Πάρε σκύλο μόνο από εκτροφέα...

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
όχι φυσικά, όμως τα 1300 είναι 2 μπορεί και 3 μηνιάτικα στις μέρες μας, αρκετά μεγάλο ποσό για μένα που είμαι φοιτητής!
και αν δεν θέλω να τα πάρω με τα λεφτά του μπαμπά θα πρέπει να δουλέψω παρτ τάιμ άρα περίπου 400 ευρώ το μήνα, σε 3 μήνες λοιπόν αν δεν τρωω-πίνω-βγαίνω από το σπίτι θα έχω και γω επιτέλους ένα σκυλάκι της ράτσας που επιθυμώ!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
δεν μπορώ να πιστέψω πως στην Ελλάδα ένας ιδιώτης δεν θα βρει ένα κατάλληλο αρσενικό( με όλα τα χαρτια του και όλες τις εξετάσεις και τα χαρτιά του ) για το θυληκό του

ένας εκτροφέας θα πει: γιατί όχι; ας πάω ισπανία να το ζευγαρώσω πολύ σωστο σκυλί ο Χόρχε, ας πάω και στην μαδρίτη που δεν έχω πάει, ε τώρα ευκαιρία και η ίμπιζα! ........

δεν λέω, ναι πολλοί έχουν σκόπο στη ασφαλή διαιώνησει της φυλής, όμως όταν πληρώνεις 1300 το κουτάβι, πληρώνεις και το χόμπυ του εκτροφέα, καλώς ή κακώς
Σιγά μην πάει ζευγάρωμα με έναν αρσενικό και διακοπές και μετά εσένα σου πουλάει το κουτάβι 1000 + τα mojitos που έχει πιει εκεί στην Ibiza στην ξαπλώστρα=1300ευρώ!

Αποφασίστε τι θέλετε!

Θέλετε έναν εκτροφέα που προσπαθεί για κάτι καλύτερο?Υποστηρίξτε τον!Αν δεν θέλετε μην παίρνετε σκύλο από εκτροφέα!Επιλογές είναι αυτές!Αλλά οι επιλογές έχουν και συνέπειες!
Πάει στο εξωτερικό για ζευγάρωμα, γιατί πήγε!
Δεν κάνει καλά ζευγαρώματα, γιατί δεν κάνει!

ΝΑΙ θα πληρώσεις και το χόμπυ!
ΝΑΙ θα πληρώσεις και το νταραβέρι!
ΝΑΙ θα πληρώσεις γιατί έχεις έναν άνθρωπο που ξέρει 5-10 πράγματα παραπάνω!
ΝΑΙ θα πληρώσεις για την σχέση ιδιοκτήτη-εκτροφέα!
Γιατί δεν το εκτιμάμε αυτό ρε γμτ σε αυτήν την χώρα δεν μπορώ να καταλάβω...

Ο σκύλος μου τενοντίτιδα είχε πριν λίγο καιρό και σήκωσα το τηλέφωνο και πήρα τον εκτροφέα και σε 10 λεπτά μου είχε φωνάξει τον γιατρό του και μου 'πε τι να κάνω!
ΝΑΙ θα πληρώσω παραπάνω γιατί μίλησα με έναν άνθρωπο που ξέρει να με κατατοπίσει στο τι να κάνω!ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ!
Μου είπε "Στέλιο ο σκύλος έχει φύγει στο ταδε γιατρό και πες του είναι από μένα"!Θα τον εξετάσει λεπτομερώς!
ΝΑΙ γι'αυτό πληρώνω εγώ 1000 ευρώ!

Γιατί αν δεν το έπαιρνα από εκτροφέα το σκύλο θα ταλαιπωριόμουν από γιατρό σε γιατρό μέχρι να βρω τι είναι και δεν θα ήμουν σίγουρος!

ΝΑΙ πληρώνω για το ευχαριστώ απέναντι σε έναν άνθρωπο σε τέτοιες στιγμές που τον χρειάζομαι...

Πλήρωσα 1000 ευρώ τώρα για να έχω υποστήριξη από όλα τις πλευρές και να κάνω το καλύτερο δυνατό!
Δεν θα 'θελα να πλήρωνα 200 για την αγορά σκύλου και μετά να πληρώσω άλλα 1000 για να βρω τι έχει από γιατρό σε γιατρό!
Δεν θα 'θελα να πληρώσω άλλα 1000 σε εκπαιδευτές για να μου τιθασέψουν το σκύλο επειδή ο ιδιώτης δεν φρόντισε να μου το μεγαλώσει σωστά και μου το 'δωσε όπως όπως σε φιλική τιμή ή επειδή η μάνα ή ο πατέρας του σκύλου μου είχαν 1002 προβλήματα χαρακτήρα!

Τόσα χρόνια σε αυτό το forum την τσιγκουνοβλαχιά μας σαν Έλληνες και την τάχα μου έρευνα αγοράς στην απόκτηση σκύλου βρήκαμε να την δείξουμε!
Εδώ δεν κάνουμε έρευνα αγοράς για πιο απλά πράγματα όπως για το μπουκαλάκι νερό που παίρνουμε από το super market/περίπτερο, για τον σκύλο βρήκαμε να κάνουμε έρευνα αγοράς εκτροφέα/ιδιώτη και μας φαίνονται τα 1000 ευρώ πολλά και πέρα από αυτό λέμε και απατεώνες και λαμόγια αυτούς που πουλάνε σε τέτοια τιμή έναν σκύλο!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Η ένσταση πολλών για την εκτροφή των σκύλων, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν συνάδουν με τους σκοπούς της κυνολογίας και λογικές εξομοίωσηςδύο διαφορετικών κόσμων και αντιλήψεων , αιτιολογείται από την φράση

«την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη».
Τα πάντα είναι θέμα χρημάτων. Αν με ένα μαγικό τρόπο (δηλαδήνα θυσιαστούν οικονομικά κάποιοι άλλοι για εμάς), οι τιμές των εκτροφείων μειωνόταν κατά 50-70%, τότε θα βλέπαμε να βγαίνουν καπέλα για το καλό που προσφέρεται στην εξέλιξη των φυλών

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
ένα ποσοστό της τιμής του ζευγαρώματος οφείλεται στις διακοπές.
στηρίζω το έργο των εκτροφέων, δεν μου αρέσει όμως το ότι ένας σκύλος ράτσας θα καταντήσει είδος πολυτελείας και θα το έχουν μόνο πλούσιοι..

Να σου απαντήσω για τις διακοπές του εκτροφέα ΄…
Ο δικός μου εκτροφέας και φίλος, εδώ και τρεις εβδομάδες ασχολείτο με το σκύλο μου ανάλογα με τις ώρες που βολεύει έμενα για να ετοιμάσει το σκύλο για την έκθεση ,
Έχοντας την τύχη να τον επισκέπτομαι συχνά βλέπω το πρόγραμμα του ,τόσο του ιδίου όσο και της γυναίκας του , ένα θα σου πω ταλαιπωρία , πάνω από 18 ώρες καθημερινά δουλεύει και το σημαντικό ?αφιλοκερδώς ασχολείται με το σκυλί μου
Αλλά αν το θέσουμε και διαφορετικά ,έτσι είναι ο νόμος της κτήσης <<δεν είναι όλα για όλους >> ο καθένας μας βάζει τις προτεραιότητες του .
Και επειδή θα με ρωτήσεις αν τελικά τα εκρτοφικά σκυλιά πρέπει να τα έχουν μόνο όσοι μπορούν να τα πληρώσουν θα σου απαντήσω πάλι με την ίδια φράση . ο καθένας μας βάζει τις προτεραιότητες του .
Εγώ παράδειγμα, για να κρατήσω την οικονομική ισορροπία φέτος διέγραψα τις οικογενειακές διακοπές ώστε να αποκτηθεί ο σκύλος χωρίς να νοιώσουμε οικονομική πίεση .
Και κάτι πολύ σημαντικό :το κουτάβι του εκτροφέα μεγαλώνει πέρα από την οικογένεια του και τη μάνα του μαζί με άλλα 20-30 σκυλιά παρατηρώντας βλέποντας και μαθαίνοντας
Ερεθίσματα και στιγμές που δεν μπορεί να τα δει σε κανένα σπίτι κανενός BYB.
Είναι ένας επαγγελματίας που εργάζεται σκληρά και αν μη τι Άλο πρέπει να ζήσει αξιοπρεπώς._

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
ένα ποσοστό της τιμής του ζευγαρώματος οφείλεται στις διακοπές.
στηρίζω το έργο των εκτροφέων, δεν μου αρέσει όμως το ότι ένας σκύλος ράτσας θα καταντήσει είδος πολυτελείας και θα το έχουν μόνο πλούσιοι..
Υπάρχει μια παροιμία που λεει: το φτηνό το πιτουρο το τρώνε οι κότες... Κ μπορει να μην μου πολυαρεσει αυτο όταν μιλάμε για κουταβακια, αλλα ισχύει. Δν μπορει ο αντιποδας τις τιμής των εκτροφεων να είναι οι ΒΥΒ. Το βρίσκω προχειρότητα. Σε ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά. Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο Στέλιος. Γτ εγω δν τα έχω αυτα κ αν χτύπα ξύλο γίνει κτ θα τρεχω μονη μου... Σε ποιου τη θέση θα ήθελες εσυ να είσαι σε αντίστοιχη περίπτωση;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
απίστευτη αυτή η συνήθεια να προσαρμόζουμε τα πάντα στα δικά μας μέτρα και σταθμά....

και εγώ όταν ήμουν φοιτήτρια δεν είχα λεφτά για εκτροφικό σκύλο....
δεν έλεγα όμως ότι η εκτροφή θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δικά μου δεδομένα για να βρω ''πιο φτηνό'' σκύλο....

η σωστή εκτροφή είναι μια.....και έχει κόστος...
μικρό ή μεγάλο -ανάλογο με την τσέπη του καθένα....

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Είναι ένας επαγγελματίας που εργάζεται σκληρά και αν μη τι Άλο πρέπει να
ζήσει αξιοπρεπώς
ΒαγγεληΣυμφωνω μαζι σου ,αν και στις περισσοτερες των περιπτωσεων αυτα τα χρηματα ξαναπεφτουν στα σκυλια/εκτροφειο και δεν πανε για το καλυτερο βιοτικο επιπεδο του εκτροφεα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
παρεμπιπτόντως ο δικός μου εκτροφέας φεύγει αυτές τις μέρες για την Γερμανία να φέρει πίσω την σκύλα του -που την πήγε πριν ένα μήνα για να ζευγαρώσει....
Εκτός απο την επίβαση, πληρώνει ξενοδοχείο για τις μέρες παραμονής της σκύλας στο γερμανικό εκτροφείο, συν όλες τις δικές του επιβαρύνσεις για τα δύο ταξίδια μέσα σε ένα μήνα...(οικονομικές και άλλες....)

Να του πω να πιεί και ένα μοχίτο στην υγειά μας;;)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
όχι φυσικά, όμως τα 1300 όμως είναι 2 μπορεί και 3 μηνιάτικα στις μέρες μας έτσι;
το θεωρώ αρκετά μεγάλο πόσο για μένα που είμαι φοιτητής
Λεφτά δεν έχω αλλά το ποσό δεν μου φαίνεται μεγάλο.

Η συζήτηση μου θυμίζει κάποιους διαλόγους με συγγενείς μου επειδί αλλάζω κάθε τόσο και λίγο μοτοσυκλέτες ή τα στουκάρω.
"Είσαι πολύ βλάκας που δίνεις 15.000Ε σε μηχανή ενώ με αυτά τα λεφτά πέρνεις αυτοκίνητο"
Είναι θεμα προτεραιοτητας, αν πραγματικά το θες θα το αποκτήσεις κι ας περιμένεις 1-2 χρόνια. Άλλωστε δεν σου λέει κανείς να το πάρεις αύριο, κάνε οικονομία και μπορεί σε μερικά χρόνια το πάρεις. Δεν είναι κάτι το αναγκαίο ο σκύλος στην τελική, είναι μια πολυτέλεια όπως τα παιδιά :D

Είναι λάθος σου ομως Μάρκο να νομίζεις ότι το μόνο που σε αποτρέπει να πάρεις ένα σκύλο είναι το χρηματικό ποσό.

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
με την τοποθέτηση του θέματος, τα έβαλα με εκείνους που σου αποκλείουν να ψάξεις να βρεις έναν ιδιώτη που πράττει σαν σωστος εκτροφέας και ελέγχει τα πάντα για να γίνει μία σωστή γέννα (πράγμα σπάνιο, αλλά εφικτό αν έχουν το μυαλό και τη γνώση) και όχι με τους εκτρωφείς

ψάχνω σκυλάκι για 5 μήνες τώρα, δεν ήθελα να βιαστώ να πάρω κάποιο επειδή το είδα και μου άρεσε και έκανε 350 από ιδιώτη, ήθελα να ψάξω στα καλύτερα εκτροφεία ... και πήγα σε αυτά και συζήτησα και όλα κομπλέ!! και όταν γύρισα σπίτι αναρωτήθηκα και εγώ αν είχα ένα θυληκό και ήθελα έναν απόγονό του κάποια στιγμή δεν θα έκανα και εγώ ένα ζευγάρωμα σαν εκείνα των εκτροφέων ,; να κάνω όλους τους ελέγχους και όλες τις εξετάσεις που χρειάζεται; να μην υπάρχουν ιδιώτες με το ίδιο σκεπτικο με εμένα ; να μην μπορείς να αγοράσεις από έναν υπεύθυνο ιδιώτη ; τα έβαλα λοιπόν που εκείνους που μου έλεγαν ''όχι δεν θα βρεις'',''όχι δεν υπάρχουν τέτοι ιδιώτες'',''όχι δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι''

Και ίσως έχουν δίκιο, δεν είναι όλοι οι διοκτήτες σκύλων φιλόζωοι....
όμως δεν μπορώ να μην ελπίζω, δεν μπορώ να μην βλέπω έμπειρα αφεντικά πίσω από τον υπολογιστή και όταν έρθει (αν έρθει) η ώρα κάποια γέννας να γίνονται όλοι ανεύθυνοι ξαφνικά..

γιατί λοιπόν υπεύθυνα άτομα να υπάρχουν μόνο στα φορουμ και τα λόγια;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
αυτός που θα ζευγαρώσει την/τον σκύλο του με μοναδικό κριτήριο να έχει απόγονό της/του (και αυτό για συναισθηματικούς λόγους-και όχι γιατί το σκυλί είναι τέτοιο που δεν πρέπει να χαθούν τα αίματά του......) δεν πρέπει επουδενί να ανακατευτεί με την εκτροφή...
μόνο κακό θα κάνει...

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
αυτός που θα ζευγαρώσει την/τον σκύλο του με μοναδικό κριτήριο να έχει απόγονό της/του (και αυτό για συναισθηματικούς λόγους-και όχι γιατί το σκυλί είναι τέτοιο που δεν πρέπει να χαθούν τα αίματά του......) δεν πρέπει επουδενί να ανακατευτεί με την εκτροφή...
μόνο κακό θα κάνει...
εννοείς να αφήσει το σκυλί σε κάποιο έμπειρο χέρι για να γίνει σωστά;
σεβαστό, πόσοι όμως ακόμα και από μας θα το έκαναν αυτό; πόσοι ακόμα άλλοι να υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αυτο που λες είναι οξύμωρο. Υπεύθυνος ιδιοκτήτης είναι αυτός που δν θα επιτρέψει να γίνει μια τέτοια γέννα, όχι αυτός που θα την επιδιώξει για να δείξει πως θα τν διαχειριστεί μετα!

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Αυτο που λες είναι οξύμωρο. Υπεύθυνος ιδιοκτήτης είναι αυτός που δν θα επιτρέψει να γίνει μια τέτοια γέννα, όχι αυτός που θα την επιδιώξει για να δείξει πως θα τν διαχειριστεί μετα!
οξύμωρο; δεν νομίζω πως το να ζευγαρώσεις τη σκυλίτσα σου με όλα τα απαραίτητα μέτρα (έλεγχοι, εξετάσεις , μπλα μπλα μπλα) για να έχεις έναν απόγονο σε καθιστά ανεύθυνο ιδιοκτήτη...γνώμη μου

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
εννοείς να αφήσει το σκυλί σε κάποιο έμπειρο χέρι για να γίνει σωστά;
σεβαστό, πόσοι όμως ακόμα και από μας θα το έκαναν αυτό; πόσοι ακόμα άλλοι να υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα;
Αν Υπάρχουν πάντως είναι σίγουρα αυτοί που έχουν πίσω τους την υποστήριξη ενός έμπειρου εκτροφεα που θα έχει φτάσει μαζι τους το σκύλο σε αυτο το επίπεδο-με ότι αυτο συνεπάγεται-, όχι κάποιος που απλως υποθετει...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν έχεις ένα εκτροφικό σκύλο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις τη συνδρομή του εκτροφέα .
Σε καθοδηγεί με ότι χρειάζεται για να φτάσει ο σκύλος σε επίπεδο αναπαραγωγής , εξετάσεις συμμετοχές εκθέσεις και ότι προβλέπεται (αν φυσικά φτάσει) όταν λοιπόν επιτευχτεί ο στόχος τότε αναλαμβάνει ο εκτροφέας να φροντίσει για τα υπόλοιπα .
Όπως επίσης και την τύχη των κουταβιών.

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Αν Υπάρχουν πάντως είναι σίγουρα αυτοί που έχουν πίσω τους την υποστήριξη ενός έμπειρου εκτροφεα που θα έχει φτάσει μαζι τους το σκύλο σε αυτο το επίπεδο-με ότι αυτο συνεπάγεται-, όχι κάποιος που απλως υποθετει...
με την υπόθεση δεν πας πουθενά, όχι μόνο σε αυτό το θέμα

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
οξύμωρο; δεν νομίζω πως το να ζευγαρώσεις τη σκυλίτσα σου με όλα τα απαραίτητα μέτρα (έλεγχοι, εξετάσεις , μπλα μπλα μπλα) για να έχεις έναν απόγονο σε καθιστά ανεύθυνο ιδιοκτήτη...γνώμη μου
Όχι μόνο είναι οξύμωρο, είναι κ φαύλος κύκλος. Αν μπει στη διαδικασία να κάνει ότι ένας εκτροφεας, γίνεται εκτροφεας κ πρέπει να φερθει αναλογα. Οπότε αν τα κουτάβια βγουν σε αναζήτηση οικογένειας να τα υιοθετήσει θα είναι με τους όρους ενός εκτροφειου. Κ τις ανάλογες τιμές. Οπότε είμαστε πάλι στο σημείο που αρχίσαμε.