ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ προσωπικά, εντοπίζω τραγικά λάθη στην μέχρι τώρα συμπεριφορά σας. Ποιος σας είπε πως τα λάθη του σκύλου αντιμετωπίζονται με «ψευτοσφαλιαρες»?

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
Για αυτο το λογο σας ρωταω εσας που ξερετε ορισμενα πραγματα περισσοτερα να μας πειτε τι θα μπορουσαμε να κανουμε σε αυτη την συμπεριφορα του σκυλου.
Δηλ τι θα μπορουσαμε να ειχαμε κανει αφου μας γρυλισε ?
Και παλι σας λεω οτι το ζωο δεν το χτυπησαμε ποτε γιατι ειμαστε πολυ φιλικη με τα ζωα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Δηλ τι θα μπορουσαμε να ειχαμε κανει αφου μας γρυλισε ?
δεν θα ήταν καλύτερο να αναρωτιώσουν ΓΙΑΤΙ σου γρύλισε???????

μάλλον το έχεις χάσει το παιχνίδι φίλε.

το ότι το έχεις εκπαιδεύση με επαγγελματία δεν μπου λέει τίποτα.

υπάρχουν πολλοί ΄επαγγελαματίες ΄στον χώρο.

το ότι είσαστε ΄φιλικοί ΄πάλι δεν μου λέει τίποτα.

τα απότελέσματα τα βλέπεις μόνος σου.

στην περίπτωση σας είναι εμφανές ότι το σκυλί δεν έχι καταλάβει μέχρι που φτάνει και πια είναι τα όρια του.

συνιστώ.

δουλειά με άλλον επαγγελματία (προφανώς ο πρώτος απέτυχε) όσο είναι νωρίς.

ακόμη δεν είναι πολύ μεγάλο και κάτι θα σώσεις.

εαν τσιγκουνευτείς κάποια ευρά τώρα να είσαι προετοιμασμένος για σοβαρούς μελλοντικούς εφιάλτες..-

υγ

άνοιξε ένα άλλο post και γράψε μας (χωρίς να αναφέρεις όνομα) τα κριτίρια με τα οποία έψαχνες εκπαιδευτή , που τον βρήκες και γιατί κατέληξες σε αυτόν) :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν είναι μόνο οι ψευτοσφαλιάρες ... η αλήθεια είναι ό,τι αν είχες δώσει πραγματικές θα ήταν καλύτερα ... ( :lol: :lol: πλάκα κάνω)

Οταν ένα αρσενικό rott ειδικά αρχίσει να μεγαλώνει, περνάει κάποιες περιόδους της εφηβείας κυρίως, που όπως όλοι οι έφηβοι γίνεται εριστικός και ανυπάκουος ... αν υπάρξει χαλαρότητα από το αφεντικό του, ή κάποια περιστατικά που θα του επιβραβεύσουν την ''άγρια'' αυτή συμπεριφορά, (πχ γρυλίζει σε σκύλο και αυτός τα κάνει πάνω του) αυτή η συμπεριφορά
παγιώνεται, και αφού πιάνει (πχ τώρα δεν τον ενοχλείς με το φαγητό) συνεχίζεται ...

Δεν βλέπω κάποια τραγικά λάθη, εκτός από τις σφαλιάρες, που, συνήθως επειδή η αντοχή στον πόνο αυτών των σκύλων είναι πολύ μεγάλη, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τις αληθινές ...

Το πρόβλημα είναι κυρίως εκεί, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ο σκύλος αποφεύγει και αντιδρά σε σωματική επαφή κυρίως στο πλάι και στο πίσω μέρος του κορμού τυ, πράγμα που δίχνει ανασφάλεια και ότι δεν σας εμπιστεύεται - άρα αμύνεται, και επιβάλλεται πρώτα στα πιο αδύναμα κατά την κρίση του μέλη της οικογένειας ...

Η λύση ΤΩΡΑ???

Πολύ παιχνίδι - όχι κυριαρχικό (οχι να τραβάει σκοινί ας πούμε) αλλά σε μορφή εκτόνωσης στην φύση, με μπάλα την οποία δεν θα μπαίνεις στην διαδικασία να τον κηνυγάς για να την πάρεις, αλλά θα έχεις ''ανταλλακτική'' να του πετάς ...

Πολύ σωματική επαφή - κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και του φαγητού - βάλε το πιάτο στα γόνατά σου και ασε τον ναφάει απο εκεί για κάποιο καιρό το ίδιο - μετά πρόσθετε μία χουφτα στο φαγητό όταν τελειώνει - ΑΝ γρυλίσει ΔΕΝ τρώει λές ΜΗ και σηκώνεσαι ...

Τα ίδια και όποιο μέλος της οικογένειας σε ενδιαφέρει να σέβεται ο σκύλος ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Να συμπληρώσω ... έχει κι άλλα, αλλά ένα ένα ...

