Ο σκύλος μας επιτέθηκε στο μωρό μας

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
45
Προσωπικα επειδη εχω και παιδια και σκυλο μολις ειδα το βιντεο με επιασε ταχυκαρδια.
Παιδια ωραιες οι θεωριες αλλα οι σκυλοι δε πειραζουν τα παιδια της οικογενειας με την οποια εχουν μεγαλωσει μαζι.
Το παιδι ειναι παιδι, δε προκειται να μαθει σωστη συμπεριφορα στην ηλικια των 2,5 ετων.
Εμενα η μικρη μου ενος ετους τον αρπαξε απο την γλωσσα και ο καημενος το μονο που εκανε ηταν να γυρισει να με κοιταξει για να τον βοηθησω.
Ολοι θελετε να δικαιολογησετε το σκυλι αλλα μονο αυτοι που ειναι γονεις νιωθουν την αγωνια.
Δε του εκανε πια και κατι τοσο τραγικο ωστε να αντιδρασει ετσι το σκυλι, το ποδι του χαιδεψε.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
εχω γιο μικροτερο απο 2 χρονων....
πλησιαζει και παιζει με τα σκυλια μου ...
δεν του επιτρεπω να γινεται ενοχλητικος και τα σκυλια τον αγαπουν και τον προστατευουν....
εδω μαθαμε οτι το πλησιασμα ειναι πρωτη φορα τοσο κοντινο μεταξυ τους και ειναι τελειως λαθος...
ειπαμε οτι πρεπει να μπει στη σωστη βαση....
ο σκυλος διορθωσε μια κατασταση απλα οταν δεν επενεβει το αφεντικο του που ηταν παρον....
δεν υπαρχει κινδυνος ανησυχιας ειπαμε απλα να μπουν ολα στη σωστη βαση με τη βοηθεια του εκπαιδευτη.... αν δεν γινουν τα παραπανω σαφως και στο μελον θα υπαρξουν προβληματα....

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Επειδή ακριβώς ένα παιδί 2.5 χρονών, όπως και ένα μεγαλύτερης ηλικίας, δεν πρόκειται να ακολουθήσει τους παρακάτω κανόνες:
  1. Δεν ενοχλούμε τον σκύλο όταν τρώει ή πίνει νερό
  2. Δεν ενοχλούμε τον σκύλο όταν κοιμάται ή ξεκουράζεται
  3. Σεβόμαστε τον χώρο του
  4. Δεν πλησιάζουμε το πρόσωπό μας στη μούρη του σκύλου και δεν τον κοιτάμε έντονα στα μάτια
  5. Δεν βάζουμε το χεράκι μας από επάνω για να χαϊδέψουμε τον σκύλο
  6. Δεν τον πλησιάζουμε τρέχοντας κατά επάνω του
  7. Δεν τραβάμε κανένα μέλος του σώματός του
Είναι στην ευθύνη του κάθε γονέα να μην αφήνουμε το παιδί μας, αλλά και το ξένο παιδί να κάνει κάτι από τα παραπάνω στο σκύλο μας.

Μαθαίνουμε επίσης στο παιδί μας, όταν είναι πλέον σε κατάλληλη ηλικία να το αντιληφθεί (εμείς το καταφέραμε στην ηλικία των 8), τα σήματα ηρεμίας του σκύλου.
  1. Ο σκύλος μας γλύφεται
  2. Ο σκύλος μας χασμουριέται
  3. Κάνει αποφυγή βλέμματος
  4. Ανοιγοκλείνει τα μάτια
Όσον αφορά την ερώτηση που έκανα νωρίτερα για το γρύλισμα.
Προσωπικά προτιμώ το σκυλί μου να γρυλίσει ή ακόμα και να δείξει δόντια και όχι μόνο δεν θα το μαλώσω, αλλά θα του πω και ευχαριστώ που προειδοποίησε.
Θα προβληματιστώ διπλά γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο.

Προσωπικά, λέω και πάλι, δεν θέλω να κόψω κανένα τρόπο επικοινωνίας του σκύλου μου.
Γρύλισε και τον μάλωσα; Κατάλαβε ότι δεν βοηθάει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας; Πάμε στον επόμενο και στον επόμενο, μέχρι που δαγκώνει χωρίς να δίνει σημάδια.

Δεν ξέρω, μπορεί να φταίει και φυλή η οποία συγκατοικώ που είναι εκδηλωτική και επικοινωνιακή όσο δεν πάει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Προσωπικα επειδη εχω και παιδια και σκυλο μολις ειδα το βιντεο με επιασε ταχυκαρδια.
Παιδια ωραιες οι θεωριες αλλα οι σκυλοι δε πειραζουν τα παιδια της οικογενειας με την οποια εχουν μεγαλωσει μαζι.
Το παιδι ειναι παιδι, δε προκειται να μαθει σωστη συμπεριφορα στην ηλικια των 2,5 ετων.
Εμενα η μικρη μου ενος ετους τον αρπαξε απο την γλωσσα και ο καημενος το μονο που εκανε ηταν να γυρισει να με κοιταξει για να τον βοηθησω.
Ολοι θελετε να δικαιολογησετε το σκυλι αλλα μονο αυτοι που ειναι γονεις νιωθουν την αγωνια.
Δε του εκανε πια και κατι τοσο τραγικο ωστε να αντιδρασει ετσι το σκυλι, το ποδι του χαιδεψε.
Και αυτός ο σκύλος αυτό έκανε, γύρισε να κοιτάξει την ιδιοκτήτρια του (και μάνα του παιδιού) για να τον σώσει! Την δεδομένη στιγμή το ζώο ήθελε την ηρεμία του.

Δεν είναι δικαιολογία Σωτήρη!
Μιλάμε πάνω σε εκπαιδευτικά-συμπεριφορικά κομμάτια χωρίς συναισθηματισμούς.

Δεν δικαιολογούμε κανένα σκύλο! Το τι βλέπουμε ερμηνεύουμε!
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση περιγράψαμε τι βλέπουμε!
Δεν διαφέρει καθόλου το γεγονός αν έχεις παιδιά ή όχι! Την ίδια φιλοσοφία έχει κάποιος μη έχοντας παιδιά αλλά και έχοντας! Βασικά δεν είναι τίθεται το θέμα εδώ. Αν γνωρίζεις συμπεριφορές και ξέρεις να χειριστείς σκύλους δεν έχεις και τέτοια προβλήματα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα...

Προσωπικά δεν μου αρέσει όταν το ακούω το μότο "οι σκύλοι δεν πειράζουν παιδιά της οικογενείας με την οποία έχουν μεγαλώσει μαζί". Για μένα είναι εγκληματική άγνοια να νομίζουμε κάτι τέτοιο και να προχωράμε πάνω σε αυτό...

Αν νομίζεις ότι το περιστατικό περιορίζεται στο "χάιδεμα του ποδιού" και γενικά αν νομίζεις ότι δεν του έκανε κάτι τόσο τραγικό, να προσέχεις με την κορούλα σου...γιατί μπορεί να σου ξεφύγει και σένα κανα σημάδι δυσαρέσκειας του σκύλου σου:)

Το παιδί είναι παιδί ναι! Προφανώς και δεν ξέρει να φέρεται! Ο γονιός γι'αυτό είναι εκεί.
Αν γνωρίζει τον σκύλο, γνωρίζει και το παιδί θα πρέπει να είναι σε θέση να κρίνει τι και πως! Αυτός θα κρίνει ποιες στιγμές μπορεί να γίνει η επαφή και με την δική του κατεύθυνση θα ορίζονται τα πράγματα!

Όσον αφορά την ερώτηση που έκανα νωρίτερα για το γρύλισμα.
Προσωπικά προτιμώ το σκυλί μου να γρυλίσει ή ακόμα και να δείξει δόντια και όχι μόνο δεν θα το μαλώσω, αλλά θα του πω και ευχαριστώ που προειδοποίησε.
Θα προβληματιστώ διπλά γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο.

Προσωπικά, λέω και πάλι, δεν θέλω να κόψω κανένα τρόπο επικοινωνίας του σκύλου μου.
Γρύλισε και τον μάλωσα; Κατάλαβε ότι δεν βοηθάει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας; Πάμε στον επόμενο και στον επόμενο, μέχρι που δαγκώνει χωρίς να δίνει σημάδια.

Δεν ξέρω, μπορεί να φταίει και φυλή η οποία συγκατοικώ που είναι εκδηλωτική και επικοινωνιακή όσο δεν πάει.
Γρύλισμα και δόντια γιατί να δείξει? Απειλείται κάτι, αυτός ή κάτι που κατέχει?

Αν γρύλιζε ή έδειχνε δόντια στην δυσαρέσκεια θα ήταν πρόβλημα Μιχάλη!

Ο σκύλος έδειξε πολλάκις την δυσαρέσκεια του! Και μάλιστα την έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Εμένα προσωπικά η ανάπτυξη της δυσαρέσκειας του σκύλου μου αρέσει! Κοινώς μου αρέσει η συμπεριφορά του σκύλου!:)
Αρσενικός σκύλος δυναμικής φυλής(ίσως υποτακτικό δείγμα) ενώ λάκιζε για να βρει την ηρεμία του από μία ενόχληση κλήθηκε ξανά παρ'αυτά ώστε να πιεστεί παραπάνω για περεταίρω ενόχληση, υπάκουσε και δέχθηκε την ενόχληση πολλάκις. Τι να λέμε τώρα...

Μια χαρά σκυλάκος τον έφτασαν στα όρια.
Το παιδί έπρεπε να μαζευτεί -αν όχι από την στιγμή που ο σκύλος γυρίζει το κεφάλι του πίνοντας νερό- πολύ πριν αρχίζει να πίνει νερό!:)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
1. Από που απορρέει ότι οι σκύλοι δεν πειράζουν τα παιδιά της οικογένειας ?
2. Το παιδί πρέπει να μαθαίνει από νωρίς πως πλησιάζει έναν σκύλο ...και όχι μόνο της οικογένειας. Αν πιστεύει κάποιος ότι δεν μπορεί να το μάθει το παιδί θα πρέπει να βάλει άλλους κανόνες επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και σκύλου.
3. Το ότι άφησες το ενός έτους παιδί σου να "αρπάξει" το σκυλί από την γλώσσα....:rolleyes:..ελπίζω να έβαλες τα πράγματα στη θέση τους μετά. ΔΕΝ είναι όλα τα σκυλιά το ίδιο, ούτε αντιδρούν όλα με τον ίδιο τρόπο (τρόπο που εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αντιδρούν ...βάση της θεωρίας που ανέφερες, ότι τα σκυλιά δεν πειράζουν τα παιδιά της οικογένειας)
4. Κανείς δεν θέλει να δικαιολογήσει το σκύλο, την εκτίμησή τους είπαν για αυτό που είδαν στο βίντεο. Οι γονείς που νοιώθουν την αγωνία αλλά θέλουν και τον σκύλο στο σπίτι, οφείλουν καταρχήν να έχουν ξεκαθαρίσει μέσα στο δικό τους μυαλό τα όρια μεταξύ των παιδιών και σκύλων.
5. Όταν βλέπεις σε βίντεο μια σκηνή των 55''...δεν επικεντρώνεσαι ΜΟΝΟ στο χάιδεμα του ποδιού.....υπάρχει μια σειρά αντιδράσεων του σκύλου, του παιδιού και των γονιών .....όπου φυσικά θα υπάρχει μια κλιμάκωση της αντίδρασης.

Προσωπικά είμαι πάντα πολύ επιφυλακτική στις επαφές των παιδιών με τα σκυλιά. Δεν έχω εμπιστοσύνη ΠΟΤΕ ούτε στο παιδί αλλά ούτε και στο σκυλί.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@st3li0s , θα με ενδιέφερε η γνώμη σου για τη διόρθωση(αν θα έπρεπε να γίνει δηλαδή ή όχι) εφόσον ναι μεν η αντίδραση του σκύλου ήταν δικαιολογημένη αλλα η συμπεριφορά δεν ήταν αποδεκτή.

• Like
Reactions: d-friend and Aslan

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συμφωνώ ότι το παιδάκι το παράκανε, ο σκύλος απ' την άλλη φαίνεται να είναι πολύ νευρικός απ' την αρχή του βίντεο. Επειδή έχω σκύλο ο οποίος ποτέ δεν αντέδρασε έτσι ό,τι και να του έκαναν μικρά παιδιά (να είμαστε ειλικρινείς τα περισσότερα μικρά παιδιά και τσιρίζουν, και τρέχουν, και χτυπάνε τα χέρια τους, και χαϊδεύουν το σκύλο στο κεφάλι, και τον τραβάνε, κλπ κλπ), να σας πω την αλήθεια, φρίκαρα λίγο.

Η αντίδραση του σκύλου φυσιολογική; Ναι, ίσως. Αλλά τον συγκεκριμένο σκύλο ΔΕΝ θα τον είχα εμπιστοσύνη με μικρά παιδιά. Το παιδάκι τώρα ίσως να φοβήθηκε και να μην ξαναπλησιάσει έτσι τον σκύλο, αλλά πλέον θέλει πολύ προσοχή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Όσο για το αν είμαστε υπεύθυνοι και σας εμπνέουμε εμπιστοσυνη κυρια Ι.Κυβέλη,να είστε σίγουρη πως το ξέρουμε ΜΟΝΟ εμείς.Λάθη γίνονται και ο σκύλος δε θα πληρώσει τίποτα,όπως και το μωρό δε θα πάθει τίποτα.Αν δείτε το αρχικό κείμενο ,έχουμε 4 παιδιά και 17 χρόνια σκύλους και είμαστε όλοι αρτιμελής.Μην ανησυχείτε για μας ,αγαπάμε και τα παιδιά μας και τα σκυλιά μας και δε θα φύγει κανείς απ το σπίτι.Αυτή θα ήταν η εύκολη λύση.Από τα λάθη μας μαθαίνουμε και αλλάζουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Ανησυχώ για εσάς με την έννοια ότι και 37 χρόνια να έχετε σκύλο αυτό δεν σας καθιστά απαραίτητα έμπειρους. Έχω δει περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν σκυλους πάρα πολλά χρόνια και δεν ήξεραν την τύφλα τους, στη κυριολεξία.
Θεωρώ απαράδεκτο να επιβάλετε στο σκύλο να υποστεί την ενόχληση που δείχνει φανερά ότι δεν θέλει για να τραβήξετε ένα χαριτωμένο βίντεο. Το ξαναλέω λοιπόν. Το να διώξετε τον σκύλο δεν είναι η ανησυχία μου. Άλλες καταστάσεις με τρομάζουν τις οποίες απεύχομαι. Όπως όμως είπαν πιο έμπειροι από εμένα ο σκύλος διόρθωσε ανώδυνα, πολύ πριν τις όποιες φωνές σας οπότε δεν είχε και σκοπό να το πάει πιο μακριά. Κατά τα άλλα άνθρωποι είμαστε όλοι και κάνουμε λάθη αυτό όμως δεν μου λέει κάτι όταν τα λάθη θα μπορούσαν να είναι μοιραία.

sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
45
Οπως και να εχει εγω αυτο που βλεπω και η δικη μου αποψη ειναι οτι η αντιδραση του σκυλου ηταν υπερβολικη και χρειαζεται εκτιμηση και βοηθεια απο καποιον εκπαιδευτη. Δε θα ειχε την ιδια αντιδραση αν αντιμετωπιζε εσενα ασ πουμε ή την/τον συζυγο. Και δε θεωρω ενα παιδι που πηγε με παιχνιδιαρικη διαθεση ενοχλησε τοσο πολυ το σκυλι. Αν ερχοταν ο σκυλος σε σενα ας πουμε με παιχνιδιαρικη διαθεση και εσυ ηθελες την ηρεμια σου θα τον ΄΄δαγκωνες΄΄?
Δε λεω οτι ολα τα σκυλια ειναι ιδια απλα κρινω την αντιδραση του σκυλου που ειδα στο βιντεο υπερβολικη.
Ας απευθυνθει σε εναν εκπαιδευτη και μετα να μας πει.

• Like
Reactions: katerinatsavari

DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Παιδια χαλαρώστε και μην κανουμε πρωσοπικες επιθεσεις, ναι μεν καποιοι εχετε δικιο αλλα μην κατακρινουμε τοσο πολύ την γυναικα, από την στιγμη που λεει ότι θα απευθυνθεί σε εκπαιδευτη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
@vas δεν συνηθίζω να βάζω συναισθηματισμούς μπροστά!
Για μένα ναι ο σκύλος έπρεπε να διορθώσει και καλά έκανε και διόρθωσε με αυτόν τον τρόπο. Εφόσον δεν το έκανε ο γονέας. Αν ήταν κανένας πρήχτης ενήλικος θα έπιανε λίγο χέρι ή πόδι, κλαιν! Για τους περισσότερους είναι σοκαριστικό αυτό αλλά για μένα περισσότερο σοκαριστικό είναι να μην ξέρεις τι κάνεις παρά τα διάφορα ζουμιά. Ίσως να είμαι αναίσθητος γιατί τείνω να τοποθετούμ λίγο πιο ωμά...ας είναι!
Αλλά να σου πω και το άλλο, πέρα από φυλή κτλ, ένα "overexcited puppy" διορθώνεται από έναν ενήλικο!
Δεν με ενδιαφέρει το γεγονός ότι είναι ένα παιδί ή ότι η ψιλή ήταν στο ύψος του προσώπου. Και ούτε πολύ ακούω το γεγονός περί οικογενείας και αγέλης. Άιντε να το πάμε και σε επίπεδο αγέλης, και εκεί πέφτουν ψιλές ακόμα και από το κατώτερο προς τον ανώτερο(ή κουτάβι προς μαμά/μπαμπά). Απλώς τα κιλονιούτον που ασκούνται από το δάγκωμα στο τρίχωμα του ζώου δεν συγκρίνονται προφανώς και δεν έχουν την ίδια αίσθηση πόνου με το δερματάκι ενός μωρού που πάει για...ράμματα...:)

Το ζώο μπορεί να το ξανακάνει και καλά θα κάνει να το ξανακάνει! Ο άνθρωπος διαθέτει λογική να σέβεται και να διαβάζει το ζώο! Κανονίζει λοιπόν την πορεία του. Δεν μιλάμε για ένα ανεξέλεγκτο ζώο με πρόβλημα, τουλάχιστον από το βίντεο ενός λεπτού. Ανέπτυξε πολύ όμορφα την δυσαρέσκεια του, διόρθωσε και τέλος. Το παιδί έμαθε από το πάθημα του, η μάνα έμαθε και αυτή, μακάρι να μπορέσει να απευαισθητοποιήσει το παιδί για το συμβάν αυτό και να το διδάξει καταλλήλως!

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Το προβλημα το εχεις εσυ, ουτε το παιδι ουτε ο σκυλος. ΑΠΟΡΩ στην κυριολεξια που δεν ειδες τα σημαδια δυσφοριας, ουτε καν που ειχε σκυψει ολοκληρος και τον καλεσες να ξανα υποστει τα τερτιπια του πιτσιρικα. Αν εχετε 17 χρονια σε κηπο ροττβαιλερ τοτε δε μου λεει κατι, γιατι στην κυριολεξια δεν ειδα μια ιδιοκτητρια που την καιει να ειναι καλα και ο σκυλος και ο μικρος. Εξαναγκασμο βλεπω στο σκυλο για να κανει ο μικρος το κομματι του και να βγει το βιντεο. Πραγματικα δεν εχω λογια.
Συμφωνω σε καθε λεξη, ακομα και στα κομματα με τα ποστ της @I.Kyveli και του @St3lios.

Απο εκει και περα, οπως ανεφεραν πιο πανω καλο θα ηταν να μιλησετε με εκπαιδευτη, οχι για το σκυλο αλλα για εσας.
Ειμαστε και ειστε πολυ τυχεροι που δεν ηταν αλλος σκυλος στη θεση του, γιατι τωρα θα λεγαμε (και θα κλαιγαμε) ποσο κακα ειναι τα ροτ που ορμηξαν σε παιδι ανευ λογου..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@st3li0s μάλλον δεν ήμουν πολυ σαφής στο προηγούμενη ο μήνυμα μου... Η ερώτηση ήταν αν ο σκύλος θα έπρεπε να διορθωθεί απο τη μητέρα, το οτι το σκυλί αντέδρασε δικαιολογημένα ήταν δεδομένο. Με κάλυψες όμως με την τελευταία σου παράγραφο :) να σαι καλα

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
17 χρόνια Rottweiler δεν περίμενα τέτοια απορία και τέτοια εκπαίδευση παιδιού!

Εκπαιδεύστε το γιο σας και αφήστε τον σκύλο στην ησυχία του.
Ο σκύλος είναι απόλυτα νορμάλ. Θέλησε με τον τρόπο του να αποφύγει την επαφή και το ομολογουμένως ενοχλητικό παιδί σας. Εγώ διαβάζω τουλάχιστον ΠΟΛΛΑ σημάδια δυσφορίας στον σκύλο.
Όταν έπινε νερό και μάλιστα το παιδί από μόνο του μάζεψε το χέρι του. Σε κοίταξε στα μάτια!
Ο σκύλος σηκώνεται με γοργό βήμα και φεύγει.
Ο σκύλος ξαναγυρνά με υποτακτικό ύφος επειδή τον καλέσατε για να υποστεί την επόμενη ενόχληση και εδώ ήταν πλέον που κατάλαβε ότι ούτε εσείς δεν μπορείτε να τον προστατέψετε.
Όταν πάει να πειράξει το πόδι του σκύλου ξαναμαζεύει το χέρι του ο μικρός. Ο σκύλος σε κοιτάει στα μάτια και σου δείχνει τι νιώθει!
Έρχεται και δεύτερη ενόχληση.
Στην τρίτη επεμβαίνει ο σκύλος από μόνος του γιατί εσείς αποτύχατε να διορθώσετε τον γιο σας.

Ο σκύλος σου αγαπητή σε κοίταξε 2 φορές στα μάτια και σου εξέφρασε αυτό που ένιωθε!!! Δεν τον διάβασες!!!
Για μένα απολύτως φυσιολογικός σκύλος, πολύ εκφραστικός σκύλος, απολύτως ανεκπαίδευτο παιδί, απολύτως αδιάβαστη εσείς!
Εγώ στην θέση σας θα έβαζα αυστηρά όρια στο παιδί μου, θα του έδειχνα ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ και θα συνέχιζα να το φέρνω σε επαφή! Η στάση του παιδιού στο βίντεο δεν μου δείχνει κανένα σημάδι ότι έχει γονείς που έχουν 17 χρόνια σκυλιά στην κατοχή τους. Δεν μου δείχνει κανένα σημάδι ότι δείχνεται πως να φέρεται το παιδί! Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο δεν είναι ΚΑΝ επίθεση. Δεν είναι καν διόρθωση. Είναι πολύ απαλή διόρθωση. Ο σκύλος διόρθωσε και τελείωσε πριν βγάλετε κραυγή εσείς.
Αν ήταν έτσι οι επιθέσεις θα είμασταν όλοι ευτυχισμένοι!:)

Το γλείψιμο πολλές φορές είναι και σημάδι ότι θέλει να αποφύγει κάτι θέλοντας να σε αποσπάσει από την ενόχληση που του κάνεις.
Αν ενοχλήσεις έναν σκύλο μπορεί να σου γλείψει τα χέρια και μετά να σε ροκανίσει με τα μπροστά δόντια.

Δεν έγινε τίποτα γρήγορα. Εγώ βλέπω 55 δευτερόλεπτα συνεχιζόμενης ενόχλησης.
Συμφωνω 1000% σε ολα με τον Στελιο..
Κατερινα σου απαντησα κ στο αλλο φορουμ.

Προσοχη οταν εχουμε μικρα με σκυλια..ο μικρος πρεπει να εκπαιδευτει κ να ξερει τα ορια του..
ο σκυλος αντεδρασε απολυτως φυσιολογικα κ οπως σου ξαναειπα εαν ηθελε να κανει ζημια στον μικρο θα την ειχε κανει μην εχεις καμια αμφιβολια για αυτο..

Ολοι κανουμε λαθη παιδια οκ,Κατερινα η γνωμη μου ειναι σιγα σιγα να φερνεις σε επαφη ξανα τον μικρο παντα με την παρουσια σου(χωρις καμερες εννωειται) κ να διορθωνεις τον μικρο οταν ξεφευγει κ ολα θα πανε καλα θα το δεις..

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Kατερίνα καλησπέρα

Αν ανοίξεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ από τα άπειρα γλυκά βίντεο που κυκλοφορούν στο youtube με μωρά και τεράστια σκυλιά που "κανακεύουν" τα μωρά,τα γλείφουν και είναι σα νταντάδες τους και καπάκια ξαναδείς το δικό σου,είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις πολλά,μόνο και μόνο από τη στάση σώματος των σκυλιών σαυτά και την αντίστοιχη του δικού σου στο βίντεο σας.Ο σκύλος σου έκανε σαφές (για εκείνον) το ότι εκείνη την ώρα δε γούσταρε πολλά πολλά,ήθελε να πιει νερό και να ξαπλώσει και συμφωνώ (και χαίρομαι πολύ) με τα περισσότερα σχόλια στο post για την ψυχραιμία τους.Κατανοώ την αγωνία σου,γιατί αφορά το μικρό σου παιδί βέβαια

Δε θεωρώ πως είναι θέμα εκπαιδευτή όλο αυτό,δεν είναι κακό βέβαια να ρωτήσεις τον δικό σας,γιατί ό,τι και να λέμε,εικόνα για το σκύλο σου έχουμε από ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων

Τέλος,δε θα σταματήσω ποτέ να λέω πως δεν τίθεται θέμα χαιδέματος στο κεφάλι από μέλος της οικογένειας,δεν υπάρχει αυτό και δε θα πρεπε καν να το συζητάμε.

• Like
Reactions: johnk and ghelly

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
θα ξαναπεταχτώ δεν αντεχω :
ο σκυλος δεν πειραξε το παιδακι. αν ηθελε να το πειραξει θα το ειχε πειραξει. αλλα δεν το πειραξε.
πραγματι λοιπόν,ως σκυλος της οικογενιας δεν ηθελε να κανει κακο στο μωρο της οικογένειας

ο σκυλος δεν εκδηλωσε ανεπιθυμητη συμπεριφορα
αν μιλόυσαμε για ενα κουταβακι το οποιο ενοχλουσε με τετοιο τροπο τους μεγαλυτερους, το κουταβακι θα επαιρνε την ιδια ακριβως αντιδραση. δηλαδη ενα μαθημα για το πώς να συμπεριφερεται ευγενικά. αν το κουταβακι πηγαινε σε ξενους και ενοχλουσε , θα κατέληγε με αιματα.
ο σκυλος εβαλε ορια στο παιδι και το προστατευσε απο το να δαγκωθει στο μελλον.

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Τωρα διαβασα κι εγω το θεμα και ειδα το βιντεο.
Καταλαβαινω το φοβο εκεινη τη στιγμη, γιατι κι εγω σαν μητερα ταραχτηκα..
Απο την αλλη συμφωνω με οσους ειπαν οτι ο σκυλος εδειχνε ολοφανερα την δυσφορια του και ζητουσε τη βοηθεια απο σας, που ποτε δεν ελαβε και γι αυτο εξελιχθηκε ετσι.
Επισης πιστευω οτι η δυσαρεσκεια δεν ξεκινησε απο το νερο, αλλα πιο πριν. Αυτο με το γλειψιμο στα χερια, συμφωνω με το Στελιο, πολλες φορες ειναι δειγμα ενοχλησης.

Ευχομαι ολα καλα απο δω και περα και ενημερωστε μας για το τι θα πει και ο εκπαιδευτης.
Α και μια ερωτηση. Τι εγινε μετα το συμβαν, πως αντιμετωπισατε το σκυλο και τι εκανε αυτος;

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Τωρα διαβασα κι εγω το θεμα και ειδα το βιντεο.
Καταλαβαινω το φοβο εκεινη τη στιγμη, γιατι κι εγω σαν μητερα ταραχτηκα..
Απο την αλλη συμφωνω με οσους ειπαν οτι ο σκυλος εδειχνε ολοφανερα την δυσφορια του και ζητουσε τη βοηθεια απο σας, που ποτε δεν ελαβε και γι αυτο εξελιχθηκε ετσι.
Επισης πιστευω οτι η δυσαρεσκεια δεν ξεκινησε απο το νερο, αλλα πιο πριν. Αυτο με το γλειψιμο στα χερια, συμφωνω με το Στελιο, πολλες φορες ειναι δειγμα ενοχλησης.

Ευχομαι ολα καλα απο δω και περα και ενημερωστε μας για το τι θα πει και ο εκπαιδευτης.
Α και μια ερωτηση. Τι εγινε μετα το συμβαν, πως αντιμετωπισατε το σκυλο και τι εκανε αυτος;
Μετα το συμβαν ακουγεται καθαρα στο βιντ οτι καποιος τις τρωει, και σιγουρα δεν ειναι ο πιτσιρικας..

• Like
Reactions: l.Kyveli