Πραγματικα βαριεμαι.. δεν με εχεις πιασει καθολου..Μίλησες για ορφανοτροφεία. Στα ορφανοτροφεία δεν βρίσκονται τα παιδιά ΜΑΣ. Μην μου λες ότι κάνω άστοχες γενικεύσεις λοιπόν...
Δεν είμαι υπέρ της σύγκρισης των δύο θεμάτων, απαντώ απλά στα δικά σου λόγια.
Υιοθετω παιδια - Κανω παιδια (αφορα εμενα και τα παιδια μου θετά ή βιολογικά)
Εκπαιδευω το σκυλο μου - Καποιος δεν παει σχολειο (ασχετο; )
Ταιζω το σκυλο μου - Καποιος πειναει ( ασχετο;; )
Μα τις αναφερω σαν πηγη προβληματος και οχι σαν ατομα που προσπαθουν να βελτιωσουν την κατασταση...Το σύνολο όμως των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα αδέσποτα δεν αποτελείται από μισότρελες γριές που κυκλοφορούν με ημιδεσποζόμενα.
Όπως θέλεις σεβασμό στην επιλογή σου και δεν σου αρέσει να την σχολιάζουν άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει αυτή, έτσι θα έπρεπε να κάνεις κι εσύ για την επιλογή των άλλων... Μάλλον δηλαδή θα εκπλαγείς αν σου πω ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά αυτή τη στιγμή με τα αδέσποτα είναι 20-45 χρονών, με δουλειές, οικογένειες, δικά τους κατοικίδια... κοινώς φυσιολογική άνθρωποι?
Οι ημίτρελες γριές είναι μειονότητα. Οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες πάλι όχι...
Παλι λαθος εχεις καταλαβει.. Οσο για τη μειονοτητα - κανε μια βολτα Ιλισια - Ζωγραφου, Πανεπηστιμιουπολη και ελα πες μου.. Ειναι καμια 30 , με 5-6 η καθεμια απο πισω. Μιλαμε για 180-200 σκυλια μονο αυτες που εχω δει.
Αυτο το προσπερναω γιατι θα ανοιξει ο ασκος του Αιολου και θα γινει εδω της κακομοιρας... Σκληρο και δυσκολο θεμα για συζητηση..Επομένως τι? Ευθανασία?
(Στα σκυλιά όχι στις ημίτρελες γριές )
Ξαναλέω, όταν μιλάμε για βοήθεια στα αδέσποτα εννοείται ότι μιλάμε και για στείρωση! Και δεν είμαι η εξαίρεση που το πιστεύει, είναι νόμος για όσους προσπαθούν να συμβάλλουν στη λύση.