Ποια τροφη να παρω?

elinaras

Member
1 Ιανουαρίου 2008
10
0
λοιπον παιδια εχω ενα λευκο γιαπωνεζικο ακιτα 2 μηνων...ο κτηνιατρος μου μου προτεινε eukanuba και αυτην χρησιμοποιω εδω και 2βδομαδες...αλλα διαβασα τωρα εδω πως ειναι μετρια..λοιπον μπορει να μου πει καποιος ποια ειναι η καλυτερη ξηρα τροφη για το ακιτα μου οσο ακριβη και ανειναι ??????????

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κοιτα, δεν υπαρχει ετοιμη σκυλοτροφη, που κανει για ολα τα σκυλια το ιδιο καλο η κακο.

Αλλα βασικα καλο θα ειναι να μαθεις να διαβαζεις της ετικεττες των τρωφων!
Μια καλη σκυλοτροφη θα επερε σαν πρωτο συστατικο να εχει κρεας.
Το συστατικο στην λιστα, πανω στα σακκια με της τρωφες που αναφερεται πρωτο- ειναι αυτο που περιεχεται περισσοτερα.

Αλλα ακομα και αν αναφερεται κρεας, πρεπει να δεις αν ειναι ¨φρεσκο κρεας" η κρεαταλευρο.
Το κρεας χανει στην επεξεργασια σε υγρασια και μετα πεφτει στην αναλογια πολυ πιο πισω.
Αν ομος ειναι ηδη κρεαταλευρο- καλο ειναι.
Αν στο κρεαταλευρο ομος ακολουθουν 3-4 θεσεις δημητριακα, στο συνολο παλι πιο πολυ απο αυτα θα περιεχονται, απο οτι κρεας.
Θελει προσοχη λοιπον!

Μια καλη ξερη τροφη με διαφορα θα ελεγα οτι ειναι η Orijen.

Και για να αποφυγεις καθε αμφιβολια για το τι περεχει η σκυλοτροφη που δινεις στο καμαρι σου- ασχολισου λιγο με το θεμα BARF!
Μονο εκει μπορεις να συνδιασεις τις μεριδες του σκυλου σου ακριβος βαση των αναγκων του! Ακομη και αναλογος με την καθημερνιη κατασταση.
ξερεις ακριβος τι τρωει.

elinaras

Member
1 Ιανουαρίου 2008
10
0
παιδια ειναι φυσιολογικο να μαλωνω το ακιτα μου και να νευριαζει πιο πολυ??επισης στην θσσαλονικη που μπορω να βρω αυτην την orijen??ας μου πει καποιος :D :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
psaras said:
Πραγματικά η orijen φαίνετε ότι είναι η κορυφή ,
Ακόμα και το σκατο που βγάζει είναι ζωγραφιά !!!
:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
tasosrules said:
psaras said:
Με τέτοια διαφήμιση που τους κάνουμε θα πέσει φωτιά να τους κάψει έτσι και κάνουν πως ανεβάζουν την τιμή …
Η οποια ειναι?.... :oops:
Ειναι λιγο τσουχτερη- τα 2.5 κιλα γυρο στα 20 ευρω!
Αλλα με τον τεραστιο σκυλο που εχεις :wink: :D
θα περασεις ακρετο καιρο με αυτο- πανω απο 20 ευρω το μηνα δεν νομιζω οτι θα σου στοιχισει η διατροφη.

Εξω υπαρχει και σε συσκευασια των 400γρ. Μηπος πρεπει να δεις, αν εχει και εδω- και να παρεις πιο τακτικα- αλλα πιο φρεσκια!

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
psaras said:
73.5 € τα 13,5 κιλά
Εάν έχεις μεγαλόσωμο σκυλί δεν την βγάζεις με ένα σακί τον μήνα
Η αληθεια εινα οτι εχω πολυ μεγαλοσωμο σκυλι.. σκετο τερας :p :p :p

Thanks για το info psaras και FrenchieFan... μολις κατεβω σαλονικα Θα βαλω μια ταξη! χεχε.. Θα φροντισω να προμηθευτω την orijen!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
γενικως 13,5 κιλα θα εχουν μια επιλεον χρεωση στην αποστολη που ισως να φτασει ή και να ξεπερασει την τιμη της εδω συν το χρονο που κανει να ερθει-δεν συμφερει

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Νικος said:
γενικως 13,5 κιλα θα εχουν μια επιλεον χρεωση στην αποστολη που ισως να φτασει ή και να ξεπερασει την τιμη της εδω συν το χρονο που κανει να ερθει-δεν συμφερει
Ειναι και αυτο!
Μονο αν παραγειλει κανεις μεγαλες ποσοτητες, ας πουμε 3 σακια- επειδη εχει "ενα εφαπαξ τελος αποστολης, συμφερει!

Αλλα εδω ετσι και αλλιος δεν συμφερει- αντε να την κουβαλησεις μετα απο το ταχιδρομειο σπιτι σου??
Στην γερμανια πανω απο 19 εωρω παραγελλια- δεν πληρονουν εξοδα αποστολης- και τα φερνει ο ταχιδρομος (εχουν ειδικων ταχιδρομο για τα δεματα και βαρια αντικειμενα) και μεχρι την πορτα σου!!!

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
εγω του δινω royal canin κι αν καμια φορα δε τη βρω, παιρνω hills. OXI EUKANUBA!! δουλευει ενας φιλος μου στην προκτερ, κ λεει οτι η τροφη δν ειναι καλη. ασε π σημειωθηκαν κ θανατοι στην Αμερικη εξ αιτιας της :twisted: