Πήρα το Sharpei από τυχαίο pet-shop γιατί το γούσταρα πολύ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ΟΧΙ, και σαφώς είμαι κατά
Ωραια εφοσων δεν ηξερες πριν ,δεν μπορουμε να σε κατηγορησουμε για κατι..
Απλα με τον τροπο σου βοηθησε να το μαθουν και αλλοι..
Αν καποιος φιλος σου-γνωστος σου θελει να παρει σκυλι..,δειξε του στο ιντερνετ τι ειναι τα puppy mils..
πες του να παρει απο εκτροφεα..
Αν καποιον δεν τον ενδιαφερει για τα παπι μιλσ..,σιγουρα δεν τον αφηνει αδιαφορο το να μπορεσει να διασφαλισει ενα υγιη κουταβι..;)

Aν δεν σταματησουμε να αγοραζουμε απο αυτα..,τοτε αυτα για παντα θα υπαρχουν..
Απο εμας ολους εξαρτατε..
;):):)

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Δημητρη μου τωρα θυμαμαι που ειχαμε μιλησει... ομως μου εχει στειλει και εμαιλ μια εκτροφεας απο την Σουηδία που της ζηταγες ενα κουταβι... η συγγεκριμενη μου εγραψε αν σε ξερω... και οτι σου εδεινε το κουταβι 1150 ευρω και της ειπες εγω δινω 500ευρω... το κριμα ειναι οτι οκ "εσωσες" οπως λες ενα κουταβι, καλα κανεις και το αγαπας αλλα το κουταβι που θα "επερνες" ειναι με ενα κουταβι με πολυ καλο pedigree. Οι δε γονείς του και οι παπουδες του υγειεστατοι... τα ξερω τα σκυλια...

Ακομα θυμαμαι που σου ειπα να μην πας σε pet shop... και σου ανελυσα τους λογους... με κανεις να χαρω οτι εφτασες στο σημειο να ψαξεις στο εξωτερικο αλλα τελικα βλεπω οτι οσο και να σου μιλησα τα λογια μου δεν επιασαν τοπο...
Πηρες ενα κουταβι 700 ευρω(χωρις pedigree), ποσα εδωσες για εμβολεία?
αν θελει επεμβαση? ειμαι σιγουρη οτι το κουταβι τωρα θα εχει πλησιασει τα 1000 ευρω και... αρα το ιδιο πραγμα... μια και απο Σουηδία θα σου ερχοταν με ολα τα εμβολεία, pedigree... και πολυ καλυτερες προοπτικές...

Οταν με ρωτησε η Σουηδεζα της ειπα οτι καλο παιδι μου φανηκες και για αυτο και προχωρισε στο να σου πει οτι σου δινει κουταβι...

Σου ευχομαι οτι καλυτερο για τον μικρο και δεν ειμαι ρατσιστρία αλλα οσο παιρνουμε κουταβια απο pet shop ιδιως Σαρ Πέι (που πουλανε αρκετα) κανουμε καποια αλλα σκυλια να υποφερουν...

Οσο, στο οτι δεν ηξερες οπως λες παραπανω... θυμασε ποση ωρα σου μιλουσα και σου εξηγουσα γιατι οχι pet shop? Hξερες πολυ καλα οταν τον επαιρνες τι ειναι τα pet shop απλα δεν μπορουσε να αντισταθεις...οπως το παθαινουν και αλλοι...

Οτι χρειαστεις εχεις τηλεφωνα και μπορεις να επικοινωνησεις μαζι μου. Στην Θεσσαλονικη υπαρχει εναν καλος γιατρος που ξερω απο μια φιλη που εχει σαρ πέι. Οσο για τα ματια να πας στη Σχολη.

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Δημητρη μου τωρα θυμαμαι που ειχαμε μιλησει... ομως μου εχει στειλει και εμαιλ μια εκτροφεας απο την Σουηδία που της ζηταγες ενα κουταβι... η συγγεκριμενη μου εγραψε αν σε ξερω... και οτι σου εδεινε το κουταβι 1150 ευρω και της ειπες εγω δινω 500ευρω... το κριμα ειναι οτι οκ "εσωσες" οπως λες ενα κουταβι, καλα κανεις και το αγαπας αλλα το κουταβι που θα "επερνες" ειναι με ενα κουταβι με πολυ καλο pedigree. Οι δε γονείς του και οι παπουδες του υγειεστατοι... τα ξερω τα σκυλια...

Ακομα θυμαμαι που σου ειπα να μην πας σε pet shop... και σου ανελυσα τους λογους... με κανεις να χαρω οτι εφτασες στο σημειο να ψαξεις στο εξωτερικο αλλα τελικα βλεπω οτι οσο και να σου μιλησα τα λογια μου δεν επιασαν τοπο...
Πηρες ενα κουταβι 700 ευρω(χωρις pedigree), ποσα εδωσες για εμβολεία?
αν θελει επεμβαση? ειμαι σιγουρη οτι το κουταβι τωρα θα εχει πλησιασει τα 1000 ευρω και... αρα το ιδιο πραγμα... μια και απο Σουηδία θα σου ερχοταν με ολα τα εμβολεία, pedigree... και πολυ καλυτερες προοπτικές...

Οταν με ρωτησε η Σουηδεζα της ειπα οτι καλο παιδι μου φανηκες και για αυτο και προχωρισε στο να σου πει οτι σου δινει κουταβι...

Σου ευχομαι οτι καλυτερο για τον μικρο και δεν ειμαι ρατσιστρία αλλα οσο παιρνουμε κουταβια απο pet shop ιδιως Σαρ Πέι (που πουλανε αρκετα) κανουμε καποια αλλα σκυλια να υποφερουν...

Οσο, στο οτι δεν ηξερες οπως λες παραπανω... θυμασε ποση ωρα σου μιλουσα και σου εξηγουσα γιατι οχι pet shop? Hξερες πολυ καλα οταν τον επαιρνες τι ειναι τα pet shop απλα δεν μπορουσε να αντισταθεις...οπως το παθαινουν και αλλοι...

Οτι χρειαστεις εχεις τηλεφωνα και μπορεις να επικοινωνησεις μαζι μου. Στην Θεσσαλονικη υπαρχει εναν καλος γιατρος που ξερω απο μια φιλη που εχει σαρ πέι. Οσο για τα ματια να πας στη Σχολη.
Οκ, περίμενε για να μην κάνουμε κανένα λάθος και παρεξηγούμαστε άδικα. Με την Σουηδία επικοινώνησα γιατί είναι ένας πολύ φίλος μου Σουηδός μόνιμα εκεί και μπορούσε να μου το φέρει. Όντως μου είπε 1150 Ευρώ και εγώ του είπα ότι μπορώ να διαθέσω μέχρι 500. Δεν του είπα ότι θα το πάρω και μου είπε ότι επικοινωνησε και μαζί σου, τελικά του είπα ότι δεν θα το πάρω αφού τα 1150 ούτε τα είχα και μου φάνηαν πάρα πολλά. Στο τηλέφωνο μου είπες πολλά χρήσιμα πράγματα, αλλά άλλο να τα λες και άλλο να τα βλέπεις. Εκ των υστέρων και μετά από Links που μου έστειλε ο rottie αν δεν κάνω λάθος και μετά απο αναζήτηση στο google είδα τα puppy mils, αφού είχα πάρει το κουτάβι. Φυσικά θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν ζούσε έτσι, τουλάχιστον απ' ότι μου είπε ο άνθρωπος που το πήρα. Μαζί με την επέμβαση αν χρειστεί τελικα (ελπίζω πως όχι) υπολόγισα ότι θα μου κόστιζε 700 Ευρώ. Τελικά το πήρα 350 ΕΥΡΩ και ήδη για εμβόλια, βιταμίνες και τα υπόλοιπα έχω δώσει άλλα 200 Ε περίπου. Η αλήθεια είναι πως έψαξα αρκετά και στην Ελλάδα και έξω και μάλιστα βρήκα και φτηνότερο από εκτροφείο του εξωτερικού με χαρτιά, αλλά όπως προανέφερα το συγκεκριμένο μου άρεσε από την αρχή (η φάτσα του, το χρώμα του), ίσως επειδή δεν έχω δει και άλλα από κοντά. Γι' αυτό μην με κατακρίνεις. Ναι δεν ξέρω τους γονείς του και δεν έχει χαρτιά, αλλά το τελευταίο δεν με περιάζει και τόσο γιατί ούτε σε αγώνες θα το βάλω, ούτε σκοπό έχω να ανοίξω φάρμα. Με γοήτεψε σαν κουτάβι και το ήθέλω για το σπίτι και για συντροφιά. Ήδη το έχω μέσα στο σπίτι. Όπως σου είπα και τηλ. πάντα είχα σκύλο και τον έχω σαν καλό φίλο και σχολούμαι πολλές ώρες μαζί του. Όσο για το εμβόλιο κόστισε 25 ΕΥΡΩ και άλλα τόσα το επαναλητπικό που θα κάνει σύντομα.

Last edited:

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Η αλήθεια είναι ότι και ο κτηνίατρος μου είπε να μην τον πάρω, αλλά εγώ τον ήθελα βρε παιδιά, τι να κάνω. Δεν είναι κούκλος ?

Attachments

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τι να κάνεις?
Τίποτα να μην έκανες, η εύκολη λύση Δημήτρη ήταν... όχι το άκρως ερωτεύσιμο κουτάβι!
Πες τουλάχιστον τα πράγματα με το όνομά τους.
Πες ήξερα τι γίνεται και επέλεξα το pet shop γιατί έτσι με βόλευε!
Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα!

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Bρε σε καταλαβαινω και εγω πριν κανενα μηνα βρεθηκα σε ενα pet shop και ειδα μια παρα πολυ ωραια θηλυκουλα σε lilac χρωμα που μου αρεσει πολυ... μου εκανε τετοιες χαρες, ηταν γλυκιά ησυχη, ομορφη... περασα αλλες 2 φορες να την δω... και βεβαια ελεγα το ιδιο να την παρω και ας μην την ζευγαρωσω ποτε... αλλα δεν ειναι εκει το θεμα, ουτε οι αγωνες!!! Ο σκοπος ειναι να προστατεψουμε τα ζωα...
ξερω τι λες, οτι το θελω μονο για συντροφια αλλα θελω να δω οταν μεγαλωσει που θα λες μα εμενα ο σκυλος μου δεν θα ζευγαρωσει ποτε? ολοι στην αρχη δεν τους νοιαζει και μετα ζευγαρωνουν ή με ψευτικα χαρτιά ή με μια σκυλα που και αυτη δεν εχει και λενε ελα μωρε δεν πηραζει... Ε! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!!!
Δεν ξερεις αν ο πατερας του ηταν τυφλος ή αναπηρος ή υγειης... δεν ξερεις η μανα ποσες γεννες εχει κανει γιατι στην Ουγγαρια(κουταβοεμποροι) τις βαζουν σε καθε περιοδο μεχρι να πεθανουν.... τα pedigree και απο χωρες κυνοφιλικα ανεπτυγμενες δεν ειναι απλα για να λες εχω σαρ πει με την βουλα!!! αλλα απλα δεν αφηνουν τα σκυλια να ζευγαρωσουν πολλες φορες και ποτε συνεχωμενα...(ισως 2 φορες συνεχωμενες αλλα μετα ενα χρονο χωρις γεννα)... δεν ξερεις αν η μανα ειχε π.χ. καλαζαρ, δριοφιλαρια και επερνε φαρμακα ή πεθανε στην γεννα...

Απο τα 10 σαρ πει στα pet shop 8 εχουν προβληματα που πολλες φορες ουτε οι ιδιοκτητες μπορουν να τα διακρινουν και τους βγαινουν στο μελλον... ευχομαι απο καρδιας να σε ο τυχερος και να μην εισαι στα 8... το βλεπω καθε μερα που με περνουν τηλεφωνο γιατι να μου πουν οτι τα προβληματα τους...

Μου εγραψες στο μηνυμα δε οτι ο σκυλακος περνει ασβεστίο!!! γιατι? τα σαρ πει λογο της γρηγορης αναπτυξης θελουν προσοχη. Αν δινεις και puppy food
και κατι για το τριχωμα (οπως εγραψες) ειναι παρα πολλα, κακο κανεις οχι καλο!!!

Θελω να καταλαβεις οτι ολα αυτα στα λεω οχι για να στην πω... απλα και να βοηθησω και αλλους που θα διαβασουν αυτο το topic... και να μην κανουν το ιδιο λαθος... ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΒΛΕΜΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ... αλλα ετσι βαζουμε ακομα πιο πολλους σκυλους στη γυαλα.... :(

dsidir

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2009
72
0
Και μόνο με τον τρόπο που μου μίλησες στο τηλέφωνο κατάλαβα τι άνθρωπος είσαι και ξέρω ότι τα λες όλα καλοπροαίρετα και είμαι σιγουρος ότι με καταλαβαίνεις και θέλεις να βοηθήσεις.
Σχετικά με το ασβέστιο, βιταμίνες και δέρμα, ακόμη και για την τροφή μου τα έδωσε όλα ο κτηνίατρος τον οποίο εμπιστεύομαι και δεν θέλω να πιστέψω ότι το έκανε απλά για να πουλήσει. Τα ακριβοπλήρωσα βεβαια όλα και ειδικά την τροφή. Μπορώ να σου γράψω τι ακριβώς του δίνω αν θέλεις. Α.... του έδωσα και 3 μέρες αλοιφή από στόμα για αποπαρασίτωση και μου είπε ξανά μετά από δέκα μέρες.

tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Στην δικη μου αντιληψη (οσο σημασια μπορει να εχει αυτο...),
το απογοητευτικο κομματι της ιστοριας σου Δημητρη ,ειναι,
πως ενω ειχες πολλες και χρησιμες γνωσεις γυρω απο τα pet shop,τους byb,ειχες και επαφη με καλο εκτροφειο του εξωτερικου(απο οτι διαβασα) τελικα εκανες εκεινη την επιλογη που βοηθαει στην διαιωνιση ολου αυτου του απαραδεκτου κυκλωματος εμποριας κουταβιων.

Οσοι απο εμας αναλωνομαστε σε κουβεντες γυρω απο αυτο το θεμα,νομιζω πως πανω απο ολα το κανουμε ,ελπιζοντας πως ετσι βοηθαμε στην κατευθυνση του να λυθει μακροπροθεσμα αυτο το καναλι αγοραπωλησιας κουταβιων.
Πιστευοντας δηλαδη πως οταν καποιος γνωριζει τι συμβαινει στους byb,στα pet shops... ειναι μαλλον αυτονοητο πως θα θελησει να αποφυγει να αγορασει κουταβι απο αυτους εστω και με θυσια,συναισθηματικη (.."το ειδα,το λατρεψα"..)η οικονομικη.

Τελικα απο οτι φανηκε στην δικη σου τουλαχιστον περιπτωση καθολου αυτονοητο δεν ειναι,αντιθετα η "παντοδυναμια" της "βιτρινας" καλα κρατει...

Ανεξαρτητα βεβαια απο ολα τα παραπανω,ευχομαι καλη υγεια στο κουταβι σου και να περασετε υπεροχα μαζι.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Σχετικά με το ασβέστιο, βιταμίνες και δέρμα, ακόμη και για την τροφή μου τα έδωσε όλα ο κτηνίατρος τον οποίο εμπιστεύομαι και δεν θέλω να πιστέψω ότι το έκανε απλά για να πουλήσει. Τα ακριβοπλήρωσα βεβαια όλα και ειδικά την τροφή.
Αυτό με το ασβέστιο ξαναδές το. Αν δεν το χρειάζεται ο σκύλος σου, μπορεί μέχρι και ζημιά να του κάνεις.
Καλύτερα να βρεις μια φιλοζωική και να δώσεις τις ταμπλέτες που αγόρασες αν τελικά δε σου χρειάζονται, παρά να του τις δώσεις απλά επειδή τις πλήρωσες.;)

Αν πας στην κτηνιατρική σχολή για τα μάτια, αν χρειαστεί χειρουργείο στείλε μου πμ να σου πω ποιός να ΜΗ χειρουργήσει το σκύλο σου. Γιατί η οφθαλμίατρος που έχει εκεί είναι άψογη, αλλά μπορεί για χ λόγους να αναθέσει το χειρουργείο σου σε κάποιον άλλον.

Και ό,τι χρειαστείς μη διστάσεις να μου πεις, γειτονιά είμαστε.;)

Να σου ζήσει ο κούταβος!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog