Πήρα το Sharpei από τυχαίο pet-shop γιατί το γούσταρα πολύ

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Για όσους πιστεύουν ότι έσφαλα, ίσως και να το έκανα, για όσους κατάλαβαν πραγματικά γιατί το πήρα, χαίρομαι. Είμαι κατά αυτού του εμπορίου και του τρόπου που μεγαλώνουν με βάση τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είδα. Αλλά παιδιά sorry το συγκεκριμένο κουτάβι, θα το αγόραζα και πάλι σήμερα και δεν το αλλάζω με κανένα άλλο όσα χαρτιά και να ΄χει και απ' όπου και να κρατάει η σκούφια του.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ρε συ ντενης, καλα τα λες, αλλα πολλες φορες, βλεπουμε μεγαλες διαφορες στην τιμη απο μαγαζι σε εκτροφεα..μιλαω για χιλιαρικο.κ πολλες φορες ειναι ιδιας ποιοτητας κουταβια.(μη σου πω οτι του εργοστασιου ειναι κ καλυτερα..)
κ μη σου πω οτι πολλα ειναι εργοστασιου κ ουτε καν εκτροφης τους....καταλαβαινεις τι γινεται?τωρα θα μου πεις, οι μεν ειναι εκτροφεις, οι δε ''εκτροφεις''.. αλλα κ ο κοσμακης που να ξερει...
τεκμηρίωσε το χιλιάρικο διαφορά το έχεις δεί ? Σε τί φυλή ? Για να έχει χιλιάρικο διαφορά πάει να πεί ότι ο εκτροφέας πουλάει πάνω από 1300 - 1500 άρα πρέπει να είναι ή πολύ καλός εκτροφέας ή πολύ μεγάλος απατεώνας.

τεκμηρίωσε το ότι είναι καλύτερα. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ σύμφωνά με ποιές γνώσεις και ποιά στοιχεία το λές ? Πώς συγκρίνεις ένα σκυλί με pedigree με ένα που δεν έχει ή έχει πλαστό - το θεμα υγείας πώς μπορείς να το ελέγξεις άρα πώς είναι καλύτερο ?

Πιός σου είπε ότι μιλάω για απατεώνες που φορτώνουν τις γέννες τους ή διαθετουν σκυλιά εισαγωγής όταν δεν έχουν δικά τους ? Δεν είναι επιχείρημα αυτό όμως ούτε για το αν οι σωστοί εκτροφείς πρέπει να χαμηλώσουν τιμές ούτε για το αν η ΄σωστή εκτροφή αποδίδει κέρδος και πόσο.

Και κάτι άλλο .... είσαι εκτροφέας ? Δεν νομίζω ότι είσαι εκτροφέας και λές αυτά που λές ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Για όσους πιστεύουν ότι έσφαλα, ίσως και να το έκανα, για όσους κατάλαβαν πραγματικά γιατί το πήρα, χαίρομαι. Είμαι κατά αυτού του εμπορίου και του τρόπου που μεγαλώνουν με βάση τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είδα. Αλλά παιδιά sorry το συγκεκριμένο κουτάβι, θα το αγόραζα και πάλι σήμερα και δεν το αλλάζω με κανένα άλλο όσα χαρτιά και να ΄χει και απ' όπου και να κρατάει η σκούφια του.
Παραδέχεσαι ότι παρανοείς δηλαδή ? Καλό κι αυτό ... :)
Δεν τα γράφουμε για σένα έτσι κι αλλιώς εσύ το κουτάβι το πήρες ... και δεν σε ενδιαφέρει κιόλας η παραφιλολογία ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πως είσαι κατά τη στιγμή που στηρίζεις με την επιλογή σου τις φαρμες αναπαραγωγής? Θα μας τρελάνεις τελείως? :-?

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
βρε λες να είμαι παρανοϊκός?
Μάλλον κάποιοι άλλοι εδώ μέσα έχουν σαλτάρει τελείως και λενε ιστορίες για αγρίους. Σωστά η παραφιλολογία δεν με ενδιαφέρει, με ενδιαφέρει η ουσιαστική συζήτηση με αποδείξεις και πράξεις που να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα για να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Φυσικά και δεν συζητάμε για το δικό μου sharpei γιατί το πήρα και το γουστάρω. Δεν ήξερα ότι αν το πάρω από αλλού τελικά ότι θα μου το δώσουν με εγγύηση εφ' όρου ζωής και με ανταλλακτικά. όπως είπα και άλλη φορά , εδώ δεν ξέρουμε τι ξημερώνει σε εμάς. Βρήκα τυχαία στην Θεσσαλονίκη κάπιον με ένα Σαρπέι πριν 4 μέρες. Ηταν 11 μηνών, το πήρε από φίλο του που είχε pedigree σε φιλική τιμή μου είπε 200 ΕΥΡΩ. όταν το πήρε 2 μηνών δεν είχε τίποτα. Πριν ένα μήνα του έκανε επέμβαση στα μάτια και έσκασε 300 ΕΥΡΩ.

Παραδέχεσαι ότι παρανοείς δηλαδή ? Καλό κι αυτό ... :)
Δεν τα γράφουμε για σένα έτσι κι αλλιώς εσύ το κουτάβι το πήρες ... και δεν σε ενδιαφέρει κιόλας η παραφιλολογία ...

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Βοηθησες πραγματι ενα κουταβι με προβλημα και τωρα περναει πολυ καλυτερα, αυτο ειναι μια πραγματικοτητα αλλα η μιση αληθεια, διοτι γνωριζεις οτι με την αγορα σου αυτη "υποστηριζεις" μια διαδικασια που διαφωνεις και καταγγελεις.

Γενικα πιστευεις οτι η αγορα απο puppy mills εισαγωγεις βοηθαει τα σκυλακια που φερνουν?

Τα παιδακια που πουλανε χαρτομαντηλα στο δρομο ειναι καλο να τα ενισχυουμε οταν γνωριζουμε οτι ειναι θυματα κυκλωματων?

Εσυ λες οτι εκεινη τη στιγμη κανεις ενα καλο στο κουταβι και πραγματι ετσι ειναι, το κακο ομως ειναι πολυ μεγαλυτερο, για να ερθει το κουταβι αυτο, εφυγε το προηγουμενο και απλα βοηθησες να ερθει το επομενο.

Εκανες συναλλαγη με ανθρωπους που υποστηριζουν αυτες τις συνθηκες που ουτε τροφη δεν πρεπει να παιρνουμε οχι σκυλο.http://img297.imageshack.us/my.php?image=maxsays5778118te3.jpg

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Και που ξέρεις ρε rottie οτι προέρχεται από φάρμα αναπαραγωγής ? Είσαι 100% σίγουρος ? γιατί εγώ όχι.

Πως είσαι κατά τη στιγμή που στηρίζεις με την επιλογή σου τις φαρμες αναπαραγωγής? Θα μας τρελάνεις τελείως? :-?

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Βοηθησες πραγματι ενα κουταβι με προβλημα και τωρα περναει πολυ καλυτερα, αυτο ειναι μια πραγματικοτητα αλλα η μιση αληθεια, διοτι γνωριζεις οτι με την αγορα σου αυτη "υποστηριζεις" μια διαδικασια που διαφωνεις και καταγγελεις.

Γενικα πιστευεις οτι η αγορα απο puppy mills εισαγωγεις βοηθαει τα σκυλακια που φερνουν?

Τα παιδακια που πουλανε χαρτομαντηλα στο δρομο ειναι καλο να τα ενισχυουμε οταν γνωριζουμε οτι ειναι θυματα κυκλωματων?

Εσυ λες οτι εκεινη τη στιγμη κανεις ενα καλο στο κουταβι και πραγματι ετσι ειναι, το κακο ομως ειναι πολυ μεγαλυτερο, για να ερθει το κουταβι αυτο, εφυγε το προηγουμενο και απλα βοηθησες να ερθει το επομενο.

Εκανες συναλλαγη με ανθρωπους που υποστηριζουν αυτες τις συνθηκες που ουτε τροφη δεν πρεπει να παιρνουμε οχι σκυλο.http://img297.imageshack.us/my.php?image=maxsays5778118te3.jpg
Αλήθεια πως έρχονται αυτά τα κουτάβια στην χώρα μας?
Υπάρχουν puppy mills στην χώρα μας ?

Μπορείς να μου απαντήσεις ?

tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Δεν καταλαβαινω τιποτα!!

ΗΞΕΡΕΣ για τα pet shop.
ΗΞΕΡΕΣ για τους Ελληνες εκτροφεις.
ΗΞΕΡΕΣ για εκτροφεια εξωτερικου.
και αγορασες κουταβι απο το pet shop!!

Προσπαθω να καταλαβω,
μηπως καταφερω να πεισω καποιον αλλον στο μελλον να αποφυγει να κανει κατι παρομοιο.

Διαβασα προσεκτικα ολα τα περι συναισθηματικης ανταποκρισης απεναντι στο συγκεκριμενο κουταβι,αλλα γιατι πηγες απο το pet shop αρχικα?
Υπαρχει μια μεγαλη μεριδα κοσμου που αποφευγει να αγορασει οτιδηποτε απο pet shop που πουλανε κουταβια,προσπαθωντας να μπουκοταρει τα συγκεκριμενα μαγαζια και εσυ βρισκεσαι σε διαδικασια αναζητησης σκυλου και περνας απο pet shop να ριξεις μια ματια?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και που ξέρεις ρε rottie οτι προέρχεται από φάρμα αναπαραγωγής ? Είσαι 100% σίγουρος ? γιατί εγώ όχι.
Όσο σίγουρη είμαι πως είμαι γυναίκα και όχι άντρας.

Οι υπόλοιπες απαντήσεις (από πού έρχονται τα κουτάβια, πως έρχονται και πως γίνεται η διανομή), εδώ:
PET- SHOPS - PUPPY MILLS

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Παρακαλώ όλους να μην συνεχίσουν σε προσωπικό επίπεδο την συζήτηση με το μέλος dsidir γιατί η συζήτηση θα μετατραπεί με μαθηματική ακρίβεια σε αρένα.

Εϊναι προφανές και ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν θέλουν να ασχοληθούν ούτε τους ενδιαφέρει το θέμα και έχουν - αγοράζουν - υιοθετούν σκυλιά με βάση τα 200ευρα και τα 300 ευρα του κόστους - στην πορεία προσθετουν και τα 300 ευρα των εγχειρήσεων και είναι στα λεφτά τους.

Είναι θέμα παιδείας - γνώσης και στοιχειώδους λογικής ελλείψει της τελευταίας δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση ...

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Δεν αναζητούσα σκύλο. Τυχαία πέρασα από το pet shop και το είδα όπως έγραψα και προηγουμένως. Μίλησα με δύο εκτροφεία και στην συνέχεια το πήρα. Έπειτα γράφτηκα στο forum και ακολούθησαν τα υπόλοιπα.

Δεν καταλαβαινω τιποτα!!

ΗΞΕΡΕΣ για τα pet shop.
ΗΞΕΡΕΣ για τους Ελληνες εκτροφεις.
ΗΞΕΡΕΣ για εκτροφεια εξωτερικου.
και αγορασες κουταβι απο το pet shop!!

Προσπαθω να καταλαβω,
μηπως καταφερω να πεισω καποιον αλλον στο μελλον να αποφυγει να κανει κατι παρομοιο.

Διαβασα προσεκτικα ολα τα περι συναισθηματικης ανταποκρισης απεναντι στο συγκεκριμενο κουταβι,αλλα γιατι πηγες απο το pet shop αρχικα?
Υπαρχει μια μεγαλη μεριδα κοσμου που αποφευγει να αγορασει οτιδηποτε απο pet shop που πουλανε κουταβια,προσπαθωντας να μπουκοταρει τα συγκεκριμενα μαγαζια και εσυ βρισκεσαι σε διαδικασια αναζητησης σκυλου και περνας απο pet shop να ριξεις μια ματια?

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Αλήθεια πως έρχονται αυτά τα κουτάβια στην χώρα μας?
Υπάρχουν puppy mills στην χώρα μας ?

Μπορείς να μου απαντήσεις ?
Σου απαντησε η ροτυ, στην Ελλαδα υπαρχουν φαρμες που ειτε εισαγουν ειτε αναπαραγουν 10-20 φυλες αναλογα τις δυνατοτητες του καθενος. Βρισκες και στο ιντερνετ.

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Οκ. Κλείσε αν θέλεις το θέμα εδώ και τώρα. Αν κατάλαβες καλά περισσότερο μου επιτίθενται προσωπικά, όπως μόλις έκανες και εσύ. Όσο για παιδεία καλύτερα μην το ψάχνεις γιατί θα πέσεις πολύ έξω.

Παρακαλώ όλους να μην συνεχίσουν σε προσωπικό επίπεδο την συζήτηση με το μέλος dsidir γιατί η συζήτηση θα μετατραπεί με μαθηματική ακρίβεια σε αρένα.

Εϊναι προφανές και ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν θέλουν να ασχοληθούν ούτε τους ενδιαφέρει το θέμα και έχουν - αγοράζουν - υιοθετούν σκυλιά με βάση τα 200ευρα και τα 300 ευρα του κόστους - στην πορεία προσθετουν και τα 300 ευρα των εγχειρήσεων και είναι στα λεφτά τους.

Είναι θέμα παιδείας - γνώσης και στοιχειώδους λογικής ελλείψει της τελευταίας δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση ...

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Και γιατί δεν τις καταγγέλετε αφού τις γνωρίζετε? Δεν είναι παράνομη δρασητριότητα ?

Σου απαντησε η ροτυ, στην Ελλαδα υπαρχουν φαρμες που ειτε εισαγουν ειτε αναπαραγουν 10-20 φυλες αναλογα τις δυνατοτητες του καθενος. Βρισκες και στο ιντερνετ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Παρατηρώ συχνά σχόλια περί τιμών των εκτροφέων. Ρε παιδιά ο σκύλος είναι είδος πολυτελείας! Όποιος δεν έχει λεφτά ας μην πάρει (ΟΥΤΕ αδέσποτο, πώς θα το ζήσει?)
Αν πάλι έχει λεφτά και απλά θέλει να σώσει λίγα απ' αυτά (που στην τελική δεν το κάνει) ας παραδεχτεί ότι αδιαφορεί παντελώς για τις συνθήκες εκτροφής και διαβίωσης κάθε κουταβιού που καταλήγει στη βιτρίνα και ας αφήσει τις δικαιολογίες. Είσαι υπέρ της αγοραπωλησίας ζώων από pet shops? ΔΕΚΤΟ!!!
Τα υπόλοιπα είναι καραμελίτσες.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
E όχι και είδος πολυτελείας είπαμε, μία jaguar, ένα cruiser και ένα ιδιωτικό jet, αυτά είναι είδη πολυτελείας. Νομίζω οτι μία μεσοαστική οικογένεια, που μπορεί καθημερινά στη ζωή της να μην τρώει belunga, να πίνει moet & chandon, και να οδηγεί aston martin, μία χαρά μπορεί να φροντίσει ένα σκύλο. Εδώ δεν είναι τα παιδιά είδος πολυτελείας που κανονικά αυτά και θα έπρεπε να τα κάνεις μόνο εαν είχες εξασφαλίσει χρήματα μέχρι να κάνουν και doctora, αλλά δεν πάει έτσι, όχι και ο σκύλος είδος πολυτελείας.

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οτιδήποτε έχεις και συντηρείς για την πάρτη σου, χωρίς να το χρειάζεσαι - συμπεριλαμβανομένου και του σκύλου, τουλάχιστον του pet - είναι είδος πολυτελείας εξ ορισμού.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Η πολυτέλεια έχει σαν συνώνυμο τη χλιδή και μεταφορικά χρησιμοποείται με τον ορισμό του περιττού: πχ αυτά για μένα είναι πολυτέλεια. Πολυτέλεια είναι αυτό που ξεπερνάει τις δυνατότητες σου απόκτησης του και είναι ουσιαστικά υποκειμενικό για τον καθένα. Για αυτό λέω οτι ένας σκύλος δεν αποτελεί πολυτέλεια, είναι εφικτή απόκτηση για κάθε μέσο σπίτι. Μην λέμε τώρα οτι και το κράτος που ψάχνει δικαιολογίες για να μας φορολογήσει. Δεν προσπαθώ να σε διορθώσω, για ποιο λόγο άλλωστε αλλά η πολυτέλεια όπως αναφέρετε μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας για να αποκτήσει κάποιος σκύλος, αγάπη, υπομονή και σωστή μεταχείριση χρειάζονται τα ζώα, τα λεφτά βρίσκονται. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog