ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Θεωρείς την στείρωση παιχνιδάκι?
Θέλεις να υποβάλεις το σκυλί σε μια τέτοια δοκιμασία για έναν τέτοιο λόγο?
?

παλι βγαζετε αυθαιρετα και βιαστικα συμπερασματα??? Ποτε το ειπα εγω αυτο??

Αλλωστε γιατι να ηθελα να συζητησω το θεμα μαζι σας, αν θεωρουσα τη στειρωση παιχνιδακι???

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ην αναγκη του ζευγαρωματος σε μια τετοια περιπτωση, οπως τη δικη μου και του σκυλου μου, με τη θηλυκια σε αποσταση αναπνοης..
Δεν μπορώ να κατανοήσω πως μπορείς να αφήνεις ένα σκυλί ελεύθερο να πάει έξω από την πόρτα της θηλύκιας..
Με τι σκεπτικό..??
Να άνοιξει την πόρτα?
Να βιάσει το αφεντικό της???

Τι????
Οποτε υπέθεσα ότι ίσως πιστεύεις αυτά..

Επίσης δεν μου απάντησες που έχεις το αρσενικο και που έχει αυτός την θηλύκια..

και αν ναι τι κανατε???τον φιμωσατε ή κλεισατε τα δικα σας αυτια για να μην ακουτε το κλαμα και τον πονο του?
?

Πες μου κάτι..
Αν είχες ένα γιο (δεν ξέρω αν έχεις..) και αυτός έβλεπε κάθε μέρα την Τζούλια Αλεξανδράτου αλλα δεν του καθότανε και τσιριζε και τα εσπαγε ολα απο τον εκνερισμο του και ήταν πάνω στην εφηβεία τι θα έκανες???
Θα τον ευνούχιζες?
Θα του έλεγες βγες και ότι βρείς μπροστά σου ΜΠΙΠ για να ηρεμήσεις?

Δεν τα ταυτιζω αλλα ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεσαι..

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
?

Αλλωστε για να ηθελα να συζητησω το θεμα μαζι σας, αν θεωρουσα τη στειρωση παιχνιδακι???
προσωπικα θεωρω την στειρωση του αρσενικου παιχνιδακι!(δικη μου αποψη, που εχω δει κ ενα καρο χειρουργεια κ εχω στειρωσει κ δικα μου σκυλια κ γατια)
στην περιπτωση σου, δεν βρισκω πραγματικα τον λογο γιατι να μην το κανεις εφοσον το σκυλι σου, γνωριζεις κ εχεις αποφασισει να μην το ζευγαρωσεις ποτε σου(κ παλι ορθα κατ εμε)
κ εχω δει πολλα σκυλια να ''υποφερουν'' οπως ο δικος σου για μερες (5-6) κ να ξημερωβραδιαζονται εξω απο το σπιτι μου περιμενωντας την νυφη να κατεβει. να μην τρωνε, να κλαινε ατελειωτα κ να κανουν σαν τρελα γιατι η λιμπιντο τους εχει πιασει κοκκινο.εχω δει ποσο ηρεμουν μετα κ ποσο νοχελικα ειναι, ομως εχω δει κ μερικα να γινονται νωθρα κ παχια, κ ελαχιστα να παθαινουν πετρα στα νεφρα.
ολα αυτα ειναι υποκειμενικα κ ειδικα για καθε σκυλο κ καθε ιδιοκτητη μαζι.οχι κανονας.
εσυ γνωριζεις τον σκυλο σου κ τις απαιτησεις σου καλυτερα.
ειναι απλα ενας κατοικιδιος σκυλος, συντροφος σου κ θες να ηρεμησει με εναν ευκολο τροπο.η στειρωση ειναι παιχνιδακι, τα μετεπειτα ομως θελουν προσοχη.(σε καποια σκυλια, σε αλλα καθολου) ειδικη τροφη κ αρκετη ασκηση.(για να μην παχυνει κ να μην βγαλει πετρες στα νεφρα, κατι που κ αστειρωτος μπορει να παθει βεβαια)
για μενα καντο, προχωρα.μην καθεστε ομως τωρα να τσακωνεστε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο kango1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Θεωρείς την στείρωση παιχνιδάκι?
Θέλεις να υποβάλεις το σκυλί σε μια τέτοια δοκιμασία για έναν τέτοιο λόγο?
?

Αλλωστε γιατι να ηθελα να συζητησω το θεμα μαζι σας, αν θεωρουσα τη στειρωση παιχνιδακι???
Συγγνώμη αγαπητη έχεις η δεν έχεις πει επανελημμένα ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί είμαστε κατά της στείρωσης?

Ποια αυθαίρετα συμπεράσματα?
Τι θέλεις να ακούσεις για να είσαι ικανοποιημένη?
Ασε τον σκύλο σου έξω από την σκύλα να της κάνει καντάδα?
ή στείρωσε τον για να μην ακούς τις τσιρίδες του?

Ποια αυθαίρετα συμπεράσματα?
Αν δεν αντέχεις τον αντίλογο τότε ναι λάθος έκανες..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί να στειρώσω τον σκύλο μου:

1. Γιατί το επιβάλλουν λόγοι υγείας (κρυψορχία, προστατίτιδα κτλ)
2. Για να αντιμετωπίσω την κυριαρχική του συμπεριφορά
3. Για να πάψει να είναι επιθετικός με τα άλλα σκυλιά
4. Για να περιορίσω τις τάσεις φυγής του προς αναζήτηση θηλυκού
5. Για να σταματήσει να μαρκαρει στο σπίτι
6. Για προληπτικούς λόγους (πχ. για να μην αναπτύξει όγκους στους ορχεις)
7. Για να αποκλειστεί η πιθανότητα ανεπιθύμητου ζευγαρώματος σε περίπτωση που αδυνατώ να τον ελεγξω.

- Τα 2,3,4,5 μπορούν να αντιμετωπιστούν με εκπαίδευση ή περιορισμο του σκυλου
- Το 6 (να υποβάλλω το ζώο σε ταλαιπωρία στα καλά καθούμενα και χωρίς να συντρέχουν λόγοι υγείας) προσωπικά το θεωρώ παράλογο.
- Το 7 είναι πρόβλημα του ιδιοκτήτη και όχι του σκύλου.

Γιατί να μην στειρώσω το σκύλο μου:

1. Γιατί δεν θέλω να επηρεάσω την συμπεριφορά του.
2. Γιατί δεν θέλω να επέμβω στο οργανισμό του
3. Διότι, εάν δεν το επιβάλουν λόγοι υγείας, δεν θέλω να υποβάλλω σε αναίτια ταλαιπωρία το ζώο.

Τι θα έκανα στη θέση σου.

- Θα συζητούσα με τον κτηνίατρο μου τα υπέρ και τα κατά της στείρωσης
- Θα παρακαλούσα τον ιδιοκτήτη της θηλυκής να περιορίζει τη σκύλα στο σπίτι του την περίοδο του οίστρου της .
- Θα σταματούσα να ερμηνεύω την συμπεριφορά του σκύλου μου με βάση ανθρώπινα κριτήρια.
- Θα διάβαζα παραπάνω σχετικά με την συμπεριφορά των σκύλων. Θα μάθαινα, για παράδειγμα, γιατί οι λύκοι είναι οι σκύλοι και οι σκύλοι είναι οι λύκοι και όχι αυτό που πιστεύω

eirini83 said:
απ' οτι γνωριζω σκυλος και λυκος ειναι αρκετα απομακρυσμενα ξαδερφακια εδω και χιλιαδες χρονια και γονιδιακα ο σκυλος απεχει παρασαγγας απο τον μακρυνο του προγονο
ξεκινώντας από εδω

Αυτά. Ελπίζω αυτή την φορά να λύθηκαν οι απορίες σου.

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Δεν μπορώ να κατανοήσω πως μπορείς να αφήνεις ένα σκυλί ελεύθερο να πάει έξω από την πόρτα της θηλύκιας..
Με τι σκεπτικό..??
Να άνοιξει την πόρτα?
Να βιάσει το αφεντικό της???

Τι????
Οποτε υπέθεσα ότι ίσως πιστεύεις αυτά..

Επίσης δεν μου απάντησες που έχεις το αρσενικο και που έχει αυτός την θηλύκια..

?

Πες μου κάτι..
Αν είχες ένα γιο (δεν ξέρω αν έχεις..) και αυτός έβλεπε κάθε μέρα την Τζούλια Αλεξανδράτου αλλα δεν του καθότανε και τσιριζε και τα εσπαγε ολα απο τον εκνερισμο του και ήταν πάνω στην εφηβεία τι θα έκανες???
Θα τον ευνούχιζες?
Θα του έλεγες βγες και ότι βρείς μπροστά σου ΜΠΙΠ για να ηρεμήσεις?

Δεν τα ταυτιζω αλλα ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεσαι..
αν διαβασεις αυτα που εγραψα θα παρεις απαντησεις στα ερωτηματα σου...δεν μπορω να λεω συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.....μιλησα και για τον λογο για τον οποιο αναγκαστηκα να τον αφησω εξω απο την πορτα της θηλυκιας και για την αποσταση στην οποια βρισκονται...δεν εχω να πω κατι αλλο...

τωρα για την αποψη σου περι Αλεξανδρατου θα ξερεις και η ιδια οτι κανενα λογικο αγορι εστω και στην εφηβεια δεν θα καθοταν να σκασει για την Αλεξανδρατου οπως λες......εκτος κι αν εχεις εσυ παραδειγμα να μας αναφερεις.....και σιγουρα θα καταλαβαινε οτι θα επρεπε να στρεψει το ενδιαφερον του αλλου.....ο σκυλος ομως δεν εχει καν τη δυνατοτητα να το στρεψει αλλου....

και αν ειναι να συνεχιστει ετσι η συζητηση αυτη, εγω την σταματαω εδω, γιατι δεν θελω να μπω στη διαδικασια να πρεπει να ανασκευασω ενα τοσο ακυρο επιχειρημα...τη στιγμη που εγω μιλουσα σοβαρα....αλλα καποιοι το αντιμετωπιζετε το ζητημα στην πλακα......

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αν διαβασεις αυτα που εγραψα θα παρεις απαντησεις στα ερωτηματα σου...δεν μπορω να λεω συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.....μιλησα και για τον λογο για τον οποιο αναγκαστηκα να τον αφησω εξω απο την πορτα της θηλυκιας και για την αποσταση στην οποια βρισκονται...δεν εχω να πω κατι αλλο...

τωρα για την αποψη σου περι Αλεξανδρατου θα ξερεις και η ιδια οτι κανενα λογικο αγορι εστω και στην εφηβεια δεν θα καθοταν να σκασει για την Αλεξανδρατου οπως λες......εκτος κι αν εχεις εσυ παραδειγμα να μας αναφερεις.....και σιγουρα θα καταλαβαινε οτι θα επρεπε να στρεψει το ενδιαφερον του αλλου.....ο σκυλος ομως δεν εχει καν τη δυνατοτητα να το στρεψει αλλου....

και αν ειναι να συνεχιστει ετσι η συζητηση αυτη, εγω την σταματαω εδω, γιατι δεν θελω να μπω στη διαδικασια να πρεπει να ανασκευασω ενα τοσο ακυρο επιχειρημα...τη στιγμη που εγω μιλουσα σοβαρα....αλλα καποιοι το αντιμετωπιζετε το ζητημα στην πλακα......
Διαβασε το 56# ...

Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω..

Αν συνεχίζεις και δεν καταλαβαινεις η συζητηση σιγουρα θα εξελιχθει σε Ανιτα Πανια..

Last edited:

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
η συνεχεια αυριο..παω για ξαπλα παιδια.κοιτα μην βρω αυριο καμια τριανταρια σελιδες ακομη στο ιδιο topic να λετε ακομη τα ιδια!:p:D
καληνυχτα!

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
οκ. με καλυψαν οι απαντησεις σας...ειναι φανερο οτι ο,τι ειχατε να πειτε το ειπατε.......δεν περιμενω κατι αλλο........ευχαριστω οσους μπηκαν στον κοπο να συζητησουν σοβαρα το θεμα που εθεσα...και μπορεσα να μαθω λιγα καινουρια πραγματα........

και δεν ειναι οτι δεν αντεχω τον αντιλογο...εμενα δεν με ενδιαφερει αν βγω λαθος στην τελικη.......προσπαθησα οσο το δυνατον καλυτερα να σας περιγραψω την κατασταση, για να μου προτεινετε καποια/ες λυση/εις η εναλλακτικες της στειρωσης που εφαρμοζετε εσεις οταν τα σκυλια σας αντιμετωπισουν το ιδιο προβλημα....Αλλα μαλλον δεν το αντιμετωπιζετε καν σαν προβλημα και το προσπερνατε ετσι απλα.......οποτε δεν εχει νοημα να συνεχισω τη συζητηση αυτη εφοσον βλεπουμε εντελως διαφορετικα τα πραγματα.......και απο τη στιγμη που δεχομαι επιθεση για τον τροπο που σκεφτομαι και που αντιμετωπισα την ολη κατασταση, αντι για συμπαρασταση και ενδιαφερον....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θα σου πω για το τι εκανα εγω οταν ζουσα με τα δικα μου σε διαμερισμα κα ηταν η Ροξυ στις μερες τις.
Επαιρνα την Ροξ στην κρεββατοκαμαρα και ο Δαιμονας απ εξω και η πορτα ανοιχτη λαχανιασμα και παρακαλητο να βγει η Ροξ εξω,κλαμα μεχρι πρωιας οταν πια κοιμομουν τρυπωνε μεσα ξυπνουσα και εφευγε σφαιρα εξω,δεν αφηνε και την Ροξυ να φαει αλλα ημουν εκει και τον επαιρνα μακρυα της,εβγαζα μια φωνη και ειχα 1 λεπτο ησυχια,να κανει τιποτα δεν μπορουσε γιατι γλυστρουσε το πατωμα.
Ειναι οντως βασανιστικο αλλα μονο για εμας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
προσωπικα θεωρω την στειρωση του αρσενικου παιχνιδακι!(δικη μου αποψη, που εχω δει κ ενα καρο χειρουργεια κ εχω στειρωσει κ δικα μου σκυλια κ γατια)
Kι εγώ συμφωνώ. Και απο δω και πέρα μιας και προτίθεμαι μονο ημίαιμα να παίρνω, πάντα θα τα στειρώνω, οπως και τον τωρινό.

Αν θές ολοκληρωμένη αποψη περι στείρωσης, στην παρέθεσε η rottie παραπάνω. Απλως λέω και τη δική μου, για να μη νομίζεις οτι είμαστε ολοι κατά της στείρωσης.

Εξακολουθω να πιστεύω οτι πρεπει να στειρώσεις αμεσα το σκύλο, αφού τον αφήνεις ελεύθερο να αλωνίζει! Εκανα κι εγω το μέγα λάθος με τον προηγούμενο και ποτέ δε θα μάθω πόσα ημίαιμα σετεράκια κυκλοφορούν κάτω απο τις ρόδες των αυτοκινήτων εξαιτίας του (μου....)

Και τι εννοείς σε "αναγκάζει" να τον βγάζεις??? Διάβασα το ποστ σου, αλλά δεν είδα πουθενά εξαναγκασμό......

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Μπορει η γειτονια σου να έχει 5 θηλυκα σκυλια, το Πασχα να πας διακοπες και να ειναι 2 σκυλες σε οιστρο, το καλοκαιρι άλλες 4 και τα Χριστουγεννα 2 (κατι σαν τα δώρα που Πασχα και του καλοκαιριου :D:D) συνολο 18 οιστροι σε ένα χρόνο :eek:

Τι θα κανεις? θα ζευγαρώσεις το σκυλί σου 18 φορές? επιδη υποφέρει?
και λέω εγω ναι,νομιζεις ότι θα ειναι ήρεμος μετα?

Νομίζω πως στην περιπτωσή σου η απάντηση έχει δωθεί από τα πρώτα post.

Και να τρως μπροστά του μπριζολάκια μπορείς να το πείς βασανιστήριο αλλά τι να κάνουμε δεν του δίνουμε κι ας χτυπιέται, εξαρτάται πόσο θέλεις να ξεχυλώσεις τη λέξη βασανισμός και το κολλάς παντού.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Αυτο που ζητησα να συζητηθει σε αυτο το thread ειναι το γιατι ειστε αρνητικοι στο θεμα της στειρωσης- οσοι ειστε και αν καποιοι πιστευετε οτι θα επρεπε να καταφυγω στη λυση της στειρωσης για το προβλημα αυτο ή οχι και γιατι..Επισης θα με ενδιεφερε να ακουσω τις αποψεις οσων τυχον στειρωσαν το αρσενικο τους και ποιες τυχον ηταν οι επιδρασεις της επεμβασης σ αυτο...πχ καταθλιψη...
και πραγματικα θελω να ρωτησω κατι ακομη.....οσοι τα λετε αυτα οτι ειναι οκ και δεν τρεχει και τπτ, ειχατε ποτε θηλυκο σε οιστρο δίπλα σας???

και αν ναι τι κανατε???τον φιμωσατε ή κλεισατε τα δικα σας αυτια για να μην ακουτε το κλαμα και τον πονο του??
Απαντάω για να εκθέσω την καθαρά προσωπική μου εμπειρία πάνω στο θέμα αφού αυτό ζητάει η συμφορουμίτισα eirini83. Για όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουν τεθεί θεωρώ ότι η απάντηση #66 της Rottie είναι παραπάνω από πλήρης.

Έχω στο σπίτι δύο σκυλιά, ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό, κάτι παραπάνω από τριών ετών. Την περίοδο του οίστρου ξαπόστελνα τη θηλυκιά στη μητέρα μου για καμιά εικοσαριά μέρες γιατί αυτό που με απασχολούσε πρωτίστως ήταν να μη ζευγαρώσουν τα σκυλιά.
Γύρω στις είκοσι μέρες η θηλυκιά επέστρεφε σπίτι μας και τα είχαμε όλη μέρα να μανουριάζουν γιατί προφανώς η σκύλα μύριζε ακόμα, ο αρσενικός προσπαθούσε να την καβαλήσει, η θηλυκιά αγρίευε για να τον διώξει, όοοοοολη μέρα το ίδιο σκηνικό.

Προβλήματα όπως να μην τρώει, να μην κοιμάται, να ουρλιάζει και άλλα τέτοια που κατά καιρούς έχω ακούσει για άλλους αρσενικούς δεν είχαμε, απλά όλη μέρα πήγαινε με τη μουσούδα κολλημένη στην ουρά της και σε κάθε προσπάθεια να την καβαλήσει εκείνη του την έλεγε αγρίως.

Βέβαια ακόμα κι αυτό από ένα σημείο και μετά καταντούσε εκνευριστικό, για εμάς, δε νομίζω ότι ο σκύλος είχε κάποιο πρόβλημα, "ψυχολογικό" ή οποιοδήποτε άλλο. Ο σκύλος μύριζε και καταλάβαινε ότι έπρεπε να καβαλήσει κι αυτό προσπάθούσε.

Πριν έξι μήνες στειρώσαμε τον αρσενικό, ένα σκύλο με πολύ έντονο χαρακτήρα. Στο διάστημα αυτό, δεν ξέρω αν είναι μικρό ή όχι, ο χαρακτήρας του δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό, οι κυριαρχικές του τάσεις δεν έχουν ελλατωθεί καθόλου, εξακολουθεί να έχει όλες του τις παλιές κακές συνήθειες, εξακολουθεί να κάνει ότι μ****ία ζημιά του κατέβει στο κεφάλι, δεν έχει πάρει γραμμάριο χωρίς να του αλλάξουμε τροφή (θεωρώ αρκετά καλή αυτή που ήδη δίναμε) ή να αυξήσουμε την άσκηση (ούτως ή άλλως βέβαια είχαμε από πριν καλό πρόγραμμα με βόλτες & καθημερινή εκτόνωση). Εξακολουθεί να είναι ο ζωηρός, χαρούμενος, παιχνιδιάρης κι άτακτος σκύλαρος που γουστάρουμε. Οπωσδήποτε δεν έχει πάθει κατάθλιψη. Είμαι δε σχεδόν σίγουρη πως ούτε έχει καταλάβει ότι κάτι λείπει ανάμεσα από τα πίσω πόδια του.

Στο μεταξύ τον έχουμε ξετινάξει στις εξετάσεις, το μόνο που παρουσιάζει είναι αυξημένο σάκχαρο, αλλά αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει να κάνει με τη στείρωση αλλά με την προηγούμενη διατροφή του καθώς δεν ήταν πάντα οικόσιτος σκύλος.

Από προσωπική εμπειρία λοιπόν δεν έχω κάτι αρνητικό να επισημάνω, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, για να μην είμαι απόλυτη.

Στη θέση σου τώρα, αν ο δικός μας είχε εξαρχής τόσο υπερβολικές αντιδράσεις μάλλον θα το είχαμε κάνει νωρίτερα.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ναι, εκεί είδαμε διαφορά. Από όλο το εικοσαήμερο μόνο δυο τρεις μέρες -γύρω στη δέκατη/δωδέκατη- τη μύριζε κι έκανε και μια-δυο απόπειρες να καβαλήσει αλλά μέχρι εκεί. Ιδιαίτερη επιμονή δεν έδειξε. Τις υπόλοιπες μέρες σημασία δεν έδινε. Σα να μην υπήρχε οτιδήποτε διαφορετικό.

Πριν τη στείρωση καταλαβάιναμε ότι η μικρή κοντεύει στις μέρες της γιατί η προσκόληση της μύτης του στον πισινό της ξεκινούσε μέρες πριν δούμε αίμα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μιλάμε τόσην ώρα για το αρσενικό. Για το αν στεναχωριέται αμφιβάλλουν κάποιοι, αλλά για το αν ξεσηκώνεται έντονα και ενοχλεί τα αφεντικά (και ενίωτε και τους γείτονες) κανείς. Άρα, άσχετα με το πως ασθάνεται η όχι ο αρσενικός, πρόβλημα υπάρχει. Συμφωνούμε όλοι. Επίσης, είναι φανερό πως δεν είναι όλοι οι αρσενικοί το ίδιο (στο θέμα ορμών) και ούτε όλοι οι ιδιοκτήτες ίδιοι στο θέμα να κρατάνει τον αρσενικό σε "ασφαλής" απόσταση.

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, γιατί έχω καταλάβει πως ΠΟΛΛΟΙ ιδιοκτήτες θηλυκών ΔΕΝ το ξέρουν, είναι το ότι η θηλυκιά είναι με το μέρος του ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ (έστω για κάποιες πιο κρίσημες μέρες) και ΔΕΝ συμμερίζεται της απόψεις των ιδιοκτητών περί ημίαιμης/απρεπής γέννας.

Όλες "τσούλες" είναι, μην γελιέστε (όσοι έχετε κορίτσια) και όταν έρθει η ώρα, θα κάνουν τα ΠΑΝΤΑ να εξυπηρετήσουν έναν, ή πολλούς αρσενικούς -ΟΣΟ "σωστή ανατροφή" και να έχουν πάρει από εσάς.

Είναι άξιο απορίας πως η θηλυκιά γειτόνισσα της Ειρήνης δεν έχει μείνει ακόμη έγκυος, αν όχι από τον κούκλο της ίδιας, από κάποιον άσχετο (ή ΠΟΛΛΟΥΣ ξαναλέω) αδέσποτο σκύλο. Κάνουν απίστευτα ακροβατικά για να ζευγαρώσουν... έγω δει και ζευγάρωμα να γίνεται (κανονικά!) με φράχτη ΑΝΑΜΕΣΑ στο ζευγάρι. Και η θηλυκιά ΒΟΗΘΑΕΙ.

Μεγάλη προσοχή θέλει και στις βόλτες των θηλυκών σε οίστρο. Πόσοι είναι που κατάφεραν (με το κορίτσι τους στο λουρί δίπλα τους) να διώξουν 2-3 αρσενικούς από μπροστά της, αλλά ΟΧΙ τον έναν (πιο έξυπνο) από πίσω της;

Σε αυτήν την περίπτωση (αν δηλαδή έχουν ήδη "ενωθεί" οι σκύλοι) το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ που μπορείς να κάνεις είναι να τα χωρίσεις δια της βίας. Θα πληγώσεις πάρα πολύ το θηλυκό σου (η οποία θα είναι έτσι κι αλλιώς μάλλον ήδη έγκυος).

Όσο για τις "τσούλες" σκύλες, παραθέτω τη δική μου εμπειρία. Το αρσενικό Πίτ-Μπουλ μου είχε για μήνες πολύ φιλική σχέση με το θηλυκό ημίαιμο Πιτ-Λαμραντόρ των δίπλα. Όταν αδιαθέτησε εκείνη δεν είχαμε κλάμματα (μόνο όταν την άκουγε να βγαίνει βόλτα πήγαινε και εκείνος στην πόρτα).

Μόλις όμως ήταν η πρώτη γόνημη μέρα, ΚΛΕΦΤΗΚΑΝ! Συνενοημένα εντελώς. Ο δικός μας ήταν με το αφεντικό του (το δικό μου ταίρι!) στο κήπο μας κι έπαιζε. Η "λεγάμενη" βγήκε με τον ιδιοκτήτη της (δεμένη) για βόλτα. Ξαφνικά, το "παλιοθήλυκο" κάνει ένα απότομο τράβηγμα και του φεύγει, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο αρσενικός μας πηδάει την μάντρα, και δώσ' του δρόμο και οι δύο! Πήγαν πίσω από το βουνό, κρυμμένοι καλά μέσα στο δάσος για καμιά ώρα και μετά τους βρήκαμε... το ύφος του αρσενικού (la vache qui rit) και η υγρασία γύρω από το πίσω μέρος της θηλυκιάς μας πρόδωσε το "happy end" τους.

... ευτυχώς οι ιδιοκτήτες της θηλυκιάς ήταν έξυπνοι άνθρωποι και την στείρωσαν μέσα στις επόμενες ημέρες, για να μην έχουμε να ψάχνουμε 5-12 οικογένειες που αναζητούσαν μεγαλόσωμα ημίαιμα.

Last edited:

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Ποια ειναι η καταλληλη ηλικια ζυγαρωματος ενος θηλυκου κ ενους αρσενικου αντιστοιχα??