Πληροφορίες για κάνε κόρσο;;;

N_B

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2017
70
92
47
Θρακομακεδόνες
Εμένα πάντως μια χαρά έτρεχε κι έπαιζε στον κήπο! Δεν έβγαλε ποτέ πρόβλημα υγείας και ήταν απίστευτος χαρακτήρας. Απλά πρόσεχα όσο ήταν εφικτό να μην χοροπηδάει, να μην βρίσκεται σε πλακάκια και γενικά τους πρώτους μήνες δεν τη ζόριζα για δραστηριότητες.

• Like
Reactions: Christina01

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Η δυνατοτητα επιλογης ειναι αναμεσα σε 2 το πολυ κουταβια, καθως καποια θα ειναι ηδη κλεισμενα, καποια θα αρνηθει να στα δωσει ο εκτροφεας λογω "δυσκολου" χαρακτηρα, καποιο θα θελει να κρατησει ο ιδιος.
Κακως και δεν στο ειπαν οι εκτροφεις που μιλησες. Εκτος αν εχουν εκτροφεια-φαρμες οπου παντα υπαρχουν διαθεσιμα κουταβια αλλα τοτε δεν εχουν το δικαιωμα να λεγονται εκτροφεις.

N_B

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2017
70
92
47
Θρακομακεδόνες
@Christina01 θα σου πω την δική μου άποψη περί επιλογής. Πως λειτουργώ και σκέφτομαι εγώ. Όχι ότι είναι και σωστό. Το corso (εκτροφίκο ήταν) έφυγε τον Απρίλη του 2017. Επειδή δεν υπάρχει ποτέ όσο με θυμάμαι περίοδος χωρίς σκύλο, άρχισα να ψάχνομαι για να αποκτήσω νέο φιλαράκι. Αφού μετα από κάνα 5 μηνο κατέληξα για τους λόγους μου ύστερα από πολύ μελέτη στην φυλή που θα επιλέξω, άρχισα να ψάχνω για εκτροφείς. Επικοινώνησα με αρκετούς στο εξωτερικό (στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένας στην ουσία). Στις αρχές του 18 μίλησα και με τον εδώ. Αφού μιλήσαμε πολλές πολλές φορές και αφού τον επισκέφτηκα επίσης μερικές στον χώρο του, αποφάσισα ότι μου ταιριάζει. Σε όλα του. Έτσι λοιπόν, αφού του εξήγησα πως είναι η καθημερινότητά μου, η δουλειά μιυ κλπ κλπ, γύρισε και μου είπε, μην ανησυχείς, θα σου διαλλέξω το κουτάβι που θα σου ταιριάζει. Και ξέρεις κάτι; Τον πιστεύω. Περιμένω συγκεκριμένο ζευγάρωμα που θα γίνει τον άλλο μήνα με το καλό και είμαι σίγουρος ότι θα μου επιλέξει το τέλειο για μένα κουτάβι.
Για μένα λοιπόν ψάξε, ψάξε ψάξε. Υπομονή. Βρες εκείνον που θα σου κάνει κλικ και εμπιστέψου τον. Εμένα μου πήρε 1 χρόνο να τον βρω και θέλω περίπου άλλους 5 μήνες περίπου για να αποκτήσω την κουταβίνα, αν όλα πάνε καλά..(y)
Αλλά ξέρω ότι αξίζει..

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγω εφοσον κατασταλαξα στο εκτροφειο (που ηταν δυσκολη υποθεση) και εβλεπα φωτο και βιντεο τον κουταβιων αμεσως καταλαβα ποιο θελω (τοτε υπηρχαν 3 διαθεσιμα).
Εστειλα μηνυμα στην εκτροφεα αλλα δεν το ειπα αυτο φυσικα, ειχαμε πολλα αλλα να συζητησουμε για τη φυλη και για τον τροπο ζωης μου.
Τελικα μετα απο πολλες συζητησεις η εκτροφεας μου ειπε, πιστευω οτι το καλυτερο κουταβι για σας ειναι αυτο... και ηταν αυτο ακριβως που ειχα "επιλεξει"!
Ειναι περιττο να πω οτι πεσαμε και οι 2 μεσα και ο Ηρωας ειναι ιδανικος σκυλος για μενα. Αυτο που θελω να πω, ενας σωστος εκτροφεας θα ψυχολογησει σωστα και τους 2, και τον σκυλο και τον υποψηφιο ιδιοκτητη, και θα επιλεξει εκεινο του κουταβι που θα επελεγες κι η ιδια αν μπορουσες να δεις πως θα εξελιχθει ο χαρακτηρας του.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@Haris Drazen ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Περιττό να πω, πως έχω μιλήσει με 4 εκτροφείς, αναφέροντας όσα λέω κι εδώ και κανείς εξ'αυτών δε μου μίλησε για τόσο περιοριστική διαδικασία επιλογής (δε θέλω να πιστέψω πως έγινε με σκοπιμότητα). Δεν το λέω για να αμφισβητήσω τα λεγόμενά σου, αλλά με προβληματίσες.. Δηλαδή δεν υπάρχει τρόπος επιλογής;
Η γνώμη μου είναι ότι κανείς από τους 4 που μίλησες δεν είναι Εκτροφέας...Εγώ πάντως όταν έψαχνα εκτροφείο, κανένας δε μου είπε "έλα να διαλέξεις κουτάβι"! Όλοι μου έλεγαν ότι θα πρέπει να κλείσω θέση σε γέννα μετά από πολλούς μήνες και ότι το κουτάβι κανονικά το επιλέγουν αυτοί.
Επιγραμματικά αυτοί που μίλησες:
Είτε παράγουν, μαζικά και ανεξέλεγκτα, κουτάβια ,είτε δεν έχουν ζήτηση οπότε περισσεύουν κουτάβια (χλωμό). Πολύ δύσκολα και μόνο αν τύχει κατ' εξαίρεση (όπως είπα για παράδειγμα σε γέννα που θα βγουν πάρα πολλά κουτάβια ,περισσότερα από όσα έχουν προπωληθεί) θα βρεις κουτάβια σε stock για να διαλέξεις ,αν μιλάμε για καλό εκτροφείο..Διάβασε όσο μπορείς παλιότερα θέματα του φόρουμ για να καταλάβεις για τι σου μιλάω.
Μην βιαστείς...
Και για να πω την αλήθεια μου ξένισε που ρώτησες για τα σάλια...αν έχεις τόσα σκυλιά και γουστάρεις τόσο πολύ την φυλή, που όπως λες είναι αδιαπραγμάτευτο, σε απασχολούν τα σάλια;;

Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
@Haris Drazen δε μου ειπαν πως "μπορώ να διαλέξω", αλλά και όταν εξήγησα τον τρόπο που λειτουργώ δε μου είπαν και το αντίθετο. Εκτροφεις, ήταν και μάλιστα 2 εξ'αυτών "γνωστοί". Τωρα "καλοί" ή "κακοί", δεν ξέρω γιατί δεν έχω άποψη επί του θέματος όπως εξήγησα και παραπάνω. Όσο για τα σάλια, εμένα με ξενίζει που σε ξενίζει. Τι σημαίνει που ρώτησα; Οτι δεν είχα τόσα σκυλιά, οτί το διαπραγματεύομαι, ή οτι με ενοχλούν; :) Για να σου λύσω την απορία πάντως, διάβασα ακόμα και εδώ μέσα πως η σιελόρροια διαφέρει απο άτομο σε άτομο, κι επειδή δεν είχα ποτέ κόρσο είναι νομίζω ενα εύλογο ερώτημα. Αν με ρωτάς, όχι δε με ενοχλούν (έχω ζήσει και με μπόξερ) αλλά φυσικά και προτιμώ άνευ, όπως κάθε άνθρωπος νομίζω που θέλει να ζει με ένα σκύλο μέσα στο σπίτι και πάνω στα ρούχα, στα έπιπλα και στα κρεβάτια του. Αυτό δε σημαίνει πως θα άλλαζα την απόφαση μου :)

• Like
Reactions: mareco

Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
@N_B με το καλό!!! :)) Μήπως θα μπορούσατε, κι εσύ @Eroe να μου στείλετε σε π.μ. τους εκτροφείς για τους οποίους μιλάμε, ή και εδώ αν δεν έχετε αντίρρηση, μήπως αρχίσω να προσανατολίζομαι κάπου; Ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις!!

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Το "γνωστοί" προσωπικά δε μου λέει και πολλά...
Δηλαδή τι σου είπαν ,όταν εξήγησες τον τρόπο που λειτουργείς; θες να γίνεις πιο σαφής;
Για τα σάλια σου είπα...μου ξύνισε. Άνθρωπος που γουστάρει τόσο πολύ μια ράτσα κ είναι αποφασισμένος, δεν κάθεται να ρωτήσει πόσα σάλια βγάζει. Και άνθρωπος που έχει ζήσει με σκυλιά, ξέρει πολύ καλά πως η ζωή με έναν σκύλο είναι ταυτόσημη λίγο-πολύ με τα σάλια και τις τρίχες. Έτσι τα σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον. Προσπέρασε το ,δεν τρέχει κάτι.

Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
@Haris Drazen[/USER] η αρχική μου θέση ήταν πως δεν μπορώ να πάρω κουτάβι αν δεν το δω από κοντά στους 2 (εκτός Αθηνών) εκτροφείς. Αυτο παρερμηνευτηκε και μου είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να "επιλέξω" άλλο και να μου στείλουν άλλο. Τότε διευκρίνησα πως δεν είναι αυτός ο λόγος της αντίρρησής μου και εξήγησα πως απλά το ζήτημα του "ταιριάσματος" για μένα και από τις 2 πλευρές δε μπορεί να γίνει εξ'αποστάσεως. Πράγμα που συνεχίζω να πιστεύω. ΦΥΣΙΚΑ και θα φρόντιζα και θα αγαπούσα οποιονδήποτε σκυλο, όμως μιλάμε για κάτι διαφορετικό που όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε. Και η απάντηση λοιπόν ήταν πως "ειμαι τότε ευπρόσδεκτη να πάω να τα δω απο κοντά", πράγμα που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι ως παρότρυνση σε επιλογή. Το "γνωστοί" ούτε κι εμενα μου λέει πολλά. Όπως προείπα πολλές φορές, τίποτα δε μου λέει πολλά, γιατί είναι η 1η φορά που μπαίνω σε διαδικασία αγοράς.

Υ.Γ. Εγώ το προσπερνάω. Εσύ δε φαίνεται να το προσπερνας. Οπότε θες να μου πεις τι εννοεις μ'αυτο; Αμφισβητείται κάτι απο τα λεγόμενά μου; Η πρεπει για κάποιο λόγο να "απολογηθώ" για μια ενημερωτική ερώτηση;

• Like
Reactions: Konmac and mareco

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εμένα η φυλή οπως καταλαβαίνεις δεν ειναι κορσο αλλα αν θελεις απλα να δεις πως λειτουργει η ιστοσελιδα ενος αξιολογου εκτροφειου, ειναι αυτη εδω (αυτη τη στιγμη δεν υπαρχουν διαθεσιμα κουταβια αλλα η διαδικασια αποκτησης περιγραφεται με καθε λεπτομερεια)

http://cirneco-dell-etna.com

Οσο για τα σαλια, για την τριχα κλπ... ο καθενας ας κανει τις επιλογες του οπως νομιζει. Εγω προσωπικα ειμαι σαν τον @Haris Drazen και δεν με ενδιαφερουν αυτα, αλλα καταλαβαινω οτι για πολλους ανθρωπους αυτο μπορει να ειναι σημαντικο, ειδικα αν καποιος δουλευει με κοσμο, πρεπει τα ρουχα του να ειναι στην εντελεια κλπ. Παντως τα 2 κορσο που ξερω δεν θα τα ελεγα τοσο σαλιαρικα οσο τα μποξερ

• Like

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@Christina01 δεν χρειαζεται να απολογηθεις για τιποτα και σε κανεναν. Ο καθενας λεει αυτο που θελει και ο καθενας μπορει να σχολιαζει. Τοσο απλα. Εμενα η συγκεκριμενη ερωτηση μου φανηκε ακυρη και το ειπα. Αν σου ελεγαν οτι βγαζουν φουλ σαλια, θα αλλαζε κατι στην επιλογη σου; Προφανως οχι...αρα;; Ποιο το νοημα; Εχεις ζησει με σκυλια, εχεις διαβασει για την φυλη, την γουσταρεις τοσο πολυ, το να ρωτας για τα σαλια μου ΕΜΕΝΑ δε μου κολλαει. Πρεπει να συμφωνησουμε με το ζορι; Τετοιες ερωτησεις εδω μεσα τις κανουν κατι ασχετα 18χρονα που μπαινουν και ρωτανε ποια δυναμικη φυλη τους ταιριαζει για πρωτο σκυλι και καπου στη μεση σου το πετανε και αυτο...
Ασε που ο καθενας ερμηνευει τα παντα κατα το δοκουν...Εγω ας πουμε δεν αντιλαμβανομαι ως παροτρυνση για επιλογη το "ελα να δεις τα κουταβια". Εγω θα το διευκρινιζα μαζι τους, αν ημουν τοσο απολυτος οτι το κουταβι μου θα το διαλεξω ο ιδιος. Εσυ κρατα οτι θες...Ξαναλεω μονο,διαβασε πολυ για το πως θα επιλεξεις τον σωστο εκτροφεα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το λοιποοοον..... Με φωναξατε ε; :p

Να ξεκινησω απο την κλασσικη κ κρισιμη ερωτηση:
Γιατι θελεις να παρεις cane corso?
Γνωριζεις πιστευω οτι μιλαμε για ενα σκυλο φυλακα.
Θελεις σκυλο φυλακα; Ξερεις τι σημαινει αυτο;
Που θα ζει αυτος ο σκυλος;

Υποθετω οτι θα μου απαντησεις στα παραπανω οποτε προχωραω κι εγω να σου δωσω μερικες απαντησεις:

Άκουσα λοιπόν πως αργούν εξαιρετικά να ωριμάσουν σε σύγκριση με άλλα σκυλιά (7 μηνων για βασική υπακοή και περίπου 2 ετών για να εκφραστεί ένστικτο φύλαξης). Κατά πόσον ισχύει αυτό;
Αργουν να ωριμασουν ναι, ακομα κ σε σχεση με τα θηλυκα της φυλης. Βασικα στοιχεια του χαρακτηρα ομως, οπως κ το ενστικο φυλαξης ειναι ορατα απο τους πρωτους μηνες. Στο χρονο τα εχεις δει σιγουρα. "βασικη" η οτι τελοσπαντων, απο την πρωτη μερα. Οτι του επιτρεψεις για μια φορα θα γινει κανονας.

Επίσης μου είπαν πως πρόκειται για "κινητή καταστροφή" σε μικρη ηλικία και πως είναι απαραίτητος ο περιορισμός τους σε bοx κάποιες ώρες, πράγμα με το οποίο είμαι εντελώς αντίθετη. Τέλος, η "ένστασή" μου είναι το οτι μου είπαν πως "απαγορεύεται" οποιαδήποτε μη απαραίτητη κίνηση μέχρι 7-8 μηνών λόγω της ευπάθειας τους σε δυσπλασίες. Απο (έστω και λίγα) σκαλιά μέχρι το κλασσικό "κουταβίσιο" τρέξιμο-παιχνίδι, γεγονός που επίσης βρίσκω άσχημο..
Δεν εχω περιορισει ποτε στην ζωη μου κουταβι να μην κανει αυτο που θελει, κι ουτε θα το εκανα ποτε. Μεγαλωνω τα σκυλια μου σε κτημα με τρεξιμο μαρμαρα σκαλες παιχνιδι κλπ κλπ....
Δεν ξερω τι λενε οι αλλοι, ζητας την αποψη μου κ αυτη σου λεω. Οποτε απο μενα καθετα οχι. Να τρεχει κ να παιζει κατα το δοκουν κ για οσο θελει, να κατσικιαζει κ να ξεσαλωνει.
Λαβε υπ οψην σου οτι ο εκτροφεας μπορει να θελει να καλυψει τον κωλο του, ενω εγω δεν εχω κανενα οφελως κ φυσικα καμια επιθυμια να.... "καταστρεψω" τα σκυλια μου, εκανα κ κανω οτι καλυτερο νομιζω γι αυτα κ αυτο σου λεω.

. Επίσης, τι γίνεται με τα σάλια;;; Εδώ οι απόψεις διύστανται..
Εαν εχεις παει να δεις απο κοντα ενηλικα corso θα εχεις παρατηρησει αρκετες ανατομικες διαφορες.
Επειδη εγω θελω λειτουργικα και αθλητικα σκυλια, ειχα εξ αρχης απορριψει "βαριας κατασκευης" ζωα, πληθωρικα κ με πετσομαγουλα. Οποτε οχι τα σκυλια ΜΟΥ, δεν εχουν σαλια. Αναλογικα εχουν λιγοτερο απ οσο ενα ΓΠ η ενα λαμπ ας πουμε, μονο που ειναι ποιο προσεκτικα με το νερο οποτε δεν γινεται ο τοπος σαν την Μανδρα μετα απο πλυμμηρα. Η μονη περιπτωση να δεις σαλια ειναι αν παιζεις κ ταιζεις ταυτοχρονα.

Παμε τωρα στις λοιπες πληροφοριες.
Στην Ελλαδα δεν εχουμε ομιλο φυλης. Ο δε SACC (του οποιου ειμαι μελος) για να καταλαβεις, οριζει προυποθεσεις αναπαραγωγης τις οποιες στην Ελλαδα δεν εχει (σχεδον κανενας) σκυλος.

Εχοντας αγορασει δυο σκυλια απο εκτροφειο στην Ελλαδα, μετα στραφηκα στο εξωτερικο ΑΛΛΑ ΟΧΙ σε εκτροφεια. Αυτο που εμπορικα πωλειται με χαρτια κ βουλες κ βραβεια εμενα δεν με καλυπτει. Επισης δεν ζητησα εξετασεις υγειας, ουτε θα κολλαγα σε αυτο, εχοντας δει το σκυλο κ τους προγονους του.

Σε αυτο το σημειο να σου διευκρινισω οτι δεν λεω να μην το κανεις, γιατι αποκλειεται να εχεις τις γνωσεις κ να ξερεις σκυλια κ γραμμες για σειρα ετων ωστε να μπορεις να υπολογισεις τις πιθανοτητες της υγειας, οποτε οφειλεις να πας στην πεπατημενη.

Το προσδοκιμο της φυλης σε μερικες γραμμες φτανει τα 13 χρονια.
Οποιος νομιζει οτι δεν ειναι αθλητικα σκυλια δεν ξερει το cane corso.

Για μενα να προσεξεις τα εξης:
Αναπνευστικο κ κατασκευη κρανιου. Να παρεις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ σκυλο.
Τον χαρακτηρα. Που ειναι κ το νο1 προβλημα της φυλης. (δεν θα επεκταθω)
Στα της υγειας οσο πιθανη ειναι η δυσπλασια τοσο ειναι κ τα θεματα καρδιας (για τα οποια δεν μιλαει κανενας).

Τελος αν πας εξω να παρεις σκυλο απο καλο-σωστο εκτροφειο θα φας κανα 6μηνο αναμονη για βρεις γεννα, αλλιως αν ψαξεις μονο να βρεις "καλη γεννα" δεν θα σε αφησουν να διαλεξεις τιποτα ποτε :p

Ξαναγυρναω στο αρχικο ερωτημα,
Γιατι θελεις να παρεις cane corso?

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Δεν εχω περιορισει ποτε στην ζωη μου κουταβι να μην κανει αυτο που θελει, κι ουτε θα το εκανα ποτε. Μεγαλωνω τα σκυλια μου σε κτημα με τρεξιμο μαρμαρα σκαλες παιχνιδι κλπ κλπ....
Δεν ξερω τι λενε οι αλλοι, ζητας την αποψη μου κ αυτη σου λεω. Οποτε απο μενα καθετα οχι. Να τρεχει κ να παιζει κατα το δοκουν κ για οσο θελει, να κατσικιαζει κ να ξεσαλωνει.
:eek::eek::eek:ΤΙ?????

Συμφωνω απολυτα, μετρον αριστον.

Τον χαρακτηρα. Που ειναι κ το νο1 προβλημα της φυλης. (δεν θα επεκταθω)
Δινεις ομως πολυ μεγαλη εμφαση για να μην επεκταθεις εστω και λιγο...:)
Το νο 1 προβλημα της φυλης...
Τι εχει ο χαρακτηρας τους;

Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
@east49 καταρχας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου! :) Λοιπόν το κορσο ειναι ονειρο ζωης εδώ και πολλά χρόνια. Ξεκίνησε από ενα κόρσο που γνώρισα τυχαια και πραγματικά το ερωτεύτηκα, η προτίμηση μου όμως πάντα ήταν να υιοθετώ αντί να αγοράζω. Έτσι ξεκινησα να "μαθαίνω". Ναι γνωρίζω πως είναι φύλακας και θέλω να είναι. Τώρα, αν με ρωτάς από την πείρα μου όλα μου (πλην ενός) τα σκυλιά γίνονταν φύλακες όταν το έκριναν απαραίτητο. Βέβαια δεν ήταν αμιγώς σκυλιά φύλαξης, ωστόσο είναι στοιχείο που μου αρέσει πολύ και που ξέρω πως μπορώ να το χειριστώ (στο παρελθόν έχω ανταπεξέλθει και σε πολύ πιο "απαιτητικές" περιπτώσεις). Μ'αρέσει που είναι προσανατολισμένο στην οικογένεια και δη σε ενα πρόσωπο και μ'αρέσει που απαιτεί συντροφιά. Ζω μόνη και θέλω ένα σκύλο να βρίσκεται μαζί μου τόσο στο σπίτι όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου, και παντού. Περνάω πάρα πολύ χρόνο στη φύση, οπότε ιδανικά θέλω ένα σκύλο με διάθεση να συμμετέχει σε όλες μου τις δραστηριότητες, που θα είναι ενεργητικός χωρίς να είναι υπερδραστήριος, και όταν χρειάζεται ήρεμος, χωρίς να είναι νωχελικός. Έχω δώσει μεγάλη σημασια στο οτί είναι εκπαιδεύσιμα γιατί μ'αρέσει να αφιερώνω πολλές ώρες στην εκμάθηση και την επικοινωνια. Επίσης, επειδή υπάρχει άλλη μια σκυλίτσα στην οικογένεια, οπότε θέλω ένα ζώο ηπιο σε σχέση με άλλα ζώα. Τέλος, θεωρώ πως μου ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ τόσο ιδιοσυγκρασιακά, όσο και ως προς τον τρόπο ζωής μου. Δεδομένου πως κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος όχι και τόσο εξωστρεφής. αυτά που αναφέρονται ως "ελαττώματα" (επιφυλακτικότητα προς μη οικειους στο χώρο του κλπ) εμένα μ'αρέσουν, και συνάδουν μια χαρά με την καθημερινότητα μου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Τι ηλικία έχεις? ( αδιακριτο αλλα μονο αυτο θα ηθελα να μαθω μετα απο τοσα ποστς).

Ευχομαι συντομα να εισαι με το κορσο σου και να ανταπεξελθει με το παραπανω σε ολα οσα ζητας.

• Like

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Christina01

Δεν ξερω τι δουλεια κανεις (αν θελεις μας λες) κι ακομα δεν μου απαντησες ως προς το που θα μενει ο σκυλος.
Δεν ειναι ουτε ανακριση ουτε ελεγχος για το..... Ε9.
Απλα για μενα αυτα ΔΕΝ ειναι σκυλια για διαμερισματα κ πολυκατοικιες κ ακομα κι αν τον πρωτο καιρο την παλεψεις μακροπροθεσμα θα σε κουρασει κ θα το μετανιωσεις.

Λαβε υπ οψην σου οτι οταν λεμε φυλακας, δεν εννουμε το σκυλο που γαυγιζει. (αυτο λεγεται συναγερμος κ το μεσο corso γενικα ΔΕΝ γαυγιζει). Φυλακας λεγεται ο σκυλος που κανει καταστολη. Αυτο σημαινει οτι θα υπερασπιστει μεχρις εσχατων οτι αυτος κρινει οτι απειλειται. Δλδ οι ανεμελες μερες με το σκυλο χυμα σε σπιτια παρκα κλπ δεν υπαρχουν.

Δεν ξερω τι σκυλο ειδες κ ποσο τυπικο δειγμα της φυλης του ηταν, θα σου προτεινα να δεις κ να συναναστραφεις ενηλικα τετοια ζωα για να βεβαιωθεις οτι σου ταιριαζουν.

@Hammer
Εαν ξεκινησει αυτη η κουβεντα, θα γραφω μεχρι αυριο.
Εν συντομια: το corso (κατα μεσο ορο) ειναι αρκετα κτητικο, κυριαρχικο, ξεροκεφαλο κ γεματο αυτοπεποιθηση.
Σκυλια φοβικα η demi- φοβικα, που στρεσσαρονται με το παραμικρο κ αντιδρουν, σκυλια που δεν εχουν το ελαχιστο ενστικτο φυλαξης ουτε αυτοσυντηρησης, σκυλια υποτακτικα, "διακριτικα" κλπ κλπ απλα ΔΕΝ ειναι cane corso.

Οι εμπορικες παραλαγες που κυκλοφορουν σε αφθονια σημερα, ειναι κυριως χαρακτηρα λαμπραντορ τα οποια οταν κληθουν να προστατευσουν η να προστατευθουν δινουν ζωη στην παροιμια "του φευγατου η μανα δεν εκλαψε ποτε".
Κατα συνεπεια οταν ακουω ανθρωπο που θελει να παρει corso να λεει γνωρισα ενα κ ηταν καταπληκτικο σκυλακι το μυαλο μου παει στο απο πανω κ οχι οτι γνωρισε ενα πραγματικο corso.
(δεν αναφερομαι στην θεματοθετρια, γενικα μιλαω).

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
123
@Christina01

Δεν ξερω τι δουλεια κανεις (αν θελεις μας λες) κι ακομα δεν μου απαντησες ως προς το που θα μενει ο σκυλος.
Δεν ειναι ουτε ανακριση ουτε ελεγχος για το..... Ε9.
Απλα για μενα αυτα ΔΕΝ ειναι σκυλια για διαμερισματα κ πολυκατοικιες κ ακομα κι αν τον πρωτο καιρο την παλεψεις μακροπροθεσμα θα σε κουρασει κ θα το μετανιωσεις.

Λαβε υπ οψην σου οτι οταν λεμε φυλακας, δεν εννουμε το σκυλο που γαυγιζει. (αυτο λεγεται συναγερμος κ το μεσο corso γενικα ΔΕΝ γαυγιζει). Φυλακας λεγεται ο σκυλος που κανει καταστολη. Αυτο σημαινει οτι θα υπερασπιστει μεχρις εσχατων οτι αυτος κρινει οτι απειλειται. Δλδ οι ανεμελες μερες με το σκυλο χυμα σε σπιτια παρκα κλπ δεν υπαρχουν.

Δεν ξερω τι σκυλο ειδες κ ποσο τυπικο δειγμα της φυλης του ηταν, θα σου προτεινα να δεις κ να συναναστραφεις ενηλικα τετοια ζωα για να βεβαιωθεις οτι σου ταιριαζουν.

@Hammer
Εαν ξεκινησει αυτη η κουβεντα, θα γραφω μεχρι αυριο.
Εν συντομια: το corso (κατα μεσο ορο) ειναι αρκετα κτητικο, κυριαρχικο, ξεροκεφαλο κ γεματο αυτοπεποιθηση.
Σκυλια φοβικα η demi- φοβικα, που στρεσσαρονται με το παραμικρο κ αντιδρουν, σκυλια που δεν εχουν το ελαχιστο ενστικτο φυλαξης ουτε αυτοσυντηρησης, σκυλια υποτακτικα, "διακριτικα" κλπ κλπ απλα ΔΕΝ ειναι cane corso.

Οι εμπορικες παραλαγες που κυκλοφορουν σε αφθονια σημερα, ειναι κυριως χαρακτηρα λαμπραντορ τα οποια οταν κληθουν να προστατευσουν η να προστατευθουν δινουν ζωη στην παροιμια "του φευγατου η μανα δεν εκλαψε ποτε".
Κατα συνεπεια οταν ακουω ανθρωπο που θελει να παρει corso να λεει γνωρισα ενα κ ηταν καταπληκτικο σκυλακι το μυαλο μου παει στο απο πανω κ οχι οτι γνωρισε ενα πραγματικο corso.
(δεν αναφερομαι στην θεματοθετρια, γενικα μιλαω).
Screenshot_20180711-170615.png Screenshot_20180711-170522.png

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Με καλυψε η απαντηση σου
Εχω γνωρισει 2-3 κορσο τετοιου τυπου

Βεβαια δεν τα ειδα σε κατασταση που να νιωθουν οτι απειλειται η ζωη τους ή των δικων τους, και σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να τα φερω σε τετοια θεση για να δω τι θα κανουν.......για κανενα λογο.
Αλλα ετσι εδειχναν, αγαθοι νωχελικοι γιγαντες...ισως και λιγο υποτακτικα.
Φοβικο δεν εχω δει.
Ζουσαν σε διαμερισματα, ουτε καν με προσβαση σε αυλη.

Πιστευεις οτι αυτα τα κορσο που αναφερεις ειναι ετσι, σωματικα και ψυχικα, λογω αιματος ή στην πορεια της ζωης τους "εσπασαν" πχ απο τη ζωη στο διαμερισμα ή επειδη ειχαν ιδιοκτητες που "κατεπνιξαν" ολα τα φυσικα ενστικτα τους;
Ειναι πιο πολυ θεμα εκτροφης ή ανατροφης;