Πλατάρια (Πολύ πάνω από 10% κρέας)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μα δεν θέλω να δίνω ωμό κρέας και κόκκαλα, μαγειρεμένο θέλω να του δίνω.
Mαγειρεμένα πλατάρια???

Είναι όλο κόκκαλα τα οποία είναι πολύ επικύνδινα να δώσεις μαγειρεμένα!

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Διάβασα τα σχόλια πολλών φίλων εδώ μέσα και αρκετοί τα βράζουν απλά για μερικά λεπτά, το ίδιο θα κάνω. 5 λεπτά είναι αρκετά για να μη γίνουν σκληρά, ή μήπως όχι;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Θα σε γελάσω Gherudos,δεν γνωρίζω!
Μάλλον εννοείς ένα ζεμάτισμα και όχι μαγείρεμα, ε?

Θες να τα μαγειρέψεις γιατί φοβάσαι για σαλμονέλα κλπ?
Φαντάζομαι και 1 λεπτό σε ζεματιστό νερό μια χαρά θα είναι, αλλά ας πει μας και κάποιος άλλος στα σίγουρα!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Διάβασα τα σχόλια πολλών φίλων εδώ μέσα και αρκετοί τα βράζουν απλά για μερικά λεπτά, το ίδιο θα κάνω. 5 λεπτά είναι αρκετά για να μη γίνουν σκληρά, ή μήπως όχι;
Kαποιο μελος ειχε γραψει για 3' μονο.
Αυτο εκανα κ επιτηρουσα απο φοβο μεχρι να τελειωσει.
Μια χαρα τα πηγε!

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Ναι για τη σαλμονέλα φοβάμαι και για να μη μου αρπάξει κανένα χέρι στο μέλλον (μην το περάσει για καταναλώσιμο κρέας) :p

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Ναι για τη σαλμονέλα φοβάμαι και για να μη μου αρπάξει κανένα χέρι στο μέλλον (μην το περάσει για καταναλώσιμο κρέας) :p
Ο σκυλος δεν κινδυνευει να πνιγει τρωγοντας ωμα κοκκαλα σε αντιθεση με τα μαγειρεμενα.
Καλο ειναι να τεμαχιζεις το κρεας ετσι ωστε τα κοκαλα να ειναι καλυμενα με κρεας.
Το πεπτικο συστημα του σκυλου ειναι ετσι σχεδιασμενο ωστε να απομακρυνει τα βακτηρια πριν αυτα καταφερουνε να πολλαπλασιαστουν και να δημιουργησουν προβλημα.
Βακτηρια οπως η σαλμονελα εχουν βρεθει σε περιττωματα σκυλου, ο ιδιος σκυλος ωστοσο οταν εξεταστηκε ηταν υγιης.
Το κοντο πεπτικο συστημα φροντισε να απομακρυνει το μικροβιο πριν προλαβει να δημιουργησει προβλημα στο ζωο.
Επικινδυνο ωστοσο για το σκυλο ειναι το χοιρινο κρεας αν αυτο δεν καταψυχθει καταλληλα.
Κι αυτο λογω του ιου αουτζεσκι που ειναι θανατηφορος για τα σκυλια.
Ο μονος τροπος που μπορει να "σκοτωθει" ειναι με καταψυξη τουλαχιστον στους -18 για τουλαχιστον 4 εβδομαδες.
Τωρα απο κει και περα αν θες, ολα αυτα τα πλαταρια μπορεις να τα βρασεις για ενα τριλεπτο το πολυ.
Τα χερια σου δεν θα στα πειραξει:)

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
292
257
KORYDALLOS
Βρε παιδια η δικη μου μια χαρα δεχτηκε την ωμη ενοειται ,φτερουγιτσα του κοτοπουλου,αλλα εκανα το λαθος και το αναφερα στο petshop,και μου ειπαν οτι το ωμο δεν το συνιστουν,λογω σκουληκιου...μηπως αυτο ειναι μια μεμονωμενη παρενεργεια ,σε περιπτωση που φαει ωμο χοιρινο απο τον χασαπη,χωρις μεσολαβηση των εικοσι ενδεδειγμενων ημερων? εγω μονο κοτοπουλακι για BARF προς το παρον...και κατι αλλο,γιατι μου ανεφερε το χαπακι? το milbemax ανα τριμηνο δεν την καλυπτει επαρκως ,η ειναι ασχετο το ενα με το αλλο?

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Λοιπόν παιδιά μαγείρεψα τα πλατάρια τα οποία ήταν γεμάτα κρέας, πίστευα ότι θα ήταν περισσότερο κόκκαλα, αυτό είναι το καλό να έχεις θείο κρεοπώλη :p πήγα στο carrefour και πήρα 1 κιλό αρακά και 1 κιλό καροτάκια κι έδωσα 3,8Ε και έβγαλα 6 μερίδες των 700 γραμμαρίων.

Ο Hachi μέχρι σήμερα έτρωγε 500γρ ξηρά τροφή. Διάβασα λίγο το περι BARF και γράφει ότι τα κουτάβια πρέπει να τρώνε το 10% των κιλών τους, δηλαδή εμένα που είναι 26 κιλά, πρέπει να τρώει κάθε μέρα 2.6 κιλά;;; Πολύ δεν είναι ρε παιδιά; Σκεφτόμουν να του έδινα κάθε μέρα μια μερίδα των 700 γραμμαρίων και 100-200γρ ξηρά τροφή. Δώστε καμία συμβουλή...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο Hachi μέχρι σήμερα έτρωγε 500γρ ξηρά τροφή. Διάβασα λίγο το περι BARF και γράφει ότι τα κουτάβια πρέπει να τρώνε το 10% των κιλών τους, δηλαδή εμένα που είναι 26 κιλά, πρέπει να τρώει κάθε μέρα 2.6 κιλά;;; Πολύ δεν είναι ρε παιδιά; Σκεφτόμουν να του έδινα κάθε μέρα μια μερίδα των 700 γραμμαρίων και 100-200γρ ξηρά τροφή. Δώστε καμία συμβουλή...
Θα ακολουθούσα το 2-3% του ενήλικου βάρος του.
Δες τους γονείς να καταλάβεις πόσα κιλά θα είναι όταν ενηλιωθεί και υπολόγισε ποσοστά.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Αφού έβρασε το νερό τα άφησα 4-5 λεπτά και είναι και μαγειρεμένα αλλά και μαλακά.

Akita inu σχεδόν 7 μηνών 25.6 κιλά τελικά πόσο να του δίνω; τα 700 γραμμάρια μαζί με 100-200γρ ξηρά τροφή δεν του είναι υπέρ αρκετά ημερησίως; Οι γονείς ήταν 35 κιλά το θυληκό και 40 κιλά ο αρσενικός.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Gherudos, η σκύλα μου είναι 20κ ενήλικο.
Τρώει 700γρ την ημέρα.

Σίγουρα το κάθε σκυλί έχει διαφορετικό οργανισμό και μεταβολιμό αλλά μη νομίζεις πολύ τα 800γρ για κουτάβι Ακίτα :D
Όπως έγραψε πιο πάνω, στην θέση σου θα έδινα το 2-3% του ενήλικου βάρος του. Γιαυτό κοίτα τους γονείς του να δεις πάνω κάτω σε τι κιλά θα φτάσει και υπολογίζεις. Αν ο πατέρας είναι 40κ και η μάνα 30κ να του δίνεις απο τώρα το 2-3% των 35κ για παράδειγμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Έχω μία απορία. Με 3-4 λεπτά βράσιμο δεν γίνονται επικίνδυνα τα κοκκαλα στο πλατάρι; Και τι όφελος έχει τόσο σύντομο βράσιμο;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Ναι αλλά δεν μου απάντησες ποιό το οφελος. Σκοτώνονται τα μικρόβια έτσι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Α σε ευχαριστώ, ρωτάω γιατι με ενδιαφέρει και για τους δικούς μου σκύλους και θα προτιμούσα να μπορώ να τα ζεματίζω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog