Ο τραμπούκος

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ναι και στην Ελλάδα υπάρχει θέμα, τεράστιο. Επίσης έχω δει μια επιθετικότητα όσο αφορά το δικό μου σκυλί. Επειδή είναι από αυτά τα μικρά και όμορφα, στον περισσότερο κόσμο ξυπνάει το σύνδρομο Ξανθόπουλος μέσα τους και μου λένε διάφορα και οι φίλοι, αλλά και στο δρόμο του τύπου "Εδώ δεν έχουμε να φάμε και εσύ έχεις σκυλί πολυτελείας". Σε έναν απάντησα "κύριε πολύ ευχαρίστως να σας δώσω τα 75γρ κροκέτες που τρώει η Ρούμπι τη μέρα"
Ωραία του τα είπες ! Το σκυλί σου είναι κουκλάκι, και δεν φταίει το ότι είναι σκυλάκι ράτσας, αλλά το ότι υπάρχουν δυστυχώς πολλοί που σιχαίνονται τα σκυλιά. Εμάς που δεν είναι ράτσας και είναι μεγαλόσωμος μας λένε "τί το θέλετε αυτό το τέρας", και τα συναφή. Αν ο άλλος δεν συμπαθεί τα σκυλιά, θα σου πετάξει την κακία του όπως και να έχει. Θα σου έλεγα να αδιαφορήσεις αλλά ξέρω ότι είναι αδύνατον να μην συγχίζεται κανείς με τέτοιους τύπους ... :mad:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Efi2 ξαναδιάβασα τα στοιχεία που δίνεις για τον σκυλάκο, και σκέφτηκα το εξής. Γράφεις ότι ζεί στο πεζοδρόμιο, ακριβώς κάτω από το σπίτι όπου κάποτε ζούσε. Το ίδιο σπίτι στο οποίο έκανε αγώνα μήνες ολόκληρους για να επιστρέψει. Και έχει συμβιβαστεί με την νέα πραγματικότητα, ότι δηλαδή δεν επιτρέπεται πλέον να μένει μέσα στο σπίτι και ότι τον ταΐζουν και τον ποτίζουν όποτε θυμούνται. Στο μυαλό του πιστού σκύλου όμως αυτό εξακολουθεί να είναι το σπίτι του. Θέλω να πώ ότι αυτό, σε συνδυασμό με την σκληρότητα που βίωσε και βιώνει από την εγκατάλειψη και την ζωή του ως αδέσποτο, τον κάνει να φαίνεται επιθετικός. Προφανώς θεωρεί ότι ο χώρος κάτω από το σπίτι που κάποτε έμενε είναι προέκταση του σπιτιού και τον φυλάει ακριβώς όπως θα συμπεριφερόταν αν τον είχαν στην αυλή. Είμαι σίγουρη ότι αν συμβαίνει αυτό εσύ θα το παρατηρήσεις. Μπορεί να κάνω και λάθος, απλώς θα βοηθούσε αν καταλαβαίναμε σε τί ακριβώς οφείλεται η συμπεριφορά του. Αν είναι όντως έτσι, τότε έχουμε ένα σκυλί πολύ πιστό και εξαιρετικό φύλακα, όχι ένα άγριο και επικίνδυνο ζώο. Άλλωστε το γεγονός ότι έγινε αμέσως φίλος δικός σου και της μικρούλας σου δείχνει ότι είναι ψυχούλα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Προφανώς θεωρεί ότι ο χώρος κάτω από το σπίτι που κάποτε έμενε είναι προέκταση του σπιτιού και τον φυλάει ακριβώς όπως θα συμπεριφερόταν αν τον είχαν στην αυλή.
Αυτό είναι όντως αρκετά πιθανό. Το έχω δει να συμβαίνει με σκύλο που τον γνώριζα πριν καταλήξει στην ουσία αδέσποτος και έμενε απέναντι από το σπίτι μου. Παλιά ήταν εντελώς φιλικός και αγαθοβιόλης. Όταν σταμάτησαν να τον βάζουν μέσα στο σπίτι, κοιμόταν απ'έξω με αποτέλεσμα να θεωρεί τον δρόμο και το πεζοδρόμιο δικά του. Άνοιγα την πόρτα του σπιτιού μου για να βγάλω βόλτα τον σκύλο μου και ερχόταν μέσα στη μούρη του και του γρύλιζε. 'Ηταν στην ουσία σαν να μπαίναμε μέσα στην αυλή του! (χωρίς να υπάρχει βέβαια άλλος τρόπος να βγούμε από το σπίτι...)

Γενικά πιστεύω ότι τα ημιδεσποζόμενα είναι αυτά που δημιουργούν συνήθως τα περισσότερα προβλήματα...

Για την ιστορία, τότε είχα πάρει τον Δήμο Αθηναίων όπου έμενα και τους είχα πει ότι εμφανίστηκε καινούριο αδέσποτο στη γειτονιά. Ήξερα ότι δεν θα τον πάρουν για να τον δώσουν για υιοθεσία, αλλά σκέφτηκα τουλάχιστον να τσεκάρει κάποιος την υγεία του και να στειρωθεί και ταυτόχρονα να ηρεμήσουν λίγο τα νεύρα μου έστω για 1-2 μέρες... Τους έδωσα τη διεύθυνση, κρατήσανε το τηλέφωνό μου και με ξαναπήραν σε 10 λεπτά απαντώντας μου ότι κατάλαβαν ποιον λέω και αυτός είναι ο σκύλος της τάδε οικογένειας που λείπουν καιρό από το σπίτι, τον ταϊζει ένας θείος/γείτονας (δεν θυμάμαι ακριβώς, έχουν περάσει και κάποια χρόνια) και είναι ήδη στειρωμένος!

Το ίδιο συνέβη πάλι στο Δήμο Αθηναίων όταν τους πήρα και τους είπα ότι είδα θηλυκό σκυλί στου Φιλοπάππου να ζευγαρώνει ώστε να το μαζέψουν να το στειρώσουν πριν είναι αργά. Το τσεκάρισαν και μου απάντησαν ότι είναι το σκυλί που μένει στην τάδε πολυκατοικία κίτρινου χρώματος, ο ιδιοκτήτης το αφήνει να βολτάρει μόνο του και της κάνει ενέσεις σε κάθε οίστρο και δεν μένει έγκυος :shock:

Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι για θέματα στείρωσης και περίθαλψης πρέπει πρώτα από όλα να ζητάμε λύση από τους Δήμους. Είναι υποχρωμένοι από το νόμο να το κάνουν! Αν δεν το ζητάμε, πώς θα το εφαρμόζουν? Γιατί να φορτώνονται το κόστος ιδιώτες ή φιλοζωικές (που κι αυτές από ιδιώτες αποτελούνται) όταν μπορεί να το κάνει ο κάθε Δήμος?

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Αυτό είναι όντως αρκετά πιθανό. Το έχω δει να συμβαίνει με σκύλο που τον γνώριζα πριν καταλήξει στην ουσία αδέσποτος και έμενε απέναντι από το σπίτι μου. Παλιά ήταν εντελώς φιλικός και αγαθοβιόλης. Όταν σταμάτησαν να τον βάζουν μέσα στο σπίτι, κοιμόταν απ'έξω με αποτέλεσμα να θεωρεί τον δρόμο και το πεζοδρόμιο δικά του. Άνοιγα την πόρτα του σπιτιού μου για να βγάλω βόλτα τον σκύλο μου και ερχόταν μέσα στη μούρη του και του γρύλιζε. 'Ηταν στην ουσία σαν να μπαίναμε μέσα στην αυλή του! (χωρίς να υπάρχει βέβαια άλλος τρόπος να βγούμε από το σπίτι...)
Άρα πιθανόν να είναι αυτή η εξήγηση για την φαινομενικά άγρια συμπεριφορά του ! Μιλάμε για πολύ αφοσιωμένο σκυλί, ειδικά μετά τον τρόπο που του φέρθηκαν ...

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
αυτο που δεν μπορω να διαννοηθω ειναι οτι το εχουν εξω απο το σπιτι τους,το βλεπουν να κινδυνευει καθε μερα και συνεχιζουν και κανουν την ζωουλα τους σα να μην εχει γινει τιποτα!και αυτοι οι ανθρωποι μεγαλουν παιδια!δηλαδη τους μαθαινουν οτι,οτι δεν μας ''κανει''....το πεταμε!δεν μπορω να το χωνεψω ρε παιδια!τετοια σκληροτητα?????

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
αυτο που δεν μπορω να διαννοηθω ειναι οτι το εχουν εξω απο το σπιτι τους,το βλεπουν να κινδυνευει καθε μερα και συνεχιζουν και κανουν την ζωουλα τους σα να μην εχει γινει τιποτα!και αυτοι οι ανθρωποι μεγαλουν παιδια!δηλαδη τους μαθαινουν οτι,οτι δεν μας ''κανει''....το πεταμε!δεν μπορω να το χωνεψω ρε παιδια!τετοια σκληροτητα?????
Δυστυχώς ! Και έχουμε δεί και πολύ χειρότερα !!! :mad::mad::mad: