Ο σκύλος σας από πού "πήρε" το όνομά του;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
την αουρα το ονομα το διαλεξα μεσα σε 3 που θα δινε ο εκτροφεας για το πεντιγκρυ.και ενω ημουν αναμεσα σε διαφορα αλοπροσαλλα ονοματα ακουσα τι γυναικα μου να λεει το ονομα και μαρεσε οπως το ακουσα και το κρατησα.
ο μπαμπης πηρε το ονομα του απο ενα φιλο οταν τον ειδα φια καποιο λογο σκεφτηκα εκεινο το φιλο συνηρμικα αλλα ηξερα απο τη φατσα του οτι ηταν μπαμπης.
ο τζαγκα πηρε το ονομα του τιμης ενεκεν ενως προηγουμενου σκυλου που χαμε και μας αφησε νωρις τοτε που ειχε παρει το ονομα του απο το μπαμπα του λαιονο στους θαντερκατς.εεε ημασταν πιτσιρικια τοτε!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
λάθος κάνεις, lucky στ'αγγλικά σημαίνει τυχερός. στα γαλλικά μπορείς να πεις tu as de la chance (=έχεις τύχη), υπάρχει και η λέξη chanceux αλλά δεν πολυχρησιμοποιείται. (με τις φτωχές μου γνώσεις εις την γαλλικήν!!!!)
Το chançard χρησιμοποιείται, το lucky ειναι οντως στα αγγλικά

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
πλάκα κάνεις, ναι;;;;;;;
φαντάζεσαι; πλίνιος τζούνιορ:D:D
Όχι, αλήθεια ! Μα τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας, οι Πλίνιοι ήταν δύο, θείος και ανηψιός. Ο Πρεσβύτερος ήταν φιλόσοφος και ιστοριογράφος, ενώ ο Νεώτερος ήταν λίγο από όλα (νομικός, αξιωματούχος, φιλόσοφος, ποιητής, και συγγραφέας). Και ορκίζομαι, δεν έχω πιεί σταγόνα ... :p

Για αυτό σου λέω, χίλιες φορές καλύτερο το Άρης ... :D:D

Πάντως τα σκυλιά μας θα τα κάνουμε κομπλεξικά έτσι όπως πάμε ... Βλαχάκος, χωρικός ... Σε λίγο θα σφυρίζουν κλέφτικα όταν μας βλέπουν ... :D:D

Μασουράκι πολύ ωραίο και το δικό σου. Σούπερμαν μου επιτρέπεις να πώ το καταπληκτικό που έγραψες "αλλά ήξερα από την φάτσα του ότι ήταν μπάμπης" στον θείο μου τον Μπάμπη ; Από τότε που ανοίξαμε την τηλεόραση σε οικογενειακή συγκέντρωση επειδή ξέραμε ότι είχε την ταινία "Μπάμπι το ελαφάκι" έχουμε να του κάνουμε σχετική καζούρα ... :p:D:D

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
χαχα ξερεις τι μορφη ειναι το λεοφορειο που ακουει στο ονμα μπαμης δε ξες..
οτιδηποτε αλλο ονομα θα τανε αποτυχια.
που να μαι δεις σε παραλια να φωναζω μπαμπη και να βλεπουν το χαμηλωμενο το εργαλειο και να σκανε στα γελια

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
χαχα ξερεις τι μορφη ειναι το λεοφορειο που ακουει στο ονμα μπαμης δε ξες..
οτιδηποτε αλλο ονομα θα τανε αποτυχια.
που να μαι δεις σε παραλια να φωναζω μπαμπη και να βλεπουν το χαμηλωμενο το εργαλειο και να σκανε στα γελια
:D:D:D

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
:D:D:D

Ζιζού
από την εμμονη του με της μπάλες,
Πετούνια
κατέστρεφε, για ανεξήγητο λόγο μονο τις γλάστρες με τιs πετούνιες
Φραμπαλά & Τραβιάτα
γιατί τσακωνόντουσαν συνεχεια(βλ.ASTERIX ET LA ΤΡΑΒΙΑΤΑ)
Φουρτούνα
επειδή μου έφερνε ναυτία από την υπερκινητικότητα της.
Τούρνα
ήμουν κόκκαλο όταν όταν αποφάσισα να την αγοράσω.

κτλ.................................

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ζιζού
από την εμμονη του με της μπάλες,
Πετούνια
κατέστρεφε, για ανεξήγητο λόγο μονο τις γλάστρες με τιs πετούνιες
Φραμπαλά & Τραβιάτα
γιατί τσακωνόντουσαν συνεχεια(βλ.ASTERIX ET LA ΤΡΑΒΙΑΤΑ)
Φουρτούνα
επειδή μου έφερνε ναυτία από την υπερκινητικότητα της.
Τούρνα
ήμουν κόκκαλο όταν όταν αποφάσισα να την αγοράσω.

Πολύ ωραία όλα ! :D:D:D
Αν δηλαδή είχε αδυναμία στις μπάμιες πώς θα την έβγαζες ; :p

Last edited by a moderator:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το λοιπόν η Αργώ λέγεται Αργώ γιατί
1)είναι αρχαιοελληνικό όπως η φυλή
2)έχει Ρ(το οποίο τελικά δεν έχει και πολύ σημασία)
3)η Αργοναυτική εκστρατεία ήταν μια Εκστρατεία ,όπως και η προσπάθεια διάσωσης του κοκονιού!!!
γενικά ο εκτροφέας όταν του το ανακοίνωσα μόνο που δεν χειροκρότησε :D:D:D:D

τα μικρά τα λέω
Μπέμπα γιατί είναι μιά σταλιά και φέρεται σαν κακομαθημένο μπεμπάκι
Αρετή γιατί είναι ήσυχη και καλοσυνάτη
και Μάρκος γιατί είναι ενίοτε Μάρκος Βαμβακάρης/Μάρκο Πόλο/Μάρκος Μπότσαρης και Μάρκος Σεφερλής.........ο σαλτιμπάγκος :lol:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
O Λέοντας πήρε το όνομα του από τη Νοέλα, αντίστροφα, κι επειδή ως Ελληνική φυλή θέλαμε να 'χει ελληνικό όνομα.

Η Blu πήρε το όνομα της από ένα σλοβένικο border collie που λέγεται Bu και το χάζευα πριν την πάρω. (Φέτος μάλλον θα το χαζέψω κι από κοντά :D) Μου άρεσε που ήταν απλό και σύντομο και ταίριαζε με τον χρωματισμό της, blue merle.

Δεν είναι ωραίο όνομα για σκύλος το "Λουτσιάνο"?
Γνωρίζω σκυλάκο με το όνομα Luciano.

Για τον Ρίνγκο Σταρ δεν είχα ιδέα ότι ήταν και ηθοποιός! :eek:

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
και Μάρκος γιατί είναι ενίοτε Μάρκος Βαμβακάρης/Μάρκο Πόλο/Μάρκος Μπότσαρης και Μάρκος Σεφερλής.........ο σαλτιμπάγκος :lol:

και είναι τόσο όμορφος σαν to
Marcus Schenkenberg;););):cool:

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
To Lilly ειναι το ονομα μαις φιλης μου!χαχαχαχα
Οταν την γνωρισα και μου συστηθηκε ως Λιλη,δεν μπορουσα να πιστεψω οτι ειχε τετοιο ονομα ανθρωπος,και της λεω εχεις πολυ ωραιο σκυλοονομα αν παρω ξανα σκυλακι ετσι θα το πω.
Ε το πα και το κανα :p

H πλακα ειναι οταν μιλαμε στο τηλεφωνο και λεω "Λιλη μη!" μου λεει "τι εκανα??" χαχαχαχαχ

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Η Ziggy πηρε τ ονομα της απο το τραγουδι Ziggy Stardust του Bowie.....Κ αυτο γιατι η ziggy εχει ενα μπλε ματι οπως ο Bowie!E David ή Bowie δεν ελεγε κ πολυ να τη φωναζουμε... Σκεφτηκαμε λοιπον να της δωσουμε το ονομα του alter ego αυτου!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Η Ziggy πηρε τ ονομα της απο το τραγουδι Ziggy Stardust του Bowie.....Κ αυτο γιατι η ziggy εχει ενα μπλε ματι οπως ο Bowie!E David ή Bowie δεν ελεγε κ πολυ να τη φωναζουμε... Σκεφτηκαμε λοιπον να της δωσουμε το ονομα του alter ego αυτου!
Φανταστικόοοο!!!!!!! (κλαπ κλαπ κλαπ)

Παρεμπιπτόντως εμένα με λένε Λίζα σαν τις μισές σκύλες της Ελλάδας και θέλω να παρακαλέσω να σταματήσει η χρήση αυτού του ονόματος όταν βαπτίζονται κατοικίδια, ευχαριστώ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Την δικιά μου την βρήκα καθώς βόλταρα με την μηχανή στο Σούνιο. Με την άκρη των ματιών μου είδα έναν φορτηγάκι να αφήνει μια κούτα στην άκρη του δρόμου προς την θάλασσα. Στο τσακ πρόλαβα να δω ένα κεφαλάκι να βγαίνει απο το κουτί. Κάνω αναστροφή πιο κάτω, ανοίγω την κούτα και τσακ 6 κουταβάκια ίσα ίσα που περπάταγαν. Μετά απο αρκετή ώρα πήρα το ένα το χώρεσα στο μπουφαν με το κεφαλάκι έξω για διαδρομή 45λεπτών. Την ονόμασα Σόνια γιατί δεν έβρισκα κάτι άλλο να ταιριάζει στο Σούνιο :D