Ο σκύλος σας από πού "πήρε" το όνομά του;

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Το "Solo" το διάλεξα απο την ταινια ο πόλεμος των αστρων, όπου ο συμπαθής Χαρισον Φορντ λεγόταν Χανς Σόλο. :)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ο δικός μου ονομάστηκε Δίας και επειδή του ταιριάζει λόγο φυλής( ΕΠ γαρ) και επειδή είχα μια προαίσθηση ότι θα έχει την αλαζονεία τη λαγνεία και τις παραξενιές του ομόνιμου θεού των αρχαίων ημών προγόνων. Η προαίσθησή μου καθημερινά επαληθεύετε:)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ο Φρέντυ βαφτίστηκε από τον θείο μου έτσι, γιατί το όνομα ακούγεται σαν τη λέξη friend... :)Ειναι το φιλαράκι μου, το παιδί μου, το αδερφάκι μου, η ζωή μου όλη, ο λόγος που αγαπάω τα σκυλάκια τόσο και δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς σκύλο.:):)
Η Αστέρω έχει ένα σημαδάκι στο κέντρο του κεφαλιού της σαν αστέρι απλωμένο κάπως. :pΟταν την είδε ο πατέρας μου την είπε Αστέρω και της έμεινε. Πολύ συχνά τη φωνάζω Στέλλα και ακούει αμέσως, λόγω της κοινης συλλαβής /στε/.;)
Η Βερόνικα είναι γουρλού. :DΕκανα 2 βδομάδες να βρω όνομα και τη βάφτισα έτσι όταν έμαθα πολύ ευχάριστα νέα που περίμενα και δεν ηταν σίγουρο ότι θα ήταν ευχάριστα. Για μας φέρνει τύχη, νίκη, επιτυχία και όλα τα θετικά.:) Όχι ότι υπάρχει σκύλος γκαντέμης, αλλά η μικρή ήρθε σε φάση που την χρειαζόμουν και μού αλλαξε αύρα.:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Για μας, το όνομα της σκυλίτσας μας αυτής, δεν είχε τίποτα "ηρωικό", τίποτα "εμβληματικό", η βάφτισή της ήταν αρκετά "πεζή"...

Ο υπέροχος χρωματισμός της, μέσα σε λίγες ώρες, μέσα στο πλοίο για το "σπίτι της", μας έδωσε το ...αυτονόητο όνομα: ΜΟΚΑ!:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οταν την είδε ο πατέρας μου την είπε Αστέρω και της έμεινε. Πολύ συχνά τη φωνάζω Στέλλα και ακούει αμέσως, λόγω της κοινης συλλαβής /στε/.;)
Νομίζω και στα ιταλικά stella σημαίνει "αστέρι" ε?

Ο δικός μου έχει πολλά ονόματα...
Εγώ ήθελα οπωσδήποτε να βγάλω το σκύλο "Βαγγέλη". Αυτό γιατί (άκου τώρα) η κολλητή μου στο σχολείο είχε στο χωριό της 2 σκυλιά ονόματι Ζαφείρη και Φουντούκω και είχα εντυπωσιαστεί με τη χρήση τόσο ελληνικών ονομάτων. Τελειώναμε το σχολείο τότε, είχα πει κι εγώ ότι θα βγάλω το σκύλο κάτι σε Σοφοκλή, Βρασίδα, Βαγγέλη, Κυριάκο, Μανώλη. Μ' αρέσουν αυτά τα ονόματα.

Η μάνα μου ήθελε "Λούνης". ΕΠΕΜΕΝΕ

Επίσημο όνομα του σκύλου Archibald... Ο πατριός μου, λοιπόν, ήθελε να τον πούμε Archie καθώς ήταν και βερυκοκί (δηλαδή σχεδόν κοκκινομάλλης, όπως ο γνωστός ήρωας κόμικ). Επειδή δεν συμφωνούσαμε αρχίσαμε να τον φωνάζουμε με όλα τα ονόματα, κάτι που συνεχίσαμε να κάνουμε για ΠΑΝΤΑ.

Στην πορεία του χρόνου το "Λούνης" (το οποίο σιχαίνομαι) ψιλο-ξεχάστηκε... Τα άλλα έμειναν αρκετά.

Ωστόσο, από κουτάβι κιόλας αρχίσαμε να τον φωνάζουμε και "παιδί" πράγμα που του παρακόλλησε, άθελά μας. Στην ουσία, οι μόνες φορές που δεν τον λέγαμε "παιδί" ήταν όταν τον μαλώναμε. Αργότερα τον λέγαμε "παιδί" ΚΑΙ όταν τον μαλώναμε, κι έτσι αυτό είναι και το όνομα που μάλλον χρησιμοποιούμε περισσότερο απ' όλα.

Πριν από λίγα χρόνια, όταν διαπίστωσα ότι ψιλο-χάνει την ακοή του, αποφάσισα να προσθέσουμε και το όνομα "Σουφλιάς", μια που όσα έχει δε μου φαίνονταν αρκετά.
Το έμαθε σε μια μέρα :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Νομίζω και στα ιταλικά stella σημαίνει "αστέρι" ε?
Ναι, δε διαφέρει καθόλου και θα είναι και πιο εύκολο να το πουν οι Ιταλοί, ειτε ειναι εκπαιδευτες ειτε κτηνίατροι είτε απλά φίλοι. Εδω δυσκολεύονται και με το δικό μου, το οποίο Γερμανός θα το έλεγε πανεύκολα...:rolleyes:

Ωραίος ο Σουφλιάς σου! :D

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Λοιπον η ιστορια του ονοματος ειναι πονεμενη μιας και για ενα περιπου μηνα δεν μπορουσαμε να καταληξουμε σε καποιο ονομα.Πρωτον ψαχναμε ενα ονομα που να αντιπροσωπευει τη φατσουλα της δευτερον θα επρεπε να ειναι ευκολο ωστε να μπορουν να το προφερουν τα παιδια σωστα και τριτον θα επρεπε να ειναι ενα ονομα το οποιο δε θα εφερνε σε αμηχανη θεση τον αντρα μου,κατα τα λεγομενα του,στην περιπτωση που την εβγαζε βολτα και θα ηθελε να την φωναξει.Και εππειδη απο τοτε που την φεραμε την φωναζα ομορφια μου τελικως την βγαλαμε bella.(itffffalika omoria

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Πριν σχεδον οκτω χρονια την ημερα που πηρα τον Φωντα, κουταβακι τοτε στα χερια μου δεν ειχα καν σκεφτει τι ονομα θα του δωσω. Για την ακριβεια ημουν και καπως μπερδεμενη για το αν θα διαλεγα το καταλληλο. Τον πηρα λοιπον και πηγαμε βολτα στην κολλητη μου. Εννοειται οτι ηθελα κατι ελληνικο! Οταν τον ειδε μου ειπε, τον σκυλο θα τον πουμε Φωντα. Στην αρχη γελασα γιατι νομιζα οτι μου κανει πλακα αλλα μετα το βρηκα πολυ εξυπνο να ονομασω το ξανθο τερας ετσι. Ολοι λοιπον μας ρωτουν οταν ακουν οτι τον φωναζω Φωντα απο το Ξενοφωντα και εγω απαντω οχι απο το Βελεροφων! :)

Τη Σοκο την βαφτισε ετσι η κοπελα που την βρηκε λογω του ιδιαιτερου χρωματος στο τριχωμα της και ετσι εφοσον το ακουγε της το αφησα!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ruud απο τον ιπταμενο ολλανδο
ruud απο το αγενης σαν το αφεντικο του

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Ωραιο θεμα....λοιπον εμεις την ειπαμε Μοιρα,γιατι ειχαμε αρχισει να σκεφτομαστε και να ψαχνουμε για κουταβι και τσουπ μια μερα απεναντι απο το μαγαζι που δουλευω ειδα ενα μπεζουλι σκυλουνι να ψαχνει τα σκουπιδια την φωναξα ηρθε μαζι μου....και ετσι πιστευουμε οτι ηταν η μοιρα μας να την βρουμε(επισης παντα θελαμε θυληκο)......και ετσι ονομαστικε Μοιρα!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καταπληκτικό θέμα παιδιά...!!
Το όνομα της μικρής πρόεκυψε από το ακάλωμα που είχα φάει για πολλά χρόνια με το βιβλίο "Ο Αρχισιδηρουργός", στο οποίο ένα από τα κεντρικά πρόσωπα ήταν η αριστοκράτισσα και γόνος καλής οικογενείας μεν, ατίθαση, ανεξάρητη και πεισματάρα δε, αλλά καλόκαρδη, "Κλαίρη".

Κατά τα άλλα κατά κοινή ομολογία της πάει γάντι, διότι έχει τα χρώματα του εκλέρ και είναι και για δάγκωμα, οπότε Κλαίρη, Κλαιράκι, Ε-κλαιράκι...κ.ο.κ.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Παιδιά είμαστε όλοι καταπληκτικοί, και ταυτόχρονα όλοι για δέσιμο ... :D:D
Φανή, υποκλίνομαι ... :):)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Λίζα, Λώρα, Λίλλυ με σειρά τα σκυλιά μου...
Γιατί απλώς έτσι έτυχε (κ καθιερώσαμε ονόματα από "Λ") κ επειδή για τη λώρα συγκεκριμένα δε μου άρεσε το εκτροφικό βαφτιστικό της, "Golda" (μου θύμιζε Βελγίδα υπέρβαρη με μουστάκι):D

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν θα σας πω για ολα τα ονοματα για να μην σας ζαλισω!!
Λιγες μερες πριν παρουμε την Yasemin ο αντρας μου,χωρις λογο,τραγουδουσε συνεχεια το ....της μιας δραχμης τα γιασεμια..
Ειναι και το αγαπημενο μου λουλουδι οποτε βρεθηκε ευκολα το ονομα της.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αντε αλλο ενα θα πω.
Το μικρο 6κιλο που πηραμε απο το στρατοπεδο στον Εβρο το ελεγαν Ζουζου!!!!
Ο Διονυσης το βαπτισε Τσουναμι γιατι δεν αφηνει τιποτε ορθιο στο περασμα του.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Kίων...ο πρώτος μας σκύλος..... το όνομα του είναι παράφραση του Χion (μοντέλο ηλεκτρικής σκούπας της Ελεκτρολούξ )....:)
Μπουλίτσα....η δεύτερη σκυλίτσα μας ....όταν την βρήκαμε έμοιαζε με μια στρογγυλή χνουδόμπαλα....:)
Αλομπάρ......είναι ήρωας ενός αγαπημένου μου βιβλίου του Τομ Ρόμπινς.....(ερωτύλος+αθάνατος....)....:)
Φρίντα.....απο την ζωγράφο Φρίντα Κάλο....(άλλη φευγάτη ......)....:)
Λίμπα...τσέχα βασίλισσα......(θρυλική μορφή....)......:)
Ακίρα.....το επίσημο του ....(.και κατά τύχη ήταν απο τις επιλογές μας πριν μάθουμε το όνομά του pedigree).....:)

choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
εγω λοιπον με την σειρα μου τον ονομασα choco επειδη το χρωμα του ειναι οπως της σοκολατα!(chocolate!)