο εκτροφέας, και είναι τόσο δύσκολο να την βρεις ?
Όσο το σκυλί σου είναι σε ανάπτυξη,
τόσο καλής ποιότητας τροφή πρέπει να του προσφέρεις,
δλδ. η orijen είναι για το κουτάβι σου ότι καλύτερο,
Και εσύ λες, να μην του δόσεις orijen, μέχρι να μεγαλώσει :eek: .

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Είπα και πιο πάνω 1Choice έδινε..
το λέω αυτό γιατί άλλαξα πολλές φορές..μην την ταλαιπωρήσω κι άλλο ...γι αυτό ρωτάω τη γνώμη σας..
προς το παρόν θα πείραζε να "ενίσχυα" εγώ την τροφή της με φυσική πρωτείνη...πχ ψάρι ή κοτόπουλο?? :oops:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Βασικά μαγειρευτό..
Διάβασα και για BARF αυτά που λέτε αλλά νομίζω ότι δε θα μπορούσα να δίνω ωμά.. Βέβαια τίποτα δεν αποκλείω στο μέλλον..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μπορείς ανά 2 ημέρες γευμάτων με ξηρά τροφή, να ταΐζεις μαγειρεμένο κρέας σε συνδυασμό με λαχανικά. Απλά να ξέρεις ότι μετά η ξηρά τροφή θα της κακοφαίνεται και δεν θα την τρώει με την ίδια όρεξη…
Σου το λέω από πείρα… :wink:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
:)
Δηλαδή να μην ανακατεύω ξηρή με μαγειρεμένη?
Μια φορά όταν ήταν 3μηνών της έδωσα κοτόπουλο με ρύζι κ έκανε διάρροια...Μετα δεν ξαναδοκίμασα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
περα απο το κατα ποσο πληρες ειναι μια τροφη που δινουμε ειναι και το ποσο καλη ειναι μια εταιρια συμφωνα με τις εργαστηριακες μελετες που γινανε..
εγω ενα θα σου πω..η τροφη που δινεις τωρα..η εταιρια ειχε κλεισει και ξανα ανοιξε αν σου λεει κατι αυτο..

αν ουτε αυτο δεν σε επεισε για να την αλλαξεις..και θελεις να της προσθεσης εξτρα στοιχεια..η μια βερσιον που κανουνε ειναι να ανακατευουν την ξηρα τροφη με το αλλο γευμα..,η να δεινεις καποια μερη σαν σνακ ανεξαρτητα της ξηρας..
εχουν λειτουργισει και τα δυο..