Πάρε σκύλο μόνο από εκτροφέα...

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
ψάξε βρες τον πιο σωστό εκτροφέα (αν θες κάποια συγκεκριμένη ράτσα*) και πήγαινε πάρε το!
δώσε 1000 - 1300 ευρώ , αλλά θα πάρεις κάτι που αξίζει!!
Αυτές είναι οι συμβουλές που δίνουν τα περισσότερα μέλη του φόρουμ! και θέλω να ρωτήσω εγώ , έχουν όλοι τόσο μεγάλη τσέπη ώστε αυτή να είναι η μόνη πρόταση που έχουν κάνουν σε κάποιο άτομο που ζητάει συμβουλές;

Είμαι από εκείνους που στηρίζουν την δουλειά των σωστών εκτροφέων και από εκείνους που κατακρίνουν τους ανεύθυνους ιδιώτες!

Δεν μπορώ όμως να παραλείψω τους ''όχι'' σωστούς εκτροφείς και τους υπεύθυνους ιδιώτες!

Υπάρχει κάνεις άλλος σε αυτό το φόρουμ που πιστεύει ότι υπάρχουν και υπεύθυνοι ιδιώτες που θα έκαναν μία γέννα (για χ, ψ λόγους) που θα έκαναν όλους τους ιατρικούς ελέγχους και στα δύο σκυλιά , και που θα φροντίσουν για να βρούν τον κατάλληλο γαμπρό - νύφη με όλα τα απαραίτητα χαρτια;

* αν δεν θες συγκεκριμένη ράτσα, μπορείς να υιοθετήσεις από το δρόμο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Υπάρχει κάνεις άλλος σε αυτό το φόρουμ που πιστεύει ότι υπάρχουν και υπεύθυνοι ιδιώτες που θα έκαναν μία γέννα (για χ, ψ λόγους) που θα έκαναν όλους τους ιατρικούς ελέγχους και στα δύο σκυλιά , και που θα φροντίσουν για να βρούν τον κατάλληλο γαμπρό - νύφη με όλα τα απαραίτητα χαρτια;
Ελαχιστοι...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
φιλε Μάρκο εξαιρεσεις υπάρχουν παντου. Το να εστιαζουμε ομως σ' αυτες ειναι παραπλανητικο.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εως και μηδαμινοι.
Κατι που κανεις σας δεν σκεφτεται ειναι οτι μπορει το κουταβι το πληρωνεις 1000 ευρω και πανω
αλλα τα λεφτα που θα γλυτωσεις στο μελλον απο τους κτηνιατρους και την ψυχολογικη φθορα
πιστεψε με ειναι μεγαλη υποθεση.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Οπως τα βλεπω και τα εχω ζησει τα πραγματα για εμενα ειναι μονοδρομος. Προς τον εκτροφεα μονο!
Και ειδικα αν σου αρεσει καποια φυλη με ουκ ολιγες κληρονομικες ασθενειες.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
υπεύθυνοι ιδιώτες που θα έκαναν μία γέννα (για χ, ψ λόγους) που θα έκαναν όλους τους ιατρικούς ελέγχους και στα δύο σκυλιά , και που θα φροντίσουν για να βρούν τον κατάλληλο γαμπρό - νύφη με όλα τα απαραίτητα χαρτια;
Ο υπεύθυνος ιδιώτης που κάνει ΜΙΑ γέννα για οποιονδήποτε λόγο με όλους τους ιατρικούς ελέγχους (για κληρονομικές παθήσεις) και στα δύο σκυλιά είναι ένας εκτροφέας.
Τι θα πει "ιδιώτης"?
Για να είναι λοιπόν σωστός πρέπει να είναι όντως κατάλληλοι γεννήτορες τα σκυλιά αυτά. Το πώς κρίνεται αυτό το ξέρουμε! Από τη στιγμή λοιπόν που τα σκυλιά αξίζει να αναπαραχθούν (έκθεση) και έχουν τις εξετάσεις τους, ποιος εμποδίζει τον υπεύθυνο "ιδιώτη" απ' το να δηλώσει τη γέννα του και να βγάλει χαρτιά στα κουτάβια του?
Ποια η διαφορά?

Ας κάνει μία γέννα ο "ιδιώτης" και ας την κάνει όπως πρέπει. Ας τα χαρίσει ή ας τα πουλήσει πανάκριβα, δικαίωμά του.

"Εκτροφέας" δεν είναι μόνο αυτός με το μεγάλο και γνωστό kennel και τις λίστες αναμονής.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Την έχουμε ξανακάνει πάρα πολλές φορές αυτήν την συζήτηση!

Οι περισσότεροι ιδιώτες ΔΕΝ κάνουν τα στοιχειώδη!Οι περισσότεροι!Άρα για ποιους υπεύθυνους ιδιώτες μιλάς?

Ο υπεύθυνος ιδιώτης που κάνει εξετάσεις στον σκύλο του εκλείπει!Και αν κάνει μπράβο του!ΔΕΝ κάνει όμως...γι'αυτό βλέπεις τόσα αδέσποτα, τόσα σκυλιά με όχι ισορροπημένο χαρακτήρα, γενετικά προβλήματα, ανεύθυνη και επικίνδυνη διαπαιδαγώγηση του σκύλου, ανεύθυνη κοινωνικοποίηση!

Το να είναι υπεύθυνος δεν είναι μόνο να πας τον σκύλο σου για εξετάσεις δυσπλασίας ή προβλημάτων της εκάστοτε φυλής!Υπεύθυνος είναι αυτός που προνοεί και προλαμβάνει!

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν υπεύθυνοι ιδιώτες και αν υπάρχουν είναι λίγοι!Θέλω και την δική σου γνώμη!Τα σκυλιά από γέννες ιδιωτών τα μαρτυράνε όλα!

Όσον αφορά το κακό και ανεύθυνο εκτροφέα η ιστορία θα το δείξει και η δουλειά που θα καταθέσει!Αργά ή γρήγορα καθαρίζει το τοπίο και ποιος κάνει σωστή δουλειά ή όχι!

Η φιλοσοφία του forum καταρχήν είναι να ενημερώσει τον κόσμο ΓΙΑΤΙ δεν κάνει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας!
Η φιλοσοφία του forum είναι να αποκτάς ένα ισορροπημένο σκύλο για να ζήσεις μαζί του 10-15 χρόνια!
Η φιλοσοφία του forum είναι να ψάξεις να βρεις και να ενημερωθείς από και γιατί να πάρεις έναν σκύλο!
Και τελευταία, η φιλοσοφία του forum εφόσον έχεις ενημερωθεί, αν θέλεις σκύλο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά να απευθυνθείς σε εκτροφέα αλλιώς μπορείς να σώσεις μια ζωή από τον δρόμο!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
ψάξε βρες τον πιο σωστό εκτροφέα (αν θες κάποια συγκεκριμένη ράτσα*) και πήγαινε πάρε το!
δώσε 1000 - 1300 ευρώ , αλλά θα πάρεις κάτι που αξίζει!!
Αυτές είναι οι συμβουλές που δίνουν τα περισσότερα μέλη του φόρουμ! και θέλω να ρωτήσω εγώ , έχουν όλοι τόσο μεγάλη τσέπη ώστε αυτή να είναι η μόνη πρόταση που έχουν κάνουν σε κάποιο άτομο που ζητάει συμβουλές;
Αυτες οι τιμες ειναι για συγκεκριμενες φυλες απο συγκεκριμενα ακριβα εκτροφεια με την αναλογη ποιοτητα βεβαια. Μην ξεχνας οτι εκτος απο τον σκυλο αυτο καθαυτο, πληρωνεις και το πεντιγκρι(οχι το χαρτι) το γεννεαλογικο δεντρο του σκυλου σου, και εκει ειναι ολο το θεμα...;)

Ενδεικτικα να σου πω, οτι σκυλοι σαν τον δικο μου απο πολυ καλο εκτροφειο πουλιουνται απο 800-600 ευρω. Δεν θα εδινα 300 ή 400 σε ιδιωτη ή πετ σοπ ουτε πεθαμενος. Οι λογοι πολλοι και σοβαροι...;):)

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Ο υπεύθυνος ιδιώτης που κάνει ΜΙΑ γέννα για οποιονδήποτε λόγο με όλους τους ιατρικούς ελέγχους (για κληρονομικές παθήσεις) και στα δύο σκυλιά είναι ένας εκτροφέας.
Τι θα πει "ιδιώτης"?
Για να είναι λοιπόν σωστός πρέπει να είναι όντως κατάλληλοι γεννήτορες τα σκυλιά αυτά. Το πώς κρίνεται αυτό το ξέρουμε! Από τη στιγμή λοιπόν που τα σκυλιά αξίζει να αναπαραχθούν (έκθεση) και έχουν τις εξετάσεις τους, ποιος εμποδίζει τον υπεύθυνο "ιδιώτη" απ' το να δηλώσει τη γέννα του και να βγάλει χαρτιά στα κουτάβια του?
Ποια η διαφορά?

Ας κάνει μία γέννα ο "ιδιώτης" και ας την κάνει όπως πρέπει. Ας τα χαρίσει ή ας τα πουλήσει πανάκριβα, δικαίωμά του.

"Εκτροφέας" δεν είναι μόνο αυτός με το μεγάλο και γνωστό kennel και τις λίστες αναμονής.

αν ένα άτομο θέλει απλά έναν απόγονο από το σκύλο του , και ζευγαρώσει το σκύλο (με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες) με αυτό το σκόπο για μία και μόνο φορά , ε όχι δεν μπορώ να τον αποκαλέσω εκτροφέα!
Αν το κάνει δηλαδή για μία φορά ή δύο το πολύ στη ζωή του...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κι εγω αυτο νομιζα, αλλα αν ο byb τηρει ολες τις προυποθεσεις για μια ασφαλη γεννα, κλπ κλπ ο αριθμος των γεννων δεν εχει τοση σημασια.
Απο κει και περα ειναι θεμα εμπειριας.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
αν ένα άτομο θέλει απλά έναν απόγονο από το σκύλο του , και ζευγαρώσει το σκύλο (με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες) με αυτό το σκόπο για μία και μόνο φορά , ε όχι δεν μπορώ να τον αποκαλέσω εκτροφέα!
Αν το κάνει δηλαδή για μία φορά ή δύο το πολύ στη ζωή του...
είπες: "Με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες".
Αυτό σημαίνει στοιχειωδώς (χωρίς να πιάσουμε τις γραμμές)

εκθέσεις μορφολογίας
εξετάσεις υγείας
εύρεση κατάλληλου επιβήτορα/θηλυκιάς
γέννα και φροντίδα κουταβιών μέχρι τους 2 μήνες τους, τουλάχιστον
δήλωση γέννας και έκδοση pedigree

όπως και να το πεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
όσοι λέτε και γνωρίζετε όλα αυτά περί ανεύθυνους ιδιώτες , αν για κάποιο λόγο θέλατε να ζευγαρώσετε το σκύλο σας , δεν θα παίρνατε τα κατάλληλα μέτρα;

μάλλον ναι! άρα γιατί να μην υπάρχουν υπεύθυνα άτομα σαν εσάς που να γνωρίζουν πως πρέπει να γίνει η αναπαραγωγή και να πράττουν ανάλογα;;;!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Προσπαθώ να σου εξηγήσω τόση ώρα ότι οι άνθρωποι που κάνουν ΟΛΑ αυτά προκειμένου να ζευγαρώσουν το σκύλο τους (αλήθεια πόσοι έχουν σκύλο άξιο αναπαραγωγής?) δεν εμπίπτουν στην κατηγορία "υπεύθυνος byb" - αυτό δεν υπάρχει - αλλά στην κατηγορία "σωστός εκτροφέας" κι ας έχουν κάνει μόνο ΜΙΑ γέννα.
Όλοι ιδιώτες είναι!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
μάλλον ναι! άρα γιατί να μην υπάρχουν υπεύθυνα άτομα σαν εσάς που να γνωρίζουν πως πρέπει να γίνει η αναπαραγωγή και να πράττουν ανάλογα;;;!!
Γιατί χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις που αφορά στη συγκεκριμένη φυλή, καθώς κ ποιο με ποιο σκύλο θα ζευγαρώσεις, για να βγουν κουτάβια με σωστά κ όσο το δυνατόν καλύτερα γονίδια (ποιος απλός ιδιοκτήτης τα γνωρίζει αυτά τόσο καλά ; )
Επίσης χρειάζεται αρκετό χρήμα για να κάνει κάποιος μία γέννα. Τέλος χρειάζεσαι κάποιον κτηνίατρο που να εμπιστευεσαι τυφλά κ να είναι εκεί 24/24, να ξενυχτίσεις με τα κουτάβια, να κάνεις υπέρυχους στη σκύλα να δεις αν όλα είναι οκ κ ένα κάρο ακόμη πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα για να πάνε όλα καλά (φυσικά μπορεί να υπάρξουν κ επιπλοκές...).
Κ φυσικά αν κάνεις όλα τα παραπάνω μαζί με όλες τις εξετάσεις κ τις εκθέσεις μορφολογίας κ επίσης γνωρίζεις τόοοσα για τη φυλή που'χεις επιλέξει, τότε φυσικά θα δηλωθεί η γέννα στον ΚΟΕ για να βγουν κ pedigree...

Εν κατακλείδι, πόσο θα πουλήσει τα κουτάβια αυτά ο συγκεκριμένος ιδιώτης/εκτροφέας ύστερα από όλα αυτά (χρόνο, χρήμα, αγωνία);

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Προσπαθώ να σου εξηγήσω τόση ώρα ότι οι άνθρωποι που κάνουν ΟΛΑ αυτά προκειμένου να ζευγαρώσουν το σκύλο τους (αλήθεια πόσοι έχουν σκύλο άξιο αναπαραγωγής?) δεν εμπίπτουν στην κατηγορία "υπεύθυνος byb" - αυτό δεν υπάρχει - αλλά στην κατηγορία "σωστός εκτροφέας" κι ας έχουν κάνει μόνο ΜΙΑ γέννα.
Όλοι ιδιώτες είναι!

καταλαβαίνω τι λες...εν μέρη συμφωνώ, όμως χρησιμοποιώ τον όρο ''ιδιώτης'' και όχι το ''σωστός εκτροφές'' για να ξεχωρίζουν όλοι ότι μιλάω για ανθρώπους που δεν έχουν εκτροφείο με 3- 4 σκυλιά, απλά ένα σκύλο σπίτι τους!!

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Γιατί χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις που αφορά στη συγκεκριμένη φυλή, καθώς κ ποιο με ποιο σκύλο θα ζευγαρώσεις, για να βγουν κουτάβια με σωστά κ όσο το δυνατόν καλύτερα γονίδια (ποιος απλός ιδιοκτήτης τα γνωρίζει αυτά τόσο καλά ; )
Επίσης χρειάζεται αρκετό χρήμα για να κάνει κάποιος μία γέννα. Τέλος χρειάζεσαι κάποιον κτηνίατρο που να εμπιστευεσαι τυφλά κ να είναι εκεί 24/24, να ξενυχτίσεις με τα κουτάβια, να κάνεις υπέρυχους στη σκύλα να δεις αν όλα είναι οκ κ ένα κάρο ακόμη πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα για να πάνε όλα καλά (φυσικά μπορεί να υπάρξουν κ επιπλοκές...).
Κ φυσικά αν κάνεις όλα τα παραπάνω μαζί με όλες τις εξετάσεις κ τις εκθέσεις μορφολογίας κ επίσης γνωρίζεις τόοοσα για τη φυλή που'χεις επιλέξει, τότε φυσικά θα δηλωθεί η γέννα στον ΚΟΕ για να βγουν κ pedigree...

Εν κατακλείδι, πόσο θα πουλήσει τα κουτάβια αυτά ο συγκεκριμένος ιδιώτης/εκτροφέας ύστερα από όλα αυτά (χρόνο, χρήμα, αγωνία);

σίγουρα όχι 250 και 300 όπως συνηθίζεται, αλλά δεν νομίζω να φτάσει και την τιμή του εκτροφείου..

με λίγα λόγια, ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής θα μπορεί να γλυτώσει γύρω στο 500άρικο, δεν νομίζω ότι είναι και λίγα

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
όσοι λέτε και γνωρίζετε όλα αυτά περί ανεύθυνους ιδιώτες , αν για κάποιο λόγο θέλατε να ζευγαρώσετε το σκύλο σας , δεν θα παίρνατε τα κατάλληλα μέτρα;

Ένας λογικός άνθρωπος θα πει ότι δεν θέλει να ζευγαρώσει τον σκύλο του γιατί ξέρει ότι δεν χρειάζεται να ζευγαρώσει!
Μόνο αυτό ο λόγος φτάνει!Δεν έχει παρακάτω!
Αυτό σου είπα και πιο πάνω!Αν ξέρεις ΓΙΑΤΙ δεν κάνει να ζευγαρώσεις τον σκύλο!
Καμία όρεξη για κουτάβια και ντάντεμα δεν έχω!Ούτε άτομα δεν έχω βρει να δώσω τα κουτάβια αν βάλω τον σκύλο μου να ζευγαρώσει!
Άρα γιατί να το κάνω?
Θα κάνω εξετάσεις στον σκύλο για να δω αν είναι απολύτως υγιής και μέχρι εκεί!

Αν παρ΄όλα αυτά θέλω να ζευγαρώσω τον σκύλο και εφόσον τον απέκτησα σωστά απευθύνομαι στο μοναδικό άτομο που ξέρει, και αυτός είναι ο εκτροφέας μου!

Είναι απλά τα πράγματα!Εμείς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα κάνουμε δύσκολα...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
σίγουρα όχι 250 και 300 όπως συνηθίζεται, αλλά δεν νομίζω να φτάσει και την τιμή του εκτροφείου..

με λίγα λόγια, ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής θα μπορεί να γλυτώσει γύρω στο 500άρικο, δεν νομίζω ότι είναι και λίγα
Ας βάλει κάποιος βρε παιδιά το ποστ με το κόστος μίας γέννας, γιατί δε το βρίσκω...