Ουρηση σε δημοσιο δεντρο πεζοδρομιου

Getta Robo

Member
7 Αυγούστου 2012
6
0
Καλλιθέα - Αθήνα
Χαιρετε και καλως σας βρηκα. Δημιουργησα αυτο το νεο θεμα γιατι δεν καταφερα να βρω καποιο αντιστοιχο παλαιοτερο.
Για ακομα μια φορα λοιπον, πριν λιγη ωρα ηρθα σε ενα εντονο διαλογο με τους ενοικους μιας πολυκατοικιας, για το κατα ποσο μπορει ο σκυλος μου να ουρει στα δεντρα του πεζοδρομιου. Μιλαμε για καθαρα δημοσιο χωρο, και οχι επεκταση πυλωτης η ακαλυπτο χωρο ιδιοκτητης πολυκατοικιας η κατι αλλο αντιστοιχο. Με εχει κουρασει παρα πολυ τελευταια καθε λιγες μερες να επαναλαμβανω την συζητηση οτι ειμαι υποχρεωμενος να μαζευω τα περιττωματα του, οπως και κανω, αλλα ακουω διαρκως νεες ιστοριες και θεωριες για την ουρηση του. Απο το τους ανηκει το πεζοδρομειο και το δημοσιο δεντρο, να παω σε αλλο δεντρο πιο κατω, μεχρι και να κουβαλαω μαζι μου χλωρινη για να ριχνω καθε φορα που ουρει ο σκυλος μου. Παλαιοτερα που προσπαθουσα να βρω πληροφοριες, δεν ειχα καταφερει να βρω κατι περι ουρησης σε δημοσια δεντρα και παρκα. Γνωριζει καποιος περισσοτερες πληροφοριες επι αυτου;
Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο και την φιλοξενια σας.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
χαχαχαχα σορυ αλλα δε μπορω να κρατηθω...
εγω συνηθως απανταω "χιλια συγγνωμη την επομενη φορα θα του εχω καθετηρα" το υφος δε χρειαζεται να στο περιγραψω!
Καλως ηρθες :)

• Like
Reactions: lordpanag

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν υπάρχει διάταξη νόμου που να το απαγορεύει.

Από κει και πέρα:

- Δεν κάθεσαι να το συζητάς. Συνεχίζεις την βόλτα σας και δεν ακούς κανέναν και τίποτα.
- Αλλάζεις διαδρομή.
- Εχεις μαζί σου μπουκάλια χλωρίνης και ποτίζεις τα δεντράκια κάθε φορά που σου κάνουν παρατήρηση, μέχρι να ξεραθούν. Αλλά...αμαρτία για τα δεντράκια θα μου πεις και δίκιο θα έχεις.

Διαλέγεις και παίρνεις.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μπορεις να τους λες οτι αμεσως μολις ανοιξουν τα πρωτα δημοσια ουρητηρια σκυλων στην γειτονια, θα κανει τα τσίσα του εκει...:arrow:

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
AAA, το έχουν οι Καλλιθεώτες αυτό???
Και εγώ Καλλιθέα μένω και εμένα τα ίδια μου λένε...

Εγώ συνήθως τους λέω πως είμαι στη διαδικασία να του μάθω να τα κάνει στη τουαλέτα του σπιτιού μου, ΑΛΛΑ τρομάζει με το καζανάκι...!!!!

Ο νόμος είναι με το μέρος μας, άστους να χτυπιούνται...

Getta Robo

Member
7 Αυγούστου 2012
6
0
Καλλιθέα - Αθήνα
Καλησπερα και σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Δεν υπάρχει διάταξη νόμου που να το απαγορεύει.
Από κει και πέρα:
- Δεν κάθεσαι να το συζητάς. Συνεχίζεις την βόλτα σας και δεν ακούς κανέναν και τίποτα.
- Αλλάζεις διαδρομή.
- Εχεις μαζί σου μπουκάλια χλωρίνης και ποτίζεις τα δεντράκια κάθε φορά που σου κάνουν παρατήρηση, μέχρι να ξεραθούν. Αλλά...αμαρτία για τα δεντράκια θα μου πεις και δίκιο θα έχεις.
Το τελευταιο φυλο της κυβερνησης που ειχα βρει με την συγκεκριμενη διαταξη, αναφερε τον ορο ακαθαρσιες/περιτωματα εαν θυμαμαι καλα. Πως ειναι δυνατον να απομακρυνω ομως σε αυτη τη περιπτωση τα ουρα του; Με το να ριξω πχ νερο, απλα θα τα αραιωσει, με το να ριξω χλωρινη, θα σκοτωσει το φυτο. Εκτος και αν κουβαλω μαζι μου καποιο συστημα ψεκασμου με πιεση....
Περι αλλαγης πορειας, ειλικρινα θα επρεπε να σχεδιασω ολοκληρο χαρτη για πως θα πηγαιναμε την βολτα για πολλους λογους. Ισως δεν θα επρεπε να δινω σημασια σε παραπανω αναλυση, αλλα θα πρεπει να καταλαβει ο κοσμος οτι του ανηκει μονο η ιδιοκτησια του, και οχι οτι βλεπει το ματι του η οτι θεωρει δικο του. Οπως πχ το πεζοδρομειο οπου ειναι γεματο μηχανες και πρεπει να κανω καθε φορα τον νιντζα για να μπορεσουμε να προχωρησουμε.
AAA, το έχουν οι Καλλιθεώτες αυτό???
Και εγώ Καλλιθέα μένω και εμένα τα ίδια μου λένε...
Εγώ συνήθως τους λέω πως είμαι στη διαδικασία να του μάθω να τα κάνει στη τουαλέτα του σπιτιού μου, ΑΛΛΑ τρομάζει με το καζανάκι...!!!!
Ο νόμος είναι με το μέρος μας, άστους να χτυπιούνται...
Γεια σου tsimakgr! Πολυ φοβαμαι οτι ειναι εξαιρετικα κοινο στην πολη μας. Δυστηχως ειναι παρα πολλοι εκεινοι οπου αφηνουν τα σκυλια να κανουν τις ακαθαρσιες τους παντου, και δημιουργει αυτο αλυσιδωτα προβληματα στους υπολοιπους. Στην τελευταια προ δυο ωρων περιπτωση μου, ο "εκνευρισμενος" ενοικος της πολυκατοικιας μου ειπε πως μυριζουν τα ουρα των σκυλων απο τον πρωτο οροφο της πολυκατοικιας του. Φανταζομαι πως του μυριζουν τοσο πολυ ασχημα, οπου υπερκαλυπταν τον ογκο απο σκουπιδια ακριβως διπλα απο την εισοδο της πολυκατοικιας του.
Θα μπορουσε κανεις παρακαλω να μου πει, πιο κομματι του νομου μπορω να επικαλεστω στην επομενη αντιστοιχη συζητηση καποιου "αγανακτησμενου" πολιτη;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Γι'αυτό σου λέω, ότι δεν κάθεσαι να πιάσεις κουβέντα.
Παριστάνεις τον κουφό ή τον αλλοδαπό. Οτι θέλεις.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αναλογα με το τι σκυλο έχεις, παίρνεις ενα μπουκάλι νερού μισού λίτρου ή αν είναι μικρόσωμο ηβης/εψα και το δένεις στο σκύλο. Αν ειναι θηλυκο παίρνεις κυπελάκι παγωτου....
Ελεος θεε μου με τον καυσωνα τι ακουω... και όχι χλωρίνες, λυπησου το δέντρο. Δεν εχουμε που δεν εχουμε ίχνος πράσινου και iq (ορισμένοι)...
Α... μπορείς να εχεις και φλογοβόλο να κάψεις το μολυσμένο δέντρο!

Getta Robo

Member
7 Αυγούστου 2012
6
0
Καλλιθέα - Αθήνα
Αναλογα με το τι σκυλο έχεις, παίρνεις ενα μπουκάλι νερού μισού λίτρου ή αν είναι μικρόσωμο ηβης/εψα και το δένεις στο σκύλο. Αν ειναι θηλυκο παίρνεις κυπελάκι παγωτου....
Ελεος θεε μου με τον καυσωνα τι ακουω... και όχι χλωρίνες, λυπησου το δέντρο. Δεν εχουμε που δεν εχουμε ίχνος πράσινου και iq (ορισμένοι)...
Α... μπορείς να εχεις και φλογοβόλο να κάψεις το μολυσμένο δέντρο!
Καλησπερα ghelly! Καλη η σατυρα σου για το γεγονος, αλλα δυστηχως για εμας της περιοχης, ειναι πολυ συχνο και αρκετα περιπλοκο. Μεχρι στιγμης πχ θα μπορουσα να ειχα πιαστει στα χερια με μερικους εξαγριωμενους οπου "πηγαμε να τους καταστρεψουμε τα δεντρακια ( ; ). Πριν λιγες μερες επισης, μια ευγενεταστη κυρια, ειδε την ωρα που μαζευα τις ακαθαρσιες του, και μου ειπε πως το κανουν ελαχιστοι, και πως πλεον συμφωνα με την αστυνομια διωκεται ποινικα. Πολυ θα ηθελα να μαθω εαν μπορει να συμβει κατι αντιστοιχο σε ολους αυτους τους εξαγριωμενους κατοχους δημοσιων δεντρων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Βεβαίως και μπορεί.

Την επόμενη φορά, να καλέσεις εσύ την αστυνομία, για εξύβριση, παρενόχληση, προσβολή κλπ κλπ και να απειλήσεις με μύνηση, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

ghelly;;;

Εχεις τα κότσια;
Κι αν έχεις και κανέναν φίλο σου μαζί, για μάρτυρα, ακόμη καλύτερα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν και ο νόμος δεν λέει κάτι για χλωρίνες, δέντρα σε δημόσιους χώρους κλπ, προσωπικά όταν έχω επιλογή το αποφεύγω. Όταν δηλαδή η διαδρομή μου έχει προορισμό κάποιο πάρκο, πλατεία ή κάτι τέτοιο με περισσότερη άπλα, αποφεύγω το δέντρο στο πεζοδρόμιο με τον λάκο του 0,50 Χ 0,50. Πέρα από τη μυρωδιά που είναι όντως πολύ έντονη για λίγο, πείτε με ανώμαλη, αλλά λυπάμαι και τα δέντρα. Δεν παθαίνουν τίποτα τα σκυλιά αν κρατηθούν λίγο ακόμα. Αυτό βέβαια όταν είναι εφικτό, αν δεν βοηθάει η διαδρομή δεν γίνεται να κάνεις και χιλιόμετρα για ένα κατούρημα.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Πολυ φοβαμαι οτι ειναι εξαιρετικα κοινο στην πολη μας. Δυστηχως ειναι παρα πολλοι εκεινοι οπου αφηνουν τα σκυλια να κανουν τις ακαθαρσιες τους παντου, και δημιουργει αυτο αλυσιδωτα προβληματα στους υπολοιπους.
Σε αυτό δυστηχώς έχεις δίκιο. Τα πεζοδρόμια έχουν γίνει ναρκοπέδια, οπότε εν μέρει έχουν δίκιο ορισμένοι που σε κοιτάνε με καχυποψία....Άσχετα αν εσύ μαζεύεις ή όχι...
Είναι βέβαια και πολλά αδέσποτα σκυλιά-γατιά που βάζουν και αυτά το χεράκι τους....

Γενικά αυτό που προσπαθώ είναι να τον πηγαίνω σε δέντρα που δεν είναι μπροστά σε μαγαζιά, ή σε εισόδους σπιτιών...Εννοείται δεν τον αφήνω σε τοίχους, ρόδες αυτοκινήτων και σκαλοπάτια...
Αυτό επίσης που κάνω είναι, να τον παίρνω και να τον πηγαίνω από το δρόμο, και όχι από το πεζοδρόμιο σε ένα παρκάκι, σχετικά κοντά στο σπίτι μου και τον αφήνω να "αδείασει" εκεί....Αν τον πηγαίνω από το πεζοδρόμιο θα σημαδέψει θέλω δε θέλω....
Ότι μπορούμε κάνουμε για να μη προκαλούμε...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ισως δεν θα επρεπε να δινω σημασια σε παραπανω αναλυση, αλλα θα πρεπει να καταλαβει ο κοσμος οτι του ανηκει μονο η ιδιοκτησια του, και οχι οτι βλεπει το ματι του η οτι θεωρει δικο του.
Ναι θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος αυτό που περιγράφεις αλλά θα πρέπει να γνωρίζει και ο ιδιοκτήτης του σκύλου την καλαισθησία και να είναι και διακριτικός!
Το ότι ο άλλος θέλεις να μην αναγνωρίζει ιδιοκτησία του το δημόσιο πεζοδρόμιο δεν δίνει σε σένα το δικαίωμα να κιτρινίζεις κάθετι δημόσιο, έτσι?
Γιατί καλώς ή κακώς η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων έγινε επειδή εμείς οι ιδιοκτήτες σκύλων επιτρέψαμε να αναπτυχθεί!Γιατί βλέπουμε εκτός από κατουρημένα δέντρα να υπάρχουν και κατουρημένες γωνίες φραχτών οικοδομής, κατουρημένα λάστιχα αυτοκινήτων, κατουρημένες πινακίδες σήμανσης στο πεζοδρόμιο κτλ κτλ!Άρα μόνο δέντρα δεν βλέπουμε κατουρημένα!Όπως κατάλαβες η κατάσταση είναι "κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά"!

Όλα κρίνονται από μια λεπτή άτυπη διαχωριστική διακριτική γραμμή που δυστυχώς καλούμαστε να τοποθετήσουμε εμείς οι ιδιοκτήτες σκύλων γιατί δεν έχουμε ορίσει κανένα σημείο!Όταν το ορίσουμε τότε θα απαιτήσουμε να σεβαστούν οι υπόλοιποι τις επιλογές μας!

Δεν σου λέω τι πρέπει να κάνεις, απλώς σου δείχνω μια άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων!

Υ.Γ.: Ο σκύλος μου δεν έχει ουρήσει ποτέ σε δέντρο πεζοδρομίου!

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Γι'αυτό σου λέω, ότι δεν κάθεσαι να πιάσεις κουβέντα.
Παριστάνεις τον κουφό ή τον αλλοδαπό. Οτι θέλεις.
Tον αλλοδαπο ειναι λιγακι επικινδυνο τη σημερον ημερα ρε mareco! Σορρυ για το ρε!
Να τους λες οτι δεν κατουραει σηκωνει το ποδι για να κλασει!

Getta Robo

Member
7 Αυγούστου 2012
6
0
Καλλιθέα - Αθήνα
Αν και ο νόμος δεν λέει κάτι για χλωρίνες, δέντρα σε δημόσιους χώρους κλπ, προσωπικά όταν έχω επιλογή το αποφεύγω. Όταν δηλαδή η διαδρομή μου έχει προορισμό κάποιο πάρκο, πλατεία ή κάτι τέτοιο με περισσότερη άπλα, αποφεύγω το δέντρο στο πεζοδρόμιο με τον λάκο του 0,50 Χ 0,50. Πέρα από τη μυρωδιά που είναι όντως πολύ έντονη για λίγο, πείτε με ανώμαλη, αλλά λυπάμαι και τα δέντρα. Δεν παθαίνουν τίποτα τα σκυλιά αν κρατηθούν λίγο ακόμα. Αυτό βέβαια όταν είναι εφικτό, αν δεν βοηθάει η διαδρομή δεν γίνεται να κάνεις και χιλιόμετρα για ένα κατούρημα.
Δυστηχως για τις πρωινες ωρες δεν εχω πολλες επιλογες, λογω της θερμοκρασιας και της αποστασης, οποτε κινουμαστε σε σχετικα κοντινες και σκιερες αποστασεις. Περι των ουρων, επειτα απο συζητηση με φιλο, πτυχιουχο της γεωπονικης σχολης, τα ουρα ενος υγειου σκυλου ειναι περισσοτερο οφελειμα παρα επιβλαβη για το δεντρο, απο την στιγμη μαλιστα που το μεσο δεντρο δεχεται καταστροφικες ουσιες οπως αποτσιγαρα κτλ, και απο το ολο καυσαεριο της πολης.

Ναι θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος αυτό που περιγράφεις αλλά θα πρέπει να γνωρίζει και ο ιδιοκτήτης του σκύλου την καλαισθησία και να είναι και διακριτικός!
Το ότι ο άλλος θέλεις να μην αναγνωρίζει ιδιοκτησία του το δημόσιο πεζοδρόμιο δεν δίνει σε σένα το δικαίωμα να κιτρινίζεις κάθετι δημόσιο, έτσι?
Γιατί καλώς ή κακώς η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων έγινε επειδή εμείς οι ιδιοκτήτες σκύλων επιτρέψαμε να αναπτυχθεί!Γιατί βλέπουμε εκτός από κατουρημένα δέντρα να υπάρχουν και κατουρημένες γωνίες φραχτών οικοδομής, κατουρημένα λάστιχα αυτοκινήτων, κατουρημένες πινακίδες σήμανσης στο πεζοδρόμιο κτλ κτλ!Άρα μόνο δέντρα δεν βλέπουμε κατουρημένα!Όπως κατάλαβες η κατάσταση είναι "κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά"!
Όλα κρίνονται από μια λεπτή άτυπη διαχωριστική διακριτική γραμμή που δυστυχώς καλούμαστε να τοποθετήσουμε εμείς οι ιδιοκτήτες σκύλων γιατί δεν έχουμε ορίσει κανένα σημείο!Όταν το ορίσουμε τότε θα απαιτήσουμε να σεβαστούν οι υπόλοιποι τις επιλογές μας!
Δεν σου λέω τι πρέπει να κάνεις, απλώς σου δείχνω μια άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων!
Υ.Γ.: Ο σκύλος μου δεν έχει ουρήσει ποτέ σε δέντρο πεζοδρομίου!
st3li0s συμφωνω και αναφερω ολα αυτα περι ασυνειδητων συνοδων σκυλων, οπου ουσιαστικα δημιουργουνε το προβλημα στους υπολοιπους.
Δεν εχει προσπαθησει να ουρησει εκτος πρασινου/δεντρου απο πολυ μικρος, και ετσι δεν ουρει σε αυτοκινητα/μηχανες/κολωνες/γωνιες σπιτιων κλπ.
Ξεκαθαριζω πανω οτι ειναι δεντρο με παρτερι στο πεζοδρομιο, και δεν ουρησε ουτε ουρει στις πλακες του πεζοδρομιου.
Οι επιλογες της περιοχης μου δυστηχως ειναι πολυ συγκεκριμενες για αρκετους λογους και δεν εχω εναλλακτικες. Δεν μπορω να φανταστω επισης κατι αλλο στο να κανει την αναγκη του περαν δημοσιων δεντρων, οπως ολος ο κοσμος πιστευω..

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Από τη στιγμή που αυτός που χτυπιέται από πανω σου για το πού κατούρησε ο σκύλος δεν λέγεται Δημόσιο, δεν μπορεί να βγάλει κιχ για το αν καταστρέφεται το δέντρο.
Το δέντρο από φωτιά μπορεί να πάει, από τσεκούρι ναι. Από κάτουρο όχι.

Αν σου την πεσει κάποιος πιο αγρια, έχεις δεν εχεις μάρτυρα, πες του με όσο δυνατόν πιο ηρεμο τρόπο (σπάει κόκκαλα) "πώς είπαμε ότι λεγεστε? Εδώ σε αυτή την πολυκατοικία μένετε?" "Όχι δεν είναι ότι με νοιάζει προσωπικά, απλά για να πάω στην αστυνομία να σας καταγγείλω για παρενόχληση/απρόκλητη επιθεση/εξύβριση το λέω" ακκριβώς όπως είπε και η/το mareco (αποφασίστε για το άρθρο)

Σόρρυ αν το είδες κάπως το προηγούμενο ποστ, αλλά ειλικρινά εχω μπουχτίσει να βλέπω γόπες, χαρτάκια, πλαστικά παντου και να το παίζουν όλοι οσιομάρτυρες, ενώ το σκυλι που κατούρησε τους πείραξε.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Βολτούλα επί της Θησέως, από την Αγία Ελεούσα έως τις Τζιτζιφιές, στο διάζωμα. Και πράσινο που θέλουν τα σκυλάκια και μακρυά από τις πολυκατοικίες. Λέτε να σταματήσει κανείς επί της ταχείας κυκλοφορίας για να σας την πει??? (Εννοείται και πάλι πως μαζεύουμε τα στερεά,ε!)

Getta Robo

Member
7 Αυγούστου 2012
6
0
Καλλιθέα - Αθήνα
Σόρρυ αν το είδες κάπως το προηγούμενο ποστ, αλλά ειλικρινά εχω μπουχτίσει να βλέπω γόπες, χαρτάκια, πλαστικά παντου και να το παίζουν όλοι οσιομάρτυρες, ενώ το σκυλι που κατούρησε τους πείραξε.
ghelly συμφωνω πληρως μαζι σου. Οπως γραφω παραπανω, ο τυπας ενοχληθηκε εντονα απο το γεγονος οτι ο σκυλος μου εριξε μια ριπη ουρων στο "δεντρο του", και θα πρεπει να μυριζει τα ουρα του απο τον πρωτο οροφο της πολυκατικιας του, αλλα δεν φανεικε να τον ενοχλει η μαζα απο σκουπιδια ακριβως διπλα απο το σημειο. Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.

Βολτούλα επί της Θησέως, από την Αγία Ελεούσα έως τις Τζιτζιφιές, στο διάζωμα. Και πράσινο που θέλουν τα σκυλάκια και μακρυά από τις πολυκατοικίες. Λέτε να σταματήσει κανείς επί της ταχείας κυκλοφορίας για να σας την πει??? (Εννοείται και πάλι πως μαζεύουμε τα στερεά,ε!)
Καλησπερα kritikopoula, το εχω δει αυτο που λες, ωστοσο αν θυμαμαι καλα ο χωρος εχει πινακιδες πως απαγορευεται η διελευση επι του πρασινου εκει. Περαν του οτι ειναι επικινδυνο για ευνοητους λογους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Κρητικόπουλο σιγά μην σκοτωθείς για να μην στην πούνε... Είναι επικίνδυνο αυτό που κάνεις!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog