Παραλίγο να του ορμήσουν 20 τσομπανόσκυλα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πριν χρόνια στην Κομοτηνη, κατά τις 8πμ πέρναγα από την παλιά Νομική η οποία ειναι μέσα στην πόλη, να πάω στη στάση του λεωφορείου να φύγω για τη σχολή μου. Και μου την επεσαν καμια 10αρια σκυλιά αδέσποτα (είχε τουλάχιστον τότε σοβαρό πρόβλημα η περιοχη). Αφού δεν με επαιρνε οπισθοχωρούσα ώσπου κόλλησα σε ενα μαντρότοιχο και αυτά μπροστά μου να γαυγίζουν ασταμάτητα.
Στο σημείο αυτό να πω ότι ουδέποτε ειχα φοβία να πλησιάσω σκυλο, ακόμα και αδεσποτο (ναι αγνοια κινδύνουν), σε σημείο να με πετάξει αγνωστος δανός κάτω για να με γλύψει στο πρόσωπο.
Αν λοιπόν δεν σταματούσε ενας με το αμάξι του που ετυχε να περνά για να τα σκορπισει κορνάροντας εγω εκεί θα ήμουν ακόμα, κολλημένη στον τοίχο.
Και ναι ενιωσα και φόβο και πανικό αλλά μάλλον καλά που δεν αρχισα τις φωνες... "ευτυχως" είχα παγώσει.

thanosrx8

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
166
0
Λάρισα
Πολυ η λιγο ολοι εχουμε αντιμετωπισει τετοια περιστατικα..Εγω ασχολουμαι επαγγελματικα με ποδηλασια και ποδηλατω αρκετες ωρες την εβδομαδα..Μεσα στο νοεμβριο ετυχε να βρεθω σε παρομοιο περιστατικο που πεταχτηκαν στο δρομο ενα κοπαδι σκυλια και εφυγα μαζι με το ποδηλατο σε ενα ρεμα γιατι ειχα χιλιομετρα και αναγκαστηκα θα επεφτα στα σκυλια.Βεβαια ειχα χτυπησει κ εγω αλλα κ ειχα κανει ζημια 400 ευρω στο ποδηλατο..Δοξα το Θεο τα βρηκαμε με τον τσοπανο και πηρα τα λεφτα απο τις ζημιες..Δευτερο περιστατικο καλοκαιρι,με σταματαει κοπαδι και για κανενα 10 λεπτο να με εχουν κυκλωσει και να γαυγιζουν..Να μην μπορω δηλαδη να κουνηθω..Με εβγαλε απ αυτη την κατασταση ενας κυνηγος που περνουσε,και πυροβολησε στον αερα με αποτελεσμα να φυγουν τα σκυλια..απο τοτε περνω συνηθως κανα 2 κροτιδες μαζι μου γιατι τα αποθουν παρα πολυ..Ειναι ισως η καλυτερη λυση για να φυγουν τα σκυλια σε τετοιες περιπτωσεις!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δε πρέπει να είναι όλο το video αυτό...Στο τέλος βγαίνει ο Φερεντίνος νομίζω...ότι είναι φάρσα ή απλά θα μπεί να γράψει post εδώ μετά τα πρώτα 300 σχόλια...:D

Εγώ βλέπω τυπική αντίδραση σκύλων που κάποιος άγνωστος (και μάλιστα "αναβάτης") προσπαθεί να πλησιάσει αυτό που ξέρουν ως "περιοχή τους"...χωρίς ιδιαιτερότητες ή extreme αντιδράσεις "φύλαξης".

Ότι κάνουν μερικά αδέσποτα σε πλατείες, στο λιμάνι, σε ένα κεντρικό δρόμο αργά το βράδυ (έχω δει και πιο "σκληρές" αντιδράσεις από αδέσποτα).

Ο ποδηλάτης αν δεν ήταν ψύχραιμος δηλαδή, τι θα έκανε;

Θα ξεκαβαλούσε και θα άρχιζε να τρέχει στη λίμνη;

[video=youtube;iacLYeftBwY]http://www.youtube.com/watch?v=iacLYeftBwY[/video]

Τα σκυλιά αυτά αν ξεκαβαλούσε, μιλούσε χαμηλόφωνα και "γλυκά" και μείωνε τον όγκο του και το ανάστημα του (δηλαδή, έσκυβε στο ύψος τους) το πιθανότερο είναι να τα χάιδευε και να πέρναγε ανενόχλητος.

Όχι μόνο δεν προέβλεψε μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση σκύλων (καταλαβαίνω πως δεν είναι και απαραίτητο), αλλά ήταν και ο πρώτος που "προκάλεσε" αρχίζοντας να φωνάζει "ΗΣΥΧΑ!...ΗΣΥΧΑ!" πριν αντιδράσουν τα σκυλιά (απλά τον κοίταξαν) λες και κάθε σκύλος οφείλει να ξέρει το νόημα αυτής της λέξης.

Οι σκύλοι δεν γνωρίζουν λέξεις και γλώσσες...Αναγνωρίζουν, "διαβάζουν" και ανταποκρίνονται στην γλώσσα του σώματος, σε ένστικτα, σε τόνο και ένταση φωνής.

Ο ποδηλάτης (αλλά και κανένας από εμάς) δε θα ήθελε να βρεθεί απέναντι σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επικίνδυνες καταστάσεις με σκυλιά ή σκύλο...Πολλές φορές η πρώτη και μόνη "φασαρία" που ακούς είναι τα ουρλιαχτά του δαγκωμένου...

Υ.Γ. Παρατηρήστε στο 0:21 ένα από τα σκυλιά, ένα ασπρόμαυρο, που "ρεμβάζει" κοιτάζοντας την λίμνη και πραγματικά βαριέται να ασχοληθεί με τον "ΗΣΥΧΑ!...ΗΣΥΧΑ!" που ήρθε από το πουθενά να χαλάσει την ηρεμία τους...:D

Last edited:
  • Like
Reactions: Ioanna93

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
djsoukis συμφωνω σε ολα.εγω βλεπω εναν χεσμενο απο το φοβο του να γκαριζει. τα σκυλια απλα τον κανουν χαζι.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
και εγω συνφωνω με τον djsoukis..ακριβως την ιδια αντιδραση εχει ο ροκυ οταν φυλαει τον χωρο αλλα ποτε δεν εχει δαγκωσει! Ετσι οπως ουρλιαζε αυτος και εγω αν ειμουν σκυλος ετσι θα εκανα :p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο τύπος τα έκανε πάνω του..τα σκυλιά καταλάβαιναν τον φόβο του και εξαγριωνόντουσαν ακόμα πιο πολύ βλέποντας να κάνει σαν μαιμού πάνω στο ποδήλατο του..!!!

Είχε πλάκα όμως που κοπανιόταν με το ποδήλατο..!!

Αν ήταν γυναίκα λέει τι θα είχε γίνει..?? Βέβαια γιατί ο άντρας δηλαδή τώρα.. επιβλήθηκε ..φωνάζοντας ήσυχααα ήσυχαααααα..!!!!
Μάλλον μπέρδεψε την υπηρεσία του ..με τους σκύλους..πως και δεν έβγαλε και κανένα μπιστόλι να τους πει ή σταματάτε ή σας ρίχνω..!!

Μπαααα@#$$οι αθάνατοι!!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Έχοντας δει γνωστό εκπαιδευτή/εκτροφέα να φοβάται τη σκύλα μου όταν πήγα στο χώρο του, έχοντας δει σκυλάδες να ουρλιάζουν σε αδέσποτα (επειδή το διάβασαν σε κάποιο forum), θεωρώ ψύχραιμη (για μη σχετικό) την αντίδραση του ποδηλάτη. Σαφώς και φοβάται, σαφώς δεν γνωρίζει από σκυλιά.
Υ.Γ. Θα εκπλαγείτε αν δείτε τι κουβαλάνε μαζί του διάφοροι ποδηλάτες ή και ιδιοκτήτες σκύλων για ν' αντιμετωπίσουν "επιθέσεις"!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μολις πριν λιγο γυρισαμε με τον ροκυ απο την βολτα μας, οπου μας επιτεθηκαν 5-6 σκυλια . Κοντεψαν να μας φανε, ευτυχως ο ροκυ ηταν ηρεμος ( πως το' παθε :confused: ) και καταφεραμε να περασουμε..Παντως τα ειδα ολα, ηταν ενα σκυλακι το κακομιρο πανω σε ενα τοιχο δεμενο ( χωρις σπιτακι χωρις τιποτα ) και ετσι οπως γαβγιζε στον ροκυ επεσεε απο τον τοιχο και κρεμαστηκεεε!! :eek::eek:

Ο τοιχος ηταν αρκετα ψηλος και το σκυλι δεν μπορουσε να ανεβει..βαζω μια τρεχαλα εγω γιανα το προλαβω, ναχω και τα αλλα τα κοπροσκυλα να ειναι ετοιμα να μας κατασπαραξουν, ευτυχως ηταν μια γρια εκει και της φωναξα οτι το σκυλι κρεμαστηκε και πηγε το επιασε και το πεταξε απεναντι!! Κανονικα λες και πεταει μπαλα :eek: Και αρχισε μετα να τον βριζει..ΕΕ μετα τις τα ψαλα ενα γερακι και φυγαμε...

ελεος πια ο κοσμος δεν παει καλα!!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εγω βλεπω καποια σκυλια που λειτουργουν υπο το καθεστως της αγελης.Ειναι πολυ ευκολο να δαγκωθεις απο μια τετοια αγελη.Μην ξεχναμε πως δεν προκειται για αδεσποτα πολης, που εχουν συνηθισει την ανθρωπινη παρουσια ,αλλα για σκυλια που βλεπουν ανθρωπο μια στο τοσο.

Μετα μην ξεχναμε πως ο χωρος που βρισκονται τα σκυλια θεωρουν πως ειναι ο δικος τους χωρος ,(μαντρι) και κατα καποιο τροπο τον προστατευουν απο τον παρεισακτο επισκεπτη με το περιεργο οχημα.

Θεωρω πως αν δεν ερχοταν ο τσοπανης, σιγουρα ο ποδηλατης θα περπατουσε στην λιμνη!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Παντως ο τσοπανης εχει κανει φοβερη κοινωνικοποιηση στα σκυλια του. Θα εχει κανενα puppy΄s park εκει κοντα, ή εναλλακτικα τα εχει δουλεψει με αστυνομικο(εκαπιδευτη)...:cool:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ρε παιδιά τα σκυλιά τα είδατε ? είδατε κάποιο πραγματικά επιθετικό ? Τα σκυλιά πράγματι προστατεύουν την μεριά τους αλλά όμως όπως κοπανιόταν ο τύπος, αν τα σκυλιά ήταν πράγματι επικίνδυνα θα είχε πιαστεί σίγουρα κάποιο πόδι.., μπορεί να φοβίζει η εικόνα πολλών σκυλιών που γαβγίζουν.. όμως αν τα παρατηρήσετε τα σκυλιά δεν είναι άγρια..

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
τι λες ???τα σκυλια πανε να τον αρπαξουν απο τα ποδια και βαζει το ποδηλατο μπροστα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ποιο ποδήλατο ?? τα ποδιά είναι στο πλάι του ποδηλάτου..εδώ αρπάζουν αν θέλουν από μηχανάκι εν κινήσει..(ξέρω δύο περιπτώσεις..) δεν θα άρπαζαν από ποδήλατο..???

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Τελικώς όταν μας την πέφτουν σκυλια που προστατεύουν το χώρο τους, τι κάνουμε γιατί έχω μπερδευτεί...
Γκαρίζουμε ή μιλάμε χαμηλότονα και ήπια;
Αυξάνουμε το μεγεθός μας ή το μειώνουμε και κατεβαίνουμε στο ύψος τους;

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Τελικώς όταν μας την πέφτουν σκυλια που προστατεύουν το χώρο τους, τι κάνουμε γιατί έχω μπερδευτεί...
Γκαρίζουμε ή μιλάμε χαμηλότονα και ήπια;
Αυξάνουμε το μεγεθός μας ή το μειώνουμε και κατεβαίνουμε στο ύψος τους;
εγώ νωμίζω μιλάμε χαμηλότονα και ήπια και μειώνουμε και κατεβαίνουμε στο ύψος τους

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βρε παιδια τι λετε τωρα? Εχετε πεσει ποτε σε αγελη 10 και βαλε σκυλων να σας γαυγιζουν
και να τρεχουν καταπανω σας? Ο ανθρωπος σηκωνε το ποδηλατο για να κανουν πισω τα
σκυλια τα οποια το καθενα ηταν πανω απο 30 κιλα. και με τι μυαλο να κατσει να σκεφτει
και γιατι κιολας να ξερει αν δεν εχει σκυλο αν τα σκυλια ειχαν η οχι επιθετικες διαθεσεις.

Δηλαδη εσεις στην θεση του θα εισασταν ανετοι?? Εγω παλι οχι. . .

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Mια χαρα αντεδρασε κατα τη γνωμη μου ο ανθρωπος. Σιγα μη τους ελεγε και νανουρισματα για να τα υπνωτισει.
Εμενα μου εχουν κατεβασει τον προφυλακτηρα απο το αυτοκινητο 4 τσοπανοι και οχι να κατεβω απο το αμαξι δεν σκεφτηκα αλλα εκανα καμια 10αρια χλμ με τον προφυλακτηρα να σερνεται.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Σωστα επραξε κατα την γνωμη μου.Ισως θα επρεπε να κανει και καμια βουτια στην λιμνουλα.

20 τσοπανοσκυλα εστω ημιαιμα και θα επρεπε να χαμηλωσουμε το σωμα μας και να μιλαμε σε αυτα χαμηλοφωνα?Και αν μεσα σε αυτα υπαρχουν και ανισσοροπα σκυλια?
Ειδικα στον δικο τους χωρο?

Ποιοι ειμαστε?ο ceazar miller?

Ας αναψει και μια λαμπαδα στον τσοπανη και μετα ας του σπασει τα μουτρα που τα ειχε ανεξελεγκτα.