Επισης η Nature's Food και Barffood ειναι οι μονες που χρησιοποιουν την επεξεργασια HPP..
" Η BARFFOOD σε πρώτη φάση καινοτομεί χρησιμοποιώντας την High Pressure Process (HPP), που είναι μία μη θερμική μέθοδος παστερίωσης τροφίμων και βασίζεται στην ισοστατική αρχή. Η υδροστατική πίεση που ασκείται μέσα στον ειδικό θάλαμο βασίζεται στην ίση, στιγμιαία και ομοιόμορφη μεταφορά της, προς όλες τις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να μην συνθλίβονται τα προϊόντα. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στα τρόφιμα να διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση τους, την υφή και τη θρεπτική τους αξία. Αυξάνεται η διάρκεια ζωής περισσότερο από το διπλάσιο προσδόκιμο και γι' αυτό δεν απαιτεί την προσθήκη επιπλέον συντηρητικών, γλυκαντικών ουσιών, νιτρωδών, νιτρικών αλάτων, χρωστικών κλπ. Μέσω αυτής της εφαρμογής, καταστρέφονται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια αλλοίωσης των τροφίμων, όπως είναι το escherichia coli, η listeria monocytogenes, η salmonella, ο σταφυλόκοκκος, κολοβακτηρίδια και πολλά άλλα. Η περίπτωση επιμόλυνσης των προϊόντων δεν υφίσταται, καθώς τα προϊόντα τοποθετούνται στον ειδικό θάλαμο στην τελική τους συσκευασία κι επίσης, οποιαδήποτε ελαττωματική συσκευασία ανιχνεύεται και απορρίπτεται αυτόματα. Σε δεύτερη φάση με τη διαδικασία του Shock (σοκάρισμα) τα προϊόντα μεγάλης διάρκειας αποθήκευσης, διατηρούνται με την υψηλότερη ασφάλεια σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -18o C έως -45o C στην καρδιά του προϊόντος.