Πληροφορίες για σκύλους οδηγούς

liajoe

Well-Known Member
Η μονη τυφλη και επισης διευθηντρια της σχολης
εχει σκυλο οδηγο που της ειχε δωρισει Ελληνας εκτροφεας,
ασχετο αν επρεπε να το εκπαιδευση στην Ιταλια γιατι δεν
υπηρχε κατι στην Ελλαδα. Ζει, εργαζεται και σπουδαζει στην
Ελλαδα με τη Λαρα (σκυλος οδηγος).

Οι εκτροφεις που ανεφερα προηγουμενος μας δωριζουν τα πρωτα
σκυλια (μπραβο τους!) αργοτερα ισως συνεργαστουμε και μοιρασουμε
την εκτροφη....υπαρχουν αρκετοι τροποι.

Ο δικηγορος φροντιζει για ολα (νομικα) και ο λογιστης (εφοριακα) :)

Χρηματα, χτυπαμε πορτες, Purina, Coca Cola, Lions Club, Onasis,
τραπεζες, ετσι μας μαθανε στο εξωτερικο....
μην ξεχνας, υπαρχει και η φορο-απαλαγη για αυτους.... :twisted:

liajoe

Well-Known Member
Μολις ειδα το website σου, ωραιο :)
Η αδερφη μου εχει ενα, της το χαρισανε, κλασικη
περιπτωση του, αγοραζω γιατι μοθ αρεσει τωρα αλλα
στην πορεια καταλαβαινω οτι δεν μου ταιριαζει....
τελος παντων, βρηκαν τον ανθρωπο/σκυλο τους οι δυο τους :)

Τα λέμε την επόμενη φορά :wink:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
στη σχολη που εκπαιδευτηκες σας διδαξαν οτι θα βρειτε χορηγους για σκυλους οδηγους τυφλων την κοκα κολα?

η λαρα ειναι λαμπραντορ?

πιστευεις οτι υπαρχει ενδιαφερων απο τους τυφλους στην ελλαδα ?

στην ελλαδα εχω δει μονο εναν.και αυτον πανε χρονια..ειχε ενα μαυρο λαμπ.

απο το ντενις παρε τα οτι θες,,,,μονο μην του πεις να σου βρει σαμαρακια...

ειναι ικανος να σου φερει απο αυτα..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
denis said:
Για να πούμε και κάτι ουσίας, ή μάλλον σχετικό με τους σκύλους, αν ήμουν σοβαρός εκτροφέας των φυλών που σας ενδιαφέρουν θα έδινα σκυλιά αβέρτα και δωρεάν και μάλιστα στην ηλικία που θέλεις ... πολλοί εκτροφείς θα ήθελαν να κρατήσουν 2 ή 3 ζώα μέχρι εκείνη την ηλικία για δικούς τους πάλι λόγους επιλογής, αλλά τί θα γίνει το άλλο είναι το ερώτημα που βασανίζει ... να λοιπόν μία λύση διαμάντι ... :wink:
Δεν ειναι και τοσο διαμαντη η λυση!!
Τα σκυλια, απ οτι ξερω εγω τουλαχιστον, στειρωνονται απο αρκετα νωρις!
Αρα- δεν κανει για εκτροφεα υποθετω, που τα θελει για μελλοντικα ζευγαροματα κλπ, αν εξελισσονται ετσι οπος θελει.

Ειχα δει πριν απο καιρο μια γερμανικη ντοκουμαντερ σειρα, οπου συνοδευαν εναν τετιον σκυλο, τον Nigel, επι τρια χρονια με την καμερα του καναλιου VOX.
Απο την ημερα που γεννηθηκε, μεχρι και λιγο καιρο, αφου πηγε σε ενα σπιτι σαν βοηθος ενος αναπηρου κοριτσιου.
Ο σκυλος ηταν απο το Partnerhunde-Zentrum Salzburg, το οποιο διευθυνεται απο τις εκπαιδευτριες Elisabeth Färbinger και Nannerl Wenger και η σειρα ηταν παρα πολυ καλη και ενδιαφερον!
Φανταζομαι, οτι αυτη η σειρα, οπου ειχε και ο "απλος κοσμος" να δει λιγο τι κρυβεται πισω απο εναν τετιο σκυλο, εβαζε λιγο σε σκεψεις.
Ισως και καποιοι να παρακινουνται να διαθεσουν καποια χρηματα, η να προσφερονται ως αναδοχοι.
Μηπος θα ηταν και πολυ καλη ιδεα να γινει και κατι παρομοιο εδω?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
αγαπητή Ευθαλία, μην με παρεξηγείς, τρελός είμαι, ότι θέλω λέω...

Αγαπητοί συνφορουμίτες, θα σας λύσω εγώ τις απορίες:
Έχετε ακουστά τους συλλόγους απόρων και αναξιοπαθούντων κορασίδων της πάλαι ποτέ βασίλισας Φρειδερίκης? (γνωστής και ως Φρείκης...)

Τα τελευταία 10-15 χρόνια, η πατέντα έχει αλλάξει σε επωνομαζόμενες μη κρατικές-μη κερδοσκοπικές εταιρείες. Έχει πολύ ψωμί η ιστορία.

Κρατικά κονδύλια, κρατικές επιχορηγήσεις, κονδύλια από την ΕΟΚ και φυσικά ξέπλυμα χρήματος από εταιρείες-σπόνσορες καθώς και κορόιδα που ευαισθητοποιούνται και βάζουν τον οβολό τους, και μαζεύουν λεφτά οι μη κερδοσκόποι...

Γάμα τα με μεγάλα γράμματα...

Μόλις ακούω μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, βγάζω φλύκταινες.

:evil:

ΥΓ. Αγαπητή Ευθαλία, αφού είσαι εκπαιδεύτρια που εκπαιδεύεις σκύλους, και έχεις (πιθανόν) τις γνώσεις και την ικανότητα να εκπαιδεύεις σκύλους-οδηγούς τυφλών, και αφού τελικά θα πληρώνεσαι (από την μη κερδοσκοπική εταιρεία) για τις υπηρεσίες που θα παρέχεις, γιατί δεν έκανες απλώς μια έναρξη ατομικής επιχείρησης σαν εκπαιδεύτρια, και να πουλάς άμεσα τις υπηρεσίες σου σε όσους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες σου?

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Mου φαινεται υπερβολικο το ποσο των 45000!!!!

Ο αντρας της ξαδελφης μου, που χρησιμοποιει χρονια (30) τετοιους σκυλους, τον τελευταιο τον ''πληρωσε'' γυρω στα 10.000 ευρω αν θυμαμαι καλα!

Η σχολη που τους προμηθευεται ειναι στη Γαλλια ( ειναι και ο ιδιος Γαλλος)

και το κοστος του σκυλου το καλυπτει η ασφαλιση του ( ειναι υπαλληλος του Κοινοβουλιου στο Λουξεμβουργο )
Οταν ο σκυλος γινει 7-8 χρονων αποσυρεται στο κτημα των γονεων του και παιρνει καινουργιο περιπου 2- 2 1/2 ετων!

Ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες στις τιμες;;;;;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν ειναι και τοσο διαμαντη η λυση!!
Τα σκυλια, απ οτι ξερω εγω τουλαχιστον, στειρωνονται απο αρκετα νωρις!
Αρα- δεν κανει για εκτροφεα υποθετω, που τα θελει για μελλοντικα ζευγαροματα κλπ, αν εξελισσονται ετσι οπος θελει.
Δεν θέλει εκτροφέας να ζευγαρώνουν όλα τα σκυλιά ... μπορει να διαλέξει καλύτερα το ένα και το άλλο να ξέρει ότι θα είναι χρήσιμο σε κάποιον, κι ας μην γεννάει ... :wink:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Γειά σου Ευθαλία πολύ ενδιαφέρον θέμα, σίγουρα τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε ότι αφορά εκπαίδευση σκύλων για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εγώ σπούδασα στην Αμερική και εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που μας περιγράφεις. Τα σκυλιά που προορίζονται για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες προέρχονταν από πολύ καλά εκτροφεία και έμεναν με τον εκπαιδευτή τους για τον 1ο έως και 2ο χρόνο της ζωής τους.

Ο εκπαιδευτής ήταν υποχρεωμένος να κοινωνικοποιήσει το κουτάβι και μέσα από την κοινωνικοποίηση να αξιολογίσει τα νεύρα του, ελάχιστα κουτάβια τα κατάφερναν. Τα ελάχιστα που τα κατάφερναν ζούσαν συνεχώς μαζί του συνοδεύοντάς τον στα πάντα, δημόσιες υπηρεσίες, αστικές συγκοινωνίες, τράπεζες, εστιατόρια, μαγαζιά, βόλτες, εκδρομές, όποιο από τα σκυλιά έδειχνε το παραμικρό δείγμα φοβίας ή επιθετικότητας ή μειωμένων νεύρων κοβόταν!!! Τα ελάχιστα από τα ελάχιστα που τα κατάφερναν κατέληγαν συνήθως στα δύο τους χρόνια στον άνθρωπο που τα χρειάζετε.

Η εκπαίδευση ενός τέτοιου σκύλου χρειάζετε μεγάλη εμπειρία, πολύ δουλειά και μεγάλες θυσίες και από τις δύο πλευρές!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Εστω οτι εχει 45.000 ... μην γίνουμε Ελληνάρες ...

