Πλατάρια (Πολύ πάνω από 10% κρέας)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δεν τα έδινα στο ίδιο γευμα, αλλά ναι έτρωγε γεύμα λαχανικων/γαλακτοκομικών ενδιάμεσα απο τα πλατάρια.... δεν είδα μεγάλη διαφορά, αλλά εν τω μεταξύ άλλαξα κρέατα, οπότε ίσως αν είχα επιμείνει να δούλευε.... επίσης αυτο που βοήθησε σε μένα είναι τα όργανα (συκωτάκια κυρίως).
Λόγω υψηλής πρωτεΐνης ;)

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.

KKkranis έχουμε και λέμε, αγοράζεις τα πλατάρια .50Ε το κιλό. Ταίζεις ημερησίως .50Ε άρα 1 κιλό. Ξεψάχνισες ενα πλατάρι και το κρέας ζύγιζε 65γρ και το κόκκαλο 75γρ. Δηλ ~140γρ ζυγίζει 1 πλατάρι, στο κιλό η αντίστοιχη αναλογία θα είναι περίπου 450γρ κρέας και 550γρ κόκκαλο ημερησίως.Δεν είναι λίγο το κρέας και πολύ το κόκκαλο για σκύλο 40 κιλών? Και αν κατάλαβα καλά δεν δίνεις επιπλέον και εντόσθια.

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Με την ξηρά τροφή θα έπερνε πολύ λιγότερη ποσότητα από κρέας.

Επίσης, μη συγκρίνεις τα κόκκαλα αυτά με τα μοσχαρίσια. Έχουν πολύ μικρότερη οστεϊκή μάζα.

Εντόσθια δίνω πότε-πότε, αλλά αυτά μου τα δίνει στο τσάμπα ο χασάπης μου.

Von_Michaniona

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
48
3
Πηγα στο χασαπη μου σημερα για να αγορασω πλαταρια σκευτομαι να ξεκινησω σιγα σιγα και barf αλλα μου ειπε οτι δεν ειχε και ετσι πηγα σε αλυσιδα σουπερ μαρκετ και τα αγορασα με 0,95 το κιλο....:confused:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Καλύτερα να απευθυνθείς στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης. Λογικά (αν κρίνω από την Βαρβάκειο στην Αθήνα) θα έχει κοτοπουλάδικα (κρεοπωλεία).

Εκεί σίγουρα θα βρεις πιο φθηνά :)

Επίσης, να αναφέρω ότι στα παλαιότερα χρόνια, τα πλατάρια δε δίνονταν στα σκυλιά, αλλά τα έπερναν οι άνθρωποι για κοτόσουπα (ελέω οικονομικών δυσχεριών)

Von_Michaniona

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
48
3
Ειναι λιγο δυσκολο το κεντρο απο πολλες αποψεις.......Αλλα πιστευω οτι αν ψαξω θα βρω καπως πιο φτηνα και στην περιοχη μου.Το παν ομως ειναι να ειναι φρεσκα!!!!

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Με την ξηρά τροφή θα έπερνε πολύ λιγότερη ποσότητα από κρέας.

Επίσης, μη συγκρίνεις τα κόκκαλα αυτά με τα μοσχαρίσια. Έχουν πολύ μικρότερη οστεϊκή μάζα.

Εντόσθια δίνω πότε-πότε, αλλά αυτά μου τα δίνει στο τσάμπα ο χασάπης μου.
Να υποθέσω πως ταΐζεις αποκλειστικά barf (αφού ανέφερες τα 1200γρ ημερήσιας δόσης που αναφέρει και το barf calculator για σκύλο 40 κιλών)και αν ναι, αποκλειστικά και μόνο πλατάρια κοτόπουλου με λαχανικά ακολουθώντας την ίδια ρουτίνα κάθε βδομάδα? Ρωτάω επειδή υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη διατροφή barf όπως κάποιοι για παράδειγμα ταΐζουν και φρούτα. Άλλοι αποκλειστικά ωμό κρέας απο κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί μέχρι και ψάρια(οχι μόνο τόνο). Έχω βάλει δειλά την ωμή στη ζωή του σκύλου (ψάχνω και καμιά καλή προσφορά τώρα στις εκπτώσεις για καταψύκτη:p)και με ενδιαφέρουν οι απόψεις και εμπειρίες όλων όσων κατά διαστήματα βλέπω οτι ασχολούνται.

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι BARF. Έχω τα κολήματά μου...

Τα πλατάρια τα βράζω λίγο (3 λεπτά) για το φόβο της σαλμονέλας.

Από εκεί και πέρα, το διατροφικό πρόγραμμα που του έχω του μικρού φαίνεται στο πρώτο post αυτού του θέματος.

Από λαχανικά μαρούλι (καμιά φορά ντομάτα από τη σαλάτα μας), φρούτα του δίνω κυρίως μήλο, ψάρι τον τόνο μόνο (τα άλλα τα τρώμε τα δίποδα της αγέλης) και αυγά βρασμένα ολόκληρα με το τσόφλι.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
κ.ΚΚΡΑΝΗ πόσα εντόσθια δίνετε καθημερινά;
Κυρία Ολυ, μη μου μιλάτε στον πληθυντικό σας παρακαλώ. Σας έχω δει να δαγκώνετε και θέλω να με βλέπετε πιο φιλικά :D

Σοβαρά τώρα: λίγα εντόσθια, από καρδιά, πνευμόνια και συκώτια. Περίπου 200 γραμμάρια, αλλά δε θα τρελαθώ κιόλας αν δεν έχω να του δώσω για 1-2 μέρες.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Με παρεξηγήσατε, δαγκώνω γιατί με πονάνε τα δόντια :)
Πλάκα πλάκα με βλέπω τελικά να δίνω barf και εγώ γιατί την πάει νερό και με την orijen. Θα της δώσω μια προθεσμία μήπως έιναι λόγο της αλλαγής αλλά χλώμό το βλέπω. Μας έχει λιώσει και στα <<αέρια>>.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
orijen δεν έχω δώσει, γιατί θεωρώ υπερβολικό το 40% πρωτεϊνη για κουτάβι.

Με την acana που έδινα είχε μαλακά (αλλά σχηματισμένα) κόπρανα στην αρχή, αλλά μετά τους 2-3 μήνες σφίξανε κατά πολύ.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Χμμμμ, βρήκα αυτό:

Ζεμάτισμα: Σύντομο βούτηγμα τροφίμου μέσα σε βραστό νερό για να μαλακώσει, να ξεφλουδίσει (τομάτα, αμύγδαλα) ή να φύγει το πολύ αλάτι.

Πόσο σύντομο; Προστατεύει αυτό από τη σαλμονέλα;

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
1. Ξεπαγώνουμε τα πλατάρια πάντα στην συντήρηση (ψυγείο).
2. Μια ώρα πριν την παρασκευή του γέυματος τα βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Βράζουμε νερό (σε μεγάλη κατσαρόλα ή σε παραδοσιακή φριτέζα)
4. Ρίχνουμε τα (καλά αποψυγμένα) πλατάρια στο κόσκινο ή ΄πλέγμα της φριτέζας και τα βουτάμε στο νερό για περίπου 5 με 10" (δευτερόλεπτα είναι αυτό).
5. Συνοδεύονται από πράσινη σαλάτα εποχής και σερβίρονται με λευκό ξηρό οίνο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog