τέλος πάντων λέω να κλείσω το θέμα γιατί όντως κατάλαβα πως είναι δύσκολο ένας ιδιώτης να κάνει ότι κάνει και ένας έμπειρος εκτροφέας.
σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον πάντως!
σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον πάντως!
εννοώ ότι δεν πρέπει να ζευγαρώνει κανείς που δεν ξέρει για πιο λόγο υπάρχει η εκτροφή....εννοείς να αφήσει το σκυλί σε κάποιο έμπειρο χέρι για να γίνει σωστά;
σεβαστό, πόσοι όμως ακόμα και από μας θα το έκαναν αυτό; πόσοι ακόμα άλλοι να υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα;
Από την αρχική σου τοποθέτηση.Είμαι από εκείνους που στηρίζουν την δουλειά των σωστών εκτροφέων και από εκείνους που κατακρίνουν τους ανεύθυνους ιδιώτες!
Μου ζητησε ο εκτροφεας μου επιβαση με τον σκυλο μου.Απαραιτητο ομως να κανει δυσπλασια ισχυου και αγκωνα την εποχη που στην Ελλαδα δεν γινονταν αυτες επισημα.οξύμωρο; δεν νομίζω πως το να ζευγαρώσεις τη σκυλίτσα σου με όλα τα απαραίτητα μέτρα (έλεγχοι, εξετάσεις , μπλα μπλα μπλα) για να έχεις έναν απόγονο σε καθιστά ανεύθυνο ιδιοκτήτη...γνώμη μου
Αν πάρω παράδειγμα την πόλη που ζω, σωστά (φυλής με μορφολογία,χαρακτήρα, υγεία) σκυλιά έχω δει 3 (2 ατόμων πολύ ενημερωμένων), σκυλιά φυλής που με το ζόρι καταλαβαίνεις την φυλή πάνω από 100, και υιοθετημένα από τον δρόμο-καταφύγιο 1 σκύλο.Δυστυχώς βλέπω ότι εκτροφή στην Ελλάδα θα ζωριστεί πολύ και δεν θα βρίσκουμε σωστά σκυλιά στο μέλλον
Να κλεισω το ματακι μου σε αυτο που λεει η σοφουλι!Και τότε πως ξέρει ότι είναι κατάλληλα αναπαραγωγής χωρίς εκθέσεις;
Τι λέμε τοση ώρα;
διαφωνώ τελείως για τον λόγο που έγινε το ζευγάρωμα...προσωπικα εχω γνωστο μου προσωπο που προγραμματιζει γεννα *******
και το σκυλακι τους ειναι υγιεστατο με ολα τα χαρτια του απο εκτροφειο της ουγγαριας
και ψαχνουν γαμπρο με τις ιδιες προυποθεσεις
πιστευω πως ολα τα μωρακια θα γεννηθουν υγιη αφου θα εχουν καλουσ γονεις
και σκοπευουν να τα βαλουν αγγελια
δεν καταλαβαινω γιατι να μην παει καποιος να τα παρει απ την στιγμη που θα δει και τους γονεις
γενικως εχουν σκοπο να δηλωσουν την γεννα και να κανουν ολες τις εξετασεις κλπ κλπ
οτι θα εκανε ενας εκτροφεας
απλα δεν ονομαζονται εκτροφεις
ονομαζονται ιδιωτες γιατι δεν κανουν συνεχως γεννες καθε χρονο κανουν μια και δυο για να παρουν λεφτα(λιγο βαρβαρο αυτο)
αλλοι για την εμπειρια και μονο
και αλλοι πιστευουν οτι πριν κανουν στειρωση στο ζωο πρεπει να κανει κουταβια τουλαχιστον μια φορα
(ακυρο λιγο αυτο αλλα εχει γινει οντως)
οπως και να εχει οποιος και αν ειναι ο λογος σημασια εχει
οτι στα χερια σου θα παρεις ενα υγιες κουταβι με ολα τα χαρτακια του τα εμβολια του κλπ
και θα το αγαπας και θα σε αγαπαει
τελος.
Που να δείς πως με κοιτάνε όταν τους λέω οτι δεν θα τον ζευγαρώσω ποτέ μάλλον.Καλά τα λέτε αλλά προσωπικά με όσους ιδιώτες έχω συζητήσει το θέμα ζευγαρώματος, άσχετα εάν έχουν χαρτιά/εξετάσεις/τρόπος απόκτησης σκύλου κτλ, το 99% θα τα ζευγαρώσει τα σκυλιά. Πλέον μου έχει γίνει συνήθεια και ρωτάω, από περιέργεια και δυστυχώς η απάντηση είναι "φυσικά και θα το ζευγαρώσω" και δεν υπερβάλλω. Να μην αναφερθώ στις.."καταλάθος μίξεις", αφήστε καλύτερα!