Το απεύχομαι μια και η σκύλα αποτελεί μέρος της "οικογένεια", ακόμα και εάν δε καταφέρει να με προστατέψει θα κάνω ότι μπορώ να την προστατέψω εγώ.
Επιτρέψτε να περιγράψω τις πραγματικές συνθήκες ζωής μου και τις ανασφάλειές μου. Μέσω αυτού ενδεχομένως προκείψουν σφάλματα που πρέπει να νδιορθωθούν αλλά και οι λόγοι για τους οποίους με ενδιαφέρει η σωματοφυλακή.
Ζώ με τη σύντροφό μου σε ένα χωριό 20 χλμ από τα Γιάννενα όπου μετά το σπίτι μου είναι το βουνό (συνειδητή επιλογή μετά την ....Αθήνα).
Στο βουνό αυτό γίνονται οι βόλτες της Emma από εμένα και τη σύντροφό μου. Ειδικά στη βραδυνή βόλτα έχω την ανασφάλεια μήπως συναντήσουμε κάποιους που......δε θα έπρεπε μια και η περιοχή θεωρείται πέρασμα......
Το σπίτι είναι δυόρωφο, με ένα μικρό κήπο (50 τμ), η Εμμα μένει μαζί μας μέσα στο σπίτι, κινείται ελεύθερα εκτός από κάποιες ώρες της ημέρας κατά τις οποίες την κλείνω στο "κλουβί" της, ανεξάρτητα εάν είμαι παρόν στο δωμάτιο. Το "κλουβί" είναι η φωλιά της καθώς εκεί προτιμά να κοιμάται.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τόσο εμείς όσο και η Εμμα είμαστε στο 2ο όροφο με κλειστή την πόρτα για τον 1ο, εάν κάποιος μπεί ας πάρει ότι θέλει, εκεί που θα βρισκόμαστε με ενδιαφέρει να μην μπεί.....
Προφανώς δε περιμένω "εκπαίδευση φύλαξης" με δωρεάν συμβουλές από το forum ωστόσο εάν έχετε να προτείνετε τρόπους για να προετοιμάσω κατά το επόμενο 6 μηνο τη σκύλα όσο καλύτερα, καθώς και να επισυμάνετε λάθη (όσον αφορά τη φύλαξη) στη συμβίωσή μας θα το εκτιμούσα.