ΠΟΙΟΣ θα τα βάλει ?? (έχω ρωτήσει 7 φορές νομίζω) :D
Νομίζω ότι βρίσκονται στην διαδικασία ανεύρεσης χορηγών…

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Kαι στην Ευρωπη απο οτι γνωριζω η τακτικη ειναι ακριβως η ιδια που περιγραφεις!!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
lone wolf said:
Γειά σου Ευθαλία πολύ ενδιαφέρον θέμα, σίγουρα τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε ότι αφορά εκπαίδευση σκύλων για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εγώ σπούδασα στην Αμερική και εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που μας περιγράφεις. Τα σκυλιά που προορίζονται για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες προέρχονταν από πολύ καλά εκτροφεία και έμεναν με τον εκπαιδευτή τους για τον 1ο έως και 2ο χρόνο της ζωής τους.

Ο εκπαιδευτής ήταν υποχρεωμένος να κοινωνικοποιήσει το κουτάβι και μέσα από την κοινωνικοποίηση να αξιολογίσει τα νεύρα του, ελάχιστα κουτάβια τα κατάφερναν. Τα ελάχιστα που τα κατάφερναν ζούσαν συνεχώς μαζί του συνοδεύοντάς τον στα πάντα, δημόσιες υπηρεσίες, αστικές συγκοινωνίες, τράπεζες, εστιατόρια, μαγαζιά, βόλτες, εκδρομές, όποιο από τα σκυλιά έδειχνε το παραμικρό δείγμα φοβίας ή επιθετικότητας ή μειωμένων νεύρων κοβόταν!!! Τα ελάχιστα από τα ελάχιστα που τα κατάφερναν κατέληγαν συνήθως στα δύο τους χρόνια στον άνθρωπο που τα χρειάζετε.

Η εκπαίδευση ενός τέτοιου σκύλου χρειάζετε μεγάλη εμπειρία, πολύ δουλειά και μεγάλες θυσίες και από τις δύο πλευρές!!!
Ακριβος!
Εδω με εκτροφη και μεγαλωμα απο ειδικους- με μεγαλη προσοχη στην λεπτομερια κοβονται τα περισσοτερα κουταβια...

Εμενα για αυτο μου φαινεται αδυνατον να μαζεψει κανεις σκυλια απο το δρομο, να τα περασει για καποιες μηνες απο μια εκπαιδευση και να τα διαθεσει μετα στους ενδιαφερομενους.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Το να εχουν τα σκυλια αυτα μια τραυματικη εμπειρια απο τον δρομο πχ

που ζουσαν η απο την αναδοχη οικογενεια που τα μεγαλωσε, θα κοστισει

την ζωη ισως ενος ανθρωπου που θα κανει αυτο το σκυλο τα ματια του!

Και εγω ετσι ξερω οτι οι σχολες αυτες κανουν εκτροφη , επιλεγουν αρχικα καποια κουταβια , τα μεγαλωνουν και οσο μεγαλωνουν τεσταρονται σαν χαρακτηρες και ''ξεδιαλεγονται'' Ελαχιστα φτανουν στο σημειο να γινουν οδηγοι!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Επειδή προσφάτως έψαχνα για το θέμα σκύλων - οδηγών στην Ελλάδα, είχα βρει διάφορα κι έψαξα και τα ξαναβρήκα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 22.000 εγγεγραμμένοι τυφλοί. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών αριθμεί 5.000 μέλη.

Οι κανονισμοί στο εξωτερικό

Η απόκτηση σκύλων-οδηγών στις ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύπλοκο θέμα. Μπορεί να υπάρχουν στην ίδια χώρα πολλοί κανονισμοί με διαφορές ανά περιοχή, ενώ σε άλλες χώρες δεν υπάρχει κανένας κανονισμός. Γενικότερα η πρόσβαση για τους ιδιοκτήτες σκύλων-οδηγών εξαρτάται από την καλή θέληση και την ενημέρωση του προσωπικού. Ενδεικτικά:

Δανία
Κάθε χρόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δανίας και ο Δανέζικος Σύνδεσμος Τυφλών διαπραγματεύονται την τιμή των σκύλων-οδηγών. Η τιμή το 2007 είναι 20.809 ευρώ. Το άτομο που επιθυμεί να αποκτήσει ένα σκύλο-οδηγό κάνει αίτηση στο δήμο που ανήκει, καθώς χρηματοδοτεί τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χρήση σκύλου-οδηγού.

Αγγλία
Δεν υπάρχουν κρατικές ρυθμίσεις. Οι δημόσιες συγκοινωνίες επιτρέπουν στους σκύλους-οδηγούς να μετακινούνται σε τρένα και λεωφορεία. Η πρόσβαση σε δημόσιους χώρους επαφίεται στην καλή θέληση.

Βέλγιο
Οι χρήστες σκύλων-οδηγών είναι 350-400. Οι οργανώσεις των τυφλών εργάζονται για την υιοθέτηση ενός εθνικού νόμου σχετικά με την πρόσβαση των σκύλων-οδηγών οι οποίοι παρέχονται δωρεάν.

Γαλλία
Οι ιδιοκτήτες σκύλων-οδηγών ανέρχονται στους 1.500. Από το 1987 ο νόμος προβλέπει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους. Οι σκύλοι παρέχονται δωρεάν.

Γερμανία
Καταγράφονται 1.500-2.000 χρήστες σκύλων-οδηγών. Η πρόσβαση μπορεί να απαγορευτεί σε νοσοκομεία και σχολεία. Οι οδηγοί ταξί υποχρεούνται να δέχονται τους σκύλους-οδηγούς. Το κόστος της εκπαίδευσης του τυφλού και του σκύλου μαζί (15.400 ευρώ) καλύπτεται από χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ελβετία
Περίπου 350 άτομα χρησιμοποιούν σκύλους-οδηγούς. Η πρόσβαση δεν επιτρέπεται σε καταστήματα που έχουν σχέση με την υγεία και τη διατροφή. Οι σκύλοι-οδηγοί παρέχονται δωρεάν στους τυφλούς οι οποίοι λαμβάνουν από το κράτος ένα ποσό ως επίδομα για τη διατροφή, τον εξοπλισμό και τα έξοδα του κτηνιάτρου.

Ιρλανδία
120 οι ιδιοκτήτες σκύλων-οδηγών. Πληρώνουν 0,50 ιρλανδική λίρα ως το τέλος της εκμίσθωσης για το σκύλο τους και μια ονομαστική τιμή πέντε ιρλανδικών λιρών για τη διαμονή και τη διατροφή τους για τρεις εβδομάδες στο Ιρλανδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων-Οδηγών για τυφλούς.

Ισπανία
Περίπου 562 οι ιδιοκτήτες. Υπάρχουν σαφείς ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσβαση των σκύλων-οδηγών (δωρεάν) σε όλες τις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας, εκτός από τη La Rioja.

Ιταλία
Από το 1988 ο νόμος προβλέπει ότι ένα τυφλό άτομο έχει το δικαίωμα να συνοδεύεται από το σκύλο-οδηγό (δωρεάν) στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσια κτίρια και καταστήματα.

Κροατία
Εχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους.

Ολλανδία
Καταγράφονται 500 ιδιοκτήτες. Δεν υπάρχουν σαφείς κανονισμοί στη νομοθεσία.
Η πρόσβαση των σκύλων-οδηγών επιτρέπεται σχεδόν παντού.

Ρωσία
800 ιδιοκτήτες. Υπάρχουν κανονισμοί μόνο για τη συγκοινωνία από το 1965. Το κόστος εκπαίδευσης του σκύλου είναι 3.500 ευρώ. Οι σκύλοι-οδηγοί παρέχονται δωρεάν στα μέλη του Πανρωσικού Συνδέσμου Τυφλών.

Σλοβακία
54 ιδιοκτήτες. Η τιμή ενός σκύλου-οδηγού ανέρχεται στα 2.200 δολάρια. Οι σκύλοι παρέχονται δωρεάν στους τυφλούς, των οποίων το εισόδημα δεν υπερβαίνει δύο φορές το ελάχιστο του βασικού εισοδήματος. Πάνω από αυτό το όριο απαιτείται οικονομική συμμετοχή που αξιολογείται αναλόγως. Εξι φορές πάνω από το βασικό εισόδημα, ο χρήστης καλύπτει όλο το κόστος.

Φινλανδία
205 άτομα χρησιμοποιούν σκύλο-οδηγό. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην πρόσβαση. Οι σκύλοι δίνονται δωρεάν.

Μοναδική εικόνα στην Ελλάδα μια διαφήμιση

Πηγή για περισσότερα: www.maty.gr/Περί τυφλών/ΟΔΗΓΟΙ ΣΚΥΛΩΝ.doc

Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν.Μαγνησίας "ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ"

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
ROTTIE said:
denis said:
Εστω οτι εχει 45.000 ... μην γίνουμε Ελληνάρες ...

ΠΟΙΟΣ θα τα βάλει ?? (έχω ρωτήσει 7 φορές νομίζω) :D
Νομίζω ότι βρίσκονται στην διαδικασία ανεύρεσης χορηγών…
Από ότι είχα δει στο ΓΑΒ το ίδιο ισχύει και για τη Guide Dogs

*
Το συνολικό ετήσιο λειτουργικό κόστος της Guide Dogs είναι περισσότερα από 40 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.
*
Τα χρήματα προέρχονται από δωρεές και φιλανθρωπικές δράσεις στο πλαίσιο των οποίων συγκεντρώνονται χρήματα γι’ αυτούς τους σκοπούς.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog