@spyv, ευχαριστώ πάρα πολύ και για τα καλά σου λόγια, αλλά και για την φωτογραφία
Δηλαδή??Αν θες πες μας δυο πραγματα να μαθαινουμε..
Και απο άποψη περιποίησης, αλλά και εμφάνισης. Μου κανουν λίγο θρίλερ, τόσο δα πραγματάκια με τόση μαλούμπα (γούστα είναι αυτά).
Τα γιόρκι είναι μια μακρύτριχη φυλή των terriers, με μαλλί ακριβώς σαν το δικό μας. Μακραίνει σαν το δικό μας και δεν μαδάει. Φαντάσου πως μέχρι πρότινος "καλλιεργούσαμε" μαλλί σε 2 και τρίχες δικές τους δεν βρίσκαμε. Μόνο δικές μας.
Είναι μια φυλή που παραδοσιακά το μαλλί ήταν (και είναι) πολύ σημαντικό - αρκεί φυσικά να συνοδεύεται από ένα σωστά κατασκευασμένο σώμα και με το αντίστοιχο ταμπεραμέντο.
Λόγω αυτής της σπουδαιότητας, απαιτείται το μαλλί να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε ο κριτής να είναι σε θέση να αξιολογήσει την πραγματική του ποιότητα.
Για να φτάσει το μαλλί σε τέτοια μήκη και κατάσταση και κυρίως ο σκύλος να μπορεί να είναι σκύλος και να μην τον εμποδίζει το μαλλί, υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία, πέρα από τα γονίδια που καθορίζουν την ποιότητα.
Κατά τα άλλα είναι - ή οφείλουν να είναι - terriers, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ισχυρά drives για μικρά θηράματα, πείσμα και φουλ ενέργεια - που ανάλογα τον σκύλο μπορεί να είναι και άκρως επικίνδυνη (για τον ίδιο) και ώρες ώρες κουραστική (για μας).
Είναι πανέξυπνα, εκπαιδεύονται στο τσακ μπαμ και ένα από τα χαρακτηριστικά εκείνα που μου έχουν κάνει εντύπωση από την πολύχρονη συμβίωσή μου, είναι πως ενώ με όλους τα πάνε καλά, ένας είναι ο άνθρωπός τους. ΕΝΑΣ και μοναδικός.
Τώρα εγώ πειράζει που ζηλεύω το μαλλί του? Τόσα κομμωτήρια, σαμπουάν μαλλακτικές μάσκες και εμφανίζεται το κοντοστούμπικο με μαλλί "μόλις βγήκα από το καλύτερο salon"... Με τι το λούζεις, θα το δοκιμάσω
.
Δεν είσαι η μόνη που ζηλεύει
Οσον αφορά τη δοκιμή με τα συγκεκριμένα προϊόντα, δεν ξέρω αν το έχει επιχειρήσει κανείς. Εχει σκεφτεί η γυναίκα μου, αλλά δεν το έχει κάνει (ακόμα
).
Παρόλα αυτά, ακόμα και ένα απλό Pantene ή καλά προϊόντα της schwarzkopf, μπορεί να φέρουν και τα ίδια αποτελέσματα, αρκεί φυσικά να υπάρχει η σωστή μεταξωτή υφή.
Η συντήρηση όμως, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι μια ολόκληρη επιστήμη.
Σήμερα πήραμε άλλη μια εξαιρετική κρίση, CAC, CACIB, BOS και GREEK WINNER (τι είναι αυτό βρε παιδιά;;;. Επίσης άκουσα πως άλλαξε ο κανονισμός πρόσφατα και για να γίνει ένας σκύλος Grand Champion, δεν απαιτούνται πλέον 3 CAC στην Champion Class (3+3 δηλαδή) αλλά αρκούν συνολικά 6 από όποια κατηγορία και να τα πάρει. Εχετε ακούσει κάτι;