Λαυρέντη συμφωνώ με αυτά που γράφεις, το ψάξιμο για τη σωματοφυλακή και φύλαξη χώρου ξεκινά από τη στιγμή που έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο βασικής και συνεχίζουμε ενώ η φοβία που μέχρι τώρα έχω αναγνωρίσει με το αυτοκίνητο ξεπερνιέται (τρώει μέσα, δεν τρέμει, δεν κάνει εμετό, μπαίνει μόνη της κλπ) ωστόσο ακόμα έχει στρες (πολλά σάλια)
Ο λόγος που περιγράφω τον τρόπο ζωής έχει να κάνει ώστε στο συγκεκριμένο σενάριο οι επαγγελματίες εκπ/τες που γράφουν στο forum να αντιληφθούν για ποιό λόγο ενδιαφέρομαι και να προτείνουν πώς μπορώ να προετοιμάσω τους επόμενους τουλάχιστον 6 μήνες τη σκύλα ώστε να κριθεί και εάν γίνεται να προχωρήσει στην εκπαίδευση.
Το τι κάνει σήμερα η σκύλα είναι απλά απαντήσεις στα ερωτήματα του harryf3 προφανώς δεν περιμένω μέσα από αυτό να κριθεί στους 12 μήνες της εάν κανει ή όχι
Στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχω καταλάβει έστω πώς να κρίνω τι είναι "καλή" σωματοφυλακή (βλέπω σκύλο και εκπαιδευτή σε διαφορετικές τοποθεσίες ή μόνο στο στίβο κλπ) ούτε τελικά εάν το IPO καλύπτει ή όχι (δε προσπερνώ τις τοποθετήσεις του Promitheas) μια και οι απόψεις διαφέρουν.
Εφόσον αποφασίσω να προχωρήσω σε γέννα τότε σίγουρα θα μιλήσω με την Εύη, έχουμε συζητήσει τα περί εκπαίδευσης ωστόσο επαυξάνω αυτό που η ίδια λέει "δεν είμαι ειδική".
Ψάχνω "ειδικό" να εμπιστευτώ εάν όχι από το forum τουλάχιστον να μου/μας δωθούν τα κριτήρια.