Παραδέχεται τα λάθη του ο μελετητής των λύκων

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
ο αδέσποτος που μάζεψες είπε αυτό που λές Κυβέλη" αγαπητέ μου συνσκύλε Έλβις αυτή την στιγμή τρώγω το γεύμα μου και θα επιθυμούσα να μην με ενοχλήσεις"στην σκυλίσια γλώσσα :) πως αλλιώς να το έλεγε χωρίς στο ενδιάμεσο να του φάνε το φαί?
και ωμή βία που λές....δεν νομίζω να τον έπιασε από τον λαιμό περιμένοντας να σβήσει .....
ο ένας είπε "όταν τρώω δεν θα μου τρώς από το φαί μου"
ο άλλος είπε "γιατί όχι?"
ο πρώτος είπε "γιατί τρώω το φαί μου"
ο άλλος επέμεινε ότι "μα το θέλω"
και τελικά συναποφάσισαν ότι καλύτερα να τρώει ο καθένας το δικό του αντί να μιλάμε
Συμφωνώ μέχρι ενός σημείου..η ωμή βία ήταν το γρύλισμα και η επίθεση, όχι δεν τον έπιασε από τον λαιμό και συμφωνώ ότι το ωμή είναι υπερβολική έκφραση, αλλά το επιχείρημα που χρησιμοποίησε για να συναποφασίσουν ότι ο καθένας θα τρώει το δικό του ήταν .."σου απαγορεύω, και είμαι σε θέση να σου επιβάλλω την απαγόρευση αυτή, ότι δεν θα μου τρως το φαί" "Αντίθετα, εγώ θα σου τρώω το δικό σου όποτε θέλω" το οποίο δεν συμβαίνει γιατί δεν ζουν μόνοι τους.
Και η ψυχολογική επιβολή είναι πολύ ισχυρότερη από την φυσική, ένα βλέμμα του αδέσποτου αρκεί να επιβάλει την άποψη του στα άλλα δύο. Και δεν έχει προηγηθεί ποτέ καβγάς.

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ας σταματήσουμε λοιπόν την επίδειξη ισχύος στα σκυλιά μας, για να κερδίσουμε τον "άλφα ρόλο" στην αγέλη και ας αφήσουμε την θεωρία της κυριαρχικότητας των λύκων στο παρελθόν, όπως ακριβώς έκανε και ο επιστήμονας που την θεμελίωσε το 1970.
μια απο τις διαφορές μεταξύ λύκου και σκύλου είναι οτι οι λύκοι λατρευουν να ζούνε σε αγέλες (πιθανόν γιατί εχουν καλύτερες δυνατότητες επιβίωσης) , ενώ οι σκύλοι όχι,

εαν τους άρεσε (στους σκύλους) τότε δεν θα είχαμε διαμάχες μεταξύ τους, πχ έχοντας μαζί και αχώριστα 2 αρσενικά ενήλικα πχ ροτβάιλερ έστω και εαν είναι πατέρας και γιός , δεν είναι ακατόρθωτο αλλά πολύ δύσκολο και σπάνιο.

η λέξη κλειδί νομίζω στην σχέση μας με τα σκυλιά μας είναι ο "σεβασμός" , οχι ο φόβος , τα ροτβάιλερ μου δεν τα μαλώνω σχεδόν ποτέ, αλλά υπακούν άμεσα στις εντολές που τους δίνω.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οκ Άρη-εσύ την ανέφερες,σωστά δεν είναι ένα σκυλί το θέμα μας και ειδικά ένα σκυλί διασωσμένο με άγνωστη παιδική ηλικία που και στους ανθρώπους και στα σκυλιά ίσως περισσότερο είναι σχεδόν ανεξίτηλη

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
συνεπώς?
Επι χιλιαδες χρονια ανθρωπινης ιστοριας οι ανθρωποι δεν χρειαζοταν θεωριες. Ειχαν το μυαλο τους και μεσω λογικης και παρατηρησης και κατοπιν εμπειριας αντιμετωπιζαν τα θεματα της ζωης με πολυ λιγοτερα εφοδια απο οτι εχουμε εμεις σημερα.

Θα πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι με οτι σερβιρεται ως ''θεωρια'' γιατι αυτο που σημαινει ο όρος, ειναι οτι ειναι κατι μη αποδεδειγμενο, ή κατι που δεν ειναι δυνατον να αποδειχθει με κανεναν τροπο. Λαμβανοντας υπ οψην και τον παραγοντα ανθρωπο, ευκολα καταλαβαινουμε οτι μπορει να παροδηγηθουμε ακολουθωντας ιδεες αλλων...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
@George A
απορώ
τα ροτβάιλερ που φυλάνε βόδια στα βουνά(αυτό δεν έκαναν και κάνουν ακόμα πολλά άτομα της φυλής σας?) μένουν όλα μαζί παππούς πατέρας γιός και τα λοιπά,με θηλυκές εκεί γύρω
όπως και πολλά άλλα ορεινά ποιμενικά
πιστεύεις ότι κάθε οίστρο πεθαίνουν μερικά? ή εξορίζονται?
ή τα κλείνει ο τσοπάνης κάπου?
πέφτουν οι απαραίτητες συνομιλίες και συνεχίζουν ακάθεκτοι της αγελαία τους ζωή νομίζω
όπως και τα Ισπανικά Μαστίφ ή οι δικοί μας Μολοσσοί της Ηπείρου

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
η λέξη κλειδί νομίζω στην σχέση μας με τα σκυλιά μας είναι ο "σεβασμός" , οχι ο φόβος , τα ροτβάιλερ μου δεν τα μαλώνω σχεδόν ποτέ, αλλά υπακούν άμεσα στις εντολές που τους δίνω.
Το ερώτημα είναι πώς κάνεις τον σκύλο σου να σε σέβεται χωρίς να έχεις κάνει ποτέ επίδειξη της δύναμης σου; Μπορεί να συμβεί αυτό;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το ερώτημα είναι πώς κάνεις τον σκύλο σου να σε σέβεται χωρίς να έχεις κάνει ποτέ επίδειξη της δύναμης σου; Μπορεί να συμβεί αυτό;
Με την λαμψη και ευφυια σου (brilliance), την ανωτεροτητα σου, τη δικαιοσυνη σου, το στυλ σου και αλλες τετοιες θεωριες. Προσωπικα δεν μπορω.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πολύ ευκολα, απλώς μην κάνοντας πολλά λάθη

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
@George A
απορώ
τα ροτβάιλερ που φυλάνε βόδια στα βουνά(αυτό δεν έκαναν και κάνουν ακόμα πολλά άτομα της φυλής σας?) μένουν όλα μαζί παππούς πατέρας γιός και τα λοιπά,με θηλυκές εκεί γύρω
όπως και πολλά άλλα ορεινά ποιμενικά
πιστεύεις ότι κάθε οίστρο πεθαίνουν μερικά? ή εξορίζονται?
ή τα κλείνει ο τσοπάνης κάπου?
πέφτουν οι απαραίτητες συνομιλίες και συνεχίζουν ακάθεκτοι της αγελαία τους ζωή νομίζω
όπως και τα Ισπανικά Μαστίφ ή οι δικοί μας Μολοσσοί της Ηπείρου
πολλές φορές βλέπω κοπάδια με πρόβατα και σκυλιά να περνάνε έξω απο το σπίτι μου και βλέπω τα σημάδια που κουβαλάνε τα σκυλιά, επειδή όμως οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι ακριβές, καλύτερα είναι να έχουμε τον νού μας.

(πάντως οι χειρότερες μάχες είναι μεταξύ θηλυκών , οι αρσενικού μπορεί να τσακωθούν και να αποκτήσουν μερικές πληγές, οι δυνατές θηλυκές όμως μπορεί να σκοτώσουν).

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Με την λαμψη και ευφυια σου (brilliance), την ανωτεροτητα σου, τη δικαιοσυνη σου, το στυλ σου και αλλες τετοιες θεωριες. Προσωπικα δεν μπορω.
Θα σου δείξω μερικές χορευτικές φιγούρες (dazzle επίπεδο) που ψαρώνει ο Πύρρος.....
Μετά απ αυτά....καταλαβαίνει μόνος του
πότε θέλω να αφήσει τον γείτονα σε ησυχία (αντίπαλη αγέλη...γιατί να τον αφήσει?)
Να μην κάνει ντου σε φίλο μου που βλέπει πρώτη φορά (μα....δεν πρέπει να μπει ως Ω ο καινούριος????)
Να μην πειράζει μικρά (μα...δεν πρέπει να τα εκπαιδεύσει σαν την σκύλα στην φωλιά?)
Να μην καβαλάει το τραπέζι για να φάει (μα...πρέπει να φάει εκτός αγέλης?)
κλπ...
κλπ..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κωστα, εγω ειμαι μονοχνωτος ανθρωπος και γι αυτο ταιριαζω με την σκυλα μου. Μια χαρα καταλαβαινει τι θελω, με τον δικο μου τροπο. Σπανιως διορθωνω, παρεμπιπτοντως.

Με ενδιαφερουν βεβαια οι φιγουρες που λες! Ειμαι πολυ φιλομαθής.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
@epial
νόμιζα ότι έχει εκλείψει το μοντέλο αυτού του πατέρα στις σύγχρονες οικογένειες
βασικά εμένα ούτε ο δικός μου δεν λειτούργησε ποτέ έτσι

κατ αυτόν τον τρόπο βέβαια(μαζί με το γεγονός ότι από μικρός που ήμουν γνώριζα ότι Αυτός μου παρέχει ασφάλεια) κατάφερε να γνωρίζω ότι έχει ισχύ και έτσι δεν χρειαζόταν να την επιδυκνείει καθημερινά σάμπως και το ξέχναγα......
Aυτα τα δύο δεν είναι πλήρως αντικρουόμενα;
Ανέφερα ότι υπενθυμίζει με «διάφορους τρόπους»! Και μονο η παρουσία του και η εν γένει συμπεριφορά του (ενος υγειούς πνευματικα και νοητικά πατρός), δεν είναι υπενθύμιση στα παιδιά της ισχύος του ώστε να αποφύγουν την ενόχληση ή και τον θυμό του (με απορροια συνεπειες ελαφρες ή σοβαρότερες αναλόγως του «παραπτωματος») σε περίπτωση παρεκτροπής από τους ισχύοντες κανόνες που έχουν τεθεί;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Θα σου δείξω μερικές χορευτικές φιγούρες (dazzle επίπεδο) που ψαρώνει ο Πύρρος.....
Μετά απ αυτά....καταλαβαίνει μόνος του
πότε θέλω να αφήσει τον γείτονα σε ησυχία (αντίπαλη αγέλη...γιατί να τον αφήσει?)
Να μην κάνει ντου σε φίλο μου που βλέπει πρώτη φορά (μα....δεν πρέπει να μπει ως Ω ο καινούριος????)
Να μην πειράζει μικρά (μα...δεν πρέπει να τα εκπαιδεύσει σαν την σκύλα στην φωλιά?)
Να μην καβαλάει το τραπέζι για να φάει (μα...πρέπει να φάει εκτός αγέλης?)
κλπ...
κλπ..
Μα τους κανόνες της εκάστοτε αγέλης τους θέτει η ίδια η αγέλη.... δεν εξετάζουμε αυτό!

Αλλά το πως θα τηρηθούν οι κανόνες της αγέλης.

Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι στο αστικό περιβάλλον που θέλουμε να συμβιώσουν με εμάς τα σκυλιά ούτως ή άλλως κάποια ένστικτα καταπιέζονται.... έτσι δεν είναι?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Μερικοί δεν έχουν φάει ξύλο όταν έπρεπε!!!
χαχαχαχαχαχαχα
Καμμιά φορά είναι προτιμητέο το ξύλο από άλλες ποινές!
Εγώ πχ προτιμώ να δαρώ από την σύζυγο και να τελειώνουμε, παρά να έχω γκρίνια και ψυχολογική βία για μεγαλο διάστημα...
(Αλλά δεν...Οι γυναίκες είναι μαστόρισες σ' αυτά!)

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Εγώ πχ προτιμώ να δαρώ από την σύζυγο και να τελειώνουμε, παρά να έχω γκρίνια και ψυχολογική βία για μεγαλο διάστημα...
Και εγω και εγω!:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro