Ο Ντρεγκο, ο Μπαρον και η Μαγια. Και οι τρεις καταστραφηκαν, ο Μπαρον φευγει..... πρωτος

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ευχαριστώ τα μέλη που διέθεσαν μέρος του χρόνου τους για να συμμετασχουν στο Thread. Επειδη ειναι αδύνατο στην παρούσα φάση να απαντήσω σε θέματα που διατυπώθηκαν, εκτος αν δεν έχετε αντίρρηση να περιμένετε, θα περιορισθώ μονο σε μερικες γενικες επισημάνσεις προκειμένου να να αποκαταστήσω την πραγματικότητα, ώστε να βοηθήσω κάποια μέλη που ξεκινώντας από εσφαλμένες υποθέσεις, χάνουν δυστυχώς το χρόνο τους σε μη σχετικές διατυπώσεις. Οι τελευταιες δεν βοηθούν σίγουρα καποιους μελλοντικούς ιδιοκτήτες στην απόκτηση των κατάλληλων για αυτους σκύλλων που θα τους προσφέρουν χαρά και ευδαιμονία και πάνω από όλα θα επιτρέψουν την ανεμποδιστη συμβίωση αυτών σε σχεση με τους ίδιους, την οικογένεια τους, τον κοινωνικό τους περίγυρο και γενικότερα.

Η δική μου φιλοσοφία απέναντι στον σκύλο είναι η εξής και δεν αλλάζει: " Το να προσπαθήσει κάποιος να επιβληθει καθολικα στον σκύλο, ανεξαρτητως τροπου, το μονο που θα πετυχει ειναι να του στερει βαθμους ελευθεριας απο πλευρας εκδηλωσης στοιχειων της κατοικιδιοποιημενης προσωπικοτητάς του, των ενστικτων του και της χαρας της ζωης στο μικρο αυτο ταξιδι στη γη. Γιατι λοιπον να αποκτησει καποιος σκυλο, εαν προκειται να τον κανει ρομποτ." Εάν ο σκύλος δεν ανταποκρίνεται τότε δικό του πρόβλημα. Εγώ θέλω να βλέπω τα σκυλιά μου μες στην τρελή χαρά. Με τα ματάκια τους να αστράφτουν μόλις με βλέπουν και όχι πρωτα να σκέφτονται......... μήπως δεν κάνω κάτι σωστα???????

Και τίθενται τα ερωτήματα.

Γιατί ένας ανθρωπος απόλυτα ψύχραιμος, κατανοητός, μεταδοτικος και βεβαια φιλόδοξος, με πλήρη αυτοκυριαρχία στις κοινωνικές και επαγγελματικές του σχέσεις δεν κανει για ιδιοκτήτης ενός Presa, ενος Πιτμπουλ ή ενος Bandogge????
Γιατί πρεπει ένας τέτοιος ιδιοκτήτης να προβληματίζεται για τη συναινετική τους διαβίωση, όταν καθένα από τα τρία εχει τη δυνατότητα να κατοικεί σε δικό του διαμέρισμα -γιαπι στο εσωτερικό???? Ο.Κ. πρόβλημα οι πολλές σκάλες, 125 στον αριθμό περίπου, και η ελλειψη πρασινου. Υπαρχει όμως και μία ταρατσα στον 40 όροφο που ξεπερνά τα 60 τ.μ. και ενας ενιαιος επιπεδος χωρος περισσοτερο απο 150 τ.μ. για καθημερινο παιγνίδι. Δεν θελω να αναφερθω σε άλλες υποδομές.
Γιατί ένα Presa που κάνει ότι του ζητώ μέσα στο σπίτι, να μην γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του εκτος σπιτιου. Εάν ξεφύγει κάποιο κόκκαλο απο το κοτόπουλο ή τις μπριζόλες, με την εντολή " άστο" το πετάει από το στόμα του απευθείας. To ίδιο και το Πιτμπουλ. Οσο και αν ποναει, έπαθε καποιο κάταγμα, δεν αντιδρασει ποτε προς εμενα. Μονο σπρωχνει με το κεφαλι του.
Γιατί ένα Presa δεν δεχεται κανέναν επισκέπτη στο σπιτι, ούτε και το Bandog, 15 μηνών και αυτό. Εγώ τους το έμαθα?? Εγω εμαθα στον Πιτμπουλινο της κορης μου να γρυλιζει πλεον αν δεν τον χαϊδεψει επισκεπτης???????
Και τι τελος παντων ειναι ενα Presa. Ενας απλος σκυλος που εαν τον κρατησεις μεσα στο σπιτι ειναι ενα pet που θα σκοτώσει οποιον παρει τον κίνδυνο να μπει μεσα.
Γιατι μονο αφοσιωμένοι στο σκυλο ιδιοκτητες πρεπει να εχουν το προνομοιο να διατηρουν κυριαρχικα σκυλια?? Και τι ειναι αληθεια ενα κυριαρχικο σκυλι? Μην τα αγαγουμε ολα σε επιστημη. Σιγουρα απιτειται βαθεια γνωση αλλα οχι και μεταπτυχιακο, αν και καταλαβαινω τις αναγκες καποιων.

Το μεγαλύτερο μου λάθος. Επετρεπα στον Μπαρον να επιτιθεται στο Πιτμπουλ και να δαγκωνει την Μαγια. Ειχα απολυτη εμπιστοσυνη στην κριση του Πιτμπουλ οτι δεν θα στραφει ποτε εναντιον του Μπαρον. Ζουσαν μαζι στην ιδια οικογενεια, τον αντιμετωπιζε με καταννόηση και ψυχραιμια. Ποτε απειλητικά . Προφανως τον έπρηξε και τελικα περίμενε την αφεντικίνα του να επιστρεψει 5 μηνες αργοτερα για να το κάνει.
Ποτέ δεν περιμενα ότι ένα Presa θα χαιρεται να μπει σε μια μαχη όπως το Πιτμπουλ. Περισυλλογή, κατήφεια και αγχωτικη συμπεριφορα εάν επεστρεφε σπιτι χωρις να κανει επιθεση. Ιδια ακριβώς εικονα με το Πιτμπουλ. Αλλα ακομη χειρότερο. Επιθεση σε ανθρωπους και παιδια.
Εκτιμουσα οτι το gameness του Πιτμπουλ θα αποτρεψει το Πρεσα απο καθε προσπαθεια αναληψης ηγεσιας. Το λαθος της κορης μου του επέτρεψε να κανει τετοια ονειρα επειδη ολοι κραταγαμε το Πιτμπουλ να μην τον σκοτωσει.
Γιατι επομένως να μην προκειται για λαθος της φυσης και ολα να τα φορτώνεται ο ιδιοκτητης??? Μολις πριν λιγες ημερες έμαθα ότι τα ιδια ακριβως είχε κανει και ο πατερας του Μπαρον στο πρωην αφεντικο του. Εκείνος βεβαια είχε πολυ, παρα πολυ, ακριβο Petirgee και υιοθετηθηκε απο καποιον απολυτα εξειδικευμενο και επεζησε. Του δικου μου ειναι πολυ φθηνοτερο και κανεις δεν θελει να παει φυλακη. Το καταλαβαίνω.

Δεν έχω καμμια διαθεση για αντιπαράθεση. Εαν επιθυμειτε να βοηθησετε μελλοντικους ιδιοκτητες μην καταναλίσκεστε με γενικους και αστηριχτους ορισμενες φορες χαρακτηρισμους. Δεν απεκτησα δυο σκυλια κυριαρχικα και ενα τριτο της κορης μου γιατι ετσι μου ηρθε. Υπηρχε εξαιρετικα σημαντικος λογος. Ο ανθρωπος προηγειται του σκυλου....... Εαν εχετε διαφορετικη αντιληψη τη σεβομαι ανεπιφύλακτα αλλα δεν θα την υποστηριξω. Αν ειμαι ο λαθος ιδιοκτης σε λαθος Φορουμ κανεις δεν σας αναγκαζει να συμμετασχετε, ανεξαρτητα εαν εγω θα το επιθυμουσα.

Θα ήθελα να ακουσω τις αποψεις καποιων ακομη μελων που εκτιμω απεριοριστα και θα επανελθω. Αν νομιζετε οτι ειναι χρησιμες οι φωτογραφιες ευχαριστως μου υποδεικνύετε τον τρόπο.ε
Οσον αφορα τα ερωτηματικα του East, μονολεκτικα να πω ότι στοχευμενοι υποψηφιοι να τον υιοθετησουν δεν τον δεχτηκαν. Το προσπαθησα πολυ αλλα και εγω φοβαμαι το που θα παει και τι θα κανει. Οσον αφορα για τον ποιον θεωρει αρχηγό, επιτρεψε μου East να εχω διαφορετικη αποψη. Εκτελει τα παντα μεσα στο σπιτι σαν πραγματικος ανθρωπος, βεβαιως σχεδον ποτε με αμεση ανταποκριση. Του αρεσει να επεξεργαζεται τις εντολες αλλα θα τις εκτελεσει ανελιπως. Αυτο που νομιζω οτι συμβαινει εκτος σπιτιου ειναι η μεγαλη του βλακεία να πιστευει ότι μονο αυτος καταλαβαινει την απειλη και εγω οχι. Επομενως στρεφεται εναντιον μου.

Αυτο εγινε ομως μονο μια φορα όταν με κοιταξε και επιτεθηκε. Οι υπολοιπες ηταν καθαρα misdirected aggession και δεν εδωσα ιδιαιτερη βαρυτητα. Οταν μπαινει στη μαχη και βρεθεις στη μεση θα δαγκωθεις.

Δεν θελω να υπεισέλθω στην αξιολογηση των ακραιων φιλοζωικων αφορισμων, χωρις να προβαλλονται ουτε καν ανεμικά επιχειρηματα. Για ολα φταιει ο ιδιοκτητης και για τιποτε το DNA του σκυλου. Δεν αναφερομαι στους εξ ορισμου φιλοζωους αλλα τους εκ φαντασιας φιλοζωους. Ουτε βεβαια και σε εκιενους που εχουν δυσκολια αυτοσυγκρατης, των οποιων την αδυναια καταννοω. Αλλωστε, με περιορισμενους και μονο χρηματικους πορους ταξιδεψα απο την Β. Αμερικη στην Ελλαδα, οπου βρισκομουν για σπουδες για να δω πρωτα και κυρια τον Μποξερακο μου που τον ειχα απο 18 ετων.
Απο την στιγμη φιλε μου που δεν εχεις διαθεση να επιβληθεις στον σκυλο με συνχωρεις αλλα δεν πρεπει να εχεις σκυλο και ειδικα δειγματα απο κυριαρχικες φυλες. Σε μια αγελη ανθρωπων και σκυλων αυτος που εχει την κοινη λογικη και μπορει να σκεφτει ειναι ο ανθρωπος , οποτε αυτος πρεπει να κραταει τις ισορροπιες , τα σκυλια ειναι ζωα και ως ζωα οδηγουνται απο τα ενστικτα οπως και η αναρριχηση στην ηγεσια και η επιβιωση του ισχυροτερου.
Ενας ανθρωπος μπορει στην ζωη του με τους ανθρωπους να ειναι ο πιο λογικος και σωςτος και συγκροτημενος αλλα αυτο δε σημαινει οτι ξερει πως αντιδρουν τα ζωα . Οποτε η συγκροτηση στα προσωπικα του δεν σημαινει συγκροτηση και οτι αφορα με τα κατοικιδια ζωα , αλλο το ενα αλλο το αλλο .
Οσο χωρο και να εχουν τα σκυλια ειτε 2000000 μετρα ειτε 2 τετραγωνικα αμα δεν τους βαλεις εσυ ορια παλι θα πλακωθουν ,
Απο οσο διαβασα απο τα προηγουμενα ποστ μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ειδους σκυλια ειχες , μιλας για το γκεημνεσς των πιτμπουλ που δημιουργηθηκαν για κυνομαχιες και οτι δεν περιμενες απο το πρεσσα το αρσενικο να υποκυψει στις προκλησεις του πιτ... Τι νομιζες οτι το πρεσσα ειναι ? κανα λαγουδακι? οσο ζεν και να ειναι ενα σκυλι μια δυο τρεις τεσσερις δεκα? ε στην εντεκατη θα πει μας επρηξες ρε φιλε αντε και στο διατανο... Το οτι δεν εκανε μεχρι τωρα τιποτα ηταν επειδη ηταν ακομα μικρος αλλα ο μικρος εγινε εφηβος και τωρα πλεον δεν ειναι οτι ανεχεται μυγα στο σπαθι του....
Μη κατηγορεις την φυση του σκυλου στην παρουσα φαση , μαλλον οπως τα λες λαθος του ιδιοκτητη ειναι , αμα τα εκανες ολα σωστα και ειχαμε τετοια κατασταση ναι να μιλαγαμε για προβληματικα σκυλια , αλλα απο οσα διαβασα δεν ειδα κανα προβληματικο σκυλι στην αρχη , βεβαια τωρα που εχουν αρπαχτει ειναι δυσκολο και για τα δυο σκυλια να αποβαλουν τις οποιες αρνητικεσμεικονες που εχουν στο μυαλο , και απο εμπειρο ιδιοκτητη και εκπαιδευτη. Αμα δεν θες τετοιες κυριαρχικες φυλες να μην αγριεψουν κανεις το οτιδηποτε να μην αγριεψουν , στην δικια σου περιπτωση δυστηχως εκανες οτι μπορουσες να αγριεψουν εστω και αθελα σου .
Οταν παιρνεις ενα σκυλο με κυριαρχικο ταπεραμεντο και εντονη προστασια του χωρου του ειναι δικια σου δουλεια να του βαλεις ορια ποτε μπορει να εκδηλωνει την κυριαρχια του η οχι . Οταν εσυ εισαι παρων θα επρεπε ο σκυλος να ειναι ηρεμος οποιος και να ερθει , αλλα αυτο προυποθετει να εισαι εσυ το αφεντικο της αγελης και ο σκυλος να αισθανεται ασφαλης οταν εισαι παρων. Αλλα ετσι οπως τα περιγραφεις τα σκυλια δεν νομιζω να σε υπολογιζουν οποτε αναλαμβαναν αυτα πρωτοβουλιες . Οποτε οταν παιρνεις ενα τετοιο σκυλο πρεπει να ξερεις πως να διαχειριζεσαι καταστασεις και να μπορεις να διβαζεις τον σκυλο σου , αλλιως κλαφτα πολυχρονη που γιναμε ευζωνοι.....
Δεν στα λεω αυτα με κακια ουτε να σε επιπληξω , ουτε να στο παιξω εξυπνος οπως και τα υπολοιπα μελη εδω , απλα ειναι οι σκεψεις μου πανω στην κατασταση που μας περιγραφεις .
Δεν ειναι κακο καποιος να μην μπορει να χειριστει κυριαρχικα σκυλια το κακο ειναι να μην το ξερει , αλλος μπορει αλλος οχι αλλωστε και για αυτο υπαρχουν τοσες φυλες για να διαλεξεις . Οταν αρχιζεις να διαβαζεος φυσικη δεν ξεκινας απο την πυρηνικη , η γνωση χτιζεται σταδιακα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
@spiros95
Οποιος ιδιοκτητης, φτανει στο σημειο να "χρειαζεται" (??) να κοιμησει το σκυλο ΤΟΥ επειδη εβγαλε συμπεριφορα "μη επιθυμητη" ΟΦΕΙΛΕΙ να κανει στον εαυτο του ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ κ οχι να αρκειται σε δικαιολογιες. Ειδικα αν εχει χασει 3/3.....

Μπορω να σου γραψω πολλα, αλλα δεν νομιζω οτι θες να τα διαβασεις.......
Κι ένα tervuren , που είχε γίνει λύκος κι υπέστη ευθανασία

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να τον κοιτας λοιπον στα ματια καθως θα φευγει η ζωη απο μεσα τους....αν δεν εχει γινει ηδη....και να αναρωτηθεις αν ηταν σωστο να θες να βλεπεις τρελη χαρα,να μην θες να γινει ρομποτ,να μην θες να βαλεις τα πραγματα στη σωστη θεση γιατι ετσι πιστευες οτι ειναι τα σκυλια ανθρωπων (ρομποτ και δυστυχισμενα) που εχουν θεσει ορια και μπορουν να διαχειριστουν καταστασεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Κι ένα tervuren , που είχε γίνει λύκος κι υπέστη ευθανασία
To tervuren του ίδιου;
Ρε παιδιά ο άνθρωπος μας δουλεύει, δεν ήξερα ότι είχε γράψει και για άλλο σκύλο πριν.
Είναι σοφιστικέ τρολλ και λέει μπούρδες τότε. Σε λίγο θα μας πει ότι είχε κι ένα λαμπ που μετά από λίγο μεταμορφώθηκε σε μισό σκύλο μισή πάπια και του έκαναν ευθανασία γιατί έκανε επαναφορά τα παιδιά των κυνηγών..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η κυρία Χ, επιστρέφοντας το απόγευμα από τη δουλειά της... το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε, βγαίνοντας από το ασανσέρ του ορόφου της... και το τελευταίο πράγμα που έζησε στη ζωή της, ήταν δύο "δυνατά" σκυλιά, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό Presa Canario, να της ορμούν "αφρισμένα" και να την κατασπαράζουν...
Είχαν προηγηθεί πολλά γι' αυτά τα δύο σκυλιά... η πράξη τους αυτή ήταν σχεδόν "deja vu"... και, πίσω από αυτή την "τελευταία" πράξη, υπήρχαν οι ιδιοκτήτες που δήλωσαν ότι τα σκυλιά τους δεν είχαν κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο... όμως οι γείτονες έδωσαν τελείως διαφορετικές μαρτυρίες και, τελικά, ο αρσενικός σκύλος θανατώθηκε και η θηλυκιά "διασώθηκε" και, με πολλή προσπάθεια άλλαξε περιβάλλον και έζησε σωστά...

Βλέπε: "Τα σκυλιά της κόκκινης ζώνης" (Cesar Millan) - από αληθινή ιστορία, στις Η.Π.Α.​

Να γράψω λίγο, Σπύρο (το υπόσχομαι το "λίγο"!!!) και μέσα στο διήμερο θα επανέλθω...
Εδώ, θα προσπαθήσω να είμαι "τηλεγραφικός"... και, όπου χρειαστεί, θα επανέλθουμε...

Σου γράφω, γιατί νιώθω ότι ΟΦΕΙΛΩ (σε σένα, στον "σκύλο" - αλλά και στη "σκύλα"!) να σου γράψω!

Και, σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου να είμαι ειλικρινής, ευθύς, έως και "ωμός"...:)

1) ...Το να προσπαθήσει κάποιος να επιβληθει καθολικα στον σκύλο, ανεξαρτητως τροπου, το μονο που θα πετυχει ειναι να του στερει βαθμους ελευθεριας απο πλευρας εκδηλωσης στοιχειων της κατοικιδιοποιημενης προσωπικοτητάς του, των ενστικτων του και της χαρας της ζωης, στο μικρο αυτο ταξιδι στη γη...

2) ...Γιατι λοιπον να αποκτησει καποιος σκυλο, εαν προκειται να τον κανει ρομποτ...

3) ...Εγώ θέλω να βλέπω τα σκυλιά μου μες στην τρελή χαρά. Με τα ματάκια τους να αστράφτουν μόλις με βλέπουν και όχι πρωτα να σκέφτονται... "μήπως δεν κάνω κάτι σωστα???????"...

Και τίθενται τα ερωτήματα...

4) Γιατί ένας ανθρωπος απόλυτα ψύχραιμος, κατανοητός, μεταδοτικος και βεβαια φιλόδοξος, με πλήρη αυτοκυριαρχία στις κοινωνικές και επαγγελματικές του σχέσεις δεν κανει για ιδιοκτήτης ενός Presa, ενος Πιτμπουλ ή ενος Bandog????

5) Γιατί πρεπει ένας τέτοιος ιδιοκτήτης να προβληματίζεται για τη συναινετική τους διαβίωση, όταν καθένα από τα τρία εχει τη δυνατότητα να κατοικεί σε δικό του διαμέρισμα -γιαπι στο εσωτερικό????

6) Γιατί ένα Presa, που κάνει ότι του ζητώ μέσα στο σπίτι, να μην γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του εκτος σπιτιου...

7) Γιατί ένα Presa δεν δεχεται κανέναν επισκέπτη στο σπιτι, ούτε και το Bandog, 15 μηνών και αυτό. Εγώ τους το έμαθα?? Εγω εμαθα στον Πιτμπουλινο της κορης μου να γρυλιζει πλεον αν δεν τον χαϊδεψει επισκεπτης???????

8) Και τι τελος παντων ειναι ενα Presa. Ενας απλος σκυλος που εαν τον κρατησεις μεσα στο σπιτι ειναι ενα pet που θα σκοτώσει οποιον παρει τον κίνδυνο να μπει μεσα.

9) Γιατι μονο αφοσιωμένοι στο σκυλο ιδιοκτητες πρεπει να εχουν το προνομοιο να διατηρουν κυριαρχικα σκυλια??

10) Και τι ειναι αληθεια ενα κυριαρχικο σκυλι?

11) Μην τα αγαγουμε ολα σε επιστημη. Σιγουρα απιτειται βαθεια γνωση αλλα οχι και μεταπτυχιακο, αν και καταλαβαινω τις αναγκες καποιων.

12) Επετρεπα στον Μπαρον να επιτιθεται στο Πιτμπουλ και να δαγκωνει την Μαγια.

13) Ειχα απολυτη εμπιστοσυνη στην κριση του Πιτμπουλ οτι δεν θα στραφει ποτε εναντιον του Μπαρον. Ζουσαν μαζι στην ιδια οικογενεια, τον αντιμετωπιζε με καταννόηση και ψυχραιμια. Ποτε απειλητικά...

14) Προφανως τον έπρηξε και τελικα περίμενε την αφεντικίνα του να επιστρεψει 5 μηνες αργοτερα για να το κάνει...

15) Ποτέ δεν περιμενα ότι ένα Presa θα χαιρεται να μπει σε μια μαχη όπως το Πιτμπουλ...

16) Εκτιμουσα οτι το gameness του Πιτμπουλ θα αποτρεψει το Πρεσα απο καθε προσπαθεια αναληψης ηγεσιας.

17) Το λαθος της κορης μου του επέτρεψε να κανει τετοια ονειρα επειδη ολοι κραταγαμε το Πιτμπουλ να μην τον σκοτωσει...

18) Γιατι επομένως να μην προκειται για λαθος της φυσης και ολα να τα φορτώνεται ο ιδιοκτητης??? Μολις πριν λιγες ημερες έμαθα ότι τα ιδια ακριβως είχε κανει και ο πατερας του Μπαρον στο πρωην αφεντικο του. Εκείνος βεβαια είχε πολυ, παρα πολυ, ακριβο Pedigree και υιοθετηθηκε απο καποιον απολυτα εξειδικευμενο και επεζησε...

19 ) ...Δεν απεκτησα δυο σκυλια κυριαρχικα και ενα τριτο της κορης μου γιατι ετσι μου ηρθε. Υπηρχε εξαιρετικα σημαντικος λογος. Ο ανθρωπος προηγειται του σκυλου...

20) Αν ειμαι ο λαθος ιδιοκτης σε λαθος Φορουμ κανεις δεν σας αναγκαζει να συμμετασχετε, ανεξαρτητα εαν εγω θα το επιθυμουσα.

21) ...Οσον αφορα για τον ποιον θεωρει αρχηγό, επιτρεψε μου East να εχω διαφορετικη αποψη. Εκτελει τα παντα μεσα στο σπιτι σαν πραγματικος ανθρωπος, βεβαιως σχεδον ποτε με αμεση ανταποκριση. Του αρεσει να επεξεργαζεται τις εντολες αλλα θα τις εκτελεσει ανελιπως...

22) Αυτο που νομιζω οτι συμβαινει εκτος σπιτιου ειναι η μεγαλη του βλακεία να πιστευει ότι μονο αυτος καταλαβαινει την απειλη και εγω οχι. Επομενως στρεφεται εναντιον μου.

23) Αυτο εγινε ομως μονο μια φορα όταν με κοιταξε και επιτεθηκε. Οι υπολοιπες ηταν καθαρα misdirected aggression και δεν εδωσα ιδιαιτερη βαρυτητα.

24) Οταν μπαινεις στη μαχη και βρεθεις στη μεση θα δαγκωθεις...

25) ...Για ολα φταιει ο ιδιοκτητης και για τιποτε το DNA του σκυλου...
1) Το περιγράφεις τέλεια! Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ κάνει και η "Μητέρα Φύση"... επιβάλλει τον "καθολικό έλεγχο" από τον αρχηγό, στερώντας ορισμένους βαθμούς ελευθερίας... όχι όλους, αλλά ορισμένους...
Αλλά, αυτό κάνουν και οι άνθρωποι σε άλλους ανθρώπους... με τη νομοθεσία (στην καλύτερη περίπτωση) ή με τη βία (στην χειρότερη περίπτωση...

2) Για πάρα πολλούς λόγους... ένας που έχει σκυλιά της Ομάδας 1 (Μαλινουά, Γερμανικά, Beauceron)... όποιος έχει σκυλιά έρευνας και διάσωσης, Οδηγούς τυφλών κλπ., θα σου το εξηγήσει διεξοδικά...
Ο σκύλος που "έχει" το "ΑΣΤΟ" (εννοώ, σε κάθε περίσταση), δεν είναι ρομπότ!

3) Κι εγώ το ίδιο... αλλά ΚΑΙ να μην διανοούνται να "κάνουν κάτι που δεν είναι σωστό"...

4) ΕΝΟΣ σκύλου, θα μπορούσε (ή δεν θα μπορούσε - οπότε θα πηγαίναμε σε περαιτέρω συζήτηση)... ΤΡΙΩΝ "τέτοιων" σκύλων, τώρα... ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, θα ήμασταν όλοι στη Σχολή Εκπαίδευσής του και θα τα "ακουμπάγαμε" για να μαθαίνουμε...

5) Συναινετική διαβίωση υπάρχει ΜΟΝΟ στις οικογενειακές αγέλες των λύκων... ή σε κάποιες αγέλες αδέσποτων που έδεσαν με τα χρόνια... η συγκεκριμένη είναι "εξαναγκασμένη αγέλη"...

6) Γιατί μέσα στο σπίτι (χωρίς ιδιαίτερα ερεθίσματα) είναι εύκολο)...

7) Στεναχωριέμαι, ρε Σπύρο, αλλά πρέπει να σου πω: ΝΑΙ... για το "ίσως και όχι", θα σου απαντήσω παρακάτω...
Σε "εμάς", αντίστοιχα, ο κούταβός μας δεν δέχεται να μπει κάποιος σπίτι, όταν είναι μόνη της η κόρη μας... απλά, δεν θα μπει η φίλη της που έχει έρθει για επίσκεψη...
Όταν είμαστε, όμως, στο σπίτι εγώ και η σύζυγός μου, θα μπει ο επισκέπτης μιάς χαρά... αλλά, πάντα, θα έχουμε το νου μας, να αντιδράσουμε ΠΡΙΝ κάν σκεφτεί τη μαλακία...

8) Δεν ξέρω αν το Presa είναι ένα "απλό" σκυλί (οι ιδιοκτήτες κλπ.) θα σου πουν... εμένα δεν μου φαίνεται για πολύ "απλό"...
Αλλά, αυτό ουσιαστικά θέλεις: ΟΤΑΝ ΔΕΝ είσαι στο σπίτι εσύ, να επιτεθεί σε όποιον (ξένο) μπει μέσα...

9) Γιατί (σε αντίθεση με το "δικαίωμα"), το "προνόμιο" κερδίζεται... βρέχεις τη φανέλα, πίστεψέ με, για το προνόμιο αυτό!

10) ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα, από μόνη της... ίσως, βέβαια, χρειαστεί να επεκταθούμε...

11) Δεκτό... θα παραμείνω στη βαθειά γνώση...

12) Μέγα λάθος, Σπύρο... έπρεπε να το ξέρεις από την αρχή...

13) Η χειρότερη αρρώστια του σκύλου, λέγεται "εμπιστοσύνη"...

14) Δύο τινά βλέπω εγώ... και επίτρεψέ μου, εναλλακτικά, ή ΚΑΙ τα δύο μαζί:
α) Είναι σύνηθες, σε ένα πιο μεγάλο σκύλο, να συγχωρεί ψιλοκουταβίσιες συμπεριφορές... και όταν μεγαλώσει ο μικρός, "πάρε νάχεις" (έχει γίνει άπειρες φορές με πατέρα σε γιό)...
β) Ο πιτμπουλίνος μάλλον δεν τη βλέπει σαν "αφεντικίνα" του, αλλά σαν "γκόμενά" του... και, ενδεχομένως, η άφιξή της πυροδότησε, επιπλέον, την κατάσταση...

15) Αν χαίρεται, λέει...

16) Με το gameness του ενός σκύλου (αν σε πιάνω καλά, εννοείς ότι όταν τσακωθεί δεν θα σταματήσει, παρά μόνο νεκρός), δεν αποτρέπεται η ανάγκη του άλλου να "κυριαρχήσει", ή, απλά, να "εξαφανίσει"...

17) Λάθος... σαν να το βλέπω μπροστά μου...

18) Υπάρχει η περίπτωση να είναι "λάθος της φύσης"... δηλαδή, να είναι περασμένο στο DNA του... ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ (ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ) ΛΟΓΟΣ να στειρωθεί ένας σκύλος: Για να μην θριαμβεύσουν (έστω και κατά λάθος) τα συγκεκριμένα γονίδια...

19) Κανείς δεν λέει ότι ο άνθρωπος δεν προηγείται του σκύλου... αλλά, μάλλον κάτι έχω χάσει εδώ... αν το έγραψες και το παρέβλεψα, ζητώ συγγνώμη...

20) Σπύρο... στο σωστό φόρουμ έχει μπει!

21) Με τον @east49 , διαφωνώ σε αρκετά θέματα "μεθοδολογικής προσέγγισης"... αλλά, όταν γράφει, προσέχω τη γνώμη του με θρησκευτική ευλάβεια, γιατί έχει μερικά "τέτοια" σκυλιά...

22) Ενας ισορροπημένος σκύλος, που σε έχει αποδεχτεί σαν αρχηγό, δεν θα το έκανε ποτέ αυτό... ίσως δεν θα σε άκουγε και θα πήγαινε προς το στόχο, αλλά ποτέ σε σένα...
Η Ομάδα 2, γενικότερα, είναι φημισμένη για την έλλειψη ανακατεύθυνσης στο χειριστή!

23) Αυτό ξαναπέστο... είναι γεγονός... γι' αυτό δεν μπαίνεις ΠΟΤΕ στη μέση...
Το κάνεις με άλλους τρόπους...

24) Ναι, είναι πολύ πιθανόν να ευθύνεται το DNA του σκύλου... όχι, όμως, αποκλειστικά...
Και σε αυτό θα μπορούσαμε να επανέλθουμε... όπως και σε όλα τα άλλα...:)

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Να τον κοιτας λοιπον στα ματια καθως θα φευγει η ζωη απο μεσα τους....αν δεν εχει γινει ηδη....και να αναρωτηθεις αν ηταν σωστο να θες να βλεπεις τρελη χαρα,να μην θες να γινει ρομποτ,να μην θες να βαλεις τα πραγματα στη σωστη θεση γιατι ετσι πιστευες οτι ειναι τα σκυλια ανθρωπων (ρομποτ και δυστυχισμενα) που εχουν θεσει ορια και μπορουν να διαχειριστουν καταστασεις.
Αυτό μάλλον θα φανεί στο @spiros95 μηνυμα με ακραια φιλοζωικό περιεχόμενο.

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
@spiros95
Οποιος ιδιοκτητης, φτανει στο σημειο να "χρειαζεται" (??) να κοιμησει το σκυλο ΤΟΥ επειδη εβγαλε συμπεριφορα "μη επιθυμητη" ΟΦΕΙΛΕΙ να κανει στον εαυτο του ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ κ οχι να αρκειται σε δικαιολογιες. Ειδικα αν εχει χασει 3/3.....

Μπορω να σου γραψω πολλα, αλλα δεν νομιζω οτι θες να τα διαβασεις.......
Το αναγνωριζω χωρις ερωτηματικά. Αλλα.......τo Pitbull ήταν πληρως εκπαιδευμένο. Οταν 6 μηνών γλυτωσε οριακα απο τον πατέρα του, και οταν 9 μηνών του επιτεθηκε δεσποζομενο λυκοσκυλο, δεν περιμένεις επαναφορά. Απλα εγινε χειροτερος απο τον πατέρα του. Τί βλεπεις λαθος σε αυτη τη συμπεριφορά. Το Presa δεν εκπαιδεύτηκε εγκαιρα. Ελλειψη χρονου. Να επανεκπαιδευτώ εγώ στην ηλικία μου. Δεν παλευόταν. Συνειδητά τον αφηνα να βγαλει ότι είχε μεταφερθεί μέσα του. Δεν ανησυχούσα. Ήταν ο σκύλος μου. Λάθος. Όταν προσπαθησα να τον επαναφέρω ήταν αργά. Δεν μπορούσε να τον πλησιάσει κανείς. Μονο με βελάκια, όποτε χρειάστηκε ναρκωση. Προσπαθησα να τον δωσω σε εκπαιδευτή. Δεν λειτούργησε. Εβλεπα ότι τον χανω. Μονιμα μέσα στο σπίτι, ποτέ εξω, ούτε καν στο αυτοκίνητο, επισκέπτης που έκανε το λαθος να του δωσει το αγαπημενο του μπεικον στο τσακ γλυτωσε το χερι του.
Το Bandog, το θηλυκο, ο ιδιοκτητης το εκανε αυτό φοβικό, ενω παραλληλα δεν αφηνε τον γιο μου να μπει στο σπιτι, αν και τον εβλεπε μαζι μας? Δεν εχω πεισθει για να ειμαι ειλικρινής. Αντιλαμβανομαι τα σφαλματά μου αλλα παραλληλα δεν βλεπω ότι προβάλω δικαιολογιες. Δεν στοχευω σε τιποτα, δεν κρυβω τιποτα. Εσενα σιγουρα σε διαβαζω.

Για να καταλαβω, εχεις τρια σκυλιά με προβλημα συμπεριφοράς και φταινε τα σκυλια μονο;
Οχι, φταιω και εγω, φταιει η κορη που μου φόρτωσε τον σκύλο της, φταιει και η ατυχης χρονικη επιλογη ανατροφης των σκυλων. Φταιει και το DNA τους. Μαλλον πρωτιστως φταίει η ελλειψη γνωσης εκ μερους μου για τις υπαρχουσες μορφες επιθετικοτητας. Και ο Πιτμπουλινος με ειχε δαγκωσει κατεπαναληψη όταν προσπαθουσα να βγαλω απο καυγα. Ποτε ομως στα επειγοντα οπως το Presa, επειδη δεν τον αφησα να μπει σε καυγα....... να φαει δηλαδη ανθρωπους, εκπαιδευτη και υπαλληλους

Οχι το ανεβαλα για τη Δευτέρα. Ειχε κλειστεί για σημερα στις 14.00'. Δεν μπορεσα να ξεκινησω. Του ειχα δωσει και 10 χαπια ηρεμιστικα. Δεν ειδα και μεγαλη διαφορα. Εφαγε χθες ότι του αρεσει περισσοτερο, δεκαδες μπιφτεκια και σουβλακια και φυσικα το μπεικον. Σημερα δεν ακουμπουσε την τροφη του. Ο γιος μου που εχει αλλεργία με τα σκυλια, όπως και η μανα του, με καλουσε μεχρι τις 7 το πρωί, να μην το κανω. Προσπαθούσα να τον αποφυγω. Για την κορη δεν το συζηταω. Εχει γενικη τρελα με τα ζωα και οχι μονο με τα σκυλια, οπως εγω. Να σου πω ομως κατι............ Ξερω οτι εζησε ευτυχισμενα, δεν του ελλειψε τίποτα, δεν ανησύχησε για τιποτα, εγω δεν πληρωσα αποζημιωσεις, εκανε αυτο που του αρεσε. Δεν περιμενα ενα Presa να διασκεδαζει τοσο πολυ με τους καυγάδες, να μην δινει καμια σημασια σε τυχον τραυματισμο του. Αλλα πραγμτα ειχα δει. Το θεωρουσα προνόμιο των Πιτμπουλ. Ειναι πολυ νεος για να φυγει.Αν γυρναγε ο χρονος πισω δεν θα του επετρεπα ολα αυτα.

Last edited by a moderator:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το μπέϊκον μπορεί να είναι ο λόγος για όλα αυτά και όχι ο κακός χειρισμός; Ενοχοποιείται για ανεξήγητη επιθετικότητα και στους ανθρώπους.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@spiros95
Να σου πω λοιπον εγω τι βλεπω, κ sorry αλλα δεν φημιζομαι για τον politically correct τροπο γραφης μου.

Βλεπω κατ αρχην οτι δεν εχεις διαθεση αρχηγιας.
Το αφηνω το σκυλο στην φυση του να λαμπουν τα ματακια του στο σκοταδι εχει σαν συνεπεια ο σκυλος να παιρνει το πανω χερι, να το παιζει αφεντικο.
Οπως κ εγινε.....

Δεν σε υπολογιζει, σου κανει τα χατιρια οταν δεν βρισκει το λογο να μην το κανει (μεσα στο σπιτι) ενω αν βρισκει λογο να κανει κατι (αυτα τα ενστικτα που λεω κ ξαναλεω οτι θελουμε δεν θελουμε θα βγουνε στην επιφανεια) δεν σε ακουει ουτε στο ελαχιστο σε διορθωνει κι ολας.....

Κανεις τοσους λαθος συνειρμους που πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι πηρες τα σκυλια που πηρες....
Πηρες presa. Ενα κυριαρχικο presa χωρις ορια αυτο ακριβως θελει να κανει, να γινει ο αρχοντας του κοσμου πανω στον οποιο δεν περπατανε ξενοι......
ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ειναι να του διξεις οτι ο κοσμος του ειναι μονο το σπιτι κ αφεντικο εσυ.

Αλλα.......τo Pitbull ήταν πληρως εκπαιδευμένο. Οταν 6 μηνών γλυτωσε οριακα απο τον πατέρα του, και οταν 9 μηνών του επιτεθηκε δεσποζομενο λυκοσκυλο, δεν περιμένεις επαναφορά. Απλα εγινε χειροτερος απο τον πατέρα του. Τί βλεπεις λαθος σε αυτη τη συμπεριφορά.
Για ποιο λογο ο σκυλος να εχει μαθει τι εστι αναμετρηση με αλλο σκυλο; Για ποιο λογο ο προυπαρχων σκυλακος εγινε ο καρπαζοεισπρακτορας της υποθεσης κ μαλιστα με την ανοχη σας;;;
Ε φυσικο κ επομενο ηταν ο σκυλος με την πρωτη ευκαιρια (ελευση του αφεντικου ΤΟΥ) κ οταν εκεινη του εδωσε το "δικαιωμα" να φροντισει να μοιρασει αυτα που τοσο καιρο μαζευε......
Ακρως αναμενομενο!

Το Presa δεν εκπαιδεύτηκε εγκαιρα. Ελλειψη χρονου. Να επανεκπαιδευτώ εγώ στην ηλικία μου. Δεν παλευόταν. Συνειδητά τον αφηνα να βγαλει ότι είχε μεταφερθεί μέσα του. Δεν ανησυχούσα. Ήταν ο σκύλος μου. Λάθος. Όταν προσπαθησα να τον επαναφέρω ήταν αργά. Δεν μπορούσε να τον πλησιάσει κανείς.
Δεν ειναι δουλεια ΚΑΝΕΝΟΣ αλλου να τον πλησιαζει, παρα μονο δικη σου. Κι αν χρειαζεται να ανεχτει θα ΠΡΕΠΕΙ να το κανει γιατι εισαι το αφεντικο του..... Φυσικα μεχρι την μερα που ο σκυλος κλεινει τα ματια του ΑΛΛΑΖΕΙ.
Για αλλη μια φορα ειναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ να τον αλλαξεις αλλα για να γινει πρακτικα αυτο πρεπει να αλλαξεις εσυ τακτικη, να επανεκπαιδευτεις.
Κ επειδη δεν διαφαινεται στον οριζοντα, το αμεσως δικαιοτερο για το σκυλο ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ειναι να του βρεις ενα σπιτι να παει κ οχι να τον ξεφορτωθεις με συνοπτικες.....

Το Bandog, το θηλυκο, ο ιδιοκτητης το εκανε αυτό φοβικό, ενω παραλληλα δεν αφηνε τον γιο μου να μπει στο σπιτι, αν και τον εβλεπε μαζι μας? Δεν εχω πεισθει για να ειμαι ειλικρινής..
Κτητικοτητα, εν μερη κυριαρχια κ τα αλλα μερη ενας σκυλος που οταν ξεδιπλωθει θα ακολουθησει το δρομο του presa.....

Ολα σου τα σκυλια στον ιδιο δρομο βαδιζουν, αυτον που τους αφησες ανοιχτο.....
Τα σκυλια σου δεν "καταστραφηκαν" τα κατεστρεψες.
Ο Μπαρον δεν φευγει πρωτος, τον "στελνεις" πρωτο για να ακολουθησουν μετα κ τα αλλα με παρομοιες συμπεριφορες.......
Χαιρετισματα δλδ......

Αυτο που δεν καταλαβαινω κ εχω καποια κενα ειναι το εξης: Ολα αυτα τα σκυλια συμβιωναν 24/7 μαζι η ζουσαν απο καιρο χωρια ενα στον 3ο κ ενα στον 4ο πχ;
Ποιος ταιζει τα σκυλια; εσυ η καποιος αλλος;
Που κ πως εκτονωνεις αυτα τα σκυλια;;
Ποσο ΠΟΙΟΤΙΚΟ χρονο περνας μαζι τους;;;
Και τελος αν δεν ηθελες εναν "τετοιο" σκυλο, για ποιο λογο τον πηρες;;;;;

Δεν σου μιλαω εκ του ασφαλους, αλλα θεωρω ανηθικο οτι ενα ΤΕΤΟΙΟΣ σκυλος, για αποκλειστικα δικα σου λαθη να του κλεισεις τα ματια........
Δωστου μια ευκαιρια, εστω να ζησει αλλου, αν εσυ δεν θες να ζησεις μαζι του.......

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
To tervuren του ίδιου;
Ρε παιδιά ο άνθρωπος μας δουλεύει, δεν ήξερα ότι είχε γράψει και για άλλο σκύλο πριν.
Είναι σοφιστικέ τρολλ και λέει μπούρδες τότε. Σε λίγο θα μας πει ότι είχε κι ένα λαμπ που μετά από λίγο μεταμορφώθηκε σε μισό σκύλο μισή πάπια και του έκαναν ευθανασία γιατί έκανε επαναφορά τα παιδιά των κυνηγών..

Αν αυτο καταλαβες, μαλλον διαβαζεις αλλο post. Δεν θελω να σου χαλασω τη συγκεντρωση............ μεινε εκει που εισαι. Μπραβο ομως και το εννοω για την προσπαθεια σου και την ισχυρη σου θεληση να ξεπερασεις τις 14.000 posts.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Αν αυτο καταλαβες, μαλλον διαβαζεις αλλο post. Δεν θελω να σου χαλασω τη συγκεντρωση............ μεινε εκει που εισαι. Μπραβο ομως και το εννοω για την προσπαθεια σου και την ισχυρη σου θεληση να ξεπερασεις τις 14.000 posts.
Σε ευχαριστώ πολύ, δέχομαι τα συγχαρητήρια γιατί γενικά σαν άνθρωπος έχω τρομερή θέληση..ευχαριστώ και πάλι , με συγκινείς.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Το Presa δεν εκπαιδεύτηκε εγκαιρα. Ελλειψη χρονου. Να επανεκπαιδευτώ εγώ στην ηλικία μου. Δεν παλευόταν. Συνειδητά τον αφηνα να βγαλει ότι είχε μεταφερθεί μέσα του...
Να σου κάνω μία αδιάκριτη ερώτηση, Σπύρο? κι αν θέλεις, μου απαντάς...

ΤΙ ηλικία έχεις?

...Του ειχα δωσει και 10 χαπια ηρεμιστικα. Δεν ειδα και μεγαλη διαφορα....
Όταν ψέλισα κάτι για "φάρμακα", νωρίτερα σήμερα...
ΔΕΝ εννοούσα ηρεμιστικά... εννοούσα "ψυχοφάρμακα"...:cool:

Last edited by a moderator:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Όταν ψέλισα κάτι για "φάρμακα", νωρίτερα σήμερα...
ΔΕΝ εννοούσα ηρεμιστικά... εννοούσα "ψυχοφάρμακα"...:cool:
Εσενα δλδ τωρα, αγαπητε κ σεβασμιε φιλε μου, σου φαινεται ο συγκεκριμενος σκυλος να χρηζει ψυχοφαρμακων;;;
Δεν εχει δλδ μια ακρως αναμενομενη κ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ συμπεριφορα με βαση το εδαφος που του εχει προσφαιρθει;;;

Στα ψυχοφαρμακα καταφευγεις αν ο σκυλος ειναι απροβλεπτος, αν εχει αντικρουομενες συμπεριφορες, αν ειναι ασταθης....
Βλεπεις κατι απ ολα αυτα εδω;;;;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εσενα δλδ τωρα, αγαπητε κ σεβασμιε φιλε μου, σου φαινεται ο συγκεκριμενος σκυλος να χρηζει ψυχοφαρμακων;;;
Δεν εχει δλδ μια ακρως αναμενομενη κ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ συμπεριφορα με βαση το εδαφος που του εχει προσφερθει;;;
Σοφά μιλάς, γέροντα!

Αν ήθελα να είμαι πλήρης, θα έπρεπε να πω: Αν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει (παρά τις φοβερές προσπάθειες εμού και των επαγγελματιών)... και ΑΝ είχα να επιλέξω, μεταξύ ζωής και θανάτου... τότε θα έδινα prozac (and the likes)...:cool:

Υ.Γ. Αυτό γίνεται και στους ανθρώπους: Σε δύσκολες καταστάσεις, πρώτα φάρμακα, ώστε να γίνει στοιχειωδώς δεκτικός... και μετά ψυχοθεραπεία (βλέπε: επανεκπαίδευση, στο θέμα μας)...

• Like
Reactions: LaCat and east49

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Στην "βιβλιογραφία" των διαδικτυακών κοινοτήτων δε θα βρείτε πολλές παρόμοιες αναφορές, όχι όμως διότι είναι σπάνια αυτά τα φαινόμενα μα διότι οι "παθόντες" σπανίως θα τα αναφέρουν. Αντιθέτως, "στον έξω κόσμο" είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και κάποιες ακραίες εκφράσεις του τις μαθαίνουμε από... τις ειδήσεις.

Στην ευθανασία των ζώων φτάνουν λιγότεροι ιδιοκτήτες. Οι περισσότεροι ή ζουν με τον σκύλο περιορισμένο σε ταράτσες, μπαλκόνια, πυλωτές, οικόπεδα ή δίνουν τον σκύλο σε κάποιον που "θέλει φύλακα" για το εξοχικό, το οικόπεδο, τη μάντρα με υλικά οικοδομών του και συνήθως ο σκύλος περνά το μεγαλύτερο ποσοστό της ζωής του δεμένος ή περιφραγμένος.

Τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά είναι απολύτως φυσιολογικά, όπως και τα παραπάνω. Κανένα "πρόβλημα DNA", κανένα κληρονομικό πρόβλημα και σίγουρα δεν φταίει το μπέικον...

Δεν θέλω να "αναλύσω"... Πάντως, @spiros95 δεν έχεις καταλάβει τι έχει γίνει. Ίσως θες "τον χρόνο σου"... Ίσως δεν καταλάβεις και ποτέ. Όταν "καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός", αν έχεις διάθεση διάβασε για τις φυλές αυτές. Την ιστορία τους, τα χαρακτηριστικά τους... και σκέψου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε @canis ,

Έκανα "like" στο post σου και δεν θα αναλύσω τους λόγους, γιατί θα χρειαζόταν βιβλίο...
Όταν, όμως, ξαναδιάβασα και προσπάθησα να ξαναπατήσω το "like" 3-4-5-6 φορές ακόμα (και με τα δυό μου χέρια)... διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα!!!

• Like
Reactions: canis

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Η κυρία Χ, επιστρέφοντας το απόγευμα από τη δουλειά της... το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε, βγαίνοντας από το ασανσέρ του ορόφου της... και το τελευταίο πράγμα που έζησε στη ζωή της, ήταν δύο "δυνατά" σκυλιά, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό Presa Canario, να της ορμούν "αφρισμένα" και να την κατασπαράζουν...
Είχαν προηγηθεί πολλά γι' αυτά τα δύο σκυλιά... η πράξη τους αυτή ήταν σχεδόν "deja vu"... και, πίσω από αυτή την "τελευταία" πράξη, υπήρχαν οι ιδιοκτήτες που δήλωσαν ότι τα σκυλιά τους δεν είχαν κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο... όμως οι γείτονες έδωσαν τελείως διαφορετικές μαρτυρίες και, τελικά, ο αρσενικός σκύλος θανατώθηκε και η θηλυκιά "διασώθηκε" και, με πολλή προσπάθεια άλλαξε περιβάλλον και έζησε σωστά...

Βλέπε: "Τα σκυλιά της κόκκινης ζώνης" (Cesar Millan) - από αληθινή ιστορία, στις Η.Π.Α.​

Να γράψω λίγο, Σπύρο (το υπόσχομαι το "λίγο"!!!) και μέσα στο διήμερο θα επανέλθω...
Εδώ, θα προσπαθήσω να είμαι "τηλεγραφικός"... και, όπου χρειαστεί, θα επανέλθουμε...

Σου γράφω, γιατί νιώθω ότι ΟΦΕΙΛΩ (σε σένα, στον "σκύλο" - αλλά και στη "σκύλα"!) να σου γράψω!

Και, σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου να είμαι ειλικρινής, ευθύς, έως και "ωμός"...:)

1) Το περιγράφεις τέλεια! Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ κάνει και η "Μητέρα Φύση"... επιβάλλει τον "καθολικό έλεγχο" από τον αρχηγό, στερώντας ορισμένους βαθμούς ελευθερίας... όχι όλους, αλλά ορισμένους...
Αλλά, αυτό κάνουν και οι άνθρωποι σε άλλους ανθρώπους... με τη νομοθεσία (στην καλύτερη περίπτωση) ή με τη βία (στην χειρότερη περίπτωση...

2) Για πάρα πολλούς λόγους... ένας που έχει σκυλιά της Ομάδας 1 (Μαλινουά, Γερμανικά, Beauceron)... όποιος έχει σκυλιά έρευνας και διάσωσης, Οδηγούς τυφλών κλπ., θα σου το εξηγήσει διεξοδικά...
Ο σκύλος που "έχει" το "ΑΣΤΟ" (εννοώ, σε κάθε περίσταση), δεν είναι ρομπότ!

3) Κι εγώ το ίδιο... αλλά ΚΑΙ να μην διανοούνται να "κάνουν κάτι που δεν είναι σωστό"...

4) ΕΝΟΣ σκύλου, θα μπορούσε (ή δεν θα μπορούσε - οπότε θα πηγαίναμε σε περαιτέρω συζήτηση)... ΤΡΙΩΝ "τέτοιων" σκύλων, τώρα... ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, θα ήμασταν όλοι στη Σχολή Εκπαίδευσής του και θα τα "ακουμπάγαμε" για να μαθαίνουμε...

5) Συναινετική διαβίωση υπάρχει ΜΟΝΟ στις οικογενειακές αγέλες των λύκων... ή σε κάποιες αγέλες αδέσποτων που έδεσαν με τα χρόνια... η συγκεκριμένη είναι "εξαναγκασμένη αγέλη"...

6) Γιατί μέσα στο σπίτι (χωρίς ιδιαίτερα ερεθίσματα) είναι εύκολο)...

7) Στεναχωριέμαι, ρε Σπύρο, αλλά πρέπει να σου πω: ΝΑΙ... για το "ίσως και όχι", θα σου απαντήσω παρακάτω...
Σε "εμάς", αντίστοιχα, ο κούταβός μας δεν δέχεται να μπει κάποιος σπίτι, όταν είναι μόνη της η κόρη μας... απλά, δεν θα μπει η φίλη της που έχει έρθει για επίσκεψη...
Όταν είμαστε, όμως, στο σπίτι εγώ και η σύζυγός μου, θα μπει ο επισκέπτης μιάς χαρά... αλλά, πάντα, θα έχουμε το νου μας, να αντιδράσουμε ΠΡΙΝ κάν σκεφτεί τη μαλακία...

8) Δεν ξέρω αν το Presa είναι ένα "απλό" σκυλί (οι ιδιοκτήτες κλπ.) θα σου πουν... εμένα δεν μου φαίνεται για πολύ "απλό"...
Αλλά, αυτό ουσιαστικά θέλεις: ΟΤΑΝ ΔΕΝ είσαι στο σπίτι εσύ, να επιτεθεί σε όποιον (ξένο) μπει μέσα...

9) Γιατί (σε αντίθεση με το "δικαίωμα"), το "προνόμιο" κερδίζεται... βρέχεις τη φανέλα, πίστεψέ με, για το προνόμιο αυτό!

10) ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα, από μόνη της... ίσως, βέβαια, χρειαστεί να επεκταθούμε...

11) Δεκτό... θα παραμείνω στη βαθειά γνώση...

12) Μέγα λάθος, Σπύρο... έπρεπε να το ξέρεις από την αρχή...

13) Η χειρότερη αρρώστια του σκύλου, λέγεται "εμπιστοσύνη"...

14) Δύο τινά βλέπω εγώ... και επίτρεψέ μου, εναλλακτικά, ή ΚΑΙ τα δύο μαζί:
α) Είναι σύνηθες, σε ένα πιο μεγάλο σκύλο, να συγχωρεί ψιλοκουταβίσιες συμπεριφορές... και όταν μεγαλώσει ο μικρός, "πάρε νάχεις" (έχει γίνει άπειρες φορές με πατέρα σε γιό)...
β) Ο πιτμπουλίνος μάλλον δεν τη βλέπει σαν "αφεντικίνα" του, αλλά σαν "γκόμενά" του... και, ενδεχομένως, η άφιξή της πυροδότησε, επιπλέον, την κατάσταση...

15) Αν χαίρεται, λέει...

16) Με το gameness του ενός σκύλου (αν σε πιάνω καλά, εννοείς ότι όταν τσακωθεί δεν θα σταματήσει, παρά μόνο νεκρός), δεν αποτρέπεται η ανάγκη του άλλου να "κυριαρχήσει", ή, απλά, να "εξαφανίσει"...

17) Λάθος... σαν να το βλέπω μπροστά μου...

18) Υπάρχει η περίπτωση να είναι "λάθος της φύσης"... δηλαδή, να είναι περασμένο στο DNA του... ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ (ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ) ΛΟΓΟΣ να στειρωθεί ένας σκύλος: Για να μην θριαμβεύσουν (έστω και κατά λάθος) τα συγκεκριμένα γονίδια...

19) Κανείς δεν λέει ότι ο άνθρωπος δεν προηγείται του σκύλου... αλλά, μάλλον κάτι έχω χάσει εδώ... αν το έγραψες και το παρέβλεψα, ζητώ συγγνώμη...

20) Σπύρο... στο σωστό φόρουμ έχει μπει!

21) Με τον @east49 , διαφωνώ σε αρκετά θέματα "μεθοδολογικής προσέγγισης"... αλλά, όταν γράφει, προσέχω τη γνώμη του με θρησκευτική ευλάβεια, γιατί έχει μερικά "τέτοια" σκυλιά...

22) Ενας ισορροπημένος σκύλος, που σε έχει αποδεχτεί σαν αρχηγό, δεν θα το έκανε ποτέ αυτό... ίσως δεν θα σε άκουγε και θα πήγαινε προς το στόχο, αλλά ποτέ σε σένα...
Η Ομάδα 2, γενικότερα, είναι φημισμένη για την έλλειψη ανακατεύθυνσης στο χειριστή!

23) Αυτό ξαναπέστο... είναι γεγονός... γι' αυτό δεν μπαίνεις ΠΟΤΕ στη μέση...
Το κάνεις με άλλους τρόπους...

24) Ναι, είναι πολύ πιθανόν να ευθύνεται το DNA του σκύλου... όχι, όμως, αποκλειστικά...
Και σε αυτό θα μπορούσαμε να επανέλθουμε... όπως και σε όλα τα άλλα...:)

Σε ευχαριστω παρα πολυ johnκ για τη συμμετοχη σου. Οφειλω να ομολογησω οτι περιμενα και τις δικες σου αποψεις. Θα αναφερθω αναλυτικοτερα σε αυτες αργοτερα. Παράκληση μονο, χωρις καμιας μορφης ψυχαναγκασμου, οπως λεει και admin... χθες το ειδα. If possible, please try to find out a way to talk throughout this weekend. There is not time left. Things will remain unchanged but it really helps. Δες σε παρακαλω, καπου πιο κατω μαλλον, απαντησα σε ενα ευστοχο σχολιο, οτι σημερα δεν μπορεσα τελικα να παω τον Μπαρον να τον κοιμησω. Το ανεβαλα για τη Δευτερα, αν και ειχαν ολα ετοιμασθει. Ξερω ακουγομαι φωρτισμένος ειμαι, αλλα αν ειναι δυνατον μη χαθεις.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Στην εκθεση θα αφηνει τον καθε ενα να του χαιδευει τα καλαμπαλικια
Σε ποιον μερακλή άντρα δεν αρέσει να του χαιδεύουν τα καλαμπαλίκια?
Εκτός αν το ψήνει το ψάρι απ τις δυο πλευρές και θέλει να τα χαιδεύει αυτός

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν