Πλατάρια (Πολύ πάνω από 10% κρέας)

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
θα πρεπει να μαθει ο σκυλος να τρωει στο μπολ του ή σε καποιο σημειο καθορισμένο ... Εμένα του βαζω ενα διπλο φύλο εφημεριδας και τρωει εκεί

Πλενουμε καθε μέρα τα μπωλ του με χλωρινη ( λιγη δεν θελει πολύ ) και φυσικά και το σημειο που τρώει .. Αν δεν μπορεις την χλωρίνη παρε καποιο καθαριστικό με Detol

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Υπερβολές κατά την άποψη μου.
Ποιο ειναι υπερβολες ο σκυλος τρωει ωμα στην αυλή εκεί που παιζουν και 2 μικρα παιδια μου και φυσικά και θα πιασουν το μπωλ του αλλά και θα παιξουν και κατω μαζι του θεωρεις ότι ειναι ασφαλες να εχει φαει πλαταρια με αιμα και να μην τα πληνω ?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν νιώθεις καλυτερα με αυτό δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ.

Εγώ απλά πέρνω το μπωλ και το καθαρίζω με καθαρό νερό.
Αυτό το κάνω περισσότερο γιατί τα σάλια γίνονται σαν γλύτσα :D

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Ρε παιδια για εμας οταν μαγειρευουμε κοτοπουλο πρεπει να πλενουμε τα χερια καλα και τον παγκο που το εχουμε δουλεψει και θελουν προσοσχη τα μικρά παιδια να μην το πιανουν ωμο ... Δηλαδή αν φαει τα πλαταρια στο πλακακι δεν καθαριζεις μετα?

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τα παιδιά πιάνουν τα πάντα και εκτίθενται σε μικρόβια ακόμη και στον παιδικό σταθμό. Γι΄αυτό τα μαθαίνουμε να πλένουν τα χεράκια τους πριν φάνε και να μην αγγίζουν το προσωπάκι τους και τα ματάκια τους με βρώμικα χεράκια.
Μικρόβια και μύγες πάνε και στην ξηρά τροφή, και δεν ξέρουμε από πού πέρασε μέχρι να συσκευασθεί.
Όσο για τη σαλμονέλα, δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε τόσο, εφόσον τα προϊόντα προορίζονται για ανθρώπους. Ζώντας στην Ιταλία έχω φάει πολλά πιάτα καρμπονάρα, ακόμα και με το αυγό στην κορυφή, και πολύ κρέας με το αιματάκι του. Ακόμα και το καλοψημένο έχει αίμα πολλές φορές. Δεν έχω πάθει τίποτα ως τώρα και αν ήταν βλαβερό, θα είχαν σταματήσει να σερβίρουν τέτοια πιάτα και να μοσχοπουλάνε carpaccio.

Η χλωρίνη ποτίζει στα σκεύη και καλό θα ήταν να αποφεύγεται, όπως και στο σφουγγάρισμα. Προσωπικά, μόνο στη λεκάνη ρίχνω. Είναι ιδιαιτερα καυστική.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ δεν έχω καν χλωρίνη στο σπίτι, δεν είναι και τόσο φιλική για το περιβάλλον

Κατά τα άλλα τρώμε και εμείς ωμά κρέατα, ψάρια, αυγά, ...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
η χλωρινη ειναι βαρυα κ για μενα,αλλα με τα αιματα πρεπει να προσεχουμε.συμφωνω στο να μην ειμαστε υπερβολικοι,αλλα μην φτασουμε κ στο αλλο ακρο.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
η χλωρινη ειναι βαρυα κ για μενα,αλλα με τα αιματα πρεπει να προσεχουμε.συμφωνω στο να μην ειμαστε υπερβολικοι,αλλα μην φτασουμε κ στο αλλο ακρο.
Συμφωνω και για αυτό λέω ότι το κάνω μόνο στα πλαταρια σε μοσχαρι απλο σαπουνι για παραδειγμα

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μην βαζετε χλωρινη.Κανει κακο.
Αποπυρηνικοποιηστε τα σπιτια σας.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Το σπίτι καθαρίζει άριστα με ατμό, σόδα, ξίδι και λεμόνι. Τα δε σκεύη, αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων να τα βάλετε να βγαίνουν καυτά, πλένονται ωραιότατα στο χέρι με καυτό νερό και ξίδι ή απορρυπαντικό πιάτων αν θέλετε.
Όσοι δεν έχουν τις ειδικές συσκευές αποστείρωσης των μπιμπερό για παράδειγμα, βάζουν τα μπιμπερό μέσα σε βραστό νερό, στη μαγική κατσαρόλα, όπως μεγαλώσαμε όλοι. Το ίδιο πράγμα είναι.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να σας πω βρε νοικοκυρες όλου του φορουμ.....Δεν τα γράφετε σε άλλο θεμα;
Προσωπικά με απορρυπαντικο πλένω οποιοδηποτε σκευος ή πάτωμα.

kris alabai

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2013
130
0
μια ερωτηση....
η αδερφη του σκυλου μου τρωει καθημερινα 60%πλαταρι,15%φτερουγα,%15%συκωτακια,στομαχια καρδουλες..ολα απο κοτοπουλο.
συν γιαουρτι,καροτο,μαρουλι,και καποια συμληρωματα διατροφης(τυπου γλυκοζαμινης-χονδροητινης,ω3κτλ)
με εβαλε να ρωτησω ο ιδοκτητης της αν πραττει καλως...
συμβουλες ολων των ειδων καλοδεχουμενες...
ευχαριστω...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Κάθε μέρα εντόσθια είναι πάρα πολύ νομίζω.
Επίσης χρειάζεται ποικιλία, σαρδελίτσες, παχιά ψαράκια, πράσινο πατσά, κανένα κρεατάκι πέραν των πλαταριών..

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Κάθε μέρα εντόσθια είναι πάρα πολύ νομίζω.
Επίσης χρειάζεται ποικιλία, σαρδελίτσες, παχιά ψαράκια, πράσινο πατσά, κανένα κρεατάκι πέραν των πλαταριών..
Συμφωνω..
Καθε μερα εντοσθια? κ δεν προκαλει δοιαροιες??
2 φορες την εβδομαδα ειναι καλα..

kris alabai

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2013
130
0
ειναι μονο το 15 % οπ'οτι μου ειπε..νο καμια διαρεια.
κυρια γευματα 5 φορες την εβδομαδα ειναι αυτα,τρωει μια μερα ψαρι κεφαλο,και μια μοσχαρι

kris alabai

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2013
130
0
δηλαδη ειναι σαν ναδινει ενα γευμα μονο συκωτακια την εβδομαδα,απλα δεν τα δινει συγκεντρωμενα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog