Ο σκύλος μας επιτέθηκε στο μωρό μας

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Μετα το συμβαν ακουγεται καθαρα στο βιντ οτι καποιος τις τρωει, και σιγουρα δεν ειναι ο πιτσιρικας..
Αν ισχύει αυτό τότε βλέπω προβλήματα συμπεριφοράς στο μελλον και προβλήματα γενικότερα. Ελπίζω να κάνεις λάθος.

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Μετα το συμβαν ακουγεται καθαρα στο βιντ οτι καποιος τις τρωει, και σιγουρα δεν ειναι ο πιτσιρικας..
Εχεις δικιο το ξαναειδα τωρα ακουγονται κατι χτυπηματα, μακαρι παντως να μην εγινε ετσι...

• Like
Reactions: johnk

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Τη στιγμή που έπιασα το μωρό στα χέρια μου έσπρωξα το σκύλο μακριά ,τρελάθηκα και μέχρι να δω αν το πρόσωπο του παιδιού ήταν στη θέση του κόντεψα να μείνω...Βλέποντας το βίντεο είδα όλα τα σημάδια του σκύλου ,όχι απ την πρώτη στιγμή ,αφού όμως κατάφερα να ανακτήσω την ψυχραιμία μου.Πριν αποκτήσω τα μικρά μου παιδιά ,ίσως και για κάποια χρόνια μετά,10 ,12 και 2,5 ετών ,ήμουν ένα με στους σκύλους μου.Ήξερα ακριβώς τι σκέφτονται ,τι αισθάνονται και πως πρέπει να συμπεριφερθώ εγώ αλλά και οι οικείοι μου.Δεν υπήρχε κάτι που θα μου ξέφευγε.Τώρα δυστυχώς δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ όσο θέλω...Υπερεκτίμησα τη σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους και αφέθηκα για 55 δεύτερα...¨εχω άγνοια των συναισθημάτων του σκύλου μου ,απλά και μόνο γιατί ίσα που προλαβαίνω να καλύψω τις ανάγκες των παιδιών μου.Πολλές φορές πια δεν προλαβαίνω ούτε τις δικές μου...Ο μεγάλος μου γιος και ο άντρας μου αφιερώνουν χρόνο στα σκυλιά.Εκτός των άλλων θα κοιτάξω το θέμα με τον κτηνίατρο για το πόδι του ,γενικώς δεν αφήνω τα πράγματα στην τύχη τους ,εξάλλου γι αυτό ειμαι εδώ .Σήμερα ξαναχάιδεψα το σκύλο μου και εγώ και ο μικρούλης μας,διακριτικά όπως έκανε πριν από τη μέρα που τραβήχτηκε το βίντεο.Τον άφησα να έρθει μόνος του χωρίς πίεση και ο μικρός μου έλεγε"είναι καλό σκυλάκι ο Ραμόν,λίγο μου φώναξε".Του εξήγησα πως δεν πρέπει να του φωνάζει και να του πειράζει τα ποδαράκια και πως ο Ραμον τον αγαπάει πολύ,απλά θύμωσε και με αυτόν τον τρόπο του είπε να τον αφήσει ήσυχο ,γιατί δεν ξέρει να μιλάει.Παρόλαυτά πρέπει να σας πω ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχα τόσο έντονη αντίδραση από άλλο σκύλο μου.Έχει να κάνει σχέση με το χαρακτήρα του κάθε σκύλου;Καταλαβαίνω ότι ενοχλήθηκε ,το καταλαβαίνω απόλυτα ,είδα 100 φορές το βίντεο παρόλο που μετά από κάθε φορά έτρεμα ...Είναι φυσιολογική αντίδραση;πχ δε θα μπορούσε απλά να φύγει κι ας τον φώναξα να γυρίσει πίσω;Δε θα μπορούσε ας πούμε να γρυλίσει;

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Κατερίνα μας,προφανώς και τρελάθηκες!Εδώ εγώ που δεν έχω παιδιά και φρικιάζω βλέποντας το βίντεο...Θα θελα να σου πω μερικά πράγματα,για να τα δουν κυρίως άλλοι,γιατί εσύ όντας μαμά και με την εικόνα που βγάζεις είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα τα σκεφτείς και θα τα ξανασκεφτείς

1) "Πριν αποκτήσω τα μικρά μου παιδιά ,ίσως και για κάποια χρόνια μετά,10 ,12 και 2,5 ετών ,ήμουν ένα με στους σκύλους μου.Ήξερα ακριβώς τι σκέφτονται ,τι αισθάνονται και πως πρέπει να συμπεριφερθώ εγώ αλλά και οι οικείοι μου.Δεν υπήρχε κάτι που θα μου ξέφευγε"

να μου επιτρέψεις να σου πω πως μπορεί και να μην είναι έτσι...αν έχεις δει τα traits του σκύλου σου (και της φυλής του) και τα ξέρεις,αν μπορείς να τα αναγνωρίσεις μία φορά,μπορείς πάντα,αυτό είναι fact.Άρα υπερεκτίμησες τις δικές σου γνώσεις και όχι τη σχέση,η σχέση είμαι σίγουρος πως είναι υπέροχη και πως δε μπορεί να χαλάσει με μία χαλαρή διορθωση.Επίσης είμαι σίγουρος,τώρα που τελείωσε,πως μπορείς να καταλάβεις πως ήταν μια πολύ χαλαρή διορθωση σε σχέση με τη φυλή και τι θα μπορούσε να κάνει στο κακό σενάριο

2) "Σήμερα ξαναχάιδεψα το σκύλο μου και εγώ και ο μικρούλης μας,διακριτικά όπως έκανε πριν από τη μέρα που τραβήχτηκε το βίντεο.Τον άφησα να έρθει μόνος του χωρίς πίεση και ο μικρός μου έλεγε"είναι καλό σκυλάκι ο Ραμόν,λίγο μου φώναξε"

εξαιρετικά έπραξες,όταν μπορέσεις και ηρεμήσεις με το καλό,θα δεις καλύτερα πως η κίνηση του σκύλου στο μυαλό του είναι απόλυτα φυσιολογική,εφόσον ενοχλείται.Πρακτικά,αν ήθελε να κάνει ζημιά θα την είχε κάνει.Ήθελε να διορθώσει χωρίς να προκαλέσει ζημιά και το έκανε.Γουστάρω & θαυμάζω την ψυχραιμία σου στον χειρισμό της κατάστασης,είναι η απόλυτα ενδεδειγμένη

3) Είναι φυσιολογική αντίδραση;πχ δε θα μπορούσε απλά να φύγει κι ας τον φώναξα να γυρίσει πίσω;Δε θα μπορούσε ας πούμε να γρυλίσει;

Θα μπορούσε,βεβαίως,όμως φυσικά είναι και φυσιολογική αντίδραση για αρσενικό ροτβάηλερ.Τι έκανε?Διόρθωσε χωρίς να προκαλέσει ζημιά δείχνοντας τα όριά του.Τη θέλουμε αυτήν τη συμπεριφορά?Τεράστια κουβέντα.Θέλουμε ένα σκύλο των 45-50 κιλών που "κατανοεί" τη δύναμή του και διορθώνει χωρίς να προκαλεί ζημιά,δείχνει καλό χαρακτήρα χωρίς κουβέντα.Θέλουμε όμως ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας να κατανοήσουν και να τους γίνει σαφές πως τα "σκυλάκια" δεν είναι παιχνίδια,θέλουμε και εμείς να "διαβαζουμε" καλύτερα τα σκυλιά μας,ιδιαίτερα στην αλληλεπίδραση που έχουν με τα παιδιά

Τέλος,βεβαίως και να το δεις το θέμα με το πόδι του και ρώτα και έναν εκπαιδευτή την άποψή του,αυτό είναι το ιδανικό

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κατερίνα ο σκύλος πήγε να φύγει και εσύ τον κάλεσες ξανά!
Ο σκύλος "τερμάτισε" όταν διόρθωσε τον μικρό.

Αν βλέπαμε την διόρθωση του σκύλου να γίνεται προς άλλο σκύλο θα γελούσαμε για το πόσο όμορφα τον διόρθωσε. Αλλά όπως είπα το σοκαριστικό είναι ότι έγινε σε παιδάκι.

Μπορεί εκείνη την στιγμή να μην ήθελε ή η ανοχή του να ήταν εύθραυστη, το θέμα είναι ότι στο έδειξε παρ'αυτά.
Μπορεί σε κάποια άλλη στιγμή να ασχολείται με τον μικρό και να είναι ο ένας πάνω στον άλλο, να θέλουν ο ένας την παρουσία του άλλου και η ανεκτικότητα του σκύλου με τον μικρό να είναι πολύ μεγαλύτερη!!!
Όλα είναι ρευστά, αναλόγως των διαθέσεων. Εσύ θα πρέπει να είσαι σε θέση να το διαβάζεις και το παιδί και τον σκύλο.

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Ναι είναι έτσι.Πιστεύω πραγματικά πως όλα θα πάνε καλά,σας ευχαριστώ γιατι μου δώσατε μια άλλη οπτική επί του θέματος.Με πιο πολύ ψυχραιμία είδα την κατασταση με τα μάτια του σκύλου μου.Μόλις κοίμισα τον μικρό πήγα κάτω και έκατσα μαζί του 10 λεπτά,ήταν απίστευτος,σα να μου ζήταγε συγνώμη με κάθε τρόπο!Έγινε σας κουβάρι ανάμεσα στα πόδια μου,στριφογυρνούσε στην αγκαλια μου μου έγλειφε τα πόδια και τα χέρια...παρόλο που τον μάλωσα έντονα λόγο του φόβου μου .Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός "έκλεψ娴ολο του χρόνο που του αφιέρωνα .Θα το διορθώσω κι αυτό.Ειλικρινά πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγώ πάντως την έλλειψη γρυλίσματος πριν την ενέργεια, την θεωρώ εν γένει πρόβλημα. (παρ ότι το σκυλι είχε δειξει όλα τ' άλλα άλλα, έτυχε όμως να ήταν τέτοιες οι συνθήκες που δεν έγιναν αντιληπτά ή υποεκτιμήθηκαν)

Υ.Γ Φτιαξε σωστά τα δικαιώματα του βίντεό σου, γιατί τώρα δεν μπορώ να το δώ!

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Ο εκπαιδευτής μου είπε πως δεν ανησυχεί ,είδε το βίντεο και ο σκύλος έδωσε πολλά σημάδια δυσφορίας πριν ζητήσει να τον αφήσει ο μικρός ήσυχο.Δεν ήθελε να βλάψει το μωρό ,απλώς την ησυχία του.Μου είπε τι να διδάξω στον μικρό να αποφεύγει να κάνει και πως να τον προσεγγίζει.Σειρά εχει ο κτηνίατρος που έχουμε ραντεβού την Δευτέρα για να δούμε αν όντως έχει κάποιο πρόβλημα με το πόδι του και αντέδρασε από φόβο μην πονέσει.Το καλό είναι ότι έχουν καλή διάθεση ο ένας προς τον άλλο παρόλο το περιστατικό( σαν να μην έγινε ποτέ) και πως εγώ έχω πολύ καθαρή εικονα πια για το τι έφταιξε και πως θα το χειριστώ.Όταν έκανα τη δημοσίευση η αλήθεια είναι πως ήμουν σε πλήρη σύγχιση,πέρασα ένα σοκ...Ελπίζω να μην έχουμε άσχημα νέα από τον κτηνίατρο.Θα σας ενημερώσω.Σας ευχαριστώ ,καλό βράδυ!

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
οχι οτι θα παιξει ιδιαιτερο ρολο στην απαντηση μου,αλλα θα ηθελα να δω και το βιντεο...καντο δημοσιο διοτι ως εχει δεν φαινεται...

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Εγώ πάντως την έλλειψη γρυλίσματος πριν την ενέργεια, την θεωρώ εν γένει πρόβλημα
επειδή δε σε προειδοποιεί πριν επιτεθει ας πουμε??

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
επειδή δε σε προειδοποιεί πριν επιτεθει ας πουμε??
Παιδιά,ας προσέχουμε τι και πως το γράφουμε,δεν υπάρχει καμία "επίθεση",υπάρχει "διόρθωση"

(επίσης,δεν είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των φυλών να προειδοποιούν πριν την "επίθεση",υπάρχουν αρκετές φυλές που δεν προειδοποιούν πριν την πέσουν,αλλά αυτό το ζήτημα είναι οφφ τόπικ και σόρυ)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εγώ πάντως την έλλειψη γρυλίσματος πριν την ενέργεια, την θεωρώ εν γένει πρόβλημα. (παρ ότι το σκυλι είχε δειξει όλα τ' άλλα άλλα, έτυχε όμως να ήταν τέτοιες οι συνθήκες που δεν έγιναν αντιληπτά ή υποεκτιμήθηκαν)

Υ.Γ Φτιαξε σωστά τα δικαιώματα του βίντεό σου, γιατί τώρα δεν μπορώ να το δώ!
Κάποια σκυλιά δεν γρυλίζουν πριν επιτεθούν. Είναι στη φυλή τους αυτό. Δεν ξέρω για τα ροτβάιλερ έχω δει όμως πιτμπουλς να αρπάζουν στη ψύχρα. Και για να μη θεωρηθεί ότι βάζω ταμπέλες σε φυλές, και η δική μου η μουρλή που είναι ημίαιμη δεν γρυλιζει ποτέ. Βουτάει στο ψαχνό.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Κάποια σκυλιά δεν γρυλίζουν πριν επιτεθούν. Είναι στη φυλή τους αυτό.
Εγώ θα μιλήσω μόνο για την προσωπική μου εμπειρία με τα τωρινά μου σκυλιά. Ειδικά στον τρόπο που επικοινωνούν μεταξύ τους.

Και τα δύο φτάνουν μέχρι το λεγόμενο air snap (δάγκωμα στον αέρα), αλλά πριν γίνει αυτό

1. Γρυλίζουν
2 Σουφρώνουν έντονα το άνω χείλος, με τους κυνόδοντες σε πλήρη θέα
3. Τραβάνε πίσω τα αυτιά
4. Air Snap

Με τους ανθρώπους τώρα

Στον Άγγελο, που ειδικά μικρότερος ήταν ατσούμπαλος με τη Maya, αν της έκανε πράγματα που την ενοχλούσαν, αυτή έκανε ένα στιγμιαίο γρύλλισμα και σηκωνόταν και έφευγε. Έβαζα τον Άγγελο να της ζητήσει συγνώμη, για να καταλάβει το παιδί ότι έκανε λάθος και τον απομάκρυνα, εξηγώντας του τι έκανε λάθος.

Edit: Να συμπληρώσω ότι αν ένα σκυλί κάνει air snap σε άνθρωπο, ουσιαστικά τον προειδοποιεί. Δεν προσπάθησε να δαγκώσει και αστόχησε. Έκανε συνειδητή επιλογή να μην δαγκώσει.

Γεγονός επίσης ότι κάποιες φυλές είναι περισσότερο επικοινωνιακές από άλλες.

Last edited:

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Καλησπέρα σας,δυστυχώς τα νέα μας δεν είναι καλά.Ο Ραμόν έχει δυσπλασία στα ισχύα.Πήγαμε στον κτηνίατρο και βγάλαμε ακτινογραφίες έχει αρθρίτιδα και στις δύο κλειδώσεις και μας είπε ότι πρέπει να χάσει βάρος καταρχήν,να πάρει βιταμίνες ,να τρώει κάποια ειδική -και κατά συνέπεια πολύ ακριβή τροφή-και να κολυμπάει συχνά.Δεν είναι σε πολύ προχωρημένη κατάσταση και γι αυτό και δεν κουτσαίνει έντονα,το χειρουργείο συνιθίζεται να γινεται σε ηλικία έως έξι μηνών και αν το κάνουμε τώρα κοστίζει από 3000 έως 3500 για το κάθε πόδι.Έχω στεναχωρηθεί πολύ,το σκυλί δεν είναι καν 4 χρονών ακόμα και έχει χρόνια ζωής μπροστά του.Το μόνο που με απασχολεί στην παρούσα φάση είναι να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε όσο γίνεται να μην πονάει.Ο παροδικός πόνος που νιώθει ίσως αποτελεί και τον λόγο της αντίδρασής του προς το μωρό.Καλό βράδυ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
καλησπερα( ?)
καταρχην ευχομαι περαστικα στο σκυλι...
να φανταστω δεν σας ειπε βαθμο δυσπλασιας....
τι βιταμινες ειπε οτι πρεπει να τρωει?
θα σου προτεινα να πας και σε αλλους γιατρους να εξετασουν τις ακτινες

αν θυμαμαι καλα το βιντεο
η αντιδραση του σκυλου δεν ειχε να κανει με αντιδραση σε πονο μια και ο μικρος δεν ακουμπαγε καν τα ισχυα του σκυλου...

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Για να είμαι ειλικρινής θα πάρω και μια δεύτερη γνώμη γιατί έχω δει τα απίστευτα να λέγονται από γιατρούς ,ακόμα και για εμένα ή τα παιδιά μου ...το χρήμα που παίζεται είναι μπόλικο και με μεγάλη ευκολία πήρα τη συνταγή με τροφή μεγάλης εταιρίας...βέβαια ο άνθρωπος δε μου έχει δώσει ποτέ τέτοιο δικαίωμα ,αλλά όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι!

• Like
Reactions: ghelly and GRDANE

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Υπάρχουν ακτίνες ή βαθμός δυσπλασίας? Λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε πάνω σε αυτό γιατί ήδη έχει αναπτυχθεί! Χρειάζεται πολύ καλή συντήρηση και αν τα πράγματα ζορίσουν παραπάνω στο μέλλον ίσως χρειαστεί επέμβαση!
Μέχρι τότε ελάττωσε το φαγητό, προσοχή με την άσκηση και συζήτα με τον γιατρό σου το σχήμα της διατροφής-συμπληρωμάτων που θα χρειαστούν.
Σε ποια περιοχή είσαι μήπως και σου συστηθεί κάποιος ορθοπεδικός.

• Like
Reactions: GRDANE

13 Ιουλίου 2015
21
56
48
Υπάρχουν ακτίνες ή βαθμός δυσπλασίας? Λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε πάνω σε αυτό γιατί ήδη έχει αναπτυχθεί! Χρειάζεται πολύ καλή συντήρηση και αν τα πράγματα ζορίσουν παραπάνω στο μέλλον ίσως χρειαστεί επέμβαση!
Μέχρι τότε ελάττωσε το φαγητό, προσοχή με την άσκηση και συζήτα με τον γιατρό σου το σχήμα της διατροφής-συμπληρωμάτων που θα χρειαστούν.
Σε ποια περιοχή είσαι μήπως και σου συστηθεί κάποιος ορθοπεδικός.
Έχω τις ακτινογραφίες,του έκανε και εξέταση κρατώντας το πόδι του και έκανε κάποιο θόρυβο ,ένα κλακ έτσι όπως το γυρνούσε ο γιατρός κυκλικά,είναι ήπιας μορφής δυσπλασία ,η τροφή που μου είπε είναι η Hills J/D οι βιταμίνες για δύο μήνες Synoquin,cosquin canosan για 2 μήνες και όταν βλέπω πως πονάει παυσίπονο onsior 40 mg.Μένουμε κοντά στα καλύβια αττικής