Αυτη η ιστορια με τα PSs, ειχε ξεκινησει καλα (πριν ΠΟΛΛΑ χρονια). Εγω ηξερα (μιλαμε για 18 χρονια πριν), πως οι Pet Shopαδες, συνεργαζοντουσαν με ιδιωτες και με εκτροφεια. Δεν ειχα ιδεα για τα Puppy Mills και το εμαθα προσφατα, μπορω να σας πω και οτι απο εδω μεσα το καταλαβα 100%.
Αν τα PSs συνεργαζονταν με απλους ιδιωτες, οπως ηταν καποτε, τοτε δε θα υπηρχε τοσο μεγαλο προβλημα. Θυμαμαι περναγες απο ενα PShop, εμπαινες μεσα, τον ρωταγες αν εχει (π.χ.) Doberman και σου ελεγε "δεν εχω τωρα, θα εχω σε 2-3 μηνες" και σηκωνοσουν κι εφευγες. Αυτο γινοταν γιατι το PS βασιζοταν σε απλους ιδιοκτητες σκυλων που ζευγαρωναν τα σκυλια τους. Η απο εκτροφεια, αν ηθελες με Pedigree. Οποτε οι γεννες ηταν "περιορισμενες".
Απο ενα σημειο και μετα ομως, ξαφνικα αρχισαν να εχουν διαθεσιμα κουταβια ΟΛΟ το χρονο, ανα πασα στιγμη και Ο,ΤΙ ηθελες! Βεβαια, μεχρι να βγει προς τα εξω το ολο σκηνικο με τα Puppy Mills, ολοι νομιζαν πως τα σκυλια ερχονταν απο ιδιοκτητες και γι' αυτο ακομα και σημερα αγοραζουν απο PSs. Ενας ανθρωπος 40+ χρονων, απλος φιλοζωος, δεν εχει ακουσει ποτε για αυτα, δεν εχει ιδεα. Αλλα και να του πεις, ειναι 40 χρονων... Δυσκολα θα πειστει...
Ενας τροπος να λυθει αυτη η κατασταση με τα PSs, ειναι να χτυπησουνε τη ριζα, τα "Εργοστασια" αυτα. Αλλα δεν υπαρχει τετοια περιπτωση να το κανει καποιος απο Ελλαδα. Δεν ειναι εδω. Στο Animal Planet, στις εκπομπες περι κυνο-αστυνομικων, γινεται χαμος, τα κυνηγανε συνεχεια! Κλεινουν ενα σημερα, κατασχουν ολα τα ζωα, και την επομενη μερα ερχοντε καταγγελιες για 2 νεα...
Σαφως η λυση ειναι η συνεχης κατασχεση και κλεισιμο, αλλα να αλλαξουν και οι νομοι, γιατι βλεπεις τους πιανουν και ΑΝ κριθουν κακοποιησης, μπαινουν μεσα για 1 χρονο (και ας μην αναφερω πως η ποινη ειναι ειτε εξαγορασιμη ειτε αναστολης!). Οποτε αν δεν σκληρυνουν οι νομοι εκει, δε θα σταματησει κιολας! Δεν ειναι μονο τα Ελληνικα PSs, ειναι σε ολο τον κοσμο.
Υ.Γ: PSs = Pet Shops