...και εκει που ελεγα οτι ο σκυλος μου,αν και στην εφηβεια,ειναι πολυ ηρεμος,ηρθε η σημερινη ημερα να με διαψευσει.Οταν φτασαμε στην εκθεση τον ειδα πολυ "τσιτομενο"Ενταξει λεω θα του περασει,καινουργιο περιβαλλον.Καναμε την βολτα μας,τον εβαλα αργοτερα στο κλουβι του και τον εβγαλα λιγο πρι μπουμε στον στιβο.Οταν ειδε τα υπολοιπα ροτ,αρχισε να τους γαυγιζει απειλητικα,να με τραβαει,παρολες της φωνες μου,και γενικα αντικρισα εναν αλλον Λεων.
Γνωριζω οτι τα ροτβαιλερ ενηλικιωνονται και αλλαζουν απο 18-22 μηνων αλλα τετοια συμπεριφορα δεν την περιμενα γιατι δεν ειχε δειξει δειγματα τοσο καιρο.Στην πλατεια που πηγαινουμε τοσους μηνες ειναι αρκετα φιλικος με ολα τα σκυλια.
Που μπορει να οφειλεται αυτη η συμπεριφορα?Ο εκτροφεας μου ειπε οτι δεν εχει συνναναστραφει αρκετα με αλλα σκυλια,με αποτελεσμα να τους θεωρει εχθους,και προσπαθουσε να τους επιβληθει.Τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση?Επισης να αναφερω οτι αυτη του η συμπεριφορα πρεπει να σταματησει αμμεσα,γιατι αν μη τι αλλο ενοχλει και τα σκυλια που διαγωνιζονται!
Κατα τα αλλα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την σημερινη του εμφανιση,(λιγο στο τρεξιμο μου τα χαλασε,χοροπηδαγε αρχικα).
Το εντυπο αξιολογησης αναφερει.
---typical male with correct bones and substance(?)
---correct head,eyes,ears bite and black pigmentatim(?)
---correct topline(?)
---exc angulations
---deep chest
---straight and parallel front legs
--- correct coat,colour and markings
---correct movement
Αυτα!Οπου εχω ερωτιματικο ας μου εξηγησει οποιος εχει την ευγενη καλοσυνη τι σημαινουν αυτες οι λεξεις.Επισης καθε κριτικη ειναι ευπροσδεκτη(και αρνητικη και θετικη!)