Πληροφορίες για boerboel

thortherot

Active Member
11 Ιουλίου 2011
36
0
Αγριά,Βόλου
καλημέρα cgri1976 αυτή η ράτσα είναι πολύ ιδιαίτερη γιατί τα σκυλιά έχουνε ισχυρή προσωπικότητα και επειδή δεν είναι ευρέως γνωστή
αυτή η ράτσα στην Ελλάδα.www.GreatLakesBoerboels.com εδώ θα βρείς ένα εκτροφείο με πολύ καλά σκυλιά και με γνώσεις πάνω στην συγκεκριμένη ράτσα.Για φύλακα πάντως θα σου πρότεινα και τα presa canario. www.dogsindepth.com ένα site με πληροφορίες για όλες τις ράτσες.
Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα.

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Πολυ καλα και ανθεκτικα σκυλια...Αν εχεις εμπειρια (γιατι αναλογως την ρατσα χρειαζεται) παρτο...Γενικα πιστευω ειναι ωραιο να ερχονται νεες και οχι τοσο δημοφιλεις ρατσες στην χωρα...
Το Boerboel θα ελεγα ειναι ενα πιο αθλητικο Μπουλμαστιφ...Υπαρχουν αρκετες ομοιοτητες στις δυο φυλες μορφολογικα....
Σκαφτομουν και εγω καποτε να φερω αλλα προτιμησα Θιβετιανο Μαστιφ.

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Ανθεκτικά σε τι?
Δεν ειναι σε κατι.Ειναι ανθεκτικα.Εχουν πολυ καλα κοκκαλα,σωματοδομη,αθλητικοτητα.Ολα αυτα κανουν ενα σκυλι ανθεκτικο.Ειτε οταν αθληται ειτε οταν φυλαει καποιο χωρο ειτε οταν θα υπερασπιστει το αφεντικο του.

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Πανεμορφο σκυλι....Παντα εχω στην ακρη του μυαλου μου αυτη την φυλη....Ισως αποκτησω καποια στιγμη στο μελλον οταν θα εχω και περισσοτερο χρονο για 4-5 σκυλια....
[video=youtube;9SXHQCxwuXQ]http://www.youtube.com/watch?v=9SXHQCxwuXQ[/video]

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πανεμορφο σκυλι....Παντα εχω στην ακρη του μυαλου μου αυτη την φυλη....Ισως αποκτησω καποια στιγμη στο μελλον οταν θα εχω και περισσοτερο χρονο για 4-5 σκυλια...
Προσωπικά, το έβαλα σε λίγο ψηλότερη προτεραιότητα...
Στο χρόνο που έχω για 2 σκυλιά!:)

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Προσωπικά, το έβαλα σε λίγο ψηλότερη προτεραιότητα...
Στο χρόνο που έχω για 2 σκυλιά!:)
Γιατι οχι!
Ειχα ψαχτει πριν καιρο...Ξερω καλα εκτροφεια σε Δανια και Βελγιο....
Αντε με το καλο!Βαλε πλωρη...
Εχω κολλημα με το Boerboel να εχει κομμενη ουρα....Εχει να κανει με αισθητικη και επισης ισως γλυτωνει καποιος την ερωτηση "Μπουλμαστιφ ειναι?"...

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Tο σκυλι στο βιντεο, ειναι απο τα εντυπωσιακοτερα σκυλια που εχω δει στη ζωη μου. Αν μιλαμε για μεγαλοσωμες φυλες, μπαινει πολυ ψηλα εστω και μονο απο μορφολογικη αποψη...

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Ξερω καλα εκτροφεια σε Δανια και Βελγιο....

2. Αντε με το καλο! Βαλε πλωρη...

3. ...Εχει να κανει με αισθητικη και επισης ισως γλυτωνει καποιος την ερωτηση "Μπουλμαστιφ ειναι?"...
Φίλε Master,

1. Και εγώ ...στη Δανία ξέρω ένα καλό εκτροφείο...:rolleyes:

2. Παρότι είσαι έμπειρος στο χώρο... Πως φαίνεσαι ότι είσαι "νέους" στο dogforum!!!:cool:
Ηδη έχω ένα κούταβο, 4 μηνών...

3. Εμένα, για τους ίδιους λόγους (και τους δύο - και όχι μόνο) έχει ουρά!:)
α) Για την αισθητική μου...
β) Γιατί δεν με παίρνει να μην ξέρω λεπτομερώς και ανά πάσα στιγμή, τις διαθέσεις του...
γ) Γιατί ήδη απαντάω ότι, ναι, είναι bullmastiff!!!;)

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Tο σκυλι στο βιντεο, ειναι απο τα εντυπωσιακοτερα σκυλια που εχω δει στη ζωη μου. Αν μιλαμε για μεγαλοσωμες φυλες, μπαινει πολυ ψηλα εστω και μονο απο μορφολογικη αποψη...
Ακριβώς το ίδιο σκευτόμουν.
Εντυπωσιακότατος!!!!!!!

Απο πολλές απόψεις!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ακριβώς το ίδιο σκευτόμουν.
Εντυπωσιακότατος!!!!!!!

Απο πολλές απόψεις!
Και είναι, παρόλα αυτά, μέσα στο πρότυπο, που θέλει τα αρσενικά να φτάνουν μέχρι και 90kg!!!

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Φίλε Master,

1. Και εγώ ...στη Δανία ξέρω ένα καλό εκτροφείο...:rolleyes:

2. Παρότι είσαι έμπειρος στο χώρο... Πως φαίνεσαι ότι είσαι "νέους" στο dogforum!!!:cool:
Ηδη έχω ένα κούταβο, 4 μηνών...

3. Εμένα, για τους ίδιους λόγους (και τους δύο - και όχι μόνο) έχει ουρά!:)
α) Για την αισθητική μου...
β) Γιατί δεν με παίρνει να μην ξέρω λεπτομερώς και ανά πάσα στιγμή, τις διαθέσεις του...
γ) Γιατί ήδη απαντάω ότι, ναι, είναι bullmastiff!!!;)
Eυγε να σου ζησει!Τωρα μπορουμε να κανουμε και κουβεντα...Αρα το πηρες απο Δανια απο την συμπαθεστατη κυρια που τωρα μου διαφευγει το ονομα της....
Οσο αφορα το β) που λες ναι η ουρα μπορει να ειναι ενας τροπος καλυτερης επικοινωνιας οσο αφορα το σκυλι σου και εσενα..Για μενα παλι που ειχα Ποιμενικους Κεντρικης Ασιας η κομμενη ουρα ηταν και μαλλον θα ειναι και στο μελλον μερος της επικοινωνιας χωρις προβληματα...
Οταν εκανες την κρουση για το σκυλι σου σε ρωτησαν η ρωτησες για την ουρα η πλεον το συγκεκριμενο εκτροφειο δεν κοβει ουρα?
Επισης εχεις ξεκινησει υπακοη?Τα Boerboel θελουν απο μικρα ετσι τουλαχιστον μου ειχε πει ενας Αμερικανος που ειχε πριν καποια χρονια....

Υ.Γ Στο Dogforum γραφτηκα γιατι εδω και 2 μηνες εχω ελευθερο χρονο που ομως καθως ειμαι εμπορος και ταξιδευω θα περιοριστει παλι συντομα....O λογος που τα τελευταια χρονια εχω μεινει χωρις σκυλια...Το '12 ισως και νωριτερα θα αποκτησω ξανα.....
Δεν το ηξερα πιο παλια το σαιτ αλλα ηξερα ενα αλλο το ourdog....

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Eυγε να σου ζησει!

2. ...Αρα το πηρες απο Δανια απο την συμπαθεστατη κυρια που τωρα μου διαφευγει το ονομα της....

3. ...Οταν εκανες την κρουση για το σκυλι σου σε ρωτησαν η ρωτησες για την ουρα η πλεον το συγκεκριμενο εκτροφειο δεν κοβει ουρα?

4. ...Επισης εχεις ξεκινησει υπακοη? Τα Boerboel θελουν απο μικρα ετσι τουλαχιστον μου ειχε πει ενας Αμερικανος που ειχε πριν καποια χρονια....
1. Σ' ευχαριστώ θερμά!

2. Εκτροφείο Anasha Boerboels... κυρία Anne Kling-Ewing και κύριος Shaun Ewing...

3. Ρώτησα εγώ... Μου είπαν ότι δεν κόβουν πλέον, παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις τρελλαμένων (κυρίως Αμερικανών)... Τα αρσενικά τους έχουν ουρές... 2-3 θηλυκές τις έχουν κομένες...

4. Εχω ξεκινήσει... πολλά πράγματα... Σωστά σου είχε πει ο Αμερικάνος: Από πάρα πολύ μικρά!!!

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Το συγκεκριμενο μποερμποελ ξερουμε απο που προερχετε? Χωρα, εκτροφειο?

Οντως ειναι εντυπωσιακο!
Δυστυχως οχι...Και εγω θα ηθελα να ηξερα...Θα ειχα επικοινωνησει ηδη...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Το συγκεκριμενο μποερμποελ ξερουμε απο που προερχετε? Χωρα, εκτροφειο?

Οντως ειναι εντυπωσιακο!

Μολις βρηκα τον πατερα του σκυλου στο βιντεο. http://www.grootgelukboerboele.nl/default.asp?contentID=513
Κάνω paste από τα σχόλια του τύπου που ανέβασε το video

Who's the breeder of this wonderful dog?
Andrejolb 2 years ago

Castle Inu, but they are gone now I think, parents from South Africa, Middlepos I belive. Avontuur Anton ,a reputable and physically astounding example of the breed was the Sire of the dog , Janus ,in the video.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...γραφτηκα γιατι εδω και 2 μηνες εχω ελευθερο χρονο που ομως καθως ειμαι εμπορος και ταξιδευω θα περιοριστει παλι συντομα....O λογος που τα τελευταια χρονια εχω μεινει χωρις σκυλια...Το '12 ισως και νωριτερα θα αποκτησω ξανα...
Δεδομένης της γενικότερης κατάστασης, ας έχεις δουλειές εσύ και ας καθυστερήσουν λιγάκι τα σκυλιά!:)

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
1. Σ' ευχαριστώ θερμά!

2. Εκτροφείο Anasha Boerboels... κυρία Anne Kling-Ewing και κύριος Shaun Ewing...

3. Ρώτησα εγώ... Μου είπαν ότι δεν κόβουν πλέον, παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις τρελλαμένων (κυρίως Αμερικανών)... Τα αρσενικά τους έχουν ουρές... 2-3 θηλυκές τις έχουν κομένες...

4. Εχω ξεκινήσει... πολλά πράγματα... Σωστά σου είχε πει ο Αμερικάνος: Από πάρα πολύ μικρά!!!
3.Ωραια αν παρω θα τους πω οτι ειμαι Αμερικανος αλλα ζω στην Ελλαδα...Οπωσδηποτε με κομμενη ουρα..Δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο παραπανω μου αρεσει...
4.Ειναι ζορικα σκυλια....Αλλα με δουλεια θα τα ευχαριστηθεις....Επιβεβαιωσε κιολας οτι παρολο που μοιαζουν σαν "αδερφακια" με το Μπουλμαστιφ διαφερουν κανα δυο αιωνες σε χαρακτηρα.....

Οσο αφορα τα πεντιγκρι των Boerboel (μην πεις κανεις για FCI τα σκυλια εχουν και ας μην ειναι αναγνωρισμενα)και την μοναδα μετρησης μορφολογιας που εχουν 80% -90% κ.τ.λ απο ποτε τα κρινουν σου ειπαν?