Τα παιδιά πιάνουν τα πάντα και εκτίθενται σε μικρόβια ακόμη και στον παιδικό σταθμό. Γι΄αυτό τα μαθαίνουμε να πλένουν τα χεράκια τους πριν φάνε και να μην αγγίζουν το προσωπάκι τους και τα ματάκια τους με βρώμικα χεράκια.
Μικρόβια και μύγες πάνε και στην ξηρά τροφή, και δεν ξέρουμε από πού πέρασε μέχρι να συσκευασθεί.
Όσο για τη σαλμονέλα, δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε τόσο, εφόσον τα προϊόντα προορίζονται για ανθρώπους. Ζώντας στην Ιταλία έχω φάει πολλά πιάτα καρμπονάρα, ακόμα και με το αυγό στην κορυφή, και πολύ κρέας με το αιματάκι του. Ακόμα και το καλοψημένο έχει αίμα πολλές φορές. Δεν έχω πάθει τίποτα ως τώρα και αν ήταν βλαβερό, θα είχαν σταματήσει να σερβίρουν τέτοια πιάτα και να μοσχοπουλάνε carpaccio.
Η χλωρίνη ποτίζει στα σκεύη και καλό θα ήταν να αποφεύγεται, όπως και στο σφουγγάρισμα. Προσωπικά, μόνο στη λεκάνη ρίχνω. Είναι ιδιαιτερα καυστική.