επίσης ... φιλικοί δεν είναι απαραίτητα η σωστή συμπεριφορά ... σταθεροί σε όλα είνaι η καλύτερη, ειδικά σε αρσενικό rott ...

συμφωνω στα του εκπαιδευτή, αλλά τώρα επιτέλους ας αναλάβει λίγο δράση και ο ιδιοκτήτης, αφού τον ενδιαφέρει ... ο σκύλος επαφή και σεβασμό σε αυτόν χρειάζεται ... δεν είναι και άσχετος, αφού την έβγαλε δύο χρόνια, κάτι θα καταφέρει ... ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ συμφωνώ, τώρα πρακτικά ... δεν το βλέπω να είναι απαραίτητη επαγγελματική βοήθεια, στο σπίτι πάλι μόνος με το Θηρίο θα είναι ... :lol: :lol:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ναι

αλλά άλλο να υπάρχει και κάποια εκτίμηση ζωντανή και άλλο internetική.

πόσα πράγματα μπορείς να καταλάβεις όταν βλέπεις ένα σκύλο live και δεν σου έχει πει ο ιδιοκτήτης???

πόσα λάθη μπορεί να έχει κάνει εν αγνοία του?

πόσα έχει κάνει που ντρέπετε ή φοβάτε να πει και εσύ θα καταλάβεις σε 5 λέπτα?

η λυση (σοβαρός) εκπαιδευτής είναι μονόδρομος για εμένα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Nαι, έχεις δίκιο ... θεωρούμε ότι είναι ειλικρινής ...
Τώρα για το αν κατάλαβε τί έκανε, εγώ για κλό και για κακο σκέφτομαι κι άλλα χίλια που δεν είπε , και απαντάω ανάλογα ... :lol: :lol: :lol:

Τέλος πάντων, βγαίνουμε off 8)

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
Φιλε μακη
Θελω να πιστευω οτι δεν εχω χασει τιποτα οπως μου λες , η συμπεριφορα μου προς το σκυλο ειναι πολυ καλη και δεν του κανω χαρες του σκυλου εκει που πρεπει να το κοψω το κοβω με ενα ΜΗ εντονο και τελος .
Και πιστευω οτι ο χωρος εκπαιδευσης που πηγαμε ειναι πολυ καλος , οπως και οι ανθρωποι εκει το ιδιο επισης , τωρα σιγουρα δεν ξερω τα πραγματα οπως εσυ που φαινεται να εχεις ασχοληθει πολυ περισσοτερο ουτως η αλλως ειμαστε εδω για να ακουμε και να κανουμε νεα πραγματα :)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
όπως νομίζεις.

εαν εμένα μου γρύλιζε ένα σχεδόν ενήλικο ροττ πάντως θα το λέρωνα το παντελονάκι μου :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

βλέπεις ξέρω τι μπορεί να κάνει :wink:

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
ΜΑΚΗΣ said:
όπως νομίζεις.

εαν εμένα μου γρύλιζε ένα σχεδόν ενήλικο ροττ πάντως θα το λέρωνα το παντελονάκι μου :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

βλέπεις ξέρω τι μπορεί να κάνει :wink:
Μα την στιγμη που μου γρυλισε, φοβηθηκα δεν ειπα εγω κατι αντιθετο με αυτο

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
βρες άλλον εκπαιδευτή.

δεν μπορώ να κάνω ανάλυση internetική.

ένα λάθος.

το σκυλί τρώει.

το ακουμπάς

γρυλίζει

σταματάς.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙΣ την συμπεριφορά του.

το σκυλί έκανε κάτι.

γυναίκα το ΄χτυπάει απάλα στον κώλο΄

γυρνάει γρυλίζει

γυναίκα σταματάει

φεύγεις

το ακουμπάς στο στήθος για γειά

σκυλί γρθλίζει

σταματάς

ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ φορές τον ΄χεις επιβραβεύσεη ανάλογα?????

πόσες φορές όταν γάβγιζε στα άλλα σκυλιά τον χάιδευες λέγοντας ήρεμα , μη ή κάτι άλλο.

αυτή την στιγμή που εσύ προσπαθούσες να τον ηρεμήσεις αυτός το έπαιρνε σαν μπραβο

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
Μακη δεν σου ειπα να μου κανεις αναλυση απο το internet

Και αυτες τις οποιες φορες μου, μας γρυλισε ο σκυλος ποτε δεν πηρε επιβραβευσει απο μας ,ακομα ουτε και στις βολτες οταν αγριευε με τους αλλους σκυλους ποτε δεν τον επιβραβευσα
Την επιβραβευση την επαιρνε εκει που επρεπε

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν με καταλαβαίνεις.

πλησιάζεις το σκυλί την ώρα που τρώει.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

ΓΡΥΛΙΖΕΙ

ΦΕΥΓΕΙΣ

αυτό γιια το σκυλί ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

για αυτό ΚΕΡΔΙΣΕ το φαί του.

το σκυλί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΣ.

το ακουμπάς

ΓΡΥΛΙΖΕΙ

ΣΤΑΜΑΤΑΣ

αυτό ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ για τον σκύλο

ΚΕΡΔΙΣΕ αυτό που ήθελε

ζήτησες την γνώμη μας.

η δικιά μου είναι

βρες εκπαιδευτή.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Βρήκε εκπαιδευτή και δεν τα κατάφερε , δεν ξέρομαι τα οικονομικά του άνθρωπου, έχει δυνατότητα να πάει ξανά σε εκπαιδευτή , ξέρει εάν καταφέρει κάτι όταν θα μείνει μόνος με το θηρίο .
Ας ξεκινήσει από μόνος με παιχνίδι δεν θα του χαρίζεστε σε τίποτα, ο σκύλος δεν σου έχει εμπιστοσύνη και εσύ δεν έχεις σε αυτόν για αυτό δεν μπορεί να πάει μπροστά τίποτα .
Από τώρα δεν θα τον αφήνεις να ανεβάζει πόδια πάνω σου , αν το κάνει , με τίποτα τα χέρια σου στο στόμα του ούτε για πλάκα
όταν έρχεται να τον χαϊδέψεις εκεί που κάθεσαι θα τον γυρίζεις να έχει πλάτη σε σένα και μετά θα τον χαϊδεύεις .
Υπάρχουν χίλια δύο απλά πράγματα να ξεκίνησες με αυτά και βλέπεις, υπάρχει βέβαια και άλλη λύση σαν τελευταία που σίγουρα θα διορθώσει μερικά σφάλματα

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
ΜΑΚΗΣ said:
δεν με καταλαβαίνεις.

πλησιάζεις το σκυλί την ώρα που τρώει.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

ΓΡΥΛΙΖΕΙ

ΦΕΥΓΕΙΣ

αυτό γιια το σκυλί ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

για αυτό ΚΕΡΔΙΣΕ το φαί του.

το σκυλί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΣ.

το ακουμπάς

ΓΡΥΛΙΖΕΙ

ΣΤΑΜΑΤΑΣ

αυτό ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ για τον σκύλο

ΚΕΡΔΙΣΕ αυτό που ήθελε

ζήτησες την γνώμη μας.

η δικιά μου είναι

βρες εκπαιδευτή.
Σωστα τα βρισκω αυτα που μου λες , ειδες οτι εγω δεν ηξερα οτι αν το αφηνεις το σκυλι το παιρνει σαν επιβραβευση

Π.χ οταν το σκυλι γρυλισει τι κανω εγω ? δεν μου ειχε πει ποτε κανεις κατι να κανω και δεν ηξερα

Κοιταξε το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα αυτη την στιγμη μου ειναι λιγο δυσκολο να βρω εκπαιδευτη και οικονομικως αλλα και που να ψαξω εγω αφου ειμαι απειρος με τους εκπαιδευτες να τον βρω ?

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
psaras said:
Βρήκε εκπαιδευτή και δεν τα κατάφερε , δεν ξέρομαι τα οικονομικά του άνθρωπου, έχει δυνατότητα να πάει ξανά σε εκπαιδευτή , ξέρει εάν καταφέρει κάτι όταν θα μείνει μόνος με το θηρίο .
Ας ξεκινήσει από μόνος με παιχνίδι δεν θα του χαρίζεστε σε τίποτα, ο σκύλος δεν σου έχει εμπιστοσύνη και εσύ δεν έχεις σε αυτόν για αυτό δεν μπορεί να πάει μπροστά τίποτα .
Από τώρα δεν θα τον αφήνεις να ανεβάζει πόδια πάνω σου , αν το κάνει , με τίποτα τα χέρια σου στο στόμα του ούτε για πλάκα
όταν έρχεται να τον χαϊδέψεις εκεί που κάθεσαι θα τον γυρίζεις να έχει πλάτη σε σένα και μετά θα τον χαϊδεύεις .
Υπάρχουν χίλια δύο απλά πράγματα να ξεκίνησες με αυτά και βλέπεις, υπάρχει βέβαια και άλλη λύση σαν τελευταία που σίγουρα θα διορθώσει μερικά σφάλματα
Αυτο που μου λες οτι δεν θα του χαριζεστε με τιποτα μας το ελεγε και ο εκπαιδευτης ,τον μην ανεβαινει επανω μας η να μην βαζουμε τα χερια μας στο στομα του και αλλα πολλα

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
Παντως και θελω και εχω ολη την καλη διαθεση για να διορθωσω τα τυχον
λαθοι που εχω περασει στον apolonako μου γιατι τον λατρευω υπερβολικα
:wink: :wink:